Sa-i spun sau sa nu-i spun???

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

eu as tacea.

Eu cred ca persoanele care adopta politica asta a strutului se gindesc in primul rind la ele, la inconfortul pe care si l-ar creea astfel singure, si nu la prietena / cunostinta lor inselata de sot. Le este teama ca pot fi sursa unor discutii monstru, certuri, etc. si, din lasitate, prefera sa dea bir cu fugitii cind e vorba de treburile altora.
Din cite imi aduc aminte, exista o vorba pe la noi: "prietenul la nevoie se cunoaste". Halal "prieteni" sint unii cind isi iau talpasita in momentele de rascruce...
As completa ca ma lipsesc cu placere de asemenea "prieteni".

============
How wrong it is for a woman to expect the man to build the world she wants, rather than to create it herself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Da, asa este, "prietenul la nevoie se cunoaste", dar nu crezi ca e mai frumos sa astepti sa ti se ceara ajutorul? Asta vorbind strict la subiect.
Daca un prieten are nevoie de bani, poti sa te duci singura sa-ti oferi ajutorul, poate ca omul nu indrazneste sa-ti ceara.
Sa te duci la prietena ta si sa-i spui: draga mea, tu crezi ca esti fericita, dar iti spun eu, prietena ta cea mai buna, ca nu esti! Individul te inseala! Tu nu concepi viata fara el, dar iti spun eu ca o concepi, daca o concep eu tu de ce n-ai putea?
Uite asa te duci si arunci cu ditamai buturuga, stai 10 min sa vezi ce efect a avut, mai stai inca o ora sa o consolezi si dupa aia pleci la ale tale, ca doar vb aia ai si tu catel, mai ai si purcel.
Asta sa inteleg ca numesti tu lipsa de egoism?
Toti suntem egoisti, fie ca ne place , fie ca nu ne place!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

marci, in primul rand ca nu astfel se spune un asemenea lucru si in al doilea rand ca nu trebuie sa-i si sugerezi ce sa faca ci poti doar sa o faci constienta si numai daca ea iti cere parerea in continuare poti spune ce ai face tu.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

quote:
Originally posted by marci

Sa te duci la prietena ta si sa-i spui: draga mea, tu crezi ca esti fericita, dar iti spun eu, prietena ta cea mai buna, ca nu esti! Individul te inseala! Tu nu concepi viata fara el, dar iti spun eu ca o concepi, daca o concep eu tu de ce n-ai putea?
Uite asa te duci si arunci cu ditamai buturuga, stai 10 min sa vezi ce efect a avut, mai stai inca o ora sa o consolezi si dupa aia pleci la ale tale, ca doar vb aia ai si tu catel, mai ai si purcel.
Asta sa inteleg ca numesti tu lipsa de egoism?
Toti suntem egoisti, fie ca ne place , fie ca nu ne place!

Well, nu e chiar asa cum spui tu. Unii dintre noi sint mai putin egoisti, asa cum altii sint extrem de egoisti.
Acelasi rationament se aplica si notiunii de lasitate.

Ia zi-mi tu mie, daca ai sta de o parte si ai admira "peisajul" linistita, fara sa te implici de nici o culoare - ti s-ar parea o postura mai de Doamne ajuta?! Stind cu bratele incrucisate, stiind bine ca sotul respectivei umbla cu alte femei, n-ai deveni implicit partasa la toata mascarada asta? Ascunzind realitatea... nu devii tacit complice sotului respectivei? Cum te-ai mai putea uita in ochii prietenei tale stiind ca ai tacut si nu ai facut absolut nimic pentru ea? (Asta in cazul in care ai o constiinta si stii sa te folosesti de ea din cind in cind)

Atitudinea asta de "fiecare cu aia ma-sii" este caracteristica zonei geografice de unde provenim. Trist, e foarte trist, dar sa spunem lucrurilor pe nume. Iar daca nu incercam sa ne schimbam acum, in al cincisprezecilea ceas, va continua sa fie vai si amar de noi.

============
How wrong it is for a woman to expect the man to build the world she wants, rather than to create it herself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by anca74
Atitudinea asta de "fiecare cu aia ma-sii" este caracteristica zonei geografice de unde provenim. Trist, e foarte trist, dar sa spunem lucrurilor pe nume. Iar daca nu incercam sa ne schimbam acum, in al cincisprezecilea ceas, va continua sa fie vai si amar de noi

Da,intr-adevat trist,foarte trist,ca se ajunge iar la...voi romanii sunteti lasi si egoisti.

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc

Mergi la inceput

Jocelyn, uite vorbind de cazul expus aici, cum crezi ca ai reusi tu sa-i deschizi ochii, cand ea mititica si i-a lipit cu superglue.
Cand eram in liceu stateam in gazda la o matusa. Saptamanal fi-sa venea la ea, in miez de noapte cu papucii si cu ccapotul, pt ca o batea sotul.
O tinea matusa mea o saptamana si dupa aia se intocea la sot.La un scandal, ma-sa a inceput sa urle la ea ca nu are pic de ambitie, ca sta sa o bata ala in nestire etc. Stii ce i-a raspuns? Ca ei ii este usor sa vb,ca are un sot care o scoate in fiecare weekend la plimbare, dar ea ce o sa faca din momentul ala, sa stea cu coatele pe balcon sa urmareasca lumea care iese la plimbare?
Matusa mea se agita, suferea , dar avea viata ei. In fiecare weekend ieseau la plimbare pe la ora 16 si veneau seara la 22. Fi-sa avea sentimentul ca este a nimanui, ca nu mai are nici un punct de sprijin.
Nu spun ca sunt de acord cu ea, dar este si asta un punct de vedere.
Tu nu poti fi alaturi de o prietena de-a ta in asfel de momente pt ca ai si tu viata ta. Nu zic ca este drept, dar asta este cruda realitate.
Si mie mi s-a intamplat sa am nevoie de un prieten si sa nu poata fi langa mine. Ori era in concediu, ori avea un serviciu care il solicita f mult, ori copilul bolnav.
Na, ca am reusit sa fiu incoerenta.

Mergi la inceput

Anca, zi-mi si mie, te rog, cam cat timp le acorzi pe saptamana prietenilor tai?
Nu stiu daca ai citit tot ce am scris mai inainte, incearca sa intelegi si punctul meu de vedere!
Hai sa nu pronim discutia de la premisa ca detinem adevarul absolut!
Eu vorbeam din experienta proprie, am si exemplificat, ce vrei, fiecare se limiteaza la propria experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Apropo de schimbare: poate n-am eu spirit civic: da' de ce as schimba casnicia cuiva care poate nu vrea sa o schimbe?!
De ce sa-i explic eu ca barbatu-sau e un nemernic - cind ea traieste cu el in casa, si trebe sa stie mai bine ca mine?! Ce drept am sa fiu raspandacul zvonurilor sau impresiilor exterioare, intre ei 2?
Mi-a cerut cineva informatia asta?
Sint sigura ca o vrea? Ca n-o are?
Nu stiu...dar m-as simti ca si cum m-as duce la vecina de la parter sa-i bat in geam si sa-i spun "auzi, vezi ca fiu-tau a luat un 4 azi la scoala, ce ai de gind sa faci?"

N-ar trebui intai sa vezi daca femeii ii convine sa te lase pe tine sa intri cu bocancii in ograda ei?!

Sinceritate, sinceritate...da' fiecare isi deschide sau inchide bariere peste care poti sa treci doar cu acordul respectivei sau respectivului.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Originally posted by anca74
Atitudinea asta de "fiecare cu aia ma-sii" este caracteristica zonei geografice de unde provenim. Trist, e foarte trist, dar sa spunem lucrurilor pe nume. Iar daca nu incercam sa ne schimbam acum, in al cincisprezecilea ceas, va continua sa fie vai si amar de noi

Da,intr-adevat trist,foarte trist,ca se ajunge iar la...voi romanii sunteti lasi si egoisti.

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc

hai mai ca a folosit persoana I pl, si ea se considera romanca sau ma insel eu? de ce cauti nod in papura? de exemplu nu e adevarat ca romanii au foarte multe cazuri de violenta domestica si merg pe principiul "sa moara si capra vecinului"? uita-te si tu pe forum cate femei prefera sa taca si sa-nghita... inseamna ca e destul de aproape de adevar ce se spune.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

M-am convins de foarte multe ori, de altfel cititnd si mesaje pe forum, ca sunt femei care isi leaga singura ochii - ii construieste sotului un postament pe care-l cocoteaza si se roaga la el - isi gaseste mii de defecte iar lui doar calitati perfecte - isi dedica viata lui chiar daca ii sunt date multe ocazii in care sa deschida ochii si sa vada realitatea.

Nimic nu este intimplator - totul se intimpla cu un anumit scop - dar daca le place postura in care se afla si se mai tin cu disperare de tivul pantalonilor lui si nu uita sa ii mai faca declaratii de dragoste de 13 ori pe zi - cei din jur care vad ce se intimpla oricit de tare ar incerca sa deschida ochii nu ar obtine nimic.

Mai repet - nu o data am vazut cind el se comporta urit cu ea, o minte de ingheata apele si ea alearga din urma si boceste ca se topeste dupa el. Eu nu i-as spune - rare sunt cazurile cind cel care insala sa o fac atit de perfect incit sa nu se observe nimic - regula e alta si noi o stim - nu ma bag si atit - si asta nu se numeste lashitatea din partea mea sau altceva ( din cite am citi aici) ci doar un singur lucru - asta e familia ei, ea stie bine cu cine locuieste, nu-l cunoaste de o luna doua si stie ce magar e - eu nu am sa-i spun nimic nou - dar farfuriile se vor sparge in capul meu - pentru ca ea fiind lesinata dupa el il va ierta si eu voi fi cea vinovata.

Am o cunostinta cu un copil de 4 ani - sotul ei vien beat acasa si o bate de o rupe - a venit intr-o zi la mine, era si mama mea, sa ceara un sfat - era batuta rau, avea contuzie la cap, vinatai peste tot - am vorbit, edu m-am ingrozit de ce povestea - pina la urma am ajuns la intelegerea ca merge sa se plinga la politie, merge la un medic legist, iar eu intre timp scriu cererea de divort - dupa ce a plecat mi s-a facut rau, sunt insarcinata si toat grozaviile care le-a povestit mi s-au itiparit zdravan - si ce credeti ca a fost pina la urma - a trecu ceva timpt, cererea nu am scris-o ca n-are nevoi - el o bate in continuare insa ea.... il iubeste asa cum este.

Concluzia - de ce sa incerc sa deschid ochii unei persoane care singura ii tine strins inchis, si nu vorbesc de faptul ca sotul isi inseala sotia sunt ale defecte mari ale sotilor la care ele inchid ochii - de ce la vestea ca ,, el te inseala ,, ea sa nu fac la fel.

Poate prietena ta e exceptie de la ce am spus mai sus si va inteleg dar lipsa reactie din partea ei la ,, daca era vinha ei eu divortam,, mii de ajuns ca inteleg ca isi adora sotul si isi tine ochii inchisi.

Aliona

Mergi la inceput