Menopauza-chin oare?

Menopauza-chin oare? | Autor: doinabita

Link direct la acest mesaj

Am observat ca sunteti majoritatea tinere,dar eu am 44 ani si mi-e frica de ceea ce va fi cand voi intra la menopauza.Sa fie o binecuvantare sau un chin?Carti pe aici despre acest subiect nu am gasit,doar pareri si opinii de la anumite prietena care m-au speriat de ce mi-au povestit,de ce manifestari da aceasta manifestare hormonala...as vrea sa discut cu voi ,poate unele dintre voi stiti,sa ma pregatesc sufleteste de ce ma va astepta atunci cand va fii...poate stiti siteuri cu astfel de subiecte sa ma documentez.
Timpul trece si ceasul biologic se va opri!!!Tic tac!

bita doina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Buna Doina,
Eu nu vorbesc din exeperienta mea, sunt mult prea tanara pentru fenomenul asta, dar poti sa-ti spun din experianta mamei mele care de la 40 de ani a intrat la premenopauza si apoi la menopauza propriu zisa ca este un adevarat chin. Asa a fost pentru ea. Depinde de fiecare persoana, difera de la om la om, de la femeie la femeie acele stari ale menopauzei.
Mama mea le-a suportat foarte greu si inca le mai suporta caci din pacate asa-zisele "bufeuri" nu ii dau pace nici acum. S-a ingrasat foarte mult, vreo 20 de kg cel putin, cu toate ca nu mananca aproape nimic toata ziua, stari continuee de nervozitate, agitatie si panica.

Eu nu vreau sa te sperii, ma repet, fiecare femeie suporta altfel dar la primele semne ale menopauzei este bine sa mergi la medic. El iti poate recomanda si ceva medicamente , ceiuri, exista foarte multe ceaiuri pe baza de plante pe care poti sa ti le administrezi fara probleme.

Scuze ca m-am intins atat de mult.
Sanatate multa iti doresc si capul sus, va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

La fel vorbesc si eu din experienta mamei mele. Exista niste plasturi hormonali care aduc un aport de hormoni in aceasta perioada. Dar ca orice hormon au 2 taisuri. Nu s-a ingrasat decat vreo cateva kg dar n-o dezavantajeaza. Dar mai nou, lasandu-se de acesti plasturi, au cam aparut valurile de caldura si diverse schimbari emotionale. Asa e, depinde de la om la om. Totusi exista niste plante care au fitohormoni si se pot lua pe timp lung. Si soia cred ca e buna. Mers din timp la endocrinolog si se trece peste, cu capul sus. Oricum sunt si parti bune ale menopauzei, deci nu e dracul asa negru.

ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

si eu vb tot din experienta mamei mele!
din cate vad eu la ea e o tzara mai usor. sau cel putin asa zice ea!
oricum doctorul a spus ca totul decurge 'frumos' ce o insemna asta nu stiu, dar in schimb i-a sugerat sa fie mai atenta cu mancarea sa respecte mesele si niciodata sa manance pe saturate!
si cu starile emotionale sta ea un pic mai prost, dar vor trece!

asa ca , capul sus!

'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'

Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

De bufeuri am auzit si eu ,dar atat mi-ar trebui sa ma mai ingras ca si asa am vreo 10-15 kg in plus si am incercat cu tot felul de ceaiuri,de mancat mananc putin, am grija ce si cand si nu am reusit sa scap de ele si acum cu stresul pentru a rezolva problema cu Dan am impersia ca si daca nu mamanc si beau apa si asta se lipeste de mine...

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

eu am intrat la premenopauza......bleah...asta este...si abia implinesc 40.....

primele semne la mine sunt transpiratii excesive in zona capului, balonari, pofta de mincare mare......o mai slaba lubrefiere....un ciclu dereglat.....ma enervez mai repede.....

mie doctorita nu mi-a dat nimic hormonal (eu am avut niste probleme, asa ca o sti ea)....doar niste vitamine....

binecuvintarea este ca ciclu este foarte anemic, nu mai folosesc anticonceptionale deoarece se pare ca ovarele mele au productia proasta.....cam atit!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

De ingrasat nu prea scapam din cate observ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu am in zona 2 exemple opuse: mama nu a avut nici o problema, nu s-a ingrasat, nu bufeuri, nu nimic. E la menopauza de la 50 de ani.

Soacra-mea s-a ingrasat mult, a facut depresii, a fost internata la psihiatrie etc. E la menopauza de la 43 de ani.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

se pare ca daca intri mai devreme e mai rau....la unele!!!

nici mama mea nu a avut probleme mari, dar ea avea 55 de ani cind a intrat la menopauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina costea spune:

Subscriu si eu la ce a zis mama Lia. Si eu am 40 de ani si m intretat in faza cu premenopauza.Aceleasi simptome doar ca eu nu am un ciclu anemic cand este perioada primele 2 zile imi vine putin comparativ cu ciclul pe care l-am avut inainte apoi o zi pauza si urmatoarea zi inundatie ma schimb din ora in ora in cel mai fericit caz poate si mai des ca vine exact ca la un robinet lasat deschis. Nu stiu daca asta este normal....am intrebat si ginecoloaga si nici ea nu poate sa-mi spuna de ce este asa .

Poate ca asa imi este mie scris sa fiu mai cu mot ca tot neamul meu. Inclusiv mama care a avut ciclu pina dupa 50 de ani.
Sper numai sa nu ma ingras ca si asa sunt cat casa poporului, am 77 de kile la un 1.77 metri.
Pupici, Corina

Mergi la inceput

Corina, eu am un ciclu anemic deoarece am avut o histerectomie subtotala si ca sa nu intru brusc la menopauza, mi-au facut un uter micut din vagin. so, uterul meu nu mai e ca unul normal, cu endometru....

ca aveam si eu niste menstre abundente...uterul meu era fibromatos, aveam si un fibrom care nu a cedat la nici un tratament....asa ca operatia asta a fost o binecuvintare pentru mine, nu va spun ce anemica eram de la atita pierdere de singe...acum sunt si eu un om "normal"

Mergi la inceput