Dependenta de droguri
Raspunsuri - Pagina 2
Anca Wish spune:
Danutza, a vazut si el azi dezastrul din spital. L-am luat azi toti cu binisorul. Nu stiu ce se va rezolva...
Maica-sa plangea in seara asta iar el se uita la noi si radea. O fi de la medicamente...Nu stiu ce sa mai zic...
anca...SIGUR intr-o zi
zizica spune:
Am cautat informatii despre dependenta. Am gasit un link (printre multe, multe altele) care mie mi se pare demn de citit.
http://www.clopotel.ro/educatie/nudroguri/educatie_nudroguri_Copilul_meu_consuma_droguri-9.html
Anca Wish spune:
Inca o data multumesc pentru ajutor. M-a sunat mama lui acum. A trecut greu peste noaptea trecuta. Are dureri de oase, e nervos, agitat si fumeaza mult.
Nu mai stie ce sa faca, saraca femeie. Azi trebuia sa mearga si ea la psiholog, dar ii e teama sa plece de acasa, ca sa nu-l lase singur.
Cum sa se poarte cu el??? Cat va dura starea asta??Principesa, ma ajuti, te rog???
Zizica, am printat articolul ala. Intr-adevar, e foarte interesant. O sa i-l duc sa-l citeasca in dupa-amiaza asta.
anca...SIGUR intr-o zi
lucas spune:
Anca, este extrem de greu.
daca mama copilului vrea sa stea de vorba cu o alta mama care a trecut prin asa ceva, sa imi spui. din pacate prietena mea a trait un final zguduitor. sa de-a dumnezeu ca el sa aiba noroc. din pacate heroina este cumplita.imi pare rau ca nu am citi acest mesaj mai devreme noi plecam miine la mare. poate cind ma inotrc mai luam legatura.
da-mi un pm cu datele tale de contact, daca vrei sa facilitam intilnirea. si eu am trait alaturi de ei tagedia si nu e usor deloc, sa se inarmeze..nici nu stiu cu ce mai repede. daca poate sa paraseasca Bucurestiul pentru o luna, 2 ar fi foarte bine. la ei tatal a lasat serviciul si s-a ocupat de el, si totusi finalul a fost trit. sper din tot sufletul ca pentru voi sa nu fie asa tirziu.
no way spital, sunt mai multe droguri decit afara. exista niste medicamente care trebuiesc aduse de afara, din pacate nu mai stiu cum se numesc. dar vb.
perioada intre doze ca sa zic asa este cumplita, cu crize innebunitoare, cu dureri cumplite pentru el, sevrajul este teribil si pentru cei din jur si pentru el.
te mai sfatuiesc sa ia legatu cu Asociatia antidrog, au psihologi foarte buni si ii poate ajuta.
roxanaz spune:
Anca imi pare extrem de rau de ce citesc. sper ca totul sa se rezolve cu bine.
nepotul tau e acum in sevraj. organismul se curata de toxine si simptomele sunt asemanatoare cu cele din timpul intoxicarii. durerile de oase vor continua, vor apare cele de cap, nervozitatea va fi la locul ei. trebuie sa ia carbamazepina si imovan-ul. il ajuta sa se calmeze. nu e de ajuns doar mama lui, trebuie sa fiti toti langa ei. nu stiu, poate reusiti sa faceti cu randul. nu vreau sa te sperii, dar perioada asta e cea mai grea si nu trece imediat, el va suferi enorm fizic in primul rand. daca trece de ea este extraordinar, pentru ca e primul pas important.
faza povestita de nematics cu pictatul peretilor este extraordinara, poate gasiti ceva ce ii place sa faca. in felul asta, prin gasirea unei preocupari care sa ii ocupe timpul si sa il faca sa uite putin.
iti tinem pumnii sa reusiti si suntem alaturi de tine!
Roxana
stralucitor1 spune:
uite aici un site care vorbeste (cu marturii ale unor persoane dependente si ale disperarii familiilor lor)despre nenorocirea asta si despre altele (alcoolism etc) din pacate e in italiana, sper totusi sa va ajute. http://www.insiemesenza.org/ (in traducere aproximativa impreuna "fara") F interesante sunt comentariile celor care se au iesit din tunel si care spun ca dupa ce iesi din dependenta fizica de substante vine etapa cea mai grea- a iesi din dependenta psihologica...si niciodata nu se iese de unul singur.
Fara ajutor de specialitate, comunitati de recuperare, grupuri diurne, serale de suport e foarte greu...
Sa aveti putere sa il ajutati.
'Success' comes before 'work' only in the dictionary
To and Me
cris_tiana spune:
are nevoie de toti cei apropiati sa fie alturi de el, sa-l faca sa se simta acceptat, sa fie iubit fara sa i se spuna cat de mult a gresit sau cat de mult greseste. in primul rand trebuie ajutat sa recunoasca problema si sa realizeze si sa fie de acord ca singur nu o poate controla. trebuie sa stie ca e acceptat si apreciat sau se va refugia din nou in otrava care ii da starea de bine. nu ii reprosati nimic si nu ii dati exemple negative. aduceti in discutie cazuri care au avut succes nu cele din care nu au reusit sa iasa... fiti generosi in aprecieri si va va vedea ca pe niste prieteni. oricine ii va interzice ceva va fi dusman. TREBUIE SA FIE ALEGEREA LUI. rabdare si consecventa...
danutza_c spune:
Anca, intr-adevar e buna ideea sa luati legatura cu asociatia antidrog. S-ar putea sa aiba mai multe resurse cu care sa va poata ajuta.
Nu e bine sa-l lase singur acasa, stiu ca acuma e deja faptul consumat, si sper ca ea a reusit sa se duca la psiholog azi. Mai da-ne vesti, ce mai face?
cicina spune:
In comunitate, daca exista asa ceva in Ro, sant mai multi ca el, dar sant bine urmariti de catre cadre specializate ajutatoare, si au program ca la scoala de gimnastica, pictura, mici mestesugari, se face orice ca sa-i ocupe mintea copilului. Parintii trebuie sa faca si ei un curs de comportament, pentru ca cu plansul langa el nu rezolva nimic.
Drept e ca dependenta de Heroina e cea mai cumplita, cu crize nasoale. Nu stiu cat ar putea sa-l azute Diazepam-ul fiind el insusu un drog, decat sa-l tampeasca mai rau. Ma rog daca doctorii cred ca-i face bine..
Cert e ca ar trebui sa plece pentru o perioada in alta localitate.
Ma intristeaza ca Ro a luat de la occident ceea ce-i mai rau.
cicina