Bebei de martie - aprilie 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pispirica spune:

Noe multumim de urari. si multumim de lamuri cu Dr mey asociato

Catrinel pup io o mami asa de vigilenta si o Onika superba. imi place de ea cum se uita asa printre gratiile de la patut. si iti seamana leit.

aida Alexandra este superba si vad ca are aceeasi ochi superbi ca a lu mami ei. pupam dulce fetele frumoase

ciuf setul este superb si il vreau. multumiri aniticipate. iti scriu un mail. ai grija de Luk si de Eva. gelozia ii impinge pe copii la lucruri tare ciudate. Intre mine si fratele meu sunt 12 ani diferenta si a existat gelozie chiar si atunci. desi se putea spune ca eram destul de mare ca sa inteleg despre ce e vorba. ce sa mai zici de un copil atat de mik ca Luk.

Luizax succes la servici. dar banuiesc ca deocamdata e destul de liniste ca e inca vacanta.

roxivan bine ai venit in gashca noastra. sa-ti traiasca bebicul

adar pup io printesa ta cea ochioasa si frumoasa. superbe pozele.

Laura ioana vezi ce faci in Antalya ca la noi acolo s-a intamplat minunea. iti doresc succes. si sa vii cu vesti bune.

aalina daca cupilu e sanatos nu conteaza. nu pot decat sa va doresc pofta de mancare cat mai mare. o sa vedeti ca o sa va faceti voi mari.

Mari78 misto la Cheila Gradistei. sa vii cu poze multe, da?

AndreaG pupam printesa care face plaja. bestiale pozele.

mariana sarcina usoara in continuare si servici usor. sa nu te obosesti tare, da?

_
Anamaria mami lu'
Biuta perluta (29 martie 2006)

Pispirica's album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salutari!

La multi ani! David Alexandru si Zuzilici

Poli pe soacra mea o cheama Negrea Ecaterina si a predat si latina. Cam din 1989 e la Unirea.

Roxivan noi am luat Nurofen, supozitoare cu paracetamol si glicerina, debridat . Ptr diaree dai mucilagiu de orez sau lapte milupa NH sau fulgi de orez Milupa.

Ciuf concediu placut! lasa nu te mai stresa ca are D-zeu grija de micuta Eva!

Ameluta e super Mihaita.

Pispi pupici perlutei sa treaca si tinem pumnii ptr sot sa aiba analizele bune.

Mariana pupici, servici usor si sarcina usoara.

Tania ca bine zice Ada...ia fata si mergeti la magazin draga...Eu pe al meu l-am dus de multe ori in Real

tuturor!

Mihaela&Cristian 25.03.2006

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Zuziliciule

Multumesc mult fetelor pt gandurile bune si pt urarile legate de concediu (stiti voi, alea ca se ne intoarcem trei), dar kestia e ca-mi vine ciclul exact la mijlocul sejurului, asa ca mare lucru nu putem face. Asta e! In felul asta trec 5 luni de la cezariana si asta ma incurajeaza

Adar eu stau pe mes pe invisible.

Mai stiti ceva de David al Tinei? Sper ca a mers bine operatia Dar din ce cauza s-a ajuns la operatie??

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

La multi ani Leoaicelor!

Pupam pe toata lumea.
Ciuf,multa atentie cu Luk!Am mai auzit si vazut cazuri de gelozie intre frati.Vacanta placuta in California si asteptam pozicile de rigoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

HEIIII, MULTUMIM DIN SUFLET PENTRU COMPLIMENTE SI URARI ....

Pupici tuturor...

adar si MAIA(30 martie 2006)

''cel mai iubit copil ...''
MAIA minunea cu ochi mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Salutare mamici cu bebici. Incerc sa tin pasul cu voi dar slabe sanse... de citit am mai citit pe ici colo si m-am intristat tare dar de scris nu am apucat.

