N-am curaj sa conduc (4)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

quote:
Originally posted by marci

Eu daca am masina din ianuarie tb sa-i pun cauciucuri de iarna?

Buna dimineata!

Cum este cu cauciucurile de iarna in Romania? Aici este obligatoriu sa le ai 1 decembrie - 1 martie si este permis sa fi folosite de la 1 noiembrie pina la 31 martie. Dar eu le-as pune chiar daca nu ar fi obligatoriu, ma simt mai in siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Aamu, merci! M-am gandit si eu sa le pun, mai ales ca nu excelez in condusul masinii.
Daca trantesc la iarna o franta cum am trantit-o ieri, ma duc de nu ma vad.

Mergi la inceput

quote:

Aamu, merci! M-am gandit si eu sa le pun, mai ales ca nu excelez in condusul masinii.
Daca trantesc la iarna o franta cum am trantit-o ieri, ma duc de nu ma vad.

Marci,sintem incepatoare! Vine si excelatul.
N-as indrazni sa conduc iarna fara cauciucuri de iarna la cit sint de speriata. Si am observat ca si sotul (care conduce de vreo 14 ani) are mare grija sa le schimbe (chiar si pentru el). Anul trecut, chiar si cu cauciucuri de iarna, imi mai "fugea" la curbe. Iar la frine trebuia sa am mare grija sa frinez mai devreme.

Mergi la inceput

Excelatul vine la cei care au talent la condus. Eu m-as multumi sa conduc bine, sa-mi placa sa ies cu masina, dar pt asta imi tb exercitiu.
Sunt f prudenta la condus, am capacitatea de a anticipa miscarile celorlalti, pana acum am reactionat la timp si adecvat,dar sunt multe chestii de finete care-mi scapa.
Cat priveste condusul pe timp de iarna...nu stiu. Probabil ca voi merge extrem de incet, ii voi sacai pe multi (am mai facut-o doar), dar prefer asa decat sa fac imprudente.

Mergi la inceput

quote:

Cat priveste condusul pe timp de iarna...nu stiu. Probabil ca voi merge extrem de incet, ii voi sacai pe multi (am mai facut-o doar), dar prefer asa decat sa fac imprudente.

Da, asa e mai bine. Si eu conduc mai incet daca mi-e teama..ceilalti pot depasi. Asta iarna tremuram toata cind trebuia sa conduc, dar apoi am realizat ca se poate dar cu foarte mare atentie si cu viteza adaptata conditiilor climatice (chiar daca limita era 80, conduceam cu 70 sau 60 daca asa simteam). Cel mai important lucru e siguranta pe sosea (a noastra si a altora).
Asta iarna mai aveam o problema cu geamurile..se abureau si inghetau instantaneu de nu mai vedeam nimic. Prima data n-am stiut ce sa fac,am tras pe dreapta si am incercat sa le curat. Foarte greu am curatat o bucata de parbriz ca sa vad in fata si apoi am mers cu geamurile deschise . Era acolo un buton la aerul cald care m-ar fi ajutat, dar la cit eram de speriata si disperata nu mi-a dat prin cap sa-l folosesc Apoi, in dimineata urmatoare am testat toate butoanele inainte de a pleca la servici

Mergi la inceput

In ianuarie, cand am ridicat masina, i-am zis baiatului de la livrare ca nu ma urc in ea pana nu-mi spune tot ce ma intereseaza. In primul rand reglarea scaunului si a oglinzilor,apoi dezaburirea, faza lunga, faza scurta etc.
Cand am mers sa alimentam cu motorina, am constatat ca nu se stinge un beculet la oprirea motorului. Nu-ti spun ca m-a apucat panica.
Cum am intrat in casa am luat carticica si ne-am apucat de studiat. A doua zi am plecat cu ea la tara si acolo am studiat pe viu ce, cum, de unde.

Mergi la inceput

La servici, de vreo doua luni conducem cu rindul. Sintem trei fete (celelalte doua soferi experimentati, nu ca mine) si conducem cite o saptamina fiecare. M-au ajutat foarte mult, cu ele am invatat sa depasesc. Si sint sigura ca la iarna am de invatat foarte multe de la ele. La inceput mi-era frica sa le iau in masina, dar e cu mult mai bine decit daca e sotul linga mine.. El se strimba si ma enerveaza si nu intelege cum poate sa-mi fie frica sa conduc.. Pe cind ele imi explica frumos si ma incurajeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Buna fetele.
Trebuie sa ajung pe autostrada Bucuresti-Pitesti si vreau sa nu intru prea mult in Bucuresti.Vin dinspre Constanta.As vrea totusi sa ajung in Carrefour Colentina,e posibil?Si ce ruta sa aleg cu nebunia care este acum in Bucuresti?Ma intereseaza sa pierd cat mai putin timp posibil.
Ma puteti indruma?Sa deschid un subiect nou?
Multumesc anticipat.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

quote:
Originally posted by Leditia

Buna fetele.
Trebuie sa ajung pe autostrada Bucuresti-Pitesti si vreau sa nu intru prea mult in Bucuresti.Vin dinspre Constanta.As vrea totusi sa ajung in Carrefour Colentina,e posibil?Si ce ruta sa aleg cu nebunia care este acum in Bucuresti?Ma intereseaza sa pierd cat mai putin timp posibil.
Ma puteti indruma?Sa deschid un subiect nou?
Multumesc anticipat.

POZE

Daca vrei la Carrefour, eu ti-as sugera sa vii prin Urziceni, intri in Bucuresti prin Colentina, si pe stinga o sa dai de Carrefour.

Ca sa ajungi pe autostrada spre Pitesti, nu prea stiu cum sa faci ca sa scapi de traversarea orasului. Poate stiu fetele tips and tricks. Varianta oficiala iti va lua foarte mult, mai ales cu toate blocajele.

Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Se intra pe soseaua de centura , nu o sa ajungi la carrefour colentina ,dar poti sa mergi la cel din militari ,ca e la intrarea de pe autostrada.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput