Menopauza-chin oare?
Raspunsuri - Pagina 5
speranta spune:
Mama lia, am scris la inceputul paginii 4 - nu ca ma deranjeaza,putin spus,nu mai pot! Diagnosticul este dat de medici endocrinologi si ginecologi.Pana la urma o sa trebuiasca sa iau trat. de subst. hormonala .
Asa cum ai spus si tu sunt organisme si organisme...
mama lia spune:
iubita, am inteles ca e rau de tot.....eu te intrebam ce anume te deranjeaza cel mai tare.....
ai mare grija cu tratamentele de substitutie hormonala....
eu una am avut probleme hormonale toate viata...am la activ o histerectomie subtotala, am displazie mamara bilaterala de 11 ani....am antecedente in familie (mama a avut cancer de sin).....
asa ca ce incercam eu sa iti spun era ca problemele astea nu o sa tina mult, o sa treaca,....decit sa dai in ceva mai grav....trebuie sa fii foarte atenta!!!
te sarut si numai bine!!!
speranta spune:
Am citit undeva,aseara, ca ceaiul de frunza de zmeur ar fi bun pentru .....Chiar am sa beau si am sa va spun.Intre timp poate mai aflam si alte remedii.
Aiko-mar spune:
La 36 de ani am suferit o histerectomie totala cu anexectomie bilaterala. In primii doi ani am primit ca tratament de substitutie hormonala plasturi Climara 50, din cauza bufeurilor, a insomniilor, a starilor de nervozitate si a despresiei tot mai puternice. La inceput m-au ajutat, apoi...pauza. Am incercat tratamente naturiste (adica tot felul de tincturi specifice menopauzei), dar n-am rezolvat absolut nimic (in afara de niste hemoroizi hemoragici:-).
M-am dus la endocrinolog sa vad daca nu am probleme cu tiroida, fiindca incepusem sa iau serios in greutate, desi nu mancam foarte mult. Endocrinologul mi-a recomandat implantul Riselle, deoarece a considerat ca plasturii nu sunt suficienti pentru varsta mea. Mi-a promis ca viata mea se va schimba radical, adica voi reveni la normalitatea de dinaintea operatiei. Vreau sa va spun ca asa a fost. In septembrie voi avea 2 ani de cand folosesc implantul (o data la 6 luni), desi ginecologul nu prea este de acord cu Riselle.
Am intors problema pe toate partile, m-am informat cat am putut si m-am hotarat sa nu renunt la implant (nu de alta, dar a fost groaznic inainte, eram insuportabila si familia mea nu merita asa ceva).
Interesant este faptul ca mama a suferit o interventie chirurgicala asemanatoare la 47 de ani si nu a avut nici o problema, in afara de niste bufeuri trecatoare. Asa ca...depinde de fiecare persoana in parte.
P.S. Am reusit sa slabesc 9 kg (dar nu cred ca exista vreo legatura cu implantul, ci cu miscarea pe care am facut-o asta-vara).
speranta spune:
Aiko, in primul rand sa-ti activezi PM si mail-ul, poate mai stam de vorba.
La ce endocrinolog ai fost? si care-i perioada maxima de ani in care poti folosi implantul , ca celalate trat. de substitutie hormonala sunt recomandate max.5 ani.
Alexa Ioana spune:
servus ! ma alatur si eu voua... cu toate ca problemele mele sunt putin diferite...
am endometrioza, si fac un tratament care are ca efect inducerea menopauzei. asa ca, pana prin toamna, cand teoretic functiile endocrine ar trebui sa revina la normal, sunt la menopauza...
si e NASOL ! am niste bufeuri ingrozitoare... transpir, mai ales noaptea... si transpir in zone in care nici nu stiam ca'i posibil, gen gambe... iar dupa ce trece bufeul, ma iau frisoanele... plus dureri de cap oribile, ameteli, senzatie de sufocare, irascibilitate...
m'am tot uitat la suplimentele astea nutritive pentru menopauza, dar toate contin estrogeni, care sunt total contraindicati la endometrioza...
stiti cumva ceva pastilute din astea fara hormoni ? ca deja nu mai rezist, si a trecut doar o luna de tratament...
va multumesc !
Aiko-mar spune:
Speranta,
Te rog spune-mi cum sa-mi activez mailul si mesajele private, ca habar n-am :-)
Mi-ar face placere sa "impartasim experiente".
speranta spune:
Alexa, f.complicat si la tine incearca Donavital(ca n-are estrogeni). medicul ce zice, nu i-ai spus de reactiile adverse ale trat.
dulcetica spune:
Dupa ce am citit subiectul ,convinsa fiind ca nu am inca nici o problema,pentru ca am doar 40 de ani,am inceput sa studiez pe internet si surpriza,gresesc.Doua simptome ale premenopauzei se regasesc:calduri idioate ,abundenta menstruatiei.De 2 zile mi-am patat hainele.Poate chiar trei ,ca incep sa ma rotunjesc.