Kim nici nu am cuvinte... sincere condoleante! Ma bucur pe de o parte ca esti o persoana atat de puternica si de optimista si stii sa treci cu capul sus si prin astfel de incercari nefericite ale vietii.
Tania ma bucur ca si la tine s-au mai limpezit apele cumva, incearca sa te intalnesti cu mamici de pe aici ca sunteti o gramada din Bucuresti (eu daca as fi acum acolo n-ati scapa de mine pana nu ne-am intalni cu toatele, nu de-odata daca nu se poate, dar macar pe rand...) mergi la parinti, la prieteni, ia-o pe bia la coafor cu tine, sigur se va oferi vreo tanti sa stea cu ea in timp ce alta te face. Eu cu Maria am fost pana acum de 3 ori la cosmetica. Prima data a dormit cuminte in carucior, a doua s-a jucat cu o tanti pe acolo iar a treia a facut scandal astfel incat a trebuit sa iau in pat cu mine unde a adormit imediat cu capul pe bratul meu sub baia de abur....
Mara poate va straluci soarele si pe strada ta, uite ca la Tania s-a imbunatatit situatia. Nu te invinovati ca nu ai de ce. Si ex-logodnicul meu ma facuse sa cred ca sunt o isterica si-o nebuna, ca nimeni nu ma poate multumi niciodata si n-o sa poata trai cu mine si uite ca s-a inselat. Cu sotul daca trag o cearta pe an si aia mai mult din priviri decat din vorbe. Iar eu nu am suferit schimbari majore in nici un caz...
Catrinel, tu ii dai Oanei morcovelul fiert? Ce dulcica si mandra e in rochita! Spuneai ca Oana inca nu tine obiectele in mana si ma gandeam ce diveriti sunt bebeii astia domle! Maria insfaca orice evident pentru a roade, in schimb nu vrea si pace sa se intoarca pe burtica pe cand Oana desi e mai mica deja are cateva saptamani bune. Doar cand i se face somnel are tentative de stat cumva pe-o parte. Daca indraznesc s-o pun pe burta dupa cateva minute protesteaza vehement. Ieri cica mi-a spus mama ca a reusit sa se intoarca cu fata in sus dupa ce o pusese 2, 3 minutele pe burta.... dar eu nu cred ca a putut singurica fara ajutor. Aaaa si nici de cipici nu se tine. Ridica ambele picioare, se uita la ele dar atat. In schimb vrea in picioare. Cand ma vede se impinge in coate, ridica capul in sus si scheauna. Premergatorul e viata ei. Cred c-ar sta toata ziua in el, da eu n-o las decat max 10 min. Ieri se asezase in fund cu capul intr-o parte rodea de zor la panza aia... Asa de mult se implica sotul tau in cresterea Oanei? Ce bine....
Pispi vazut si admirat poze. SUUUPEER! Multa sanatate sotului, tinem pumnii sa iasa bine analizele! Imi pare rau de Biuta ca a facut alergie... nu se stie de la ce? Sper sa treaca repede si sa nu recidiveze.
Alina MIZZI bine ai venit! Am vazut pozele sunt foarte frumoase. Mai spune-ne despre Malta cum e pe acolo.
Ciuf admirat si la voi pozele de la botez. Totul a fost foarte frumos (nici nu se putea altfel) iar Eva o micuta printesa! Din pacate de acum incolo tre sa fii tot timpul cu ochii pe Luk. Desi intre mine si frate-meu au fost 8 ani si eu i-am aplicat muuulte tratamente! De-ar sti maica-mea....Wow iar calatoriti? California zici? Sunteti cei mai plimbareti pe aici. Bravo voua!
Noe FELICITARI pentru licenta. Mai da tinerica mai esti.... Cum putem proceda cu banutii pentru Andrei al Doinei? Eu nu pot trimite direct in cont caci sunt taxele foarte mari pentru transfere bancare (indiferent de suma 65 de euro) Inutil sa mai spun ca ai o madrete de fata superba, nu?! I-am dat si eu morcov la ros Mariei. Nu a vrut sa-l tina in mana. Cred ca nu i-a placut la atingere (rece si lipicios)
Alinaalex drum bun si te asteptam cu pozele!
BitaB ce printesa ai tu acolo! Ai tinut-o ascunsa atata timp! E superba! Si botezul a fost foarte frumos.
Gabi fer bine ai venit si LA MULTI ANI ! Asteptam pozici.
Aalina bine ai venit si tu! Imi pare rau ca puiuta ta are probleme. Lasa ca se face ea mare si voinica stai fara grija. Asteptam pozici.
Tina multa sanatate lui Davidutu! Sa treaca cu bine peste operatie. Sunt convinsa ca nu vor fi probleme! Cum merge cu sofatul? Hai mai vino pe la noi... Nu tre sa ne raspunzi in parte. Macar da-ne vesti despre voi.
Cristina Magnus are niste poze tare haioase.
Dananita te-ai mai gandit si tu sa mai dai pe la noi? Vazut si admirat pozele!
Ama kaly 55 zici? Pai nu se vede deloc!!!!! Si eu tot cu 55 am ramas da mi-s tare pufoasa si celulitoasa....
Andreea G intrebai de suzeta. Maria o mai molfaie inainte de a adormi vreo 5 minute. In rest i-am luat inele de alea pt dintisori, zornaitori de plastic la care roade de zor. Acum nu mai e nevoie sa i le pun eu in manuta. Si le ia singurica daca sunt in jurul ei. Totusi as vrea sa o dezvat si de alea 5 minute de suzeta de dinainte de somn ca am citit pe undeva ca daca nu-l dezvatam pe bebe de suzeta la 5-6 luni nu o va mai lasa pana la 2 ani. Vazut si admirat pozele. Tu ai dat-o pe Thea cu ceva crema de protectie? Ca si eu daca mai ies la iarba verde sau vreo piscina ceva nu stiu ce sa fac. Hmm delicioasa supita ta. Cred ca si eu ii voi face Mariei. Am primit in sfarsit cartea cu schema de diversificare, sper sa am timp s-o traduc si s-o pun aici pentru lunile 5, 6. Si eu o gasesc cu Maria cu picioarele printre gartiile patutului
Tcelen spor la mutat si te asteptam sa "intri din nou in drepturi aici"
Aida vazut si admirat pozele Alexandrei. La filmulete nu avusi timp sa ma uit....
Alorea bine ai venit. Maria mea mananca cam ca bebe Cristian 6 mese pe zi a 110-120 ml. Acum de curand i-am introdus orezul si fructe (piersica, mar, pepene galben) si ceai pana intr-o suta de ml.Asteptam pozici.
Roxivan bine ai venit! Si eu sunt tot Rocsana numai ca cu "cs" ca nenea ala de la primarie de la certificare era cam mosh si nu auzise de litera "x". Vrem poze. Drum bun si distractie placuta. Sa va intoarceti cu bine.
Adar LA MULTI ANI fericiti! Vazuram pozele cu ochii mari! Ce printesica superba mai ai si tu... imi plac toaletele ei!
Laura Ioana ce ma bucur cand te citesc! Nu zi ca nu se stie caci si eu am rams cand nu ma asteptam dupa 6 luni de calcule si "prestat" aproape pe ceas.
Mari chiar ma intrebam ce mai faci. Bine ca ai dat un semn de viata. Admirat pozele Teodorei dar cam putine....
Polixeni bine ati revenit. Mabucur ca nu au fost probleme. Poze ceva ai?
Ameluta chiar ca ati fost tare frumosi la botez!
Cosmina bine ati revenit si voi. Harris si Iulia (micaalsa) sunt niste frumosi.
Mariana bine ca ai mai dat si tu un semn de viata. Chiar ma intrebam daca esti ok. Zici ca ai inceput munca? Te descurci? Markus se mai trezeste noaptea? Mami al tau cand vine?
Zuzilici LA MULTI ANI! De ce te-ai suparat pe noi si nu vrei sa ne mai povestesti despre voi? Ce faceti cum cresteti? Pupici si hai nu da uitarii.

Serj, Ile, Doublemom, Adibal , Biuta, Catrinutza voi ce mai faceti?

Noi am fost sambata la gratar si la piscina. Initial am zis ca nu o bag pe Maria ca e prea mica, dar un tatic de 3 bebei din gasca nu s-a lasat pana nu m-a convins. Era atat de cald incat s-a mai racarit si ea saraca plus ca ii iesisera niste bubite mici rosii cat un varf de ac pe gat (asa fac vara bebeii aici de la transpiratie) care de la apa din piscina i-au trecut. Am intrat cu palariuta in cap si nu am stat decat vreun sfert de ora. Fetele care ati fost la mare v-ati bagat bebeii in apa? Ca ma bate gandul sa merg si eu la ocean si nu stiu ce sa fac cu Maria. Sper sa am timp sa scriu schema noastra de diversificare si niste retete. V-am pupat si numai bine. Scuze daca am sarit pe cineva , am scris la foc automat de la scoala si am citit printre randuri. Pup toti bebeii fara exceptie si LA MULTI ANI sarbatoritilor sa cresteti mari si sanatosi!

rocsana si bebe maria

Mergi la inceput

Moama ce mesaj kilometric am mai scris. daca apuc pana diseara sa bag si schema de diversificare chiar ca azi e ziua mea. Pana una alta o prostioara care am primit-o pe mail daca aveti timp si chef...

Testul Dr. Phil
Dr. Phil a obtinut la acest test 55 pc, iar Oprah a
obtinut 38 pc.
Sunt persoane care platesc bani buni pt. a afla
lucrurile acestea.

Cele ce urmeaza reflecta destul de bine realitatea si
nu dureaza decat 2 minute sa raspunzi la intrebari.

Raspunsurile iti vor spune cum esti tu acum, ...nu
cine ai fost in trecut.

Pregateste-ti un pix si o coala de hartie.

Este un test real, folosit de Departamentul Resurse
Umane al multor companii de renume. Ii ajuta sa-si
cunoasca mai bine angajatii sau potentialii angajati.

Sunt 10 intrebari simple, asa ca...ia pixul si tine
evidenta raspunsurilor pe care le dai.

Scrie pe coala de hartie numerele de la 1 la 10.

Continua testul.

1. Cand te simti cel mai bine?

a) dimineata

b) dupa-amiaza sau seara devreme

c) noaptea tarziu

2. De obicei mergi...

a) destul de repede, cu pasi mari

b) destul de repede, cu pasi mici

c) mai putin repede, cu capul sus, privind in
ochii celorlalti

d) destul de incet, cu capul in pamant

e) foarte incet

3. Cand vorbesti cuiva, tu...

a) stai cu mainile incrucisate

b) ai palmele impreunate( ca la rugaciune)

c) ai ambele maini asezate pe umeri sau in
buzunare

d) atingi sau impingi persoana cu care discuti

e) te joci cu urechea , iti atingi barbia sau iti
mangai parul.

4. Cand esti relaxat, stai cu...

a) genunchii apropiati si picioarele frumos
asezate

b) picioarele incrucisate

c) cu picioarele intinse sau drepte

d) cu un picior pliat sub tine

5. Cand ceva te amuza cu adevarat, reactionezi
cu...

a) un hohot de ras zgomotos

b) un hohot de ras, dar nu zgomotos

c) un chicotit discret

d) un zambet fin

6. Cand mergi la o petrecere sau la o
reuniune...

a) iti faci intrarea zgomotos , a.i. toti sa te
observe

b) iti faci intrarea discret, cautand cu privirea
o persoana cunoscuta

c) iti faci intrarea cat mai discret posibil,
incercand sa treci neobservat

7. Cand muncesti si esti foarte concentrat si
cineva te intrerupe...

a) te bucuri de pauza

b) esti foarte irascibil

c) oscilezi intre cele doua extreme

8. Dintre culorile enumerate mai jos, care iti
place cel mai mult?

a) Rosu sau portocaliu

b) Negru

c) Galben sau bleu

d) Verde

e) Bleumarin sau visiniu

f) Alb

g) Maro sau gri

9. Cand stai in pat noaptea, in cele cateva
momente inainte de a adormi, stai...

a) intins pe spate

b) intins cu fata in jos, pe burta

c) pe o parte, chircit

d) cu capul pe-o mana

e) cu capul sub patura

10. Cel mai des visezi ca...

a) ca te prabusesti

b) te lupti sau te zbati

c) cauti ceva sau pe cineva

d) zbori sau plutesti

e) de obicei nu visezi

f) de obicei visele tale sunt placute

Punctaj:

1)a=2 2)a=6 3)a=4 4)a=4 5)a=6
b=4 b= 4 b= 2 b= 6 b= 4
c=6 c= 7 c= 5 c= 2 c= 3
d= 2 d = 7 d= 1 d= 5
e= 1 e= 6

6)a = 6 7)a=6 8) a= 6 9) a=7 10) a= 4
b= 4 b = 2 b= 7 b= 6 b=2
c= 2 c= 4 c= 4 c= 4 c=3
d= 4 d= 2 d=5
e= 3 e=1 e=6
f = 2 f=1
g= 1

Aduna punctele acumulate.

1. Peste 60 puncte

Ceilalti te considera hipersensibil. Esti vanitos si
egocentric, dominator. Multi te admira si si-ar dori
sa-ti semene mai mult, dar nu au totdeauna incredere
in tine, ezita sa-ti devina prea apropiati.

2. 51- 60 puncte

Multi te considera interesant, volubil si impulsiv, un
lider innascut, care ia decizii repede, dar nu
intotdeauna ia cele mai bune decizii. Te vad indraznet
si aventurier, cineva dispus sa incerce orice, macar o
data, cineva care risca si caruia ii place aventura.
Multi iti cauta compania datorita sarmului pa care il
radiezi.

3. 41-50 puncte

Ceilalti te considera tonic, sarmant, amuzant,
practic si intotdeauna interesant, cineva care este
tot timpul in centrul atentiei, dar suficient de
echilibrat pt. a nu se lasa luat de val. De asemenea
te considera o persoana placuta, cu bun- simt,
intelegatoare, si cineva care le ridica moralul si le
sare intr-ajutor intotdeauna.

4. 31-40 puncte

Ceilalti te considera sensibil, precaut, grijului si
pragmatic. Te considera istet , talentat dar modest. O
persoana care nu leaga repede prietenii dar care e
foarta loiala prietenilor si asteapta acelasi lucru de
la acestia. Cei care te cunosc bine stiu ca e foarte
greu sa-ti spulbere increderea pe care o ai in
prietenii tai, dar stiu de asemenea ca iti recapeti cu
greu increderea in cineva care te-a dezamagit.

5. 21-30 puncte

Cunostintele te considera o adevarata pacoste. Esti
exagerat de precaut, extrem de grijuliu si un om care
munceste din greu. Vor fi foarte surprinsi daca vei
face ceva dintr-un impuls sau in urma unui imbold de
moment, asteptandu-se sa examinezi cu grija orice
lucru pe toate partile si abia apoi sa iei o decizie.
Gandesc despre tine ca reactionezi in mare parte asa
datorita firii tale grijulii.

6. Sub 21 puncte

Oamenii te considera timid, nervos si indecis, cineva
care are nevoie de atentie , care lasa luarea
deciziilor in seama celorlalti, care nu vrea sa se
implice in nimic sau cu nimeni. Te vad ca pe un
grijului care vede probleme si acolo unde nu sunt.

Multi te considera plictisitor. Numai cei ce te cunosc
bine stiu ca nu e asa.

Ce m-a amuzat a fost ca eu am obtinut exact cat Oprah adica 38 de pct. cat despre Dr. Phil nu stiu cine e... voi stiti?

rocsana si bebe maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Capitolul 13 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81763" target="_blank">aici

Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)

Mergi la inceput

Gata am venit si cu schema de diversificare. Noe in caz ca doresti sa o treci pe blogul tau... e inutil sa spun ca esti libera s-o faci, nu?!

