CIRESE de mai-iunie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 16
daryana spune:
De azi incepand am intrat si noi in lumea wrapului... suntem un wrapo-cangur cu burtica gri si cu un puisor cam speriat deocamdata de toata problema... Apropo a condus cineva masina cu bebele in wrap?... probabil ca nu, intrebam si eu...
Mirage, in Vama a fost ca de obicei super atmosfera (muzica buna, animatie, concert Ada Milea
)... Cu bebele a fost destul de usor ptr ca el in masina doarme in scoica neintors, papa numai laptic de la mine
deci nu am avut probleme cu sterilizatul biberoanelor, am stat la o pensiune draguta cu conditii decente si nu foarte scumpa el a fost un cuminte cu atatea lucruri interesanta in jur... Singurele probleme au fost ca l-a obosit toata afacerea exrem de mult si ca pe plaja desi statea acoperit in carucior si la ore decente nu i-a placut deloc si mai mult de doua ore nu a rezistat... Acum fiecare copil e diferit nu stiu ce sa te sfatuiesc, dar oricum, eu daca m-as mai duce undeva as alege muntele ptr ca e mai relaxant ptr bebelusi...
Ama_kali stiu ce inseamna sa stai singura cu un copil sanatos, dar cu unul bolnav...
... daca te pot ajuta cu ceva spune-mi... insanatosire grabnica!
mamica de bb David (18 iun 2006)
pozici [ url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriantugui/album?.dir=a96cre2" ]foto[ /url ]
virgi spune:
Vreau sa te felicit pentru modul cum o tratezi pe Petrea. Toti copiii care sunt tratati asa, n-au absolut nimic...
Eu tot spun asta de cand m-am inscris pe forumul asta, dar majoritatea a urmat traditionalul mod de ingrijire. ( caciula - aproape nelipsita si vorbim de luna mai iunie, suzeta - si ea mai la toata lumea .
Majoritatea parintilor nu inteleg ca acei copiii plang din cauza lor: medicamente nejutificate, ceaiuri anti- colici ( vorba lui choy..ce-s aia colici???, ca el nu stie)..., alte ceaiuri care le provoaca constipatie sau diaree ( noi bem apa plata nefiarta din prima zi, e plina de minerale si ne face tare fericiti), ii tin supraincalziti si le ofera un mare disconfort si ce-i mai trist - dau copiilor medicamente de care nu au nevoie. Nu neg ca sunt intr-adevar copii care au probleme si au nevoie de ingrijiri speciale, insa sa dai antibiotic unui nou nascut fara sa-l tii sub supravegherea unui medic este ceva inadmisibil. Daca acel copil are intr-adevar nevoie de antibiotic, insemna ca starea lui e grava..si nu trebuie sa stea acasa..ci in spital.
Am vazut poze pe site in luna mai iunie cu copii imbracati ca-n toiul iernii. Caciula, pulover, sosete....am citit pe fata lor cat de nefericiti pareau...erau transpirati...si e normal ca la prima adiere de vant..sa raceasca si sa capete o sensibilitate toata viata.
Am vazut copii imbracati cu lucruri impletite de mamaie.Daca ar pune cineva pe mine, ca om mare, ceva impletit..n-as mai fi om toata ziua..dar un bebelus care are o piele asa de fina.
Nu vrea sa ma intelegeti gresit, dar eu am aplicat toate aceste metode si sincer am un copil tare fericit si nu plange fara motiv. Daca as fi nascut acest copil acasa langa soacra si mama..cu siguranta as fi imbracat-o si eu bine, i-as fi dat tot ce mi se recomanda din stanga si-n drepata.., as fi tinut toate gemurile inchise la momentul baii...asa a facut mama mea cu nepoata, iar acum are un organism tare sensibil si firav.
quote:
Originally posted by amiss_zip
Se vede ca azi Petra e foarte cuminte. Papa si doarme...de asta am atata timp sa stau pe net.
De ieri am declarat razboi siropurilor pentru colicii si nu i-am mai dat nimic!!! nici Debridat nici Sab Simplex nimic. Asa ca acum o tratam cu multa dragoste, caldura, vorbe frumoase, mangaieri pe burtica si pe cap'sor si wrap. Va spun ca acum parca interactionam mai bine, se odihneste mai bine, nu ma mai enervez ca "of!!! de ce mai plangi daca ti-am dat aia aia si ailalta". Prea multe chimicale la copil asa de mic. Poate ne va fi noua mai greu dar cu siguranta ii va fi bine bebelushului. Cu sirop ne e bine noua iar bebe cine stie ce simte.
La fel declar razboi lui suzi.I-am pus-o o singura data in gura si m-a bushit plansu'. Parca i-as inchide gura! Nu pot sa o vad cu suzi. Ei nu se nasc cu nevoia de suzi. Noi o creem. O are pe mami, are pe tzati, pe tati...ce poate sa isi doreasca mai mult?
Multa sanatate si pupici.www.flickr.com/photos/84539179@N00/205477040/" target="_blank">poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
marrycalu spune:
Ama multa sanatate lui Seby,sa se insanatoseasca repede.
