Bebei de martie - aprilie 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
catrinutza spune:
Serendipity si Catrinel...e bine de stiut ca nu sunt singura cu "nervii"...credeti-ma ca am preferat sa renunt la nenorocita aia de linguritza decat sa ajung iar sa ma enervez atat de tare incat sa zgaltai copila din toate cele...dupa ce ca eram nervoasa si frustrata, s-a mai adaugat si sentimentul de vinovatie pt ce am facut
.....lua cate doua trei linguritza dupa care incepea sa misune in pat, sa se intoarca pe burta si sa vrea sa manace asa, daca insistam cu linguritza imi dadea inadins peste mana si castron...asa ca va inchipuiti cam cum arata totul in jurul ei dupa o asa o aventura; si totul pt ca sa reusesc sa ii dau 3-4 linguritze cu mancare ![]()
![]()
![]()
Nu stiu cum sunt ai vostri copii, dar e deja al treilea doctor care imi spune ca este extrem de vioaie, da extrem, incat am ajuns sa ii intreb daca e cazul sa ma alarmez...dar se pare ca e ceva absolut normal, care nu bate in patologic (ma refer la hiperactivitate) , ca atunci am pus-o de mamaliga...uite unde era ciocolata aia mancata cu tonele cat am fost gravida...
....
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
Mariuca la mare
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
catrinutza spune:
Amelutza....eu sunt la a doua vizita a lui mos craciun (prima oara a venit la apropae un an de la ultima vizita)...nu cred ca are legatura cu alaptarea chiar asa de mult cum se zice, asa cum si faptul ca nu ramai gravida cat alaptezi, e tot un mit ...
Diana...m-ai tradat....dar felicitari pt licenta....te-ai imbatat de bucurie deja sau nu?????!!!!

Tina tu ce mai faci fetito???? si tu esti disparuta de pe firmament?????? pupa ginericu-bombonicu, inclusiv pe
..![]()
![]()
![]()
Mariuca la mare
Delia21 spune:
Catrinutza,of prin ce ati trecut si voi!Pupam scumpa de fata si sa fie sanatoasa!
Elvie, in primul rand va urez drum bun si vacanta placuta!Sfaturi:ia-ti intr-o punga lapte praf,cumpara niste sticle de unica folosinta de la playtex sau avent,nu stiu daca voi aveti de astea in Australia,dar ceva tot trebuie sa gasesti,ia-ti sa ai pe drum si la intoarcere caci in Romania nu se gasesc.Si cand i se va face foame micutei i pui in plasticul acela si amesteci cu apa de temperatura camerei,adica nu neaparat incalzita.Oricum ar fi de preferat sa le cumperi si sa inveti cum se folosesc acum,inainte de a ajunge in avion,nu ca ar fi vreo mare filozofie,dar stii tu ,orice lucru pe care nu-l stii e ciudat sau dificil,pana-l inveti.Daca nu gasesti,la intoarcere de exemplu iti pot da nr-ul de tel al sora-mii,ca tot ajungi in DEVA,si iti poate da ea cateva,caci i-am trimis cand era galusca ei mai mica si nu le-a folosit pe toate,si chiar are unele sigilate de la Playtex,ca-mi zicea ca daca ajung in tara nu am nevoie sa-mi aduc .Si tare-s curioasa cum o sa rezisti 3 luni in Deva,bine,la inceput va fi emotia intoarcerii,revederii rudelor,dar dupa vreo luna sau mai putin.....parca vad ca abia o sa astepti sa te intorci la tine acasa in Australia.Cel putin eu asa simt cand ajung acolo,ma bucur nespus primele 2 saptamani,dupa care ma plictisesc,caci majoritate dintre fostii colegi,cunoscuti,neamuri ,au emigrat care pe unde a putut si nu am prea multa luma cu care sa ma vad.I n fine,tu vei fi acum cu buburuza dupa tine si nu ai cum sa te plictisesti!Te astept cu vesti si impresii.Apropo,de cat timp nu ai ajuns acasa la Deva?Va pupam si....zboruri usoare!
catrinutza spune:
asa de binedispunere ca tot vine w-e-ul...
Un roman, un american si un englez s-au pierdut in Alaska si cum numai aveau nimic de mancare au inceput sa manance din fiecare cate ceva. La micul dejun americanul a fost primul si-a taiat un picior si a zis:-Acum mancam pulpa. La cina a fost randul englezului. Si-a taiat o parte din spate si a zis: -Acum avem costita de mancare. Pe la 11 noaptea a venit randul romanului. Si-a desfacut pantalonii si americanul si englezul au exclamat:- Ce bine! Mancam carnacior!!La care romanul zice: - Mancati carnacior pe naiba!! Beti un ceiut cald si la culcare!!
Mariuca la mare
Catrinel_17 spune:
CATRINUTZA, nerusinata mika! 
COSMINA, nu mereg linku, pune albumu pe public!
CRISTINA, am cumparat “Kochen für Babys” de la GU (editura asta are carti destul de bune) si am mai luat o brosura despre “baby ernährung” de la Forschungsinstitut für Kinderernährung. Magarii, vand brosura, in loc s-o publice la liber pe net!
CATRINUTZA, da, asa e cu nervii, daca imi spune careva ca nu au apucat-o nervii niciodata, nu o cred. Si nu cred ca daca ne iau nervii asta ne face mame mai rele, e important cum ne manifestam, zic io. Nu e totul chiar numai panglicutze, si floricele - e greu! Dar e frumos!
Ar fi si culmea ca noptile de nesomn, oboseala, saritul in picioare la fiecare scancet, schimbatul de scutece de 6 ori pe zi, stersul copilului pe fata de lapte varsat, la fund de kk de x ori pe zi sa ne faca sa ramanem un munte de bunavointa si rabdare... Oameni suntem si noi! Eu ma chinui sa nu ma manifest, mai bine plec, revin, sau iesim afara... Va fi si mai greu, banuiesc, asta e! Catrinutza, cu linguritza trebe rabdare, nu gluma, ce usor era cu biberonul, si ce mega-usor era cu sanul! (atunci cind nu plingea
)
Tii, c-a adormit pitika. Cred si eu cu ce nori negri si ce furtuna monstruoasa se anunta! A plouat toata ziua...
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
adelapop spune:
salutarii mamicilorr si piticilor 
sunt si eu o proaspata mamica de iulie - 31 iulie si am doua intrebari pentur voi:
1. pana cand dureaza perioada asta de epuizare??? fetita mea are 12 zile si suntem cam obosite.
2. dosarul care se depune la primarie pentru CIC ce cuprinde?? si cum se procedeaza? (am inteles ca banii se primesc destul de tarziu si ca sa nu intarziem primirea banilor vreau sa depun din timp dosarul)
puteti sa imi scrieti si pe PM, va multumesc mult si va pup pe toate
scumpei bianca maria 

