Dependenta de droguri
Raspunsuri - Pagina 3
Lemoni spune:
Si eu am citit chiar azi ca in spital sunt mai multe droguri ca afara, chiar spuneau cativa dependenti cum ajung la ei ,le baga in paine , sau in cine stie ce locuri unde noi nici nu ne putem gandi.
Ce rau imi pare de situatia in care esti sa fereasca dd pe toate mamele ca e crunta.Da cum spunea cineva mai sus undeva la tara ar fi o idde mai buna izolat de prieteni si cu multa intelegere si rabdare din partea mamei poate reuseste.In primul rand trebuie sa caute bine si sora ta prin casa sa nu mai aibe ascunse pe acolo si sa continuie.
Va doresc putere multa si sa auzim de bine
Anca Wish spune:
Vin cu vesti. A trecut mai bine peste a 2-a noapte. A dormit 3 ore. Am uitat sa va zic ca, cu o noapte in urma nu a putut sa doarma deloc. Doar spre dimineata a dormit si atunci extrem de agitat.
Simte nevoia sa povesteasca despre experienta lui. Ne-a spus cum facea bilutele, ce simtea, cum le procura (fara a da nume) si ca atunci cand ramanea fara, rezolva problema cu 5 diazepame si metadona. Ocoleste, insa, raspunsul la intrebarea "luai zilnic?"
Si-a exprimat dorinta de a pleca la mare. Asa ca, azi impreuna cu parintii lui, a plecat.
Sper sa le fie bine.
Ina ceva. Are o problema cu pupilele. se tot uita in oglinda sa vada daca sunt mari sau mici, nu am inteles. Face asta din jumatate in jumatate de ora.
anca...SIGUR intr-o zi
Elemer spune:
quote:
Originally posted by Anca Wish
Vin cu vesti. A trecut mai bine peste a 2-a noapte. A dormit 3 ore. Am uitat sa va zic ca, cu o noapte in urma nu a putut sa doarma deloc. Doar spre dimineata a dormit si atunci extrem de agitat.
Simte nevoia sa povesteasca despre experienta lui. Ne-a spus cum facea bilutele, ce simtea, cum le procura (fara a da nume) si ca atunci cand ramanea fara, rezolva problema cu 5 diazepame si metadona. Ocoleste, insa, raspunsul la intrebarea "luai zilnic?"
Si-a exprimat dorinta de a pleca la mare. Asa ca, azi impreuna cu parintii lui, a plecat.
Stimata Anca
dupa cum am scris si in scrisoare ,homeopatia i-ar fi de mare ajutor
sa-i spuie si siptomul acea mai ciudat despre care scrie-ti ,aceea; se uita sa vada pupilele,medicul homeopat poate gasii ami usor remediul care i s epotriveste,mai ales ca in Bucuresti aveti medici homeopati buni.
Sanatate.
Elemer
Sper sa le fie bine.
Ina ceva. Are o problema cu pupilele. se tot uita in oglinda sa vada daca sunt mari sau mici, nu am inteles. Face asta din jumatate in jumatate de ora.
anca...SIGUR intr-o zi
Anca Wish spune:
Lemoni, s-a intors de la mare si este extrem de docil.
Asa cum am mai scris, ii place sa povesteasca despre perioada aia. Ne-a spus ca drogurile il faceau sa se simta important, curajos cu fetele si liber (este o persoana introvertita).
Isi ia medicamentele fara sa comenteze, fumeaza mai putin si e mai calm.
Saptamana asta a mers iar la doctor. I-a schimbat tratamentul (am uitat sa intreb ce i-a dat) si a fost de acord sa dea proba de urina.
Cred ca merge bine. Deocamdata are interdictie. Sta la una din bunicile lui, la curte si nu iese fara aprobare de acolo. Si-a facut prieteni noi dar Dumnezeu stie cum va fi dupa ce va da de mai multa libertate. S-a si indragostit.
Va multumesc din suflet!
anca...SIGUR intr-o zi
Lemoni spune:
Doamne ajuta sa fie bine.Ma bucur sa aud ca macar incearca si asculta cat de cat.Mie mi se rupe sufletul prin ce trebuie sa treaca sora ta .Trebuie sa ai grija mare de ea ,ca cine stie ce este in sufletul ei.
Sa auzim de bine.
giul spune:
Fetelor as vrea sa va intreb ceva:urci pe scari undeva si dai de copii dia acestia care se drogheaza-ce trebuie facut?urci unde ai treaba si inchizi usa si uiti? se poate telefona undeva?unde?Eu am locuit si in vatra luminoasa si acum pe d-na ghica si am vazut copii din astia .ce se poate face in acest caz?si as vrea sa se poata face ceva penru ei .
nuschu spune:
giul, uite aici site-ul Agentiei Nationale Antidrog; gasesti niste numere de telefon de la centrele de prevenire si consiliere; ii poti suna sa-i intrebi de poti face.
http://www.ana.gov.ro/rom/adrese.htm
Insa tu nu ai ce face pentru ei, daca sunt in stadiul in care deja sunt dependenti. NUMAI EI pot face ceva, daca vor, cu sprijinul familiei, al prietenilor. Daca suni la politie, ii inchid pentru consum si port ilegal de droguri (la noi se pedepseste si consumul) si eventual cu obligatia de a merge la dezintoxicare (ca asa cere "procedura"), unde nu sunt locuri, deci oricum nu rezolva nimic...
Singura practica eficienta este preventia !
Li