Copiluti de mai-iunie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 23
babygirl spune:
Andutzy,pediatra ta nu-i zdavana daca-l banuieste pe Dragos de hiperkinetism...Cat despre oxiuri,ma gandesc ca nu-i prea placut, dar din cate am auzit si citit eu, trec cu prafuri.Stai linistita ca mor ei in 2 sapt. Sanatate !
Loreen,da...stiu ca stii si ca ma intelegi. De mi-ai vedea mutra acum..
mamicilor, ce bine-mi prinde ca mi-ati simtit lipsa..:) Asta ma face sa ma simt mai bine. Da'ma doare mama naibii de masea, de nu ma pot bucura pe deplin:)Azi nu stiu care dintre noi doua a fost mai ciufuta, dar stiu ca Ema a urlat mai mult,iar eu am bodoganit toata ziua.Am inceput sa iau si antibiotice,poate o fi mai bine.
Gabi,buna budinca,nu-i asa? Bine ca ai mancat-o tu, ca eu am facut portie prea mare dupa reteta budincii de gris+mere,am uitat-o afara,iar dimineata a trebuit sa o arunc.Buna si asta.Aspectul cam ciudat, dar mie mi-a placut la gust.A mancat si Ema vreo 10lingurite.Nu ca nu i-ar fi placut, dar s-a gandit ea ca a mancat prea mult si bine la mare, asa ca ar fi cazul sa revina la dieta..Mda..M-ai ingrozit cu starvac.Tre' sa vb mai multe pe YM.Da' vad ca te tii de treaba,nu gluma. S-au mai dus cm,kg?
Elisor,nu am prea inteles ce ti-a spus acel pediatru renumit in legatura cu energia fiului tau..?Chiar sunt curioasa.
Nelia, te intreb si pe tine, tu cum i-ai facut fata Agatei?
SImt ca nu mai am putere. Mi-ar prinde bine niste sfaturi.
Lucas, eu ii dau o pastila de Vigantol 500/zi pt ca asa a zis pediatra.In ultimele 6 luni a fost din ce in ce mai panicata de picioarele strambe ale Emei.Numa' bine ca acum ma uit si eu la ele si sunt convinsa ca nu se vor mai indrepta in veci. Din acest motiv, am schimbat picaturile si pastilele acum muuuulte luni.Avea geniala idee ca in per.verii,mai ales cand mergem la mare, sa-i dau vigantolette 1000, 2/zi,dar am zis ca asta-i prea de tot si n-am mai ascultat-o. Acuma io i-as face poza sa-i vedeti piciorusele,sa va dati cu parerea..
& 
babygirl spune:
nu pot sa nu va spun:
am vb acum cu cineva care a slabit 14kg cu dieta asta:
prima zi:carne la gatar,crenvursti,sunca slaba
a doua zi: legume
a treia zi:paste fierte +sos de rosii,iar seara inghetata
a patra zi:fructe(fara banane,stuguri,pepene galben)
si o luati de la capat..
& 
nelia spune:
Adina, pai cine spune ca i-am facut? E o nebunatica si acum! Cit a fost mica am stat numai dupa fundul ei, nu aveam energie decit pentru copil si atit, in rest era ca la nebuni la mine in casa, mai facea sotul in weekend ce putea si el sa faca. Stateam numai prin parcuri, la piscina, intre un an si doi a fost cel mai rau, pur si simplu picam din picioare. Apoi a inceput gradinita la doi ani si activitati, multe si de toate. Si asta fac si acum. Nu are nimic copilul, adica e doar plina de energie si de viata, diagnostice ca hiperkinetism se pun dupa multe si multe studii pe copilul respectiv, e o boala care trebuie tratata. Trebuie sa te ocupi mai mult decit de alti copii, asta e tot si sa-i oferi medii diferite, ca sa-si consume energia. Intre un an si doi, Agata se scula la 7 in fiecare dimeneata, minca de spargea la micul dejun, alerga prin casa de credeam ca va pica lata, la 9 ieseam afara, in parc, minca fructele acolo... se juca pina la epuizare (piscina, nisip, tobogan, jucarii, copii - adora sa se joace cu copiii, pur si simplu se lua dupa cite un copil si nici nu se uita daca vin dupa ea, dusa era: popii, popii si il urmarea pe ala), de credeam in fiecare zi ca va dormi neintoarsa la prinz. Da' de unde! Dormea jumatate de ora, in general la titza si cum mine linga ea, ca altfel era pusa pe arcuri, eu o puneam in pat, ea se dadea jos. Sau in carut, afara, plimbata pina la epuizarea mea. Dupa jumatate de ora se trezea fresh si pusa pe sotii... si asa o tinea pina seara, numai prin parcuri, jucat cu ea in toate felurile, seara minca si dupa baie, orice copil normal ar fi adormit la titza. Ti-ai gasit, dormea iar jumatate de ora si o lua de la capat pina la 11-12 noaptea!
Imi doreams sa o leg la gurita, sa o pun intr-o plasa si sa o atirn intr-un cui. Macar jumatate de ora! Si noaptea de trezea de cel putin 3-4 ori, iar la 7 dimineata era fresh. De la 2 ani nu mai doarme la prinz, trebuie sa o pun fortat in pat ca pedeapsa, ca sa se odihneasca, ca altfel mi-e teama ca pica din picioare. Abia de pe la 3 ani si jumatate s-a mai linistit un pic, dar trebuie sa aiba activitate toata ziua, ca altfel te stoarce: ba vrea sa facem lectii, ba sa scriem, ba sa desenam, ba sa mergem in parc, ba sa jucam fotbal in curte... si tot asa. Citeodata o mai iau in brate si stau asa cu ea, ca sa se odihneasca... De la 3 ani si jumatate abia a inceput sa doarma toata noaptea, neintrerupt. Se culca in jur de 9.30-10 si doarme pina la 7.30-8, iar ziua nu mai doarme decit daca o fortez si nici atunci, ca astazi.
Am descris un pic programul Agatei, doar ca sa vezi ca nu esti singura. Prea multe solutii nu ai, decit gradinita sau un ajutor. Pentru ca si la activitati, pina la 3-4 ani trebuie sa le faci cu ea impreuna, cel putin asa e aici. Abia dupa 4 o duc si o ora scap de ea! Numai ca, exact atunci am facut-o pe Tudora si stau cu ea in orele ei de activitati. Un singur adult, oricita forta ar avea, nu are cum sa le faca fata. Ma uit la Tudora, nici nu o simt prin casa. Nu e moliie, nu e lipsita de energie, dar are alt stil, isi gaseste preocupari singura, sta si cite o jumatate de ora ca sa bage un bebe intr-un cos si sa-l scoata sau sa potriveasca cuburile dintr-un joc. Agata era atit de repezita incit la 2 ani jumate facea in 5 minute un puzzle de 25 de piese, ca mai mult nu avea rabdare sa stea, i s-a dat si intelectul dupa energia fizicului. Si acum ea termina prima orice si de cele mai multe ori si bine si cistiga, ne bate la jocuri ceva de speriat. Fiecare temperament cu partile lui bune si rele.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
loreen spune:
Nu stiu de ce dar ziua de azi mi s-a parut tare grea...Delia sacaita,Bianca nu mai zic,eu nervoasa,barbatu la fel,doar masina a fost multumita de benzina care i-am pus-o...aaa si femeia ca i-am dat banii plus un bonus...ca sa-i mai treaca din siktir...
Adina interesanta cura...eu am reinceput-o pe cea data de Florentina si am avut surpriza sa constat ca am slabit si hainele care mi le luasem acum o saptamana pentru servici cad de pe mine...ceea ce nu dispare este burta,probabil ca aici trebuie masaj sau parafango sau sala...
Lucas raman datoare pe viata...dar sa fac shoc spontan cand am vazut cat de mica este cutia...ma asteptam probabil la ceva de dimensiunea zidului chinezesc desi stiam ca are 450 de ml...
Nelia stiu ca dureros sa vezi femeia din copilasul care pana mai ieri invata sa merga sau sa vorbeasca si care te cauta cu privirile si cu manutele cand simtea ca fuge pamantul de sub piciorusele lui plapande...Eu am avut prima menstruatie la 10 ani si 2 luni,cu dureri infioratoare, voma,migrene,cantitati industriale si la fel patesc si acuma dupa 2 nasteri...ii plang de mila gandindu-ma ce o asteapta. Insa mai rele sunt simptomele premergatoare...este foarte sacaita,are dispozita schimbatoare,cosuri,sensibila...
Clara m-ai cocosat cu ramele care ti le-au gasit...iar cu ceea ce ni se cuvinte pentru cass-ul platit putem scrie telenovele... numa ca nu are nimeni timp sa le urmareasca...
Ioana drum bun,we insorit va doresc,sa aveti parte de distractie si Mogaldea sa fie pe placul vostru...pacat ca nu ne vedem...mi-ar fi placut tare...poate te intalnesti cu Chrisdun ca-i tot acolo...
Vroiam sa mai raspund catorva fete insa zau daca nu ma simt chiauna de cap...si doar nu am betivanit nimic...ma duc sa-mi trantesc hoitu-n pat poate dimineatza is mai breaza si scot macar doua fraze mai inteligente din gura...
Noapte buna va doresc tuturor ...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
elisor spune:
Clara si voi aveti viermisori? Nici nu vreau sa ma gandesc ca am putea avea si noi, cu toate ca motivele ar fi si unele semne, dar cum ne-o fi norocul, mie mi-e frica si scarba de orice vierme, imi place conopida foarte mult dar cu atata grija ii desfac pomisorii ca nu cumva sa vad o uratenie, daca o vad, mai departe continua sotul.
Eliminare rapida, poate de aici si starile ei de oboseala si agitatie
Nelia/Ioana sarumana de complimente, bag mana in foc ca ochii sunt de la socru-meu, sper sa se limiteze doar la atat mostenirea...
Babygirl l-am dus la acest pediatru pentru ca in fiecare zi si nu facea nici o exceptie urla si nu parea sa aiba vreun disconfort, no, l-a intors pe toate partile, pipait, controlat, testat reflexe, un examen clinic ce mai, iar verdictul a fost cam asa: "dragi parinti copilul e sanatos dar e foarte activ (imagineaza-ti la 4 luni un copil activ?!) si asa va fi toata viata ca asta ii e felul si credeti-ma pe cuvant ca am vazut destui copii la viata mea (printre care si eu)". Eu la 5 luni l-am pus in rotobil sa consume daca are ce. Dar din pacate, si psihologul la care l-am dus mi-a confirmat hiperkinetismul, partea buna e ca se mai estompeaza o data cu inaintarea in varsta, dar acesti copii sunt predispusi accidentelor.
Am banuit intotdeauna ca e hiperactiv dar am tot sperat ca ma insel, nu a avut niciodata rabdare sa stea sa coloreze. Of, dar ce fac, ma apucasem sa-ti mai spun una alta, dar nu e cazul, Ema e o dulce neastamparata, cu niste ochi in permanenta curiosi (v-am vazut azi filmuletele si pozele), sper sa nu fie cazul sa-ti faci probleme.
Andutzy pai pediatra ta stie ce e ala un copil cu hiperkinetism? Eu zic ca e prea devreme sa crezi asta, in plus Dragoselu zici ca e mai comod la motricitate...
Ma doare