Retete cu ardei gras

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by laura72

pai daca ai asa un surplus du-i la un orfelinat,camin de batrani,cantina sociala.si zau ca nu o spun cu rautate.o fapta buna nu e niciodata in plus.




se fura din cantitati mari, crezi k aproape 20 de kg (k am mai gatit din ei) se vor folosi pt categoriile mentionate? eu zic k ar ajunge direct in sacosile bucatareselor, k sunt asa mari si frumosi.

Figuelle, esti o...figura. da, mazzel, de cate ori mergem la nasi (adik de min 2 ori/luna), plecam cu masina plina. pe langa nasi, avem si unchi si matusi...toti sunt pietari de meserie, asa k iti dai seama...asta e norocul nostru, suntem iubiti bine k avem beci, altfel nu stiu ce faceam...acum am ardei, rosii, ceapa, usturoi, castraveti, cartofi...si nu 1 kg din fiecare!

am retinut sfaturile si retetele voastre, bubu, ostropel fac diseara. va multumesc!




Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Raza fericita, sa te uiti si peste retetele mele ca sunt bune tare (doua de ardei umpluti si una de bors de ardei umpluti) - lauda-ma gura...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by akella

Raza fericita, sa te uiti si peste retetele mele ca sunt bune tare (doua de ardei umpluti si una de bors de ardei umpluti) - lauda-ma gura...




m-am uitat si-am retinut...multumesc! totusi, branza aia nu se poate scoate? eu mananc branza - doar sarata -, da' branza cu carne..park mi-e nu stiu cum...sigur e ok cu branza?


Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Noi suntem mari amatori de branzeturi, le mancam si in stil batranesc, cu mamaliguta, si in alte stiluri barbare, la cuptor... in salate nici nu mai pomenesc... Asa ca ne-au placut tare mult ardeii cu branza... Acum, fiind prea cald in Bucuresti, ii voi umple cu un amestec de branza (telemea amestecata cu branza de vaci), unt si smantana sau iaurt gras, usturoi si verdeata...
Acu' ca mi s-a aprins becu', d-abia astept sa ajung acasa sa-mi fac ardeiasii...
Nu degeaba sunt "silfida"...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

uite si www.vulpeabucatar.com/retete/chinezesti/vitapeking/index.html" target="_blank">aici o reteta cu ardei in cazul in care va place chinezesc

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by louisea

uite si www.vulpeabucatar.com/retete/chinezesti/vitapeking/index.html" target="_blank">aici o reteta cu ardei in cazul in care va place chinezesc




ha, ce mi-au placut sugestiile..k deja ma uitam k vitelu' la ingrediente.. retinut si asta, multumesc!


Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

raza eu nu pun chiar toate ingredientele care´s acolo o poti adapta cu ce ai prin casa

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Uite o retete de mancare cu ardei gras:
coci in cuptor 15-20 ardei depinde de cat este de numeroasa familia.Se curata de pielita, si de seminte si se taie feii potrivite.Cureti 3,4 cepe le speli si le toci marunt,apoi le calesti bine intr-o cratita.Dupa ce s-a calit ceapa se pun 3-4 rosii date prin razatoare peste ceapa se pune un praf de sare putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand acestea sunt aproape fierte se pune ardeiul gras felii si se mai lasa sa fiarba cam 5-8 minute .Se poate pune putin mujdei de usturoi sau daca nu va plac mancarurile cu usturoi patrunjel verde tocat.
Se mai poate face aceiasi retete dar nu cu rosii ci cu smantana.
se pune ceapa sa se caleasca, apoi se pune un pahar de apa sa fiarba ceapa ,cand e aproape fiarta se pun ardeii,intr-un castronel se pune 150 gr,.smantana ,2 linguri de faina si se amesteca bine sa nu aiba cocoloase,se da vasul cu ardeii si ceapa de pe foc si se pune smantana amestecata cu faina,se pune sa fiarba la foc mic mestecandu-se continuu sa nu se prinda.Se pune putina vegeta si marar verde tocat dupa gust.
Pofta buna!se poate manca si rece.


bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca79 spune:

ITI MULTUMESC DACA AI STII CAT AM CAUTAT RETETA ASTA DE ARDEI CU SMANTANA, AM MANCAT SI EU O DATA SI MI A PLACUT ATAT DE MULT....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Fete gospodine, va multumesc!
Continuarea retelor e o idee buna, pt k...si eu continui sa primesc ardei.


Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Mergi la inceput