Bebelusul meu are la buric,exact de unde a fost taiat,o bucatica de carne tare si putin mai inchisa la culoare decat pielea,sunt tare ingrijorata,mai ales ca pediatra noastra e in concediu,am sunat-o si a zis ca daca nu-i infectat si nu secreta sa stau linistita,ca care ca-i un diverticul,stiti ce-i asta?pe bebe nu cred ca-l doare,nu are vriun simtom ciudat,a mai patit cineva asa ceva?oricum nu pot sta linistita pana nu-l vede un pediatru.
Marilena si Robert(2mai 2006)
26octombrie spune:
Petra si Luana,

Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)
virgi spune:
Marilena - si noi am observat pe la 2 luni..o pata mai inchisa la culoare (gri- negru) exact acolo unde a fost taiat cordonul..si am dus-o de urgenat la Choy..care ne-a asigurat ca-i totul ok...si ca e normal...in acelasi stadiu este si acum si probabil ca asa vA fi multa vreme sau chiar va ramane asa.
Ama - multa sanatate lui Seby. Te asteptam cu vesti bune.
ama_kaly spune:
Copilu' meu are febra si acum..ii scade dupa ce ii dau eferalgan sau nurofen si apoi la cateva ore face iar.Pediatra mi-a zis sa ii dau antibiotic
Stiu ca antibioticul nu e bun, dar ma dispera febra asta continua a lui..Aseara a avut 38,9..virgi pe vant sau vreme mai rece eu l-am tinut afara si fara caciula si fara sosete ..pulovere sau haine impletite nici nu avem.Nu stiu unde am gresit de e asa de sensibil..E adevarat ca ccc cat am stat in Bucuresti l-am tot dus ba prin Cora, ba prin Mall unde a intrat in contact cu multa lume, se poate sa fi luat virusul de undeva? Mi-e greu sa cred ca am un copil asa sensibil..asa e tac-su..se poate sa semene cu el? Eu de 2 ani nu am mai avut nici macar nasul infundat..Marry si Daryana multumim frumos!
Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian
a_daniela spune:
Magda, Inaioana,
Vreau si eu 2 wrap-uri: unul pentru bebelina si celalt pentru nepotelul meu. V-am mai scris dar se pare ca nu ati vazut. Este posibil? Pot sa le iau si de la Magda si de la Inaoana (sora mea sta in Ploiesti si ar putea sa le ia ea).
Nu conteaza culoarea. Va multumesc. Pupici.
poze cu Bia[url]
marrycalu spune:
Virgi multumim mult
,dar e si tare,bucatica de carne schimbata la culoare,sper sa nu fie nimic grav,oricum m-am mai linistit.
Marilena si Robert(2 mai 2006)
virgi spune:
Ama - iubita mea...eu am spus in general..cam de tot ce-am vazut eu pe forumul asta. Ieri ma uitasem la niste poze..am vazut un bebelus de un an si ceva.. purtand ilic de lana impletit..fotografii facute in luna iulie si m-au socat.
As face orice sa-l pot ajuta pe Seby sa se faca bine, dar crede-ma ca nu stiu cum. Daca ar fi sa-ti dau un sfat este pur si simplu sa fii sigura daca medicamentele pe care ti le recomanda doctorita lui sunt intr-adevar ok pentru el. Tu esti o supermami si vei simti ce-i bine pentru puiul tau. 
Sotului meu i-a intrat in cap ..e problema lui de ureche se datoreaza faptului ca a supt suzeta, asta dupa ce ne-a explicat Choy dezavantajele si ca ei nu o recomanda deloc.
amiss_zip spune:
Marrycalu si Petra are in cuta de la buric ceva negru la culoare. Dar daca nu curge nimic, nu miroase nimic ...nu o deranjeaza cu nimic...Este bine. Se va curata cu timpul. Pediatra a spus ca nu avem motiv de ingrijorare.
Virgi atunci facem clubul mamicilor "fara colici". Colicii nu exista
. Zilele astea m-am indragostit si mai mult de Petra. II sunt mult mai aproape pentru a o face sa treaca mai usor aceasta perioada si ea ma rasplateste cu foarte multe gangureli si zambete si se pare ca nu mai stie sa planga
!
Azi am fost la biserica sa ne impartasim. Am dus-o pe puiuta in wrap. Am fost vedete. Toata lumea ne-a facut loc, in 2 secunde am ajuns in fata la altar, biserica fiind ticsita de oameni
. Cand am ajuns la preot, a vrut sa imi dea mie "Nu, nu eu ci ... puiu" "AaAA
" Nu o vazuse acolo. Petra tocmai deschisese ochii si se uita uimita la icoanele care sclipeau in jur si a deschis usor gurita, a luat impartasania...s-a mirat nitzel si s-a pus apoi pe nani. Nu mai spun cate zambete a adus in 10 minute la toata lumea din jur!
Si nu mai spun noua cate zambete ne aduce pe buze la orice ora din zi si noapte.
Multa sanatate AMA lui Seby!!! . Of multa forta sa treci peste perioada asta! Si pe mine m-a luat un frig pe spate cand am auzit. Hai curaj ca trece! Se face el voinic. face el febra acum dar isi va crea si anticorpi si va fi si mai puternic!
www.flickr.com/photos/84539179@N00/205477040/" target="_blank">poze cu noi![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 

I-am pus-o o singura data in gura si m-a bushit plansu'. Parca i-as inchide gura! Nu pot sa o vad cu suzi. Ei nu se nasc cu nevoia de suzi. Noi o creem. O are pe mami, are pe tzati, pe tati...ce poate sa isi doreasca mai mult?