Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (76)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Buluci, felicitari pentru dintisor!
Te-ai mai interesat de capsorul lui?

dienuta si Noki, pai sint evoluati ai vostri, nu gluma. Noki degeaba ne lauzi pe noi. Smaranda nu merge, dar e drept ca nici eu nu o mai incurajez aproape deloc.

Un am intrat sa va spun ca alataieri mi-a venit povestea rosie! Nu stiu daca sa ma bucur sau nu ca am reintrat in normalitate. Cred ca NU ma bucur, ca de cind mi-a venit prima oara ma gindesc cu mare drag la menopauza. Nu stiam pe atunci foarte clar ca si atunci cind esti ai o mare pauza.

As vrea si eu sa vad pozele cu puituii vostri cei mari si poate sa mai pun poze si cu a mea, dar nu prea am timp.

Dupa ce m-am laudat cu programul nostru de somn, nu-s ce are mindra mea de citeva zile ca iar plinge cind trebuie sa adoarma si numai in brate la ta-su vrea sa adoarma. Poate sa-i iasa noi dinti???

In alta ordine de idei, am fost impinse de o prietena sa mergem la un parc de distractii (ceea ce eu in mod normal urasc). A fost haios, ne-am dat in vreo doua masinarii din alea; Smarandei i-a placut pe calutii din carusel. Dar apoi cind a venit ora de somn a fost oribil pentru ca nu putea sa adoarma in zgomotul ala infernal. Cu greu am gasit o gradina mai linistita si a adormit.

VA pupez.

P.S. La Multi Ani cu multa intirziere si Catutzei!

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati, alaptati, alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Anda, incerc sa-ti descriu cateva tehnici de la inot;
In primul rand trebuie sa te uiti in ochii copilului, el trebuie sa simta ca esti linga el
-il pui pe burtica , il tii de subsiori si il plimbi prin apa, timp in care ii vorbesti , ii tii obrazul lui aproape de al tau, ca sa te simta aproape si sa nu fie inspaimantat
-bb pe spate,te uiti in ochii lui si il sustii de subsiori, il plimbi prin apa
-bb cu funduletul pe marginea bazinului , il tii de subsiori si il arunci sub apa
-ii arunci o jucarie plutitoare la cativa metri , il tii cu o mana de burtica si il lasi sa se duca in directia respectiva
-il pui pe bb pe spate,cu burtica in sus sprijinit de marginea bazinului si il lasi sa-si flexexe piciorusele ca si cum ar impinge zidul si ar incerca sa se indeparteze. La fel si pe burtica, acelasi exercitiu.
-il sprijini cu manutele de o pluta si il lasi sa dea din picioruse, il sustii cu ambele maini de mijlocel
La orele de inot noi am cantat si dansat in apa cu bbii.
Lui Rachel nu i-a placut exercitiul cu vesta de salvare, cand o puneam pe ea chiraia ca din gura de sarpe, a fost singura "indisciplinata" din clasa ei, ceilalti bebelusi erau ok.

Eh, nu sint cine stie ce tehnici avansate, ci doar cateva miscari.
Instructorul mi-a spus ca bb-lusii sint prea mici sa invete sa inoate ,de abia dupa 3 ani se poate vorbi de inot in adevaratul sens al cuvantului, acum a fost o incercare de a-i familiariza cu apa.

Tin tare mult sa invete acest sport,este benefic d.p.d.v al sanatatii si fiindca vreau sa fie asigurata in caz de pericol (in zona unde locuim majoritatea caselor au piscina si au fost multe, multe ,cazuri de copilasi care au murit inecati , fie ca au alunecat, fie ca au fost aruncati in apa “in gluma” de prieteni de-ai lor ).

Mada, stiu ca-s preturi piperate pentru inot, din pacate.
Daca voi mergeti anual la mare puteti sa o invatati acolo, este mult mai misto decat la bazin fiindca apa este sarata si ii tine la suprafata.

Silviuta, si eu am ras cand am vazut ce avant isi lua grasunica mea.
Nu mi-o imprumuti si mie pe mama ta, plz.?...platesc avion dus ( mai vedem daca si intors )

Bulucelu’ , uite ca nu mi-a dat prin cap sa-i fac filmulete! O s-o duc la bazin sa mai inotam impreuna, poate reusesc atunci. Sa-ti traiasca rontaila Simon!

Joy mama, dar tu ai fost incercata rau cu micutul, of,of,of, prin cate ati trecut!

Este groaznic sa-ti vezi puiul bolnavior, a mea a fost de vreo doua ori racita, tusea de se zguduiau peretii,cand o vedem cum scoate limbuta afara ca un catelus, ma apuca plansul, pur si simplu.

Va pup dulceeeeee,

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

quote:
Originally posted by meems
Ina, ce faine-s pozele cu inotatoarea ta! Mi-ai facut pofta si am cautat aseara pe net un centru de inot aici aproape de noi, cred ca vom incepe si noi cu lectiile.

Ura! deschidem cu club al micilor inotatori! poate se intalnesc pe la competitii sportive, mai stii?

