Am pierdut sarcina
Traiesc cel mai negru cosmar din viata mea de pana acum. Eram insarcinata in 7 saptamani si era totul bine si ok, pana miercuri cand a aparut o pata maronie. Am plecat repede la spital fara sa fiu prea speriata stiind ca se mai poate intampla chestia asta la inceputul sarcinii. M-au internat, tratament cu progesteron, si a doua zi la ecografie a venit bomba: hematom decidual intre uter si embrion, adica un cheag de sange care ameninta sa dea afara embrionul. Doctorita a incercat sa ma linisteasca, imi spunea ca sunt sanse sa fie totul ok pana la urma, dar intre timp sangerarea a devenit din ce in ce mai abundenta si ieri dimineata (sambata)l-am pierdut. Chiuretaj si gata s-a dus! Imi e greu sa va pun ce durere simt, parca mi-ar fi murit un copil care s-a nascut deja. Saptamanile astea in care am aflat ca sunt insarcinata am fost ca intr-o stare de gratie, parca pluteam, mi-am facut o mie de planuri, iar acum nu a ramas decat un mare gol. A fost prima sarcina si a aparut destul de greu, dupa opt luni. Am plans asa cum nu cred ca am mai plans in viata mea, cu sughituri si fara lacrimi, de ciuda ca il pierd. Bineinteles ca doctorii au dat din umeri cand i-am intrebat din ce cauza, mi-au zis ca pot fi o mie de cauze. Cel mai tare m-a suparat ca mi-au spus ca un avort de luna mica la o prima sarcina se intampla destul de frecvent si ca nu are rost sa ne agitam si sa facem cine stie ce analize, doar daca apare a doua, a treia oara. Adica sa mai trec inca o data prin cosmarul asta si abia apoi sa iau masuri!
Alta chestie in legatura cu care as vrea sa aflu parerea voastra este faptul ca mi-au scris pe foaia de externare ca e necesara contraceptia timp de sase luni. Gandul asta ma innebuneste: chiar trebuie sa stau sase luni fara sa incerc sa mai am un copil, avand in vedere ca avortul a fost fara complicatii (febra, infectie, sau altceva)? Voi care ati trecut prin asa ceva, cum ati procedat? Stiu ca chestia asta va trebui sa o discut cu doctorita mea , dar e chiar asa batuta in cuie perioda asta de 6 luni?
Raspunsuri
Miguelle spune:
Draga Mitzura,
Am pierdut si eu o sarcina la 6 sapt. acum 5 ani. Nu am stiut de ce, in orice caz, mi s-a recomandat dupa sa fac sex protejat 3 luni. Si peste 6 luni am ramas iar gravida si am facut un baietel. La a doua sarcina am luat alilestrenol si gravibinon in primele luni si a fost totul ok.
Asa ca ai incredere in Dumnezeu, roaga-te, fa-ti si toate analizele ,poate afli de ce ai pierdut-o, si fii tare! Stiu ca e un moment extrem de greu, va dura ceva pana te vei reface (mai ales psihic). Iti recomand sa pleci undeva in vacanta. Succes si eu sunt alaturi de tine!
Miguelle spune:
Mitzura, nici nu stii ce rau imi pare! iti urmarisem toata povestea si ma bucuram odata cu tine.
Asta e . Viata e grea uneori, mi-ai adus aminte de mine atunci.
Curaj!
Aurelia spune:
Draga Adela,in plina piosenie de Paste ma opresc sa vad ce mai fac celelalte mamici si dau peste mesajul tau care iata mi-a umplut sufletul de tristete,as vrea sa-ti spun cuvinte care sa-ti aline tristetea ,dar nu sint maestra ,nu ma pricep ,atit doar ca citindu-ti rindurile m-am simtit in locul tau pe patul de spital a doua zi golita de durere si de lacrimi ,nu de mult o prietena a trecut prin acelas lucru aici in Franta ,avea 8 saptamini ,sa nu crezi ca medicii de aici i-au dat mai multa atentie s-au mai multe explicatii,nu!singura explicatie mai logica a fost aceia ca organismul nostru este conceput de asa natura incit in cazul unui fat care se formeaza avind "un defect tehnic" ca sa zicem asa el este expulzat de organism ca masura de aparare s-au ca selectie naturala!(putem spune si asa)acest lucru survine in primele luni de sarcina ,ba din contra medicii i-au spus (lasind la o parte traumele psihice prin care trecem)ca este mult mai bine asa decit sa se ajunga la o evolutie mai avansata a sarcinii,si ei au suferit enorm ,anuntasera toata familia de eveniment ,incepusera sa-i cumpere deja cite ceva dar iata ca in dimineata zilei de craciun a aparut pata maro ,ca si la tine si totul s-a terminat la spital a doua zi.......despre cele 6 luni nu stiu sa-ti spun nimic acum aud pt pt prima data ,insa pot sa-ti spun ca si ea a suferit mai mult de 6 luni dupa asta ,dar iata ca dumnezeu nu lasa nimic la intimplare si uite ca dupa suferinta vine si soare ,acum este insarcinata in luna a 4-a si totul merge normal singura masura de precautie a fost insa ca aceasta adoua sarcina a fost urmarita din scurt de catre medicul ginecolog inca de la 3 saptamini,cu eco si toate cele!acum durerea te goleste de sentimente si-ti e greu sa accepti realitatea ,TIMPUL insa i-ti va vindeca ranile si intr-o noua zi vei fi din nou maica fericita ,gindeste-te la ziua aceia ca si cum ea a sosit deja si astfel o vei trai cit mai curind posibil!i-ti doresc din suflet sa te restabilesti cit mai curind ,si sa ne dai vesti bune despre tine,
AuraGalerne
adita spune:
Si eu am pierdut o sarcina cam la 8 saptamani. In spital, dupa chiuretaj, doctorii mi-au spus ca dupa primul ciclu pot sa raman gravida fara probleme. Asa ca am trecut la treaba si dupa o luna am ramas din nou insarcinata. Doctorita care m-a urmarit in timpul acestei sarcini m-a certat cand a auzit ca am ramas insarcinata asa de repede, dar slava Domnului, totul a fost foarte bine. Mi-a fost foarte frica in primele luni, sa nu se repete povestea, dar de data asta n-au mai fost probleme. Acum astept din zi in zi sa nasc al doilea copil.
