Copilasi martie-aprilie 2004 (80)
Raspunsuri - Pagina 26
bebe2004 spune:
Buna.
La multi ani Mariilor. Sa traiti cu numele.
Nu-mi vine sa cred ce am citit de LUcas. sanatate multa va doresc.
Laura, si la Alexandru am obs niste cojite pe pielea capului de cateva sapt. Nu le-am dat cu nimic si nici la dr nu am fost ca nu mai pot. M-am saturat sa sun dr in fiecare sapt. pt tot felul de chestii. Sa-mi spui si mie daca ai vreun tratament pt cojite. Alte boli ale copilului: frecvent spori (parca) de candida, descoperiti la un coproparazitologic. Stiti ceva de asta?
Mickyyy, cred ca ai canapele ca ale mele, dar ale mele sunt pe alte culori.
va pup.
Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi
Ela76 spune:
LA MULTI ANI, MARIILOR, CU MUUUULTA SANATATE!! 
Vai, tu, Simona, ce ne povestesti tu noua! Imi pare rau ca treceti prin asa incercari...
Mi-au dat lacrimile, efectiv, caci imi amintesc de ce-am vazut in spital cand am fost 2 zile internata cu Cristina cu enterocolita, cand avea ea 8 luni. Multa, multa, multa sanatate, sa-si revina repede!
Corina - mai, dar stiu ca si voi va chinuiti cu virusurile astea. Si noi suntem innebuniti cand auzim ca IAR ne recomanda antibiotice. Cum stabilesc doctorii astia ce tip de virus e, fac ceva analize speciale? Insanatosire grabnica, sa scapati repede, repede! Si sa fii tare, ne scrii tu cand poti si ai timp.
Laura, Andreea - uite, cred ca am citit pe undeva in "Mama si copilul", pe la sfarsit, la boli, despre ceva care produce iritatie si apoi cojite pe pielea capului. Zicea ca apare pe la varsta de 1-3 ani. Daca ai cartea, uita-te in ea, daca nu, o sa vad eu acasa exact si o sa scriu.
Codrutza - sanatate multa si lui Tudor, si eu sunt de parere ca e mai bine sa-l tii acasa sub observatie, chiar daca nu are decat putina febra.
Andreea - nu stiu ce sa spun de sporii aia, e prima oara cand aud... ma gandesc de unde ar putea proveni. Daca afli ceva, zi-ne si noua, ca uite, asa mai invatam cu toatele.
Ela si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
Mickyyy spune:
La multi ani Mariilor si Marioarelor
!
Vai Simo, prin ce-ati trecut, ma bucur ca acum se simte mai bine, si va doresc sa nu mai treceti niciodata prin asta! Sanatate multa lui Lucas!
bebe, noi am luat canapelele de la euromobila (anult trecut), care au retea in toata tara, asa ca nu e exclus sa aveti si voi
.
sanatate multa celorlati puiuti bolnavi, si malina e un pic mic mic racita, dar sper sa-i treaca repede. Oricum se comporta ca si cand n-ar avea nimic, doar seara adoarme un pic mai greu din cauza nasului infundat.
v-am pupat si week-end placut tuturor, pana luni nu mai apar, ca acasa n-am net, dar ne tragem saptamana viitoare, abia astept
.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
LaviB spune:
Vai tu fetele ca ma ingorziti cu povestiile astea ale vostre. Doamne prin ce ati trecut. Chiar ma gandeam de ce n-or mai aparea fetele de peste ocean si uite-te la ele: copii bolnavi, spitalizari etc.
Simona, Corina si Codrutza multa sanatate si putere.
Eu nu stiu ce sa zic , m-a mai pus "necuratul" sa caut pe net una alta despre encefalite, meningite si m-am ingorzit.
Noi unii am cam vaccinat-o pe Hanna cam de tot ce am putut (meningita, contra capuselor,hepatita plus cele obligatorii de la stat)
Simo tu ziceai ca ati fost la un lac. Ia uite aici ce am gasit :
Alt grup de virusi, numiti arbovirusi, pot imprastia encefalita mai ales prin muscaturile tantarilor si ale capuselor. Majoritatea celor muscati de capuse sau de tantari infectati, nu dezvolta simptome si numai un numar mic de oameni care dezvolta simptome in urma muscaturii dezvolta encefalita. Encefalita cauzata de arbovirusuri are tendinta sa apara mai frecvent vara si toamna timpuriu, cand capusele si tantarii musca oamenii care petrec mai mult timp afara.
Si noi stam mult pe afara si calatorim/plimbam mult in natura si mai ales ca in zona noastra sunt multe capuse, am vaccinat-o pe Hanna contra lor.
Multa sanatate lui Lucas si.......
de la noi sa -i treaca repede.
Codrutza nici eu nu o scot pe Hanna afara daca are febra. Asa mi-a zis doctorul, la febra stam in casa insa daca ne curg doar mucisorii, stranuturi alea alea, iesitul la aer liber cica le face cel mai bine.Sanatate si puuiutzului tau.
Laura eu zic sa mergi cu Daria la dermato. Nu are ce sa-i strice.Medicamentatiile dupa ureche nu-mi prea plac mie .Si Hanna are pe corp o piele mai aspra si dupa mers la doctor ne-am dat seama ca tocmai unsul cu tot felul de creme (luate la ureche) nu-i priiau.
Acu tratam cu nika, cica doar cu etalat cat mai mult corpul la aer liber si suntem ok
Acu gata cu mamicile cu copii bolnaviori sa vb de lucruri mai faine.
Ela
cum ti-ai adus tu aminte de gradi lu Hanna. Ieri a fost prima zi (am dat sa intru rapid sa va spun cat de amarata eram de dimineata singura-parasita
, fara puiutzul meu, acasa, dar am lasat telefonul liber - merg prin fir telefon cu net-ul- sa nu care cumva sa ma sune sa ma cheme sa o iau acasa)
S-a comportat super exemplar. A pus putin botul cand a fazut ca plec insa cica si-a revenit repede. A fost "nashita" de o fetita de 5 anisori care se pare ca isi ia rolul de "protector" ff in serios. E tot dupa fundu`lu`Hanna ii arata tot felul si Hanna a indragit-o tare mult. O sa vezi in poze.
Aici, cel putin la gradi lu Hanna, boboceii au fost impartiti in grupele mai vechi tocmai sa fie un amestec de varste. Cica ii ajuta atat pe copii cat si pe educatori cand au copii de varste diferite. Cei mari au grije de cei mici si cei mici invata mai repede prostioarele de la cei mari![]()
Am facut sicateva poze (doar 5 la nr) ca la emotia avuta n-am prea apucat. O sa fac data viitoare poze prin gradi.
Malina super hotelul.Vad ca ati avut tot ce ati vrut : piscina, mare alea alea. Chiar o sa ma interesez sa vad cat e aici un sejur de 7 zile in G, desi din cate am inteles pe voi v-a privit transportul. De aici nu se merita decat sa zbori. Vad eu. Oricum cred ca e super Grecia.
Multumesc celor care mi-ati rs cu privire la pampers. Se pare insa ca nu trebuie sa mai intervin eu cu nimic la Hanna, pt ca si ieri dupa gradi a dormit la pranz iar dupa o ora de somn s.a trezit sa faca pipi apoi am pus-o iar in pat (desi mi-a parut treaza luminata) si mi-a mai dormit o ora. Noaptea la fel ori nu face deloc ori ma striga cand o scapa si deci....dormim cu chilotei. De "ne scapam" trecem si peste asta si....lasam balta pamparsul ca doar vine "gaza" doi cu care o luam de la capat, nu?!
hai pusi ca iar v-am plicti.![]()
un week-end fain si......pe luni
Lavinia-mama (
32 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)
codritu spune:
Lavi, ai fetita mare de acum si independenta. Eu cand am inceput sa il dau pe Tudor la gradi tare plangea, si eu cu el. Lui nici acum nu-i place sa mearga, prefera sa stea acasa si incearca in fiecare dimineata sa ma convinga sa nu il duc.
Azi noapte a facut febra mare si azi nu s-a simtit prea bine. Dr. ne-a zis ca nu poate sa ii vada in ureche ca are ceara multa inauntru si sa o inmoi cu ulei cald, asa ca stam cu infectia la urechi, daca asta este, pana scapam de ceara si incerc sa-i tin temperatura sub control cu nurofen si tylenol. Ati mai patit asa ceva? Cum sa scapam de ceara asta si de la ce o fi facut?
