Copilasi dragalasi de mai - iunie 04 (78)
Raspunsuri - Pagina 7
vanessa ionescu spune:
Acris, azi ti-am citit povestea. seamana mult cu cea a nasterii lui Andu. Eu am ramas fara dr cu trei saptamani innainte de a naste. s-a inchis Polizu pt renovari asa ca. m-am dus la Cantacuzino ca aveam "pile" acolo (era tata sef se sectie la radiologie si fost director al spitalului). M-a dus la un dr (unul dintre putinii care nu era in concediu in iulie august DNP era pe 4 august). Nu mi-a placut de la inceput dar nu aveam de ales. nu mai aveam timp. Mi s-a rupt apa la miezul noptii, marti spre miercuri (29-30 iulie). M-am dus la spital cu Cipi si cu tata. tipa de la internari,m-a intrebat daca am venit la cezariana. eu eram hotarata sa nasc natural. asa ca, mi-a zis (ea dormea si am deranjat-o) ca nu-mi face clisma ca daca e cazul imi fac cele de sus. sus am stat in travaliu 9 or, cu perfuzii si tot tacamul. dupa 9 ore si contractii la 30 de secunde s-au indurat sa ma urce pe masa (dr nici nu a venit sa ma vada). era o asistenta mai draguta care mi-a zis ca am dilatatie aproape 2 si ca nu o sa pot naste natural asa ca sa iau legatura cu dr sa-mi faca cezariana. l-am sunat pe tata (era jos la el in cabinet la ora aia ca incepuse ziua de munca) si i-am zis. a luat legatura cu dr., m-au bagat in sala, m-au pregatit de anestezie si a venit si dr in sfarsit. M-au operat, repede repede ca se racea cafeau (30 min cu totul). Copilul eu l-am vazut dupa 4 zile pt ca, am facut blocaj intestinal (nu mi-au facut clisma nici innainte nici dupa), am facut 40 temperatura, am lesinat, mi-a pocnit un fir pe interior, iar la a doua cezsariana mi-au gasit si vezica urinara pusa la vreo 2 cm de locul ei de s-au speriat. am nascut miercuri dimineata si deabia vineri seara si-au dat seama ca 40 temperatura si un lesin inseamna ceva. asa ca. tot eu i-am intrebat (auzisem la alte fete) daca nu ar fi fost indicata o clisma sau ceva similar dat fiind faptul; ca de trei zile nu iesisem afara si eram foarte balonata. si ma ardea rau locul unde pocnise firul. afara erau 40 de grade iar Cipi ma stergea cu tifoane. daca ceream plosca sa fac pipi imi spuneau ingrijitoarele ca sunt rasfatata ca m-au bagat in rezerva si am wc aproape asa ca sa ma dau jos din pat ca altele nu au conditiile mele. in final am furat o plosca (am pus plapuma pe ea ca sa nu mi-o ia. a, si am facut si furia laptelul intre timp de imi luau foc sanii. dr nu mi-a scos nici drena cu toate ca se cam lipise de mine pe motiv ca nu ma duc pe picioarele mele la sala de tratament. si eu nu-mi vazusem nici copilul si imi spuneau incontinuu ca sunt rasfatata de ma vait. Vineri seara dupa ce m-a gasit tata lesinata cu capul cazut dupa noptiera si a tipat de a daramat spitalul, mi-au facut clisma si m-am putut ridica din pat. in noaptea aia af facut 40 de minute din salon pana la copii (vreo 20 de metrii) tinandu-ma de pereti ca sa ajung sa-mi vad copilul. Si asa s-a nascut Andu....
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/cata2005
mephala30 spune:
Irinusha, 
Si voi va ganditi la bebe2....pe cand?
Anacami, bafta multa cand va hotarati!
La Iustin a durat 7 luni pana s-a prins....si tare ne-am bucurat cand a fost sa fie!
Si la a doua darcina am avut emotii...3 luni de incercari...
Carmen
(31+) si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
tnicoleta spune:
Vanesa Doamne prin cate ai trecut la prima nastere. Din pacate asta e sistemul nostru de sanatate. Eu si cu medic tot am stat 20 de ore in travaliu de ziceam ca nu mai apuc sa nasc.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
anacami spune:
Carmen, ai fost haioasa cu "prinsul"; m-ai facut sa rad!
Noi am intrerupt mijloacele de protectie, iar dupa 2 saptamani imi faceam deja teste de sarcina
- mi-a venit CM, eram dezamagita ca cu gandul ca as putea o problema..de parca ma asteptam ca perioada fertila sa fie toata luna..S-a "pozitivat" luna urmatoare si am scapat de stres (ioi, ce nestiutoare...).
