Am pierdut sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
mitzura spune:
Va multumesc pentru incurajari si o sa raspund la intrebarile lui moto. Pentru ca am incercat 8 luni sa raman insarcinata, timp in care am citit absolut orice se poate citi despre asta, atunci cand in sfarsit s-a intamplat am fost foarte atenta si am facut totul ca la carte zic eu. Nu fumez, am renuntat la cafea, am mancat cat de sanatos am putut, am luat acid folic, etc. etc.. Singurele chestii pe care as putea sa mi le reprosez, desi sunt marunte zic eu, sunt 1. ca la 6,7 zile de la conceptie, am baut un pahar de vin, fiind intr-o vizita (dupa aceea am aflat si nu am mai pus gura pe nici un fel de alcool) si 2. ca acum de Pasti am cam muncit pe acasa, curatenia obisnuita, dar nu ceva exagerat, am incercat tot timpul sa ma menajez. Mie nu mi se par a fi cauze care se determine un efort.
Iar chestia cu cele 6 luni ma contrariaza de tot. Am niste prieteni in Suedia, care s-au mirat foarte tare ca medicii mi-au recomandat pauza de 6 luni, pentru ca ea a avut o problema similara si medicii i-au spus ca poate incerca dupa urmatorul ciclu, pentru ca sunt si sanse mai mari sa ramana gravida. Eu aici am intrebat trei medici in spital si toti au fost foarte categorici referitor la cele sase luni. Iar chiuretajul a fost fara probleme, sangerarea s-a oprit in aceeasi zi. Asta ma roade cel mai tare. Vor fi sase luni goale, ca deja am cam devenit obsedata de chestia asta, desi stiu ca nu e bine.
parpalak spune:
Mitzura, daca medicii nu ti-au dat un motiv specific si special pentru tine referitor la alea 6 luni, inseamna ca nu depinde decit de fiecare, ce carti au citit. Cei din Suedia se pare ca au citit alte carti decit cei din Romania. Eu in locul tau m-as apuca imediat de "treaba" - cu convingerea ca o sa fie bine. Sa ne tii la curent.
Si ai dreptate, n-ai facut nimic gresit, si nu te mai gindi la ce-a fost rau acum, mai bine gindeste-te ca o sa fie bine data viitoare. Bebelu tau, ala care-i pus deoparte, o sa vina, sint convinsa, n-ai nici o grija ca vine el...
Zeeva spune:
Inteleg imensa durere prin care treci. Cunosc frmantarile si gandurile care te macina dintr-o nefericita experienta proprie. Iti dorec mult curaj.
Din pacate medicii au dreptate cand spun ca incidenta avortului spontan este foarte mare(cam 305 dintre femei au unul sau mai multe de-a lungul perioadei de fertilitate). De asemenea cauzele nu sunt precis determinate, prin umare e greu de prevazut ceva antidot (daca este o cauzalitate cromozomiala, la asta se refera medicii de care vorbesti in mesaj, atunci se poate depista numai printr-o analiza; desi e cinic aceasta analiza nu se face decat daca ai avut mai multe pierderi succesive).
E bine sa te refaci mai intai sufleteste.
Nu incerca sa ramai insarcinata macar trei luni. In acest timp ia zilnic acid folic. Continua sa iei acid folic si in lunile in care incerci sa ramai.
Iti doresc mult curaj.
Ai grija de tine si Doamne Ajuta!
insarcinata. Si dupa aceea.
Laura Takacs spune:
Draga Mitzura, imi pare rau ca ai trecut prin clipele astea, suntem toate alaturi de tine. Am mai auzit de recomandarea asta de 6 luni, cica atata timpi trebuie endometriului sa se refaca. Dar totusi de la medicii romani ma asteptam sa-ti dea o explicatie mai stiintifica, nu numai "ca asa trebuie".
carmenutza spune:
Imi pare atar de rau....sintem toate alaturi de tine, imi imaginez prin ce treci, dar cu speranta, credinta si rabadare ai sa vezi ca toate se rezolva.
Iti doresc tot binele din lume, si un bb sanatos cat de curand!
carmen
karol spune:
Imi pare tare rau ca ti s-a intamplat asa un necaz.Ai sa vezi ca D-zeu o sa te ajute si o sa-ti dea un pui frumos si sanatos.
Lauraa spune:
Mitzura, imi pare tare rau! Am fost alaturi de tine cand asteptai rezultatele testului...acum nu stiu ce cuvinte se potrivesc...
Plangi,descarca-te si dupa aceea fii tare!
LAURA
alinkav spune:
Imi pare atat de rau !
Imi plange sufletul pentru tine, cand putem fi fiecare in situatia ta.
alinkav
Arhistefy spune:
Si eu sunt de parere sa lasi posibilitatea uterului sa se refaca. A fost totusi un traumatism si este mai bine sa lasi sa se vindece. Daca, Doamne fereste, din graba se naste din nou o nenorocire?! Stiu, ai sufletul ranit si vrei sa te vindeci cat mai repede. Dar hai sa nu facem mai rau.
Arhistefy