Eu stiu ca Andreea Esca a facut inot de performanta si ati vazut si voi ce umeri lati are...sper ca fiica-mea nu o sa arate tot asa, ca mai bine ma lipsesc.

Laviiii, nici o perluta de-a Silviutei?.. ne tii pe uscat?

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

dragele mele,

poze noi, la "august 2006". e unu noaptea. acuma o sa citesc ce-ati scris de trei zile-ncoace (gurile nu va mai tac:)), ca sa parafrazez mioritic:)....

sper ca duminica va este una super!

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)

AUGUST 2006

POZE MEXICO 2006
MAYA DE IULIE 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

Mergi la inceput

o-nceput maya mea sa mearga-n patru labe!!!!! da' si sus pe picioarele ei tot vrea, vrea vrea....

stai, ca citesc ce ziceti.... (tare mi-i dor de-o vorba la curent cu voi....)

AUGUST 2006

POZE MEXICO 2006
MAYA DE IULIE 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

monet, asa poze recente DA! foarte bine dezvoltata este maya si incepe sa semene cu sora-sa, desi, dupa pozele de la nastere, n-as mai fi zis ca va semana. Totusi gura are alta forma parca, nu vor fi "identice". abia astept sa o vad si e natalia a mamei di tutti cum creste, sa vad daca va semana cu silvia, ca nici ea, la nastere, nu semana cu nimeni din familia lor:))) sau asa mi se parea mie. oricum, parca e mai haios pentru cunoscutii lor sa nu semene surorile. pentru parinti nu conteaza, normal:)
druguta poza cu ele in 4 labe si 2 castronase de mancare pe jos, unul mai mic si unul mai mare:)))) cum te mai descurci cu serviciul? esti multumita de bona?

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

bic, nici nichita nu adoarme in galagie precum alti copii detinuti de mame norocoase. de fapt cred ca intr-un parc de distractii n-ar fi adormit decat tranchilizat...
ina, merci, asa o sa fac cu poetul la mare.
joy, spune-ne ce mai face micutul? sunteti mai bine?

mami de poet(09.12.2005)
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

fetele care ati fost deja la mare: au inghitit apa copiii vostrii cand i-ati bagat prin apica, cumva? nu prea am gasit poze cu ei in apa total, printre pozele voastre. as vrea sa invete sa dea din maini si picioruse in apa, dar nu vreau sa inghita apa. am auzit ca face instantaneu diaree...

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

Eu am tras cu ochiul la mamici de nov2004 csa vad despre ce vom discuta la anul, pe vremea asta si iata ce-am gasit: am dat si eu copy si paste la un mesaj la intamplare:
Iris e o nazdravana care in curand o sa treaca la un program de corectii severe... fiindca in ultima vreme isi manifesta personalitatea nu tocmai pe gustul meu.
Culmea este ca o face doar in public... cand suntem acasa cu familia este ok.

Vorbeste multe... are deja un vocabular destul de bogat.. si ne putem intelege bine cu ea. Isi spune numele complet, unde locuieste si cati ani are.
Stie sa spuna ce vrea sa manance la micul dejun: ou, "topita", 'shunca', unt, "duciatza"...
E energica, "fara stare", manaca putin si in graba...o preocupa f. tare fircalelile... stie deja sa faca CERC si PATRAT.
Se descurca f. bine si cu creionul si cu tacamurile...adica vreau sa spun ca le tine corect in mana.

dom'le, chiar e posibil sa spuna unde locuieste la un an si 8 luni?!! hi, hi, hi, ce m-as mai distra cu nichita...

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

raspund pe sarite, cu drag:

madutza10, maya doarme una sau doua reprize de somn diurn: daca doarme o data, cam intre 1pm si 4 pm. daca doarme de doua ori, intre 11am si 12:30pm si 2pm si 3:30pm, deci cam un total de 3 ore, oricum. vad ca se cam lasa cu una repriza in loc de doua, in ultimul timp. (desi stiu ca dadaca vrea s-o puna sa doarma mai des ca sa aiba ea timp de tv...............ahhhhhhhhhhhhhhhhh!)

tot madutzei raspuns: de vreo saptamina-ncoace, vad ca maya e mai degarba atrasa de mincaruri gatite normal (cartofi, legume, carne, etc) decit de blenderuitele toate cele..... asa ca nu pot decit sa ma bucur.

madau, copil fara dinti inca n-o fost niciodata. asa ca, rabdare; maya are 8 dinti, 4 sus si 4 jos, arata super!

lavi02
, in legatura cu apasarea pe col, si eu simt ceva asemanator - nu stiam cum sa explic bine, ca durere nu e, ci doar un discomfort asa...... eu zic ca e ok, un semn ca urmeaza sa se desireze liningul endometrial, acceleratia gravitationala isi spune cuvintul. vreau sa mai amintesc ca dupa nasterea liei mi-au dat medicamente sa nu ma doara, dar nu le-am luat ca a durut suportabil, imperceptibil. la nasterea mayei, mi-au dat medicamente. si am luat pentru ca m-a durut considerabil. asa si cu ciclul: dupa lia, ioc durere; dupa maya, simt un fel de discomfort, cum am zis. io zic sa nu-ti faci nici un fel de gind urit. mama natura . (de ce tot pun ? pentru ca ma delectez cu un bacardi cu pepsi - da, e unu noaptea )

maria alexia, e clar ca s-or nascut toti pruncii nostri intr-o zodie super-activa!!!

