Retete cu carne de oaie?

Retete cu carne de oaie? | Autor: inaioana

Link direct la acest mesaj

Fete dragi, mi-a placut intotdeauna carnea de oaie dar am mancat numai ocazional. Saptamana trecuta am mancat din nou la un resturant libanez un soi de rulada cu carne de oaie tocata, am recreat-o acasa si mi-a placut la fel de mult. Dar mi-am dat seama ca nu stiu retete variate. Azi am luat din nou carne de oaie pe care am pus-o la cuptor cu condimente speciale si atat.. spr sa iasa o fripturica buna.
Cine stie retete incercate cu carne oaie..cat mai multe?


Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Moussaka
Ingrediente:
4 vinete mijlocii,sare,140 ml ulei de masline, 400 g carne tocata de oaie, 2 cepe taiate marunt, 100 ml vin alb sec, 4 rosii rascoapte, piper negru macinat, cascaval razuit, 1 sos Besamel preparat conform retetei

Dificultate: ridicata

Mod de preparare:
Se taie vinetele in felii groase de 1/2 cm. Se sareaza si se lasa aproximativ 1+1/2 ora sa se odihneasca. Se pun 2 linguri de ulei la incins si se prajeste carnea tocata impreuna cu ceapa 1/4 ora. Se stropeste cu vin. Rosiile se cresteaza, se oparesc cu apa fierbinte, se indeparteaza coditele, coaja si semintele si se adauga la carnea tocata.Compozitia se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inmoaie la foc mic 1/4 ora. Se incalzeste cuptorul la 200 C. Se prajesc feliile de vinete in uleiul ramas. Se lasa sa se scurga de ulei. Intr-o tava (cca 28 cm) se aseaza in straturi alternativ, felii de vinete si compozitia de carne tocata. Fiecare strat se pipereaza. Ultimul strat va fi de vinete. Se toarna sosul Besamel peste Moussaka. Deasupra se presara cascaval si se da la cuptor aproximativ 1/2 ora.


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Tocana de legume cu carne de oaie
Ingrediente:
1/2 carne de oaie nu prea grasa, 200 g ceapa, 3 ardei grasi (300 g ), 1/2 kg cartofi, 1/2 kg rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, o foaie de dafin, sare.

Dificultate: medie

Mod de preparare:
Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc mic, in 50 ml untdelemn, impreuna cu o lingurita rasa de sare (ca sa se lase mai repede apa) pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa (cca 10 minute). Se adauga 1/2 lingurita cu boia de ardei, se amesteca de 2 ori si imediat se pune carnea taiata in bucati mici care se amesteca, 2 minute, pina cind se coaguleaza la suprafata; apoi, totul se stinge cu 200 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, amestecind mai des, ca sa nu se arda ceapa, si completind lichidul, cind acesta scade. Daca pe parcurs se arde ceapa, nu se mai pune apa, ci se schimba mincarea in alta cratita, altfel aceasta va capata un gust foarte neplacut. Dupa ce carnea s-a muiat foarte bine, se adauga ardeii taiati in felii subtiri , cartofii, in forma de sferturi de 2 cm grosime, rosiile curatate de coaja (daca se poate) si taiate in felii de 2 cm grosime, un virf de cutit cu piper sau dupa gust, o lingurita rasa de sare si apa, cit sa acopere. Mincarea se amesteca putin, se lasa pe plita sa fiarba acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor,tot acoperita, unde se lasa cca 30 minute, pina cind fierb bine toate, fara sa se mai amestece in cratita(zarzavatul sa ramina intreg). Cind toate sint fierte, se potriveste gustul cu sare. Mincarea se presara cu patrunjel taiat marunt.


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Mititei (mici) cu carne de oaie

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 15 bucati: 300 g carne de oaie fara os, 300 g carne de vita, 5 g bicarbonat, 1 g cimbru praf, 15 g usturoi, 3-4 g ardei iute, 1 g piper macinat, 2-4 g arome (,miroase de cîrnati), 25-30 ml supa (apa), 100 g sare.

Mod de preparare: Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de usturoi cu apa sau supa. Ardeiul iute (uscat) se piseaza. Pasta obtinuta se pastreaza la rece circa 24 ore pentru maturare. Se trece apoi din nou prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca cu supa, (apa), piperul, cimbrul, mujdeiul strecurat, ardeiul iute si mirodeniile. Compozitia obtinuta se trece prin masina de tocat la care s-a atasat un dispozitiv cu palnie (ca la cirnati), tinind palma stinga sub palnie pentru a portiona micii. Se pun intr-o tava umezita cu apa rece. Se frig pe gratarul incins, uns cu grasime, sau se prajesc in ulei.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ioana, eu am scris o carte de bucate pe care nu intentionez s-o public, doar postez retetele aici, pe forum. Am mai multe retete cu carne de oaie, bineinteles toate butonate si in bucataria proprie... Le caut si le postez aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

In primul rand, cateva sfaturi practice:

