Help me!!! Sani cu noduli!

Help me!!! Sani cu noduli! | Autor: VASIA

Link direct la acest mesaj

Fetelor am o problema si sunt f.stresata! Alaptez de 5 luni si acum,dintr-o data,unul din sani mi s-a intarit.E plin de noduli pana sub brat.Ma doare f.tare si imi creaza o stare de nervi f.puternica.Incerc sa-mi pun bb-ul la sanul acela sa mi-l goleasca dar el nu vrea sa suga:urla pana il pun la celalalt.Nu stiu din ce cauza nu-i vine lapte!Adica mie imi e plin de noduli iar lui nu-i vine nimic.Ma tem sa nu fac mastita!
Ati mai patit careva? Sau macar aveti idee ce sa fac?Tocmai mi se parea ca imi scazuse laptele si cand colo ...invazie.Zau,e ingrozitor,ajutati-ma va rooooooog!!!
Cristina si bb Rares cel flamand si furios

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Foloseste APIREVEN este un unguent natural...nu mai stiu de unde sa.l cumperi..de la plafar sau magazin cu produse apicole..mai sigur.mama mea a patit la fel(am o sora cu 14 ani mai mica)si numai cu asta i.a trecut,tot asa se intinsese si era dureros.Mie mi.a trimis mama aici sa am in caz de noduli de la lapte,din fericire nu am avut nevoie dar daca mama zice ca e bun si i.a trecut,eu o cred pe cuvanttrebuie sa te ungi pe san si sa te legi bine si din cate mi.a zis mama nu e o senzatie tocmai placuta dar daca rabzi efectul e garantat.
multa sanatate si pupici la mancacios
sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Cristina,
si eu am probleme cu sanul stang aproape din prima luna (si fetita mea are 4,5 luni) - am un nodul, care e mai mare cand sanul e plin.
Ce am facut eu - sub dus, am masat bine sanul (chiar daca doare ) si asa poate reusesti sa si "mulgi" putin - macar cateva picaturi - ca nu cumva din cauza nodulilor sa se fi infundat canalele.

Si insista ca bebe sa suga si sa goleasca sanul respectiv - si o sa vezi ca dupa ce-l goleste se duc si nodulii!
Oricum, daca nu merge si nu merge - nu sta asa, mulge neaparat sanul - manual sau cu o pompa!

Numai bine la mamici si la bebici!
Manu si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Draga mea,nu te nelinisti! Am avut exact aceeasi problema ca si tine si te inteleg perfect! Ma doare doar cind ma gindesc si m-i se furnica pielea! L-am chemat pe sot de la servici,am sunat medicul,am ridicat toata lumea in picioare...a fost ingrozitor ce ginduri au trecut prin capul meu!!!
Incearca la dus sa faci masaj(stiu cit e de greu!!!) si cel mai bine ar fi sa scoti laptele cu pompa de lapte,daca bebe nu vrea sa suga si e mult mai putin dureros,bebe se misca si fiecare miscare e ca un cutit in inima!!! Nu-mi amintesc cit m-a tinut,dar a trecut asa cum a aparut! Mult succes si tine-ne la curent!

Theodora, Alexandros, Yannis
PASTE FERICIT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Goleste-ti sinul cu o pompita, si iti va trece in citeva zile. Si eu am patit-o pentru ca bebe nu voia sa suga de la sin.

Sanatate si rabdare

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Sa nu te sperii daca te ungi cu Apireven ca o sa se inroseasca sinul, dar sa nu te ungi pe mamelon sau sa atinga bb-ul cu gurita.
Remediul propus de mine este pe linga ,, mulsul cu pompita" care am auzit ca trebuie sa- faci obligatoriu este:- MASAJ BLIND cu ALIFIE DE GALBENELE,de 3 ori pe zi(miscarea trebuie sa fie circulara 30 rotatii sens si 30 in sens invers)intr-un de la orice plafar sau farmacie,
-ceai de urzica cu galbenele cel putin 1-1/2 l pe zi si ca sa nu ramai cu nodulii.
-extract de mladite de zmeur 30 pic. de 3 ori pe zi cel putin 3 luni.
-poti sa pui cataplasme cu argila facute cu apa rece si le tii 1/2 h. sau chiar o ora,dupa care speli cu apa rece( ii aplici sinului o masca cu argila)
-se mai poate aplica si miere de albine in acelasi mod ca si argila.
Regula generala pentru spalatul tuturor sinilor indiferent daca au probleme sau nu este spalatul cu apa rece la chiuveta,iar la dus nu se foloseste jetul cu apa fierbinte pe ei.
nota.Daca nu gasesti acum extractul de zmeur poti sa faci celelalte tratamente sau poti sa pui in ceaiul de mai sus frunze de zmeur. Tratamentul este sigur , garantat, NU ARE NICI O CONTRAINDICATIE NICI PT TINE SI NICI PT. BB. si este foarte ieftin
te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Va multumesc muuuuuuuuuuuuult ptr.raspunsuri.Am gasit crema Apireven la apicola si am si aplicat-o.Am sa incerc si cu celelalte variante.Dar oare dupa ce folosesc crema Apireven(care am vazut ca e din venin de albina-birrrr!) are voie bb sa suga?Nu influenteaza laptele?
Cristina si Rares care se zbate sa-mi foloseasca tastatura(ma conectez mai tarziu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

si eu am patit la fel,eu m-am pus comprese fierbinti imi masam sanii dupa care ma mulgeam. dupa cateva zile m-a trecut.sper sa iti treaca cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

si nu in ultimul rand ceai de chimen si anason..atentie cu sapunul sa nu-i speli innainte de alptare...compresele cu apa calda le pui cu un sfert de ora innainte de alaptare!!!
pt rani merge si cu vitamina A dar asta dupa ce alaptezi si innainte de alaptare sa-i speli bine ..ca nu are voie bebe sa inghita vitamina A!
Bafta multa..eu asa am reusit sa scap de furia laptelui..numai ca eu nu am avut lapte decat 3 saptamani si productia maxima a fost de 20 ml...
Fa neaparat treaba asta sa nu pierzi laptele si sa nu faci complicatii...oricat de dureros ar fi...golestei cat poti!!!
Pupici!!!
Adina si bebe Rares_Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana C. spune:

Si mie mi s-a intimplat chiar saptamina aceasta acelasi lucru. La sfatul medicului mi-am pus mereu comprese fierbinti(imediat ce se racea compresa o schimbam si mi-a trecut in 24 ore.
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Draga Vasia, si eu am avut de 2 ori probleme la un san...insa mai mult pe una din parti era tare si simteam si noduli.Era foarte dureros nici nu puteam tine copilul in brate iar noaptea nici chip sa dorm. Mie mi-au folosit compresele reci care alinau durerea, chiar si gheata. Mai este important sa nu se fierbinteasca locul respectiv. Eu nu am masat prea puternic fiindca o prietena care a avut mi-a explicat ca ei i s-a deplasat nodulul, urmare masajului si a trebuit sa-i faca o mica incizie, dupa care a si renuntat la alaptat. Eu am constatat intr-o seara ca sfircul era uscat si l-am uns cu bephanten (care-l aveam din primele sapt de alaptare)si ca prin farmec mi-a trecut. M-am gindit ca s-a infundat un canal si desi bebeul sugea de la acel san, canalul respectiv nu se elibera...nici mulsul nu mi-a folosit prea mult. Am mai pus 2 zile diclofenac supozitor ca sa previn o infectie. Multa sanatate, Ligia si bb Horia (7 luni jumate)

Mergi la inceput