Tudorel
SimoV spune:
Fetelor, multumim frumos de gandurile bune.
Pup si eu copilassii bolnaviori. Pucku - ce faceti? Vad ca ati avut si voi parte de un virus... Cum am mai spus - de acum incolo nu o sa mai subestimez niciodata diagnosticul "infectie virala"
Codruta - cum e Petra? A inceput sa manance? Tudor? Multumesc de interbare
Suntem bine. Lucas de ieri a inceput sa stea in fundulet singur pt perioade scurte de timp. Asta este mare lucru! Si are toate miscarile mult mai coordonate. Speram sa avansam tot in ritmul asta. Este in continuare f. cuminte si cu multa rabdare - mai multa decat noi. Din nou ne dau lectii copiii mici... la rabdare de data asta...
Lavi, si restul care ati intrebat - inca nu se stie de la ce a facut encefalita asta. ANalizele de virusi la care au primit raspunsul deocamdata au iesit toate negative. Deci s-ar putea sa nu stim niciodata de la ce virus exact - oricum nu se poate trata cu nimic, doar in timp se trateaza. De capusa nu am avut parte, dar de tantari da, deci nu stiu... daca o fi de la tantar sau un virus contactat de la cineva??? N-o sa stim niciodata...
Laura - si eu as zice sa o duci pe Daria la un dermatolog, sa vezi ce spune, sa nu faci numai dupa ureche tratament...
codritu spune:
Simona, bine ca mergeti spre bine. Pupic lui Lucas cel cuminte.
Doamne ajuta sa treaca cu bine si Doamne fereste in continuare de asa experiente. Petra si-a mai revenit cu colicile, dar acum nu manaca, mananca foarte prost si putin, trage de cateva ori si gata nu ii mai trebuie si daca insist incepe sa planga, iar apoi sta si cate 5 ore fara sa vrea sa pape si eu tot insist pe langa ea cu tzitzi si ea nimic. Tare rau ma stresez,
nici Tudor nu a fost mancacios, dar macar el manca la 3-4 ore chiar daca mai putin. Tudor e tot cu febra si transpira non stop, trebuie sa fiu cu ochii pe el si sa il schimb tot timpul, maine vom merge din nou la control, sper sa se vada ceva in urechea lui.
Tudorel
SimoV spune:
Codruta, Lucas facea EXACT la fel cand era bebe mic. Si a fost diagnosticat cu REFLUX. Te rog intreaba pediatra si roag-o/ roaga-l sa ii prescrie ceva pt. reflux sa vezi daca e vreo diferenta. La noi a fost MARE diferenta, Lucas a fost alt copil dupa ce i-am dat Pepcid (un sirop pt. reflux) - efectiv asta fac toti bebelusii cu reflux - ce descrii tu. Stiu ca ti-am mai scris asta si sper ca nu te super ca tot insist cu asta, dar serios, din cate descrii tu, pare ca asta se intampla si cu Petra. Noi am fost si la gastro-enterolog pediatru cu L si ne-a explicat cu lux de amanunte ce se petrece cu ei, de ce reactioneaza asa la fiecare masa. Nu am timp acum din pacate sa intru in detalii, trebuie sa le dau cina la copii. Te pup si imi pare f. rau ca treceti prin asta cu Petra. Se chinuie si ea si stiu exact prin ce treci si tu. Este f. frustrant, stresant si obositor si ti-e mila de ei de ti se rupe sufletul. Pupici la Petra si tie.
codritu spune:
Simona, si pe ea a diagnosticat-o cu reflux si mi-a dat zantac, i-am dat o saptamana cu chiu cu vai ca facea mai urat cand ii dadeam medicamentul si nu s-a vazut nici o schimbare. Cand ne-am dus din nou la control mi-a dat doza mai mare si nu i-am mai dat ca tare urat facea si manca si mai prost. Mie nu mi-a spus nimic de Pepcid, mi-a zis ca trebuie sa ia zantac pana la 6 luni
. Nu stiu daca am facut bine ca m-am oprit din tratament, dar mie mi s-a parut ca o chinui si mai tare.
Tudorel