Deci curaj, si daca intr-adevar iti doresti, nu cred ca e cazul sa astepti atat (poate doar daca ar fi fost o problema dupa chiretaj)
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
alexxia spune:
Draga Mitzura,
Imi pare nespus de rau pentru pierderea suferita ,stiu cat de multa durere iti poate provoca aceasta pierdere.Dar te rog sa ai incredere in Dumnezeu , si sunt convinsa ca lucruri minunate se vor intampla in viata ta.(eu cred ca puiutul tau, copilasul tau scump era foarte special, el zboara acum printre ingeri).
Ai incredere,Mitzura !
Ma rog pentru tine ca Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci peste durere si sa mergi mai departe.
Legat de contraceptia pentru 6 luni, parerea mea este ca ar trebui sa astepti. Stiu ca este greu, stiu ca ai vrea sa ramai imediat gravida , dar ma gandesc ca daca (Doamne fereste) ramai gravida(fara sa astepti cele 6 luni) si pierzi sarcina, vei suferii foarte mult si te vei acuza si invinovati.
Astept vesti de la tine.
Cu drag
Oaana
Nati spune:
Sper ca dumnezeu sa-ti dea putere si rabdare sa treci peste aceasta pierdere grea,si sa ai putere sa lupti in continuare.Sunt alaturi de tine.
Sa auzim numai de bine!
Haida
gabid spune:
Sper sa ai putere sa treci peste aceste momente grele...si data viitoare(pt ca sunt convinsa ca va fi curand)dr sa te aiba in grija si sa-ti dea de la inceput tot ce trebuie pt mentinerea sarcinii...
Suntem alaturi de tine!
Gabi si Simonica.
parpalak spune:
Draga Mitzura,
Sa stii ca doctorii au dreptate cind zic ca pot fi o mie si una de cauze pentru care sarcina, mai ales la o virsta asa de mica, sa mearga rau. Nu pot sa zic decit ca mai bine o pierzi cind e asa de mica decit cind e mai mare. Se mai intimpla.. accidente.. Data viitoare sint convinsa ca organismul tau o sa se comporte mai bine. Cit despre pauza de conceptie, poate sa aiba legatura cu timpul necesar uterului sa se refaca. Sase luni, totusi, pare cam mult. Poate e doar perioada standard care se recomanda in general. Mai bine discuta in amanunt cu doctorii, ce-i cu alea sase luni si de ce sase si nu trei (sa zicem).
Iti doresc o punere pe picioare cit mai grabnica.
moto spune:
Draga Mitzura am citit mesajul tau si m-am intristat f.tare Imi pere f.rau ptr pierderea ta ,te inteleg perfect si eu am avut o pierdere la 3-4 sapt.si am suferit cumplit ptr ca imi doream f.mult un bb dar sa stii ca nu mi-am pierdut speranta si dupa 2 luni am aflat ca sunt din nou si am fost mult mai atenta de aceasta data ....si acum am un baiat de 2 luni sanatos si frumos....dar nu ne-ai povestit ce s-a intamplat care a fost cauza pierderii asa din senim ,,,...ai ridicat ceva poate???sau te-ai suparat pe ceva ??? ce spun doctorii???daca vrei sa ne povestesti mai multe despre cum s-a intamplat ne-am bucura sa fim alaturi de tine in momentele acestea,macar cu un sfat ... te si inca o data imi pare f. rau ptr pierderea ta ....fii curajoasa si mai incearca ....cine stie?? poate auzim ceva ,ceva DELIA SI SEBASTIAN.