Prietene vs. bebe
Raspunsuri - Pagina 6
michelle7 spune:
Pe mine nu ma derajeaza chestia cu invidia , ma face sa zambesc pe sub mustata ( epilata). Cum puteti spune ca cineva de 22 de ani poate fi invidioasa pt ca tu avand sot si copil te simti o femeie implinita. Aiurea. Eu cand aveam 22 de ani imi gaseam implinirea in vise legate de cariera, in iesiri in club si cunoscut tipi interesanti , in calatorit , in shoping etc. Casatoria o vedeam ca " sfarsitul vietii , distractiei etc" iar gandul ca as putea ramane insarcinata ma ingrozea de-a dreptul.
Acum am 28 de ani si chiar daca am renuntat in mare parte la cluburi si m-am casatorit nu gasesc ca implinirea unei femei (sau a unui barbat ) sta in casatorie + copil. Mai degraba ma simt implinita daca reusesc sa imi cumpar o casa si o masina draguta, daca cariera mea ma satisface, daca imi permit sa calatoresc, daca reusesc sa am o viata sociala activa etc. Casatoria + un copil sunt lucruri necesare , fara indoiala ( casatoria din cauza presiunii sociale , copilul - daca ti-l doresti) , dar in cazul meu nu reprezinta mai mult de 25% din nevoile mele
Noe mie mi se pare ca prietenele tale te evita pt ca ai viata unei femei de 30 de ani .si cred ca nu e usor la 30 de ani sa fii prietena cu fete de 22 - aveti vieti complet diferite deci nici un numitor comun
Michelle
copiloi spune:
quote:
Originally posted by michelle7
Mai degraba ma simt implinita daca reusesc sa imi cumpar o casa si o masina draguta
Michelle
Eu n-as "da" familia pentru nimic in lume! Nici pentru cea mai bengoasa masina, nici pentru cea mai bestiala casa !
Alina
In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea! (proverb german)
michelle7 spune:
In ceea ce priveste implinirea legata de copil s-au facut studii si s-a demonstrat ca un cuplu care nu are copii pt ca nu-si doreste e la fel de fericit/ implinit ca un cuplu care are copii pt ca si i-a dorit.
Cuplul nefericit e doar cel care isi doreste copii si nu-i poate avea.
asa ca teoria cu invidia pe fericirea altuia nu are temei .
atata timp cat prietena ta nu-si doreste viata ta nu vad de ce te-ar invidia .
e ca si cum ai spune , eu intotdeauna mi-am dorit sa fiu medic.
tu ce meserie ai? Avocat ? Vaaai ce te invidiez !
Michelle
michelle7 spune:
copiloi ce am vrut sa spun e ca , daca as fi singura , necasatorita si fara perspective in amor nu as fi prea nenorocita daca cariera , viata sociala etc ar merge OK. In schimb daca casatorita fiind, mi-ar merge restul lucrurilor prost atunci as fi al naibii de frustrata. Fiecare cu ambitia si scopul lui . Unele femei se multumesc doar sa curete dupa barbat si sa aiba grija de copil. Eu nu-s una dintre acele femei
PS
Nu te supara dar daca citezi partial obtii o informatie eronata. citeaza tot paragraful daca vrei sa fii corecta.
Nimeni nu e atat de idiot sa-si dea copilul pe o masina dar in acelasi timp sunt persoane care nu-si gasesc 100% din fericire doar in casnicie si copil . cineva care pretinde ca familia e TOTUL pt el inseamna ca daca ajunge sa traiasca in boscheti sau ramane somer e fericit . aiurea
Michelle
Qamar spune:
quote:
Pe mine nu ma derajeaza chestia cu invidia , ma face sa zambesc pe sub mustata ( epilata). Cum puteti spune ca cineva de 22 de ani poate fi invidioasa pt ca tu avand sot si copil te simti o femeie implinita. Aiurea. Eu cand aveam 22 de ani imi gaseam implinirea in vise legate de cariera, in iesiri in club si cunoscut tipi interesanti , in calatorit , in shoping etc. Casatoria o vedeam ca " sfarsitul vietii , distractiei etc" iar gandul ca as putea ramane insarcinata ma ingrozea de-a dreptul.
Acum am 28 de ani si chiar daca am renuntat in mare parte la cluburi si m-am casatorit nu gasesc ca implinirea unei femei (sau a unui barbat ) sta in casatorie + copil. Mai degraba ma simt implinita daca reusesc sa imi cumpar o casa si o masina draguta, daca cariera mea ma satisface, daca imi permit sa calatoresc, daca reusesc sa am o viata sociala activa etc. Casatoria + un copil sunt lucruri necesare , fara indoiala ( casatoria din cauza presiunii sociale , copilul - daca ti-l doresti) , dar in cazul meu nu reprezinta mai mult de 25% din nevoile mele
Noe mie mi se pare ca prietenele tale te evita pt ca ai viata unei femei de 30 de ani .si cred ca nu e usor la 30 de ani sa fii prietena cu fete de 22 - aveti vieti complet diferite deci nici un numitor comun
Michelle
Michelle, am citit reply-ul tau si as vrea sa iti spun ce cred...
1. pentru foarte multe femei, casatoria este, intr-adevar, " sfarsitul vietii , distractiei etc" , din pacate...dar pentru ca ne ferim sau ar trebui sa ne ferim sa facem generalizari, pot sa iti spun cu mana pe inima ca , pt mine, casatoria a insemnat inceputul vietii adevarate. Ma simt mult mai fericita cand ies cu sotul meu si ne distram impreuna, cand ne trezim dimineata in bucuresti si seara suntem in ceahlau, si a doua zi in Vama, sau cand ii pregatesc cina sau facem impreuna lista de shopping. cat despre viata cu bebe, aici nu e nimic de comentat. A venit la momentul potrivit si nu as putea fi mai indragostita
2.Implinirea unei femei este diferita pentru fiecare femeie in parte. Cred ca esti de acord. Insa eu nu vad casnicia si distractia ca s-ar anula reciproc; pe de alta parte, eu una nici nu m-as simti implinita fara sotul meu si fara caminul pe care l-am creat impreuna...That's me.
3. Pana acum, la 23 de ani, cariera mea ma satisface total, tocmai ne schimbam masina cu una de care m-am amorezat si eu, chit ca nu sunt mare fan masini, iar casa urmeaza sa o construim in 2-3 ani.De calatorit, am calatorit pana in ultima luna de sarcina prin toata Ro, cu bebe la fel, de la o luna...Am intrat in detalii de-astea tehnice pentru ca sa vezi ca, din nou, casnicia nu exclude o cariera, o masina bengoasa sau nu, sau o casa. Numai ca pe langa house, mai ai si o noua home. Ma repet, that's me.
4.'mie mi se pare ca prietenele tale te evita pt ca ai viata unei femei de 30 de ani .si cred ca nu e usor la 30 de ani sa fii prietena cu fete de 22 "- asta , sincer , mi se pare o afirmatie cam ca nuca-n tavan...Sa inteleg ca tu consideri ca ar trebui sa te casatoresti si sa ai un copil la 30 de ani, Foarte bine; de ce nu?Dar nu te lansa, te rog, in concluzii de genul asta privind viata mea. Imi vine sa rid, zau, dar daca m-ai cunoaste in realitate, ti-ai da seama ca te inseli..
Si ca sa nu raman in ceata, explica-mi si mie, te rog, cum arata viata unei femei de 30 de ani, si pe urma o sa iti povestesc si eu cum o femeie de 22 poate fi casatorita, sa aiba un copil, si sa fie si cea mai fericita in acelasi timp
Multumiri anticipate
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
BebeBlog-Cooking for my Baby
michelle7 spune:
Noe . ce am spus e ca a fi casatorit si a avea un copil e ceva obisnuit cand ai 30 de ani si mai putin cand ai 22. atat. daca ai spune " sunt casatorita si am un bebe. ghici cati ani am. majoritatea ar spune 27-28-30 " .eu una sunt sigura ca te-ai intelege perfect cu alte mamici cu bebici decat cu niste fete abia iesite din adolescenta care nu vor decat sa se distreze cum sunt fostele tale amice . Probabil ca te-a ofensat comentariul meu dar nu vroiam decat sa-ti spun parerea mea despre situatia in care te aflii.
In ceea ce priveste casatoria. Nici eu nu o vad ca si sfarsitul vietii acum , ca am 28 de ani, dar la 22 , proaspat iesita din facultate aveam alte planuri. pana atunci ma concentrasem pe scoala mi s-ar fi parut absurd sa sar direct in casatorie.
Michelle
michelle7 spune:
Si ca sa nu raman in ceata, explica-mi si mie, te rog, cum arata viata unei femei de 30 de ani, si pe urma o sa iti povestesc si eu cum o femeie de 22 poate fi casatorita, sa aiba un copil, si sa fie si cea mai fericita in acelasi timp
viata ta- unei femei de 30 de ani. casa , serviciu, sot copil.
PS . asta se aplica doar daca va cresteti singuri copilul. Daca il cresc bunicii atunci e altceva .
viata fostelor tale amice - viata de 22 ani. cluburi distractii, betii , nopti nedormite prin cluburi, muzica data tare, prieteni multi si nu foarte fideli etc.
PS . De unde pana unde ai ajuns la concluzia ca femeia la 30 de ani nu e fericita? ma jignesti indirect
Michelle
Qamar spune:
quote:
viata ta- unei femei de 30 de ani. casa , serviciu, sot copil.
PS . asta se aplica doar daca va cresteti singuri copilul. Daca il cresc bunicii atunci e altceva .
viata fostelor tale amice - viata de 22 ani. cluburi distractii, betii , nopti nedormite prin cluburi, muzica data tare, prieteni multi si nu foarte fideli etc.
PS . De unde pana unde ai ajuns la concluzia ca femeia la 30 de ani nu e fericita? ma jignesti indirect
Michelle
nu ziceam ca la 30 de ani nu e fericita, explicam doar ca la 22-23, casatorita si cu copil, poate fi la fel de fericita, sau chiar mai
fara jigniri, ca nu-mi sta in fire
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
BebeBlog-Cooking for my Baby
michelle7 spune:
mai n-am zis ca nu e fericita ci ca e complet diferita de a fetelor single si ca de aia nu va intelegeti.
Michelle
Elise spune:
Michelle, nu ma dezamagi, eu visez sa am un copil tocmai in aceste conditii: "cluburi distractii, betii , nopti nedormite prin cluburi, muzica data tare" (restul, adik prieteni multi si infideli nu se aplica...macar atit )
Deci, preconizez sa am un copil "de treaba" cu care sa putem iesi cu prietenii si copiii lor inclusiv prin baruri si discoteci, la chefuri si picnicuri - si ce are daca luam papica si olitza dupa noi? Nu m-ar deranja!
Ce, nu se poate?
De ce daca ai copil trebuie sa renunti la viata sociala?
De ce nu poti sa ii pui si lui o bandana in cap si sa iesi cu el cu rolele prin parcuri si terase in fiecare seara, de exemplu?!
Si sa-l duci in Bamboo sau Kristal seara? In continuarea party-ului de la McDonalds cu picii?
Elise