in camara, pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Pickles

Ingrediente: 1 kg arpagic mic, 3 conopide potrivit de mari, 1 kg ciuperci, 20 gogosari rosii, 500 g fasole verde fideluta, 2 teline, 6 morcovi, 1,5 kg gogonele foarte mici, 1 lg. frunze de telina tocate marunt, 2 foi dafin, piper boabe, 3-4 buc. hrean, 1 l otet din vin, 2 lg. miere, 2 lg. sare grunjoasa, 2 lg. zahar, 2 lg. boabe de mustar

In afara de arpagic, se taie legumele in bucati potrivit de mari si in forma dorita (cubulete, fideluta, rondele). Imediat ce se taie o leguma, se si opareste si se scurge bine. Se amesteca bine toate legumele cu frunzele de telina si se aseaza in borcane, lasand deasupra un spatiu de 2 degete.
Otetul se dilueaza cu 1,5 l apa si se fierbe cu sare, piper, dafin, zahar, miere si mustar. Se toarna otetul fierbinte in borcane, se inchid ermetic si se lasa sa se raceasca sub o patura.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

bureti de fag

Ingrediente:
1kg. bureti de fag, 1/5 kg. morcovi, 1/5 kg.ceapa, 1,5 kg.apa, 0,300 gr. otet, 1 lingura sare, 200 gr.zahar, 1 pachet "picant fix"

Mod de preparare
Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie rondele de 2 mm., se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, "picant fix", se lasa la racit. Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea. Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita. Se pot servi in aproximativ o saptamana.



Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Ingrediente:
Conopida, castraveti, gogonele, varza, sfecla rosie, piper, foi de dafin, coriandru, mustar, sare.

Mod de preparare
La un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente( dupa preferinte)-se fierb 2 clocote; se toarna fierbinte peste conopida, castraveti, gogonele, varza, sfecla rosie.

Va recomand sa puneti aceste muraturi in recipiente cat mai mari-ex. butoi de 25 l.Cel mai bine este daca asezati muraturile pe straturi:castravezi-varza-gogonele-conopida-sfecla rosie.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Gogosari cu ghebe (ciuperci)

Ingrediente:
3 kg. ghebe (ciuperci), 5-6 kg. gogosari, 1/2 litru ulei, 1 cana otet, 1 capatana de de usturoi, foi de dafin, piper boabe

Mod de preparare
Se fierb ghebele dupa ce au fost taiate, dupa dorinta, se taie gogosarii felii si se lasa sa scada in ulei, se amesteca si apoi se fierb impreuna 1/4 ora. Se adauga foi de dafin, piperul, otetul si usturoiul si se mai fierb impreuna inca 1/4 ora. Se pun in borcan si se fierb la "bain marie".



Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Muraturi asortate


Ingrediente:
diverse legume

Mod de preparare

Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si proaspat culese. Dupa sortare si spalare, legumele se aseaza la murat, ca si castravetii in butoaie. Pentru a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea lor, se adauga frunze de visin, de stejar sau de coacaze. Multe dintre acestea sint bogate in vitamina C. La un butoi de 100 l cantitatea totala de adaosuri nu trebuie sa treaca de 4-5 kg. Acestea se aseaza pe fundul butoiului si apoi la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se umple complet cu saramura de 7 % concentratie (tarie) pregatita cu 24 de ore inainte. Concentratia saramurii poate fi potrivita cu ajutorul unui ou; saramura este buna pentru patlagele verzi sau murate asortate atunci cind oul pus in saramura se ridica la suprafata solutiei. Pentru ca saramura sa fie cit mai curata, este bine ca sarea sa fie pusa pe o pinza usor cufundata in apa. Dupa umplerea cu saramura, butoaiele trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura de 20 grade C. In acest timp, saramura care scade se completeaza; butoiul trebuie sa fie in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in pivnita sau, intr-un loc cu temperatura foarte scazuta.

stiu ca nu sunt de castraveciori dar sunt niste muraturi teribil de bune, mai ales cele din ciuperci si au un mare suuces...retetele sunt testate personal deci va rog sa le incercati cu toata increderea

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Varza cu ardei si hrean

Ingrediente:
5 kg varza alba, 3 kg ardei capia, 500 gr hrean, 400 gr zahar, 500 ml otet, sare

Mod de preparare
Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust. Zaharul se dizolva in otet si se toarna peste compozitie. Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa, preferabil, 30 de ore dupa care se poate pune in borcane si deja se poate servi.



Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Boabe de porumb murat

Ingrediente:
cativa stiuleti, otet, sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, cateva frunze de tarhon

Mod de preparare
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in apa rece. Deoparte se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, si cateva frunze de tarhon. Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile, si se leaga cu hartie pergament. Se pastreaza la rece. Dupa o luna se poate intrebuinta, si pot fi folosite in locul caperelor.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana-alexia spune:

As dori sa pun vinete coapte la borcan, stie careva cum trebuie sa procedez?

DANA & ALEXIA (12.06.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

vinetele sunt foarte pretentioase si nu stau puse la borcan decat daca ai beci. eu am incercat in multi ani si nu mi-au stat. am muncit degeaba, pana mi-am luat congelator si le pun acolo. nu te supara pe mine, dar asta este sfatul meu!

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

sos pentru pizza
ingrediente: 3 kg gogosar rosu, 3 kg rosii, 3 teline cu frunze cu tot, ardei iute (dupa preferinta), 3 cepe mari, sare, piper macinat
gogsarul se curata si se spala si se da prin masina de tocat sau blender, din rosii se face suc, ceapa se curata si se toaca marunt, telina se spala, se curata si se da pe razatoarea mica, frunzele se toaca si ele marunt, la fel si ardeiul iute. se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert. se fierbe la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana scade si se obtine un sos gros.
poate fi folosit la pizza, friptura, tocanite sau pe omleta.

mirela

Mergi la inceput