serendipindity spune:
adelapop, sa-ti traiasca bebelina! abia 12 zile are, scumpa de ea! io am avut parte de stari de epuizare din plin. vreo 3 luni m-a tinut depresia postnatala. iti dau un sfat: nu sta singura. cheam-o pe mama, pe soacra, suna un prieten, ca o sa innebunesti. eu am facut marea greseala sa cred ca ma voi descurca singura, dar m-am inselat amarnic...
cat despre dosar, trebuie sa ai minim 42 de zile de concediu de maternitate ca sa-l poti depune. nu am fost atenta in ce oras locuiesti, dar de regula trebuie: cerere pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului (se da de la primarie), certificatul de nastere al copilului- copie si original, cartile de identitate ale parintilor - copie si original, declaratia sotului ca nu bebeficiaza el de indemnizatie, livret de familie - copie (daca ai asa ceva), adeverinta eliberata de angajator cum ca esti in regula cu toate taxele si impozitele. mie la Constanta mi-au cerut si copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca pe perioada concediului de crestere a copilului, plus o adeverinta mai speciala eliberata de angajator, din care sa reiasa venitul defalcat pe ultimele 12 luni.
ciuf spune:
Adelapop, felicitari pentru micuta. La mine perioada de varf de epuizare a fost in prima luna, pana s-a obisnuit si fetita mea cu noi, cu mediul, etc. Apoi din a doua luna a inceput sa-si construiasca o oarece rutina si mi-a fost mult mai usor. Dormea mai mult si mai des. Dar in prima luna, totul era haotic: nu somn, numai la san si in brate.
Pup si incearca sa te odihnesti de fiecare data cand doarme micuta.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
Polixeni spune:

bebeilor: BOGDAN (DIANA1968), DAVID NICHOLAS (TINA), FILIP ANDREI (IOANA 22).SA CRESTETI MARI SI NOROCOSI!!
pt voi!
Catrinel_17 spune:
Adela, io am fost cam rupta 3 saptamani-o luna, dupa aia Oana a sarit masa de la 12 noaptea, si dupa ce am ajuns sa dorm 5-6 ore, am fost alt om. neaparat sa te odihnesti. mama statea cu bebelina dupamasa, ca io sa pot sa dorm un pic. e neaparat necesar sa dormi 3 ore la rand (macar odata pe zi).
la multi ani, David!! multa sanatate si bucurii! Tina, cum e cu operatia? pupici voua!
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)