Iubire pe net - am crezut ca-i gluma...
Raspunsuri - Pagina 5
gabibarta spune:
Axxa, e groaznic prin ceea ce treci. E bine sa lai timpul sa treaca un pic, oricum judecatorii sunt in vacanta:( Insa ar fi bine sa chemi un expert care se pricepe la calculatoare, poate gasesti in calc. urme ca a chatuit cu timsoreanca ei. Poate gasesti si dovezi de bilet de avion, eventual factura de la hotel... Nu trebuie sa le folosesti, dar e bine sa le ai pentru orice eventualitate. Si ar fi bine sa-ti gasesti si un loc de munca. Macar te pui pe picioarele tale si o sa-ti dai seama ca exista viata si dincolo de casa voastra, de casnicia voastra. Iti doresc multa putere!
Victoria spune:
De fapt, asta e problema, faptul ca ea depinde de el financiar, si in caz de despartire...Axxa, cauta-ti un servici cat mai repede, copilul e mare, incearca sa stai pe propriile picioare si vei putea gandi mai linistita atunci.
V
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu
spic de grau spune:
Daca cealalta nu poate face copii, iar tu nu esti stabila financiar, poate fi un as ptr el! Ai grija, iti spun inca o data (imi pare rau, nu vreau sa te sperii) - el poate avea in cap sa iti ia copilul!
Cine stie ce declaratii i-o fi facut tipa, de cat de buna mama ar putea fi ea copilului vostru!
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
goldi spune:
As fi curioasa daca cei care se reped cu "lasa-l!", "nu te merita!", "iti va fi mai bine fara el!", etc, ar proceda la fel si cu propria persoana.
Ba nu e usor deloc sa te desparti de omul langa care credeai ca o sa imbatranesti.Basca, tatal copilului tau.
Axxa, nu te grabi. "Gestioneaza" situatia, lasa-l in damblaua lui si vezi tu ce vrei de la viitor. Daca ti se pare prea greu, intr-adevar, lasa-l sa plece.Daca o sa poti trece peste - nu sa uiti, ci doar sa accepti tradarea si dezamagirea - parerea mea este sa mai dai o sansa relatiei. UNA!
Kariris spune:
Mai fetelor, nu o mai speriati pe axxa cum ca ar putea sa ii ia copilul!
Axxa, copilul nu ti-l va lua nimeni in veci, nici macar propriul lui tata! Nu are cum, crede-ma. E bine ca tu sa ai puse deoparte niste probe care sa dovedeasca relatia lui cu aceasta femeie desi nu cred ca va fi nevoie de ele.
Nu cred ca e bine sa-l indepartezi de copil, asa cum te sfatuia cineva, sa nu il mai lasi sa se apropie de copil. El va fi intotdeauna tatal copilului si daca va divorta de tine, nu va divorta si de copil! El s-a indragostit de alta femeie nu s-a "dezdragostit" de copilul lui!
Nu are rost sa tragi de aceasta relatie doar pentru ca ti-ar fi frica sa iei viata in piept cu un copil si singura.
Si in situatia ta nu se pune problema de orgoliu "cine intenteaza primul actiunea de divort".
Eu daca as fi in locul tau si mi-as iubi sotul, iar el mi-ar declara ca s-a indragostit de alta femeie, frumos, fara scandal i-as propune sa se mute in alta locuinta ca sa-mi feresc copilul de anumite discutii sau scene si, sa se intoarca cand o stii sigur ce vrea de la viata: ori sa ma anunte ca ramane cu ea caz in care sa bage divort, ori sa se intoarca la familie... dar vindecat total de indragostela fata de celalata. Si nu i-as da un an timp de gandire, ci doar 6 luni. Dar 6 luni in care sa nu mai aiba contact cu noi, sa se poata autoanaliza si sa afle ce vrea cu adevarat. Pentru ca daca el sta in continuare cu tine si te vede zilnic, poate nici nu-si da seama cat de mult te iubeste. Asta o afla doar fiind pe teren neutru. E trist, dar sunt lucruri inevitabile.
Un razboi, o lupta pe fata pentru a-l desparti de aceasta femeie nu face decat sa-l inversuneze. E frumoasa si romantica dragostea asta la distanta, cu intalniri sporadice in care normal ca fiecare da ce e mai bun din el! Poate cand o va cunoaste mai bine va realiza ca nu o iubeste pe ea ci pe persoana pe care si-a imaginat-o!
E o solutie de mare compromis dar daca il iubesti si il mai vrei merita incercat!
Daca nu l-as mai iubi, i-as reda libertatea totala brusc cu o cerere de chemare in judecata pentru divort...fara discutii prealabile! punct.
Sper sa poti face fata acestei incercari nu tocmai usoara!
spic de grau spune:
Lachione - eu ii spuneam sa nu ii mai dea voie sa se apropie de copil.
Eu una nu as suporta sa stiu ca copilul meu are "garda" partajata, ca in weekenduri (de ex), se duce in casa femeii (unde e si tatal lui, evident), femeie care stiind ca desparte un cuplu cu un copil, nu a avut nici o remuscare si a facut-o. NU! nu i-as da voie acelei femei sa stea nici la 10m in apropierea copilului meu! Daramite sa stiu ca sta la masa cu ea.
Iar daca lui - tatal, ii pasa de copil, nu lua primul avion cnd a auzit ca amica are probleme, negandindu-se ca poate copilul lui avea nevoie de el, seara, la culcare... sau ca aceluiasi copil nu i-ar fi stricat banii dati pe biletul de avion. Nu cred ca Axxa e o miliardara pe care sa o dea banii afara din casa.
