Retete cu carne de oaie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Berbec la gratar

Ingrediente: 800 g carne de berbec, 6 cepe rosii, 400 g smantana, sare, piper, otet de mere, ulei

Carnea se taie bucati mari si se marineaza 10 ore intr-un amestec de otet de mere, ceapa tocata, sare si piper. Deasupra se pune o greutate pentru a fi bine cufundata in zeama si se intoarce dupa 5 ore.
Dupa ce s-a marinat, carnea se scoate, se scurge, se unge cu ulei si se frige pe gratar, la foc iute, pana se rumeneste. Se serveste cu smantana.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Berbecut in sos aromat

Ingrediente: 600 g pulpa de berbecut (fara piele si zgarciuri), 2 lg. ulei, ˝ leg. cimbru inflorit, 4 fire rozmarin inflorit, sare, piper, 4 fire levantica inflorita, 2 catei usturoi, 2 rosii, 100 g unt, 100 ml vin alb

Carnea se taie felii si se unge cu ulei. Se toaca frunzele de la verdeata, apoi si florile. Se toaca usturoiul. Se taie rosiile cubulete.
Se prajesc feliile de carne la foc iute, cate 1 minut pe fiecare parte si se pun intr-un castron.
Se prajesc putin in unt verdeturile, usturoiul si rosiile. Se toarna vin, dupa 1 minut si se lasa sa dea in clocot. Se condimenteaza puternic carnea si se aseaza in tigaie. Se adauga deasupra restul de unt, in fulgi. Se potriveste de condimente si se presara flori. Se poate servi o garnitura de cartofi prajiti sau la cuptor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Costita de miel la gratar

Ingrediente: 12-16 costite de miel, 1 ceapa, 2 catei usturoi, sare, piper, 4 lg. ulei (masline), 8 ardei iuti, 4 rosii, 4 cepe rosii, 1 lamaie

Costitele se spala, se sterg si, cu un cutit, se indeparteaza stratul de grasime de pe margine. Ceapa se toaca, iar usturoiul se piseaza cu sare. Se amesteca ceapa, usturoiul, piperul si uleiul. Se ung costitele pe ambele fete, se acopera si se lasa sa se marineze la frigider cca 2-3 ore.
Rosiile, lamaia si ceapa de apa se taie felii. Se sterg costitele si se prajesc cca 6 minute pe gratarul incins. Se intorc o singura data. Se aseaza ardeii pe marginea gratarului si se prajesc impreuna.
Costitele se aseaza pe farfurii cu ardeii iuti, ceapa, rosiile si feliile de lamaie. Se orneaza cu frunze de oregano.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cotlet de miel la cuptor

Ingrediente: 16 cotlete de miel, sare, piper, 4 lg. ulei (masline), 50 g branza Roquefort, 1 lg. cimbru, 4 lg. pesmet, 500 g + 1 rosii, 1 ceapa, 6 lg. vermut

Se spala, se sterg, se sareaza si se pipereaza cotletele. Se prajesc in 2 lg. ulei. Se aseaaza apoi intr-o forma de sufleu unsa cu grasime. Se preincalzeste cuptorul (200°).
1 rosie se curata de pielita si seminte si se taie cubulete. Se zdrobeste cu furculita branza si se amesteca impreuna cu cimbrul, cuburile de rosie si pesmetul. Cu aceasta compozitie se ung cotletele si se dau la cuptor cca 15 minute.
Se decojesc restul de rosii si se taie cuburi. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 lg. ulei. Se adauga rosiile si vermutul si se calesc impreuna. Se condimenteaza dupa gust si se servesc impreuna cu cotletele de miel.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cotlet de miel marinat

Ingrediente: cate 2 fire cimbru si rozmarin, 8 catei usturoi, 4 boabe ienupar, 8 masline, 1 lg. coaja de lamaie, 1 lingurita boia de ardei, 4 lg. ulei (masline), 12 cotlete miel, 800 g cartofi mici, sare, piper

Verdeata se amesteca bine cu usturoiul curatat, ienuparul zdrobit, maslinele, coaja de lamaie, boiaua, 2 lg. apa si 2 lg. ulei. Se pune carnea spalata in acest amestec si se lasa la marinat cca 8 ore.
Se preincalzeste cuptorul (180°). Cartofii se curata, se spala, se taie felii, se stropesc cu putina marinata si se dau la cuptor 50 de minute.
Se prajeste carnea in 2 lg. ulei. Se adauga sosul si se condimenteaza.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cotlet de miel cu orez

Ingrediente: 8 cotlete de miel cu oase lungi (a cca 80 g), 100 g ceapa, 3 lg. unt, 100 g orez, 50 ml vin alb, 350 ml supa de pui (instant), sare, piper, nucsoara, 70 g cascaval ras, 1 galbenus, 3 fire cimbru, 1 fir rozmarin, 3 lg. ulei (masline), 2 catei usturoi, 1 lingurita mustar

Se curata bine treimea inferioara a cotletelor (cea cu osul). Ceapa se taie cuburi si se caleste in 1 ˝ lg. unt. Se adauga orezul si se caleste pana devine transparent. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba. Se adauga treptat supa. Orezul se fierbe 20 de minute, amestecand continuu. Se racoreste si se adauga sare, piper si nucsoara. Se inglobeaza 40 g cascaval si galbenusul. Se preincalzeste cuptorul (200°).
Se condimenteaza cotletele cu sare si piper si se prajesc cate 1 minut pe fiecare parte in 1 ˝ lg. unt, impreuna cu usturoiul pisat si verdeata tocata.
Cotletele se scot si se ung cu mustar. Pe fiecare cotlet se aseaza cate o lingura din compozitia de orez si se niveleaza. Cotletele se aseaza in tava si se presara restul de cascaval. Se coc in cuptor 10 minute. Zeama de la friptura se stinge cu 80 ml apa, se potriveste de sare si piper si se aranjeaza pe farfurii impreuna cu cotletele. Se poate servi o garnitura de anghinare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cotlet de miel cu rosii inabusite

Ingrediente: 12 rosii, sare, piper, 3 lg. ulei (masline), 1 leg. busuioc, 8 cotlete miel (a 100 g), 100 g unt cu verdeata

Se preincalzeste cuptorul (220°). Rosiile se cresteaza, se aseaza pe o tava, se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu ulei. Se coc cca 20 de minute. Se adauga busuiocul tocat cu cca 5 minute inainte ca rosiile sa fie gata.
Cotletele se spala, se sterg si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge restul de ulei si se prajesc cotletele pe ambele parti cate 3-5 minute. Se servesc cu rosii inabusite si cu bucatele de unt cu verdeata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cotlet de miel in sos de piper

Ingrediente: 500 g broccoli, sare, 4 cepe, 2 catei usturoi, 8 cotlete de miel (a 80 g), 2 lg. ulei (masline), 1 lingurita boabe de piper verde, 250 ml vin rosu sec, 2 lingurite amidon

Se preincalzeste cuptorul (100°). Se curata broccoli, se spala si se rup buchetele. Se oparesc in apa cu sare cca 5 minute si se scurg. Se pastreaza calde, la cuptor.
Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii. Se spala carnea si se sterge. Cotletele se cresteaza in mai multe locuri, in partea cu grasimea, si se prajesc in ulei incins.
Se adauga ceapa, usturoi, boabe de piper; apoi se toarna vin si se lasa sa se patrunda carnea timp de 5 minute.
Se scot cotletele din sos si se pastrează calde, in cuptor. Se adauga in sos amidonul si se lasa sa fiarba, amestecand. Se potriveste de sare. Cotletele si broccoli se aseaza pe farfurii, cu sos.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Frigarui de berbecut

Ingrediente: 2 catei usturoi, 2 fire rozmarin, 100 ml ulei (masline), 500 g carne de berbecut, coriandru, cimbru, 1 dovlecel mare, sare, piper asortat

Se prepara marinata: se amesteca usturoiul pisat cu cimbru, ulei si coriandru. Se spala carnea, se taie cuburi si se lasa sa se marineze cca 2 ore.
Se infig pe tepuse bucatele de dovlecel, alternand cu bucatele de carne, si se orneaza cu rozmarin.
Se frig de jur-imprejur 8-10 minute si se ung cu restul de marinata. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare si piper asortat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Friptura de miel cu ardei grasi

Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel, sare, piper, 1 leg. cimbru, 1 fir rozmarin, 2 catei usturoi, cate 3 ardei grasi verzi si rosii, 500 g rosii, 2 cepe, 4 lg. ulei (masline), 250 ml vermut sec

Carnea se spala, se sterge si se freacă bine cu sare, piper, usturoiul pisat si ˝ din cimbru si rozmarin. Se leaga cu ata de bucatarie.
Se taie ardeii bucati mari. Rosiile se oparesc 1 minut si se taie jumatati, iar ceapa se toaca. Se preincalzeste cuptorul (160°).
Se incinge uleiul si se prajeste carnea. Se adauga ceapa, ardeii si restul de verdeturi si se prajesc putin impreuna. Se stinge cu vermut. Se adauga rosiile, sare si piper.
Pulpa de miel se coace inabusit la cuptor 80-90 de minute. Se stropeste din cand in cand cu sos din tava. Se scoate si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Se condimenteaza legumele.


Mergi la inceput