Carnea de oaie este deosebit de gustoasa daca este preparata in asa fel incat sa se fragezeasca si sa piarda mirosul specific. Pentru aceasta, se spala in mai multe ape, incepand cu apa rece si apoi din ce in ce mai calda. Ultima apa trebuie sa fie clocotita si se toarna peste carnea asezata intr-o strecuratoare. De asemenea, se folosesc condimente cu miros mai puternic si ierburi aromate in cantitate mai mare (cimbru si busuioc mai ales). Carnea de berbec se recomanda a se marina o zi sau chiar doua in urmatorul sos: 2 cepe taiate solzi, 1 pahar ulei, 1 pahar apa, 1 ceasca otet, sare, piper, dafin, 1 crenguta cimbru. Ceapa se pune impreuna cu carnea intr-un castron de lut, se clocoteste apa, otetul si uleiul amestecate cu aromele. Se lasa sa se raceasca si se toarna in castron. Se da la rece. Piperul nu se foloseste intreg si nici pisat, ci doar spart in jumatati sau sferturi ca sa poata parfuma fara sa condimenteze prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Fetelor, va multumesc mult de tot! Abia astept sa le incerc!
Akella, dar de ce sa nu o publici??? Eu am scris mai demult o suma de retete pt bebelusi si copii mici pe care ma gandeam sa o public si chiar daca nu am mai avut timp sa ma ocup de asta...nu am renuntat complet la idee. De ce ai face-o tu?


Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Baeckeoffe

Ingrediente: 4 cepe, 3 catei usturoi, 3 fire cimbru, 750 ml Riesling, 2 foi dafin, 1 lingurita boabe de piper, 600 g carne de porc, 600 g carne de miel, 400 g carne de vita, 2 fire praz, 2 morcovi, 2 kg cartofi, sare, piper

Se taie o ceapa rondele, iar usturoiul se piseaza. Vinul se amesteca intr-un castron cu ceapa, usturoi, cimbru, dafin si piper boabe. Carnea se taie cuburi de 3 cm, se pune in sos si se lasa sa se marineze peste noapte.
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se taie rondele restul de ceapa si partea alba a prazului. Morcovii si cartofii se taie felii. Intr-o oala de lut se aseaza mai intai un strat de cartofi, apoi unul de rondele de ceapa si praz si deasupra se repartizeaza cuburile de carne. Se sareaza si se pipereaza.
Se aseaza apoi in vas ingredientele solide ale marinatei. Se adauga restul de ceapa, praz, morcovi si, deasupra, restul de cartofi. Se potriveste de sare si piper. Se toarna marinata si vasul se acopera cu folie de aluminiu; se aseaza apoi capacul de lut. Se coace in cuptor cca 3 ore.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ioana, piata este supra-saturata de carti de bucate si reviste de profil. Asa ca as gasi cu greu un editor dispus sa-mi publice cartea (ar trebui sa sponsorizez chiar eu tiparirea). Asa ca-mi ofer gratuit colectia de retete fetelor de pe DC, incepatoare sau avansate in ale bucatariei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Miel in stil oriental, cu pasta harissa si sos humus
Pasta harissa este marinata cea mai simpla si mai rapida, precum si cea mai potrivita pentru carnea de miel.
520 calorii, 38 g grasimi per portie
Timp de gatit: 30 min

Ingrediente pentru 4 portii :

* 2 ardei grasi (galben si rosu)
* 2 linguri ulei de masline
* 2 lingurite chimen macinat
* 4 linguri pasta harissa (de ardei picant)
* 8 cotlete de miel
* o mana de menta
* 2 linguri seminte de susan prajite
* 4 linguri humus (pasta de naut si susan; se gaseste in magazinele cu specific oriental)

Mod de preparare:
1 Preincalzeste gratarul cuptorului. Cu ajutorul unei pensule, unge ardeii cu ulei si da-i la gratar timp de 15 minute. Intoarce-i din cand in cand, pana ce coaja se arde uniform. Asaza-i intr-un bol si acopera-l cu folie. Lasa sa stea 10 minute. Amesteca pasta harissa cu chimenul si unge cotletele uniform, iar apoi presara sare.
2 Intr-un vas larg, incinge uleiul ramas si prajeste cotletele timp de 2 minute pe fiecare parte, daca vrei o friptura potrivit de patrunsa, si timp de 3 minute, daca vrei o friptura bine facuta.
3 Intre timp, curata ardeii de coaja. Taie-i in doua si indeparteaza semintele si cotorul. Taie-i felii late si amesteca-i cu menta. Amesteca humusul cu jumatate din sucul ardeilor, pentru ca pasta sa devina ca un sos. Daca sucul de la ardei nu este suficient, adauga apa.
4 Serveste friptura, pusa deasupra ardeilor, cu sos de humus.


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Berbec cu ardei copti

Ingrediente: 1 kg carne de berbec, 1 capatana usturoi, sare, piper, 1 lamaie, untura, 10-12 ardei grasi, 2 rosii, 1 ardei iute, ulei

Carnea se impaneaza cu usturoi, apoi se da prin sare, piper si se stropeste cu suc de lamaie. Se infasoara in folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit.
Intr-o oala de tuci, se coc ardeii sub capac, la foc mare (cate 5-8 odata). Cand sunt gata, se presara sare grunjoasa peste ei si se lasa sa se raceasca; apoi se curata si se aseaza intr-un amestec de rosii maruntite, usturoi pisat, ardei iute fiert, sare si ulei.


Mergi la inceput