In Japonia incepand de la 1 luna se pot da bebelusului si alte lichide in afara de lapte si anume ceai (de grau).
De la 2 luni se gasesc in comert, suculete, supici instante, de la 3 luni piureuri de orez si de paine (tot instante sub forma de praf).
De la 4 luni se pot introduce tot sub forma de lichide dar preparate in casa supa de legume (ceapa, varza, cartof, morcov) si suc diluat de fructe (orice fructa)
De la 5 luni se gasesc borcanele cu tot felul de piureuri fiind momentul cand se recomanda introducerea hranei solide, preparate sanatos, in casa.
In interval de o luna, treptat treptat pana la 6 luni se recomanda inlocuirea completa (pana se ajunge la 50 de grame) a mesei de pranz. Pentru bebeii cu 4 mese pe zi este vorba de a doua masa iar pentru cei cu 5 de a treia.
Aici se incepe cu orezul, apoi se introduce cartoful, apoi morcovul.
1,2 zi - 1 lingura orez
3,4 zi - 2 linguri orez
5,6 zi - 3 linguri orez
7,8 zi - 4 linguri orez
Cand se ajunge la 4 linguri, cam dupa o saptamana, se introduce urmatorul aliment
9,10 zi - 4 linguri orez + 1 lingura cartof
11,12 zi - 4 linguri orez + 2 linguri cartof .... si tot asa

Pentru masura de 1 lingura se foloseste lingura-masura de la laptele formula. Se pune mancarica in castronas de bebe si se serveste cu lingurita special mult mai mica.

Alimentele care se introduc incepand cu 5 luni grupate pe categorii nutritve
1. orez, paine, cartofi, batate
2. galbenus de ou, branza de soia, lapte (folosit la piureul de paine), iaurt, branza
3. peste alb
4. dovleac, morcov, ridiche, broccoli, conopida, ceapa, varza, spanac, toate fructele

Retete

Orez
orez - 10 grame, apa 100 ml
Se spala orezul bine, se pune intr-o cana, se adauga apa apoi se acopera. Cana respectiva se pune intr-o cratita in care setoarna apa pana la jumatatea canii si se pune pe foc. Se fierbe 50 de minute, se ia de pe foc si se mai lasa acoperit inca 10 minute. Va rezulta un orez moale care este recomadat sa se frece pana iese un piureu.

Se poate gati si direct pe foc. Se pune apa de 5-6 ore cantitatea orezului, se acopera si se fierbe 20-30 de minute. Se mai lasa acoperit inca 10 minute dupa ce se ia de pe foc.

Orezul se poate fierbe si zeama in care ati fiert legume pentru piureuri.

Piure de paine
O felie de paine subtire fara coaja se sfarama, se adauga 40 ml lapte, putin indulcitor si se pune pe foc pana se formeaza o pasta

Crema de porumb
Se fierb la foc mic jumatate de galbenus, 20 ml de lapte si putina faina fina de porumb sau praf pentru supa crema de porumb (baby food)

Crema de mandarine
O felie de paine subtire, fara coaja se moaie cu putina apa si 15 ml suc de mandarine. Se fierbe putin pana se omogenizeaza pasta. Dupa ce s-a racit se adauga o mandarina zdrobita.

Branza cu legume
Se fierb 1/6 cartof, 5 g ceapa taiata fin, 5 g morcov, 2-3 boabe verzi de soia. Se face un piure la care se adauga 1/3 dintr-o felie de branza (aici se cheama processed cheese)

Supa de ou
Se fierb 10 g ridiche, 5 g morcov, se fac piure si se adauga 40 l din supa in care au fiert. Separat se bate 1/3 de galbenuscare se toarna in supa si se mai lasa putin pe foc.

Eu am vazut pe la voi si am si citit ca in Romania nu se recomada painea (pana la cate luni?) din cauza glutenului. La fel si broccoli, conopida, spanacul (din ce cauza nu stiu) . Cat despre lapte (fiert cu painea) nu stiu ce sa spun.... Voi ce parere aveti? La voi cand se introduc painea si lactatele? Voi veni si cu schema pentru 6 luni zilele astea.

rocsana si bebe maria

Mergi la inceput