ioana 77, am oprit blenderuirea de vreo citeva zile. vad ca maya e mult mai pofticioasa la mincare gatita normal uraaa!

gindacel, maya zice "tata", "mama", "vava" (ce-o fi insemnind, numai ea stie:)), in rest, chiote cit incape!!

noki, ce faine-s pozele!! ce frumosi sinteti!!!! saraly e dezghetata, iar tu arati super!

pischi2003
, se mai intimpla (bepanthen in loc de calgel). de-aia nu-i dau eu cu nimic...

noki, fix la fel ii dau si io seara laptic, ea intinsa pe coapsele mele, io turceste. adoarme negresit urgentissimo.

fetelor, cite kile aveti voi? ca io stagnez la 69 de kile (la cei 1.76m de care ma mindresc.... iu-hu. oh.)

madau, maya sta in scaun de-ala de merge pina la 5 ani de vreo luna deja. dar tot catre spate. cre' c-o s-o intorc catre fatza, desi regula-i cu spatele pina la un an. da' maya-i o zdravana, de nu se poate....
sterilizare?? aproape m-a bufnit risul cind am citit! nici vorba. ii cade micutzei tutu-ul (suzeta) in restaurant, i-o trec printre degete si i-o dau inapoi. nici gind de vreo sterilizare. uau, ma faci sa ma simt o incompetenta.... idem buluci si noki...

cum zice si ripley de ana ei, maya mesteca pe gingiutze, cum poate. vad ca-i place.

addya, maya se trezeste intre 5 si 6am fara gres si vrea cam 100 ml de laptic. atit. dupa care adoarme la loc pina la 7:30am...
eu i-am taiat deja parul mayei de vreo 5 ori, nu glumesc.

aaa, sa va zic de LIA azi a stat pe wc-u cu sezut de-ala pentru copii si a facut pipi - se ceruse in prealabil. mindra-s! (lia are 2 ani si 4 luni )

ioana 77
, felicitari pentru dintzos!!

gindacel
, cu bona.... poate-i gasesti bogdanului pe cineva care sa-l ia pentru 2-3 ore pe zi. iti garantez ca n-o sa rezisti mai mult:0, mai ales cu un bebe nou in burti.... o sa-ti zboare hormoneii peste tot. eu zic sa-ti asiguri 2-3 ore pe zi (du-l pe bogdan la cineva) in care sa dormi, sa ai timpul tau. e important pentru buna mergere a sarcinii no. 2!

lavi02, cere o a doua parere pentru silviuca (suflu sistolic, asa ceva toata lumea are:))

fee, doar in somn ii pot taia mayei unghiile. liei i le tai "pe viu' de pe la 20 de luni...

joy, sanatate multa!!!

ela, asa a fost si eate Lia, Maya e muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai intelegatoare...(in legatura cu "copii ambitiosi")

noki, maya merge tinute de DOUA minutze. mi se pare mult prea devreme pentru mers singura, dar genii se mai gasesc. ptiu, doamne-ajuta.

ina, ce bine ca mai vad un mesaj lung de la tine - nu ca eu as veni foarte des pe-aici... da' tot ma bucur. rachelina e de 10 kile! ca maya. si 76 cm. lunga! tot ca maya. sa le-mpreietnim pe fotomodelele noastre, ce zici? buna decizia cu inscrisul pe lista la gradi catolica! felicitari pentru inot! super!!!

bic, ce bine ca mai vad ce faceti. sint sigura ca sma iti umple tot timpul si toate gindurile. hai, ca-i fain in parc de distractii, multe de vazut, copiii-s entertained. mai greu cu somnu', ai dreptate, da' pina la urma tot adorm ei, ingerasii..... (noi ne tot preumblam la gradini si parcuri pe-aici, prin orlando - renumit pentru cel mai interesant oras cu parcuri disney si nu numai - profit si eu cit macar cit timp mai locuim aici.... ca, asa cum stiti, imi urasc servicul si in curind voi incepe sa caut altceva. intre timp, imi voi face MBA-ul (master in business administation) ca sa am sanse in muuuuuuuuuuult mai multe locuri decit acum (cu doctoratul mei in materials science).... va tin eu la curent.

vad ca anda a scris deja vreo 4 mesaje - il pup pe nichita!- -- e doua noaptea - mi-a luat o ora ca compun monstruozitatea de mesaj - vi-l trimit acum!

pupici enormi si sper sa mai pot tine pasul cu voi. sanatate si voie buna tuturor!!

AUGUST 2006

POZE MEXICO 2006
MAYA DE IULIE 2006

Mergi la inceput