Noi vom fi maine din nou singuri (eu si Sebi), dar duminica vom pleca cu totii la tara. Avem si o piscinuta de plastic destul de mare, cumparata de anul trecut- pe care nu am avut ocazia sa o folosim decat ca tarc pt. joaca lui Sebi (in apartament). La tara o sa o umplem, sa il lasam pe Sebi sa se balaceasca in ea toata ziua. SUnt sigura ca nu se va plictisi, seara a inceput sa ma ia din parc (daca va vine sa credeti el este cel care da startul la plecare, nu trebuie sa ma mai rog eu de el...), sa ceara acasa. Apoi, inca de la usa striga: "mami/tati facem o baie?".
Pt. ca tot timpul aveam scandal la iesitul din cada, acum aplicam o strategie care merge de fiecare data: ii opresc apa direct de la robinetul de langa contorul de apa (aflat pe hol-deci nu ne vede ce facem), dupa care ma duc la el si ii zic "vai, ai terminat apa! si ti-am zis sa nu stai prea mult, ca vreau si eu sa fac baie . Acum eu ce mai fac?!?". Iese imediat
, nu mai comenteaza nemek!
La sfarsitul lui august/incep. lui septembrie voi pleca doar cu sotul intr-un sejur de o saptamana; l-as lua si pe Sebastian, dar mi-e frica de transportul cu avionul; nu merge cu nici un mijloc de transport in comun,cu mai multe persoane straine-am incercat fara succes si cu metroul,cu tramvaiul,autobuzul, microbuzul..; tipa de se invineteste...
La intoarcere vom mai merge o saptamana la Mamaia, de data asta in gasca completa-adica si cu Sebi si cu bunicii. Parca il vad cum o sa se balaceasca...
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
anacami spune:
scuze pt. greselile de exprimare si gramaticale din mesajul de mai sus; de obicei scriu repede, nu am rabdare sa-l recitesc din fereastra de editare, iar preview-ul nu prea merge...
Vanessa, da, pare incredibil. Daca tatal tau era director, nu pot sa-mi imaginez cum se comportau cu o pacienta obisnuita! Pacat ca experienta nasterii nu este intotdeauana placuta-asa cum ar trebui sa fie pt. toate femeile. Important este, pana la urma, ca ai un copil sanatos!Tu te simti bine, sper ca nu ai ramas cu nici o problema!
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
Laurina spune:
Salutare fetelor!
La Multi Ani mamicilor Tinavia, Lili!!!
La Multi Ani in avans pentru Paloma si Mammy!!!
Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de minunile voastre!!!
Irinusha, hai ca ce frumoasa o sa iasa bucataria, o sa fie un picut balamuc:), dar apoi... . Inteleg ca o sa ai si ajutoare, stie Ady de ce a chemat-o:)) asteptam poze si spor la lucru!
Vanessa, uau ce peripetii ai avut si tu:(. Groaznic ce nesimtire o fi fost vre-o razbunare la adresa tatalui tau, oricum niste nemernici. Eu am nascut la Cantacuzino, nu pot sa spun ca a fost super, dar in general nu am avut parte de tratament rau voit. La Multi Ani pentru Andu si distractie placuta in tabara! Sa te relaxezi cat poti de mult!
Cami, daca sunteti la plan tot este bine, inseamna ca nu va mai trece mult timp:) Uau ce idee buna mi-ai dat cu baia... si la noi este o mare problema cu scosul din cada si acum este mare da din maini si picioare rauuu, practic daca tati nu este acasa eu nu ma incumet sa-l spal singura (si uite asa este obligat sa vina la baita:))Chiar seamana baietii astia ai nostri:) Cum te mai simti?
Nico, ce bine ca iti iei concediu, cand intri? Cred ca abia astepti! Plecati si in vacanta?
Carmen, Iulia, asa este principalul este sa fie bebe bine si voi la fel, fie cezariana sau nu. pupici pentru burtici
Carmen, ma bucur ca ai reusit sa gasesti o bona romanca si cu care sa se inteleaga bine Eric, stiu ca iti faceai griji. Este greu dimineata stiu si la noi e la fel, dimineata se agatase Mihnea de lantul meu si nu-mi dadea drumul sa pot sa-l scot din masina:(
Mona, asa bine ca-i mai fentezi:) un pic sa mai stim si noi de voi
Cris eu nu am apucat sa citesc articolul, dar sper sa ne ajute Nico abia astept
Eu am avut o saptamana crunta, v-am spus ca vreau sa-mi schimb serviciul si am primit o oferta buna de la o firma. Si m-am framantat toate zilele astea ce sa fac, am facut calcule pe hartie, mentale pana mi s-a facut rau(fizic)si am hotarat sa nu ma duc. Ar fi fost mai bine financiar, dar era foarte departe de mine, programul mai lung si oricum la mine se sta peste program deci ar fi trebuit sa stau si mai mult, nici locatia nu mi-a placut in fine in afara banilor nu aveam avantaje asa ca am hotarat sa mai caut. Sper sa gaesesc altceva ca altfel o sa ma dau cu capul de pereti ca am refuzat aici si sunt cam intoarsa pe dos de incurcatura asta.
Mihnea este bine si mi-a facut aseara o bucurie, eram afara in fata blocului cu el si l-am vazut ca se cam fataie si mi-a spus pipi, uraaa repede scos pantaloni, pampers si in iarba:). Eh nu a facut decat un strop ca ceilalti copii au inceput sa tipe ca vor si ei si el nu a mai vrut:), restul l-a facut pe el, dar eu tot multumita sunt.
Va doresc un weekend racoros
multi pupici
tnicoleta spune:
Laurina Felicitari lui Mihnea. Inca putin si o sa scapati de pampers. Concediu imi iau peste o saptamana. Tre sa termin revista intai. Si nu cred ca vom pleca undeva. Cata incepe lucrul pe 1 august, acum e in concediu, si avem cam multe dandanale de platit luna asta. Problema este ca sotul nu-i platit in perioada de concediu.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
vanessa ionescu spune:
Laurina, nu a fost razbunare, pt ca, tot spitalul il iubea tare mult. a fost un om foarte bun, si in plus am dat la toata lumea. dar eu nu eram pacienta dr (asa cum am zis am venit pe nepusa masa la el), iar el, nu era chiarcel maiuman om de pe pamnant. se purta urat si cu pacientele lui, darmite cu altele. dar nu am avut de ales deoarece era singurul care nu era in concediu. daca stiam ca ma apuca innainte de 1 august, mai era directoarea, Maura, dar ea pleca pe 1 august si eu trebuia sa nasc pe 4. asistentele si infirmierele erau cum sunt peste tot. unele dragute, altele scarboase. la mine a fost greseala medicala, medicul trebuia sa fie cel care sa spuna ce e de facut mereu. ca ele nu fac nimic din proprie initiativa. iar dr ma saluta din cadrul usii. a trecut...
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/cata2005
monet spune:
uau, vanessa, ce poveste cu nasterea andutzului tau..... parca nu ne-ai spus-o sau, cel putin, eu nu stiam de greul ce l-ai incercat la prima ta nastere.... bine ca toate s-au indreptat pina la urma, da' numai tu stii prin ce clipe ai trecut, of, of. chiar de speriat, saracutza de tine.... in total necunoscut, la cheremul asistentelor nepricepute, doctorilor absenti, doctorului nu-prea-uman.... bravo lui andu c-a venit pe lume in asa conditii!
laurina, bravo lui mihnea pentru pipi! ala-i drumul cel bun, in iarba, la pomi, ca si cris al irinushei
, bravo, baietzei destepti!
nicoleta, unde stai tu si unde sta bia? io-s mai in urma cu situatiile si te rog sa ma ierti daca pun intrebari anapoda.
in weekendu' asta, sean tre' sa lucreze asa ca io si copilele ne facem program in trei. degeaba avem dadaca care locuieste cu noi, ca vrea weekendurile liber! ii platim salar, ii dam casa si masa in fiecare zi (ar trebui sa nu-i dau masa macar in zilele in care are pretentia sa fie libera, nu? da' asa-s io, bleaga si ma calca cineva in pozitia nanicii in picioare cu usurinta. de ce? pentru ca gindul mi-e total la pruncutzele mele si n-as vrea ca nervii mei pe nanica sa se reverse cumva asupra lor un moment mai tirziu. asa ca stau si-nghit tot. nanica asta-i mai smechera si s-a prins cum ma poate manipula..... ghinionul meu....). oricum , cred c-o sa mergem la niste magazine - vreau sa cumpar un carut din-ala umbrela da' pentru doi, paralel. si duminica poate mergem la gradina zoologica, sea world mai bine zis, au animale tare faine si locul e ca un parc cu tot ce-i mai frumos in natura....
va pup si va doresc o simbata-duminica faine!
mona,
lia (24.04.2004) si
maya (28.10.2005)
POZE MEXICO 2006
MAYA DE IULIE 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA
tnicoleta spune:
Monet Va doresc un we fain, cu soare si distractie la maxim.
Bia e plecata la tara, la Calugareni, pe toata perioada verii. Socrii mei au o casa acolo cu animale multe, vie si gradina. Copii profita din plin de soare si mancare proaspata si se simt foarte bine. Eu stau in Bucuresti.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia