Retete cu ardei gras

Retete cu ardei gras | Autor: Raza de soare

Link direct la acest mesaj

Am primit de la nasi vreo 20 kg de ardei gras. Bun, ii coc, pt salata, eventual fac si umpluti, dar cati? Doar nu-i mananc asa pe toti.
Asadar, ce as mai putea face cu ei?

Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ii cureti,ii oparesti si ii pui la congelator ca sa umpli la iarna
Sau poti cumpara vinete si ce mai vrei tu si sa faci zacusca.Ii tai frumos ca pentru ciorba si ii congelezi pentru la iarna,eu puneam si copti si curatati de pielita la congelator,sa faci salata de ardei copti iarna!
Sper ca macar o idee e buna din ce am zis

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78783

aici am pus eu vreo 3 retete, sa ai asa, pentru diversitate. Eu mai fac o chestie cu ei: ii tai cubulete mici, ii asez in pungulite potrivite si ii pun la congelator. Cand fac ciorbita, pun ardeii tocati direct la fiert, asa congelati (daca ii decongelezi se flescaie - insa congelati raman tari).

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Ii coci in cuptor, ii cureti de coaja si ii pui in pungi (cate 10-12) in congelator pt la iarna. Ardeii copti sunt preferatii mei.

www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">puiut de om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Fete, pai pan' la toamna sa tot primesc ardei!..cati D-zeu sa bag la congelator?
K ma duc des la nasi si vin cu portbagajul plin de legume.. si cum pe langa nasi am si alte rude, fiecare da ce are prin solar...
Eu ziceam asa, de retete de-astea, zilnice..k pt congelat, mai incolo un pic.

Multumesc mult si mai astept, dak mai stiti!

Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

ii luam noi daca nu ai ce face cu ei

acum on topic: eu as face acum un ghiveci de legume cu muuuult ardei gras

www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">puiut de om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu am facut un ostropel cu ardei grasi, e super bun.

Iti trebuie asa: un piept mare de pui, 4-5 cepe, 8-10 ardei grasi, 1 kg. rosii, 6 catei de usturoi mai mari, marar, patrunjel
Mod de preparare: pieptul se taie bucatele si se inabuseste impreuna cu ceapa tocata. Ardeii se coc, se curata de piele si cotoare si se taie bucati mai mari. Cand puiul este facut se adauga ardeii si un pahar de apa. Se lasa la fiert. Rosiile se oparesc, se curata de piele si se baga la robot sau prin razatoarea mare. Se adauga in mancarica. Se mai lasa sa fiarba. Se stinge focul si se pune usturoiul dat pe razatoarea mica si verdeata.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

pai daca ai asa un surplus du-i la un orfelinat,camin de batrani,cantina sociala.si zau ca nu o spun cu rautate.o fapta buna nu e niciodata in plus.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

ardeiul gras il toci pt supa cubulete sau in cercuri asa mai mari, cum iti place si il bagi la congelator, sau il pui in borcane pt iarna in spais pt ardei umpluti sau faci zacusca,sau ii coci si ii pui in congelator pt iarna sa faci ardei copti , ce norocoasa esti ca primesti asa bunatati.

editez sa spun ca pe langa toate acestea eu in locul tau as face si o oala ,mare de ardei umpluti si i-as pune in cutiute la congelator apoi.
sa nu cumva sa-i arunci ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

glumita off topic: mergi si tu cu ei la piata si faci schimb: "Dau ardei pe carne" sau "dau ardei pe detergent" etc...

_
IUBESC VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

ardeii copti sunt moartea mea! as manca in fiecare zi. uite aici o reteta: se coc ardeii, se curata de coaja si de seminte si se taia fasii subtiri si se calesc cu putin ulei, sare si piper. apoi se adauga putin suc de rosii sau rosii proaspete bine curatate de pielite si seminte. la final se adauga putin mujdei de usturoi stins cu putin otet de mere cu miere. poti manca langa fasole batuta sau iahnie sau langa o fripura sau pur si simplu.
e super!
in mujdeiul de usturoi, ca sa nu mai fie atat de iute si sa-ti provoace greata pot pune putin patrunjel si-l pisezi odata cu usturoiul.

mirela

Mergi la inceput