Copilasi dragalasi de mai - iunie 04 (79)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Carmen, sanatate multa copilasului. Sinuzita asta apare in urma unei infectii faringiene sau nazale, sau abceselor nazale (nu cred ca este cazul), sau a loviturilor la nivelul nasului (dar mai rar).

Am adus fata acasa, mai este putin mucioasa, acum cere cu tupeu ciocolata... Si a dormit cu mine azi noapte... Aseara am fost toti trei in parc, ne-am distrat. Si, sapatamana viitoare, sambata, o sa mergem la circ. Am vazut la televizor prezentarea spectacolului de pe 14 octombrie. O premiera, multe, multe animale... cred ca o sa ii placa. Da acu' tre' sa ajungem si la casa de bilete.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Carmen Stodalul este foarte bun. Eu am folosit si pentru Bia dar si pentru mine. E homeopat si pentru orice fel de tuse, expectoranta sau seaca. Sanatate lui Eric.

Ioana Mai stiu si eu pe cineva care cere in toiul noptii "calata kidel". Sanatate Rebesai si sa imi spui si mie cat sunt biletele la spectacol.

Bia ieri s-a pus pe baut suc Monten Drew si aseara facea kk apa. O durea si burta si mi-a zis sa ii dau ceva sa nu o mai doara. I-am dat Enterol si am continuat si dim cu el. Sper sa-i treaca.

Pupici la toata gasca. Ma apuc de lucru

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Eu ce mai fac de mancare?

Ioana si Rebeca

Mergi la inceput

Nico, am sa-ti spun, de indata ce le cumparam.

Ioana si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna dragele mele,
Azi sunt nervoasa si morocanoasa...mai accentueaza starea asta si vremea de afara..toarna cu galeata si e frigggg, fata de ieri cand erau 30 de gr.

Am o "problema". Simt ca ma lasa nervii si ma plang si eu la voi : mey, Amalia mea, de cand merge la gradi, are acasa un comportament tare ciudat si violent.
Pana acum am zis ca este per. de acomodare...ok...hai sa lasam copilul sa se adapteze noi situatii, apoi am zis ca este asa din cauza faptului ca nu doarme la pranz sufiecient de bine si de mult cum era acasa....dar acum ce are fratilor???? Bine, nu face asa in fiecare zi, dar de cele mai multe ori.
Sa va zic: nu-i convine nimic, tranteste orice jucarie, nu vrea sa se joace, aparatura audio-video la fel, da cu pumnisorii, plange tot timpul, de fapt, mai mult o miortaiala...se tranteste pe jos, numai asa face...etc...numai zic ca ma apuca iar nervii.
Aseara a culminat efectiv. De la ora 17.30 si pana la ora 21 cand a luat-o somnul, ne-a pus efectiv nervii la incercare. I-am vorbit frumos, am rugat-o sa ma priveasca in ochi si sa-mi spuna ce o supara, ce o deranjeaza...nimic . Chiar am plans ca nu sunt in stare sa-mi ajut copilul. M-am retras in alta camera si l-am lasat pe tati sa stea cu ea. A inceput si mai tare sa tipe...ca vrea la mami...si uite asa . Tot timpul imi zice: "lasa-ma in pace, vreau singura"
Sa nu mai zic ca tuseste de vreo 2 zile si agitatia asta a ei o accentueaza si mai tare. ..nu vrea sa ia siropelul de tuse

Cum sa mai procedez? Va rog sa-mi dati un sfat ca simt ca imi iau campii...gresesc undeva?
La gradi, imi spun educatoarele ca este exemplara, in ciuda faptului ca este cea mai mica din grupa.

Multumesc ca m-ati "ascultat".
Pup si astept raspunsurile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare fetelor! PUpici pe pitici!

Noi suntem muciosi ... adica a inceput Cris de ieri noapte sai aiba mucozitati, ieri a fost cat de cat, azi e mai rau ... nasol e noaptea ca nu-i place sa nu poata respira pe nasuc si se cam vaita. Am dormit cu el in patut (de fapt nu prea am dormit ;)), dar sper ca la noapte e mai bine. Oricum e un simplu guturai, deci tot e bine, o sa treaca el ...
Se pare ca l-a luat si pe Boby de dimineata ... deci urmez eu ;) si suntem "cei trei muciosi!" ;)

Cris, imi pare rau sa aud asta de la "exemplara Amy" ... eu cred ca-i o faza si ca va trece. Cel tarziu cand o sa se invete cu noul, adica gradinita. Cine stie ce "traieste" ea pe acolo, poate acolo e "fata cuminte" si acasa isi lasa nervii pe voi. La voi isi poate permite, la gradinita "trebuie" sa fie fata cuminte ... Nu stiu ce sa-ti spun si ce sa te sfatuiesc, poate trebuie sa o lasi in pace si o sa-si revina. Chiar nu poti sa rogi o educatoare sa o urmareasca bine, sa vada care-i bai-ul ... poate e un copil pe acolo, care o supara. Sau poate incerci s-o inveti ca trebuie sa se apere cand cineva o supara ... dar daca asa-i firea ei, adica mai retrasa si cuminte, nu prea vad sanse. Gata, ca cine stie ce aberatii mai spun. Oricum te pupacesc sa-ti treaca supararea. Si pupic mare pentru Amy!

Carmen, imi pare rau de Eric. Saracutul, e nasoala o sinuzita din asta care nu mai trece. Dar ptr. sinuzita trebuie sa-i dai antibiotic, poate acum ajuta. Ai incercat sa-i dai si sirop de tuse, care "topeste"/ajuta la eliberat de mucozitati. Ca si la siropurile astea sunt diferente: cand sunt mucozitati, trebuie inmuiate cu un asemenea sirop (si eu acum ii dau lui Cris, sa scape mai repede de mucisori); cand e tuse seaca se da antitusiva.
Insanatosire grabnica! Ah, uitam, ptr. burtica: ajuta-l in perioada asta cu produse probiotice (iaurturi cu culturi de exemplu).

Ioana, cum mai e Rebeca?

Alus, parerea mea ca si partenerul trebuie sa fie de acord cu un bb, asa ceva se face doar in doi :) Incearca sa-l convingi ca acum e momentul. Succes!

Pupici la toti puiutii si toate mamicile! Trec la "infofolit" de copil sa iesim si noi putin la aer ... mai ales ca trebe sa duc niste carti inapoi la biblioteca. E vineri, deci tati munceste doar juma de zi ... iuhu!!!, incepe week-end-ul! :) O zi faina!!!

Irinusha & Cris (03.05.04)

site-ul lui Cristian
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Irinush-ule, saru'mana de sfat .
Ce sa zic,am intrebat ambele educatoare, ingrijitoarele, pe asistente (o iubesc tare mult pe Amalia) pe toata lumea care are contact cu clasa Amaliei si in afara de faptul ca se mai cearta pe jucarii cu ceilalti copii, altceva nimic nu ar deranja-o. Sau asa spun ele.
Este indragita de toata lumea ca-i tare lipicioasa.

Eu ma gandeam, nu cumva o fi un fel de razbunare a ei pe noi??? Adica, am luat-o de la bunici, apoi a fost nevoita sa stea cu bona 2 sapt, (alta pers.straina), apoi am dus-o la gradinita ....plus ca eu nu ii satisfac toate dorintele asa cum faceau de indata bunicii.
O fi suparata pe mine??? Poate in capsorul ei crede ca fug de ea ???

Pupici lui Crisulet , sa treaca guturaiul.
Sa aveti un week-end super !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laurina spune:

Salutare fetelor!!!

Cris, of parca il descrii pe Mihnea..., cred ca este o forma de protest, la gradi este cumintica si se joaca antrenata de ceilalti copii si educatoare, dar acasa se razbuna ca o lasati la gradi, nu stiu asa cred, pentru ca ai spus ca de cand merge acolo face asa. Si Mihnea face tot asa si din ce in ce mai des, de cand sta mai mult cu tati pentru ca eu ajung f tarziu si dim plec uneori inainte sa se trezeasca s-au accentuat aceste 'crize'. Incerc si eu sa am rabdare, si sa-l inteleg, uneori ma enervez, dar sunt constienta ca numai cu calm pot rezolva, sper sa le treaca repede la puiutii nostri supararea

Ioana, pana la urma ce ai facut bun de mancarica? Si eu sunt in pana de idei:). Cum se mai simte Rebeca?

Repede si de noi am reusit sa schimbam dr de familie pt Mihnea(eu merg si la dr. Culcer) si pare ok dr. noua, cealalta m-am mai plans eu de ea, nu vroia sa ma primeasca in cabinet ca nu am programare, dar nu astepta absolut nimeni la ea, era libera, iar eu ma dusesem cu Mihnea era racit. In fine, abia astept sa ma duc sa-i cer fisa:) Mihnunita nu mai tuseste deloc noaptea, peste zi il mai chinuie cateodata:(.
Ieri a fost ziua lui tati, nu prea am sarbatorit cum trebuie, eu am venit pe la 8 de la servici, el aproape tot asa eram asa obositi ca abia ne-am tarat acasa, dar in oras..., nici in weekend, nu o sa avem timp (dar o sa am grija sa recuperam), inca ne chinuim cu zugravitul si cred ca mai avem inca 2 weekenduri ocupate cu asta. Uf ce m-am saturat sper sa terminam odata ca nu mai rezist cu balamucul din casa, l-am chemat maine pe fratele meu sa ne ajute si el poate o merga mai repede...
multi pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Acris, Laura, bun venit in club. Numai ca eu am problema asta cu amandoi. si am analizat, am studiat si este strict de la oboseala. Cand ii iau de la scoala - gradinita e ok. Pana ajungem acasa unde incepe circul. si la mine urla si se tavales 2. Daca ii las in plata Domnului nu am treaba. Cum zis si eu o vorbulita (spalat pe maini, dezbracarea, tv mai incet, lasa calculatorul - la Andu, etc, chestii deastea "enervante") Incep urletele fiecare pe limba lui. Cata se tavaleste pe jos din fata usii ca nu vrea sa-i dau adidasii jos, nu vrea sa se spele pe maini etc. Andu incepe sa urle ca am ceva cu el, ca ma tot iau de el, etc si eu nu-i zic decat sa se spele!
Cata doarme foarte putin la gradi (asta in zilele in care doarme) iar Andu nu doarme la scoala, normal. Dar de jucat afara stau toata ziua (in cazul lui Cata) iar Andu are 2 ore de fotbal in curte pana il iau. Sunt rupti, cu cearcane si pusi pe harta. Eu stiu ca asta este motivul pentru ca, Andu asa a fost tot timpul. Cand e obosit zice ca am ceva cu el si plange. Plus ca, e varsta la care incep fitzele.
Pe mine ma omoara Cata noaptea cu sculatul. ba vrea ceai, ba vrea lapte, ba vrea pipi, ba vrea pipi si nuu face dar nu ma mai lasa sa-l imbrac ca "dorm in fundu gol, dorm in fundu goooool". si nu te mai poti pune cu el ca tipa si plange ca vrae in fundul gol. dupa care, face inevitabil pipi in pat ca daca e in fundul gol nu se mai scoala. si uite asa trece noaptea si se face dimineata.....
in alta ordine de idei sunt necajita cu mama. ii este tare aru, am ajuns sa mergem la spital si cate 3 zile pe saptamana. luni am dus-o de urgenta ca era dezhidratata ca de trei zile voma si apa pe care o bea. marti i-au facut analize si citostatica iar maine cred ca ne ducem iar pt o punctie la plamani ca iar are jumatate de plaman in apa. incerc sa nu ma gandesc dar e tare greu. nu mai se scoala decat rar din pat ea care daca se putea nici noaptea nu dormea in pat ci in picioare facand treaba prin casa. offff.....

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Vanessa, of, dragutza de tine cate induri si tu .
Doamne ajuta sa-i fie bine mamei tale !!!!!!!!!!

Da, intr-adevar regasesc si eu comportamentul Amaliei prin relatarile tale. Dar nu le-am mai pus pe "tapet"
Insa mai cam speriat...eu credeam ca e doar o criza a varstei...ceva de genul. Dar vad ca si la copii mai mari se intampla.

Mergi la inceput