Cum se face spanachu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Uite asa:

speli spanacul....il pui la oparit.
cand s-a fiert un pic il strecori si il toci marunt.
faci un rantas cu ulei faina si lapte.
il piu peste spanac il mai lasi vreo 5 minute se se lege si gata....
pui si un strop de sare.
poti pune si smanatan la sfarsit.

PRAJITURI
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 9 luni











Cam asa il fac si eu, dar pun si usturoi ca fara nu imi place.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Spanac cu cartofi I

Ingrediente: 600 g spanac (congelat), 2 cepe, 100 g ciuperci (Champignons), 2 lg. ulei, 500 g cartofi fierti, 5 oua, sare, piper

Spanacul se decongeleaza. Cepele se toaca marunt, iar ciupercile se taie in doua. Se incinge uleiul si se adauga cepele si ciupercile. Cand s-au rumenit putin, se pun cartofii taiati cubulete.
Se bat ouale si se amesteca bine cu spanacul. Se iau ciupercile si cartofii de pe foc si se amesteca usor cu spanacul. Se condimenteaza si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Spanac cu cartofi II

Ingrediente: 500 g spanac (congelat), 750 g cartofi rosii, 500 ml supa (instant), 2 morcovi, 2 cepe, 2 catei usturoi, 2 lg. ulei, sare, piper, 40 g faina, 40 g unt, 500 ml lapte, 150 g cascaval ras, nucsoara

Se decongeleaza spanacul. Cartofii se taie felii, se fierb in supa 6 minute, se scot si se fierb morcovii felii 4 minute. Se scurg si se pastreaza zeama.
Se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga spanacul si se incalzeste. Se caleste faina in unt; se stinge cu lapte si 250 ml supa. Se da in fiert. Se topesc 100 g cascaval in 100 g sos. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se preincalzeste cuptorul (200°).
Se unge o forma de sufleu. Se aseaza cate ½ din cantitatile de cartofi si morcovi. Se toarna 3-4 lg. sos, apoi spanac, ½ din sosul de branza, restul de morcovi si cartofi. Se toarna sos, se presara cascaval si se coace cca 30 de minute.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

si eu fac spanacul tot ca MAZEL, cu unica modificare ca eu nu folosesc toata apa in care a fiert ci doar un pic, in rest adaug lapte si mai dau 2-3 clocote dupa ce adaug usturoiul calit in ulei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Any71 spune:

Buna fetelor

Azi am facut reteta cu spanac scrisa de:Fetitie si pot sa spun ca a esit super buna,am facut mai mult pt toatii si sa mincat ca piinea calda.
Parca asi fi facut sarmalute vegetale inpletite in frunza verde de sflecla.
Vreau sa incerc toate retetele.

Numai bine la toate Any.


http://community.webshots.com/user/Any71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Eu fac asa spanacul:

Iau din ala congelat, il pun la fiert cu ceapa si morcov. Si dupa ce a fiert bine pun in el smanatana... Mananca baietelul meu un castron plin!


Beatrice, mami de Alex pifos

www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">

MERG SINGUREL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

pentru copil e mai bine sa eviti rantasurile cu faina sau calirea in ulei...,mai bine oparit bine, apoi tocat apoi fiert un pic in suc de rosii cu putina ceapa si usturoi. Fara faina, o lingurita - doua de ulei de masline la sfarsit.

Mergi la inceput