sosuri
Raspunsuri - Pagina 4

Carmen_Marieta spune:
Sos de ou
Ingrediente:2 oua, o lingurita de mustar, sare, lamaie, un castravete in otet, untdelemn, cozi de ceapa
Mod de preparare
Se fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu untdelemn. Cand e gata, se pune albusul rascopt, un castravete in otet si putine cozi de ceapa, toate taiate fin.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Sos alb pentru salata orientala
Ingrediente:
ulei, o ceapa, o lingurita mustar, o lingura faina, 1 paharel otet, 1/2 paharel apa
Mod de preparare
Se incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte peste salata orientala.
Sos alb pentru carne fiarta
Ingrediente:
o lingura faina, 2 linguri unt, 1 1/2 pahar supa de carne, 1 galbenus de ou
Mod de preparare
O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert iepure de casa, gaina, carne de berbec sau de vitel si se fierbe la foc slab timp de 5-10 minute. Dupa aceea, sosul se ia de pe foc se adauga un galbenus de ou batut intr-un pahar cu putin sos, se sareaza dupa gust se adauga o bucatica de unt si se amesteca.
Mod de servire
Se serveste la diferite feluri de carne fiarta
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Sos Bechamel
Ingrediente:
5 linguri unt, 5 linguri faina, 1,5 l lapte, putina nucsoara, un galbenus, sare, piper.
Mod de preparare
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand incontinuu, condimentele si cand se ia de pe foc se adauga galbenusul.
Sos Bechamel original
Ingrediente:
unt, faina, lapte, cascaval
Mod de preparare
Sosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se rad 300 g cascaval.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


akella spune:
Sos papal de vitel
Ingrediente: 200 g carne de vitel, 100 g sunca feliata, unt, 2 cepe rosii, 1 morcov, ½ radacina de telina, cateva frunze de telina, 50 ml vin alb, 1 lg. bulion, 5 catei usturoi, coaja rasa de la ½ lamaie, 1 cuisor, patrunjel verde
Carnea taiata cubulete si feliutele de sunca se prajesc in unt, se adauga vinul, bulionul diluat cu putina apa, coaja de lamaie, usturoiul tocat, cuisorul si legumele taiate cubulete. Se lasa 30 de minute la foc mic, apoi se strecoara si se garniseste cu verdeata tocata.


akella spune:
Sos picant cu masline
Ingrediente: 400 g rosii, 5 lg. ulei (masline), 1 ardei iute, 1 catel usturoi, 2 lg. busuioc verde tocat, 100 g masline negre, 30 g capere, 2 lg. bulion, sare
Rosiile se curata de pielite si seminte, apoi se taie cubulete. Se incinge uleiul si se calesc, la foc potrivit, ardeiul si usturoiul, pana cand usturoiul devine aramiu. Se adauga rosiile, busuiocul, maslinele, caperele, bulionul si se potriveste de sare.


akella spune:
Sos Remoulade
Ingrediente: 1 ceapa, 2 oua fierte tari, 4 castraveciori, 1 lg. capere, 150 g iaurt, 3 lg. maioneza, 1 lingurita mustar, 2 lingurite suc de lamaie, sare, piper
Se curata ouale si se taie cuburi. Castraveciorii si caperele se toaca. Se amesteca iaurtul cu maioneza, mustar, ceapa tocata, ½ din cuburile de ou, castraveciori, capere, suc de lamaie, sare si piper. Se orneaza cu ou tocat si ceapa verde.


akella spune:
Sos de rosii
Ingrediente: 1 kg rosii, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 2 lg. ulei, sare, 1 leg. busuioc verde
Rosiile se oparesc 1 minut, se curata de pielite si seminte si se taie apoi cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc in ulei incins. Cand s-au rumenit, se adauga putina sare, rosiile si frunze de busuioc tocate marunt. Se fierbe la foc potrivit 20-25 de minute apoi se paseaza fin si se orneaza cu busuioc sau patrunjel verde.


akella spune:
Sos cu ton si masline
Ingrediente: 400 g rosii, 1 cons. ton in suc propriu, 1 lg. rondele de masline negre, busuioc, sare, piper, 4-5 lg. ulei (masline)
Rosiile se curata de pielite si seminte si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga tonul bine scurs, maslinele, busuioc tocat, sare, piper si ulei si se lasa la marinat 30 de minute.


Carmen_Marieta spune:
Sos de ou cu mustar si castraveti acri
Ingrediente:
2 oua, 150 ml ulei, o lingura mustar, zeama de la 1/2 lamiie, 2 buc. castraveciori murati, sare, piper, patrunjel
Ouale se fierb, se curata de coaja, se scot galbenusurile si se freaca cu uleiul, turnat cite putin, pina se obtine o crema, la care se adauga mustarul si zeama de lamiie, frecind pina la omigenizare. Se pun apoi albusurile tocate marunt, castravetii tocati, tarhonul, putin piper, sare dupa gust si patrunjel.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Sos pentru legume
ingrediente:
1/3 cana de apa, 1/2 cana de vin alb sec, 1 pachet de supa-crema instant de ciuperci, 1 legatura de patrunjel taiata marunt
Fierbe apa si vinul intr-o cratita. Adauga crema de ciuperci si patrunjelul si amesteca in continuu.
Se serveste ca sos pentru legume fierte.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