Iar chestia cu 6 luni, 1 an - povesti! Sub nasul tuturor s-a dus sa se culce cu amica, negandindu-se la sentimentele celorlalti si crezi ca 6 luni il vor schimba? Nu neg - poate timisoreanca e iubirea vietii lui, jumatatea cautata toata viata, insa - asta nu inseamna sa calci in picioare sentimentele celorlalti. Macar un pic de tact daca avea...nu mai vorbesc de respect.
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
angelapriboi spune:
Draga Axxa,
desi e greu d edat sfaturi si sa le si aplici dupa ce le citesti,eu ti-as recomanda sa divortezi.Gandeste-te la sanatatea ta si a copilului tau.Nu lasa tineretea sa curga pe langa tine.Vezi cum sotul tau profita de ea.
Imi e sila de astfel de femei care nu se gandesc ca ar putea fi si ele puse in situatia de femeie inselata.Nu cred ca le-ar conveni atunci.
Si imi e mila de oamenii care-si bat joc de sentimentele altora.Dumnezeu va avea grija de ei.
Tu trebuie sa iei o decizie si nu te gandi decat la tine si la copil.Crezi ca o sa mai poti avea incredere in sotul tau dupa tot ce a facut?
Eu iti spun ca nu . Orice lucru ti se va parea suspect si nu cred ca o sa-ti convina sa te transformi in politai?
Ai grija de tine si de copilul tau si Dumnezeu sa-ti dea puterea sa treci peste asta.
ANGELA
babyblue spune:
off doamne, cand ma gandesc cum este sa ajungi in impasul sa iti spuna alti oameni ca e cazul sa divortezi, sa iti dai seama in mintea ta ca asa e, dar sa te doare al naibii...mi se face pielea gaina.
de ce nu pot oare fi evitate in viata situatiile astea???
biata de ea, cum sa se imparta ca sa ii multumeasca pe toti? si pe ea si pe copil si sa mai fie si fericita..
Babyblue va pupa pe toti!!
"Sunt doua pacate principale din care toate celelalte pacate se nasc: Nerabdarea si Lenea."
Ramona J spune:
Daca ti se pare prea greu, intr-adevar, lasa-l sa plece.Daca o sa poti trece peste - nu sa uiti, ci doar sa accepti tradarea si dezamagirea - parerea mea este sa mai dai o sansa relatiei. UNA!
[/quote]
Pai cum sa-l lase sau sa nu-l lase sa plece? Ce, el e catelus sa-l tii legat? De ce ai forta (nici nu cred ca e posibil) sa stea linga tine un om care nu te mai vrea?
Axxa nu a avut posibilitatea de a alege. El a plecat. Cind a plecat, a stiut si ca e tatal copilului.
Mai zicea cineva ca-i poate veni ideea sa ia copilul. Pai cum asa, daca l-a parasit?
Nu zice nimeni ca e usor, dar cum sa mai tii linga tine un asemenea om? Care de ani de zile era pe net "in cautare", a cheltuit bani cu alta femeie, a plecat fara sa clipeasca, ba s-a mai dus si la hotel cu ea in vazul tuturor - cind sotul ei zacea in spital.
Ar insemna sa-ti irosesti viata daca mai stai linga un asemenea om. Pune mai mult pret pe tine si pe copil.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Kariris spune:
Spic de grau, da, eu consider ca 6 luni sunt decisive; dar 6 luni fara sotie si copil, total pe teren neutru, sa vada cam cum ar fi viata fara ei. Pentru ca numai asa isi poate da seama el daca vrea sau nu sa traiasca alaturi de familia lui. Stand zi de zi in casa cu sotia si copilul poate sa nu-si dea seama ce comoara de sotie are, ea acum fiind "balaurul" care nu-l lasa sa traiasca iubirea vietii lui. Si, continui sa afirm ca femeia care a aparut in viata lui nu suporta comparatie cu copilul lui. Copilul are locul lui in inima lui iar aceasta femeie locul ei. Nu sunt la competitie copilul si amanta/iubita. De aceea, cand a fugit la iubita a fugit cu sufletul de barbat indragostit si nu cu sentimente paterne. Bineinteles stiind ca acasa il vor astepta sotia si copilul.
Cat despre vazut copilul in WE nu e neaparat sa-l vada si "intrusa". Nici nu e sanatos pentru copil si cred ca orice om separat de sotie isi vede copilul in particular nu cu cealalta femeie din viata lui. Acasa la copil, in parc, exista o gramada de metode de a-ti proteja copilul de greselile pe care le-ai facut.
Spun asta din prisma copilului careia mama i-a interzis sa-si vada tatal tocmai pentru ca era casatorit cu alta femeie. Si nu am stat cu el pana la 6 ani ci doar pana la 6 luni. Si care a fost rezultatul? Cand am implinit 20 de ani m-am dus sa-l vad, acasa la el si la sotia lui. Aveam si o sora de care nu stiam. Si continui sa-l vad la cativa ani, pentru ca sangele apa nu se face. In primii ani de viata a venit sa ma viziteze de cateva ori, apoi a incercat sa ma duca la el acasa si mama s-a opus iar apoi ne-a interzis sa ne mai vedem. Nu cred ca a fost bine. Puteam si eu sa am un tata, macar "la distanta". Puteam si eu sa-l chem la nunta mea, nu sa-i trimit o caseta video dupa nunta, ...si ar mai fi multe de spus in legatura cu ce hotarasc parintii pentru copii lor bineinteles cu intentii bune dar care nu intotdeauna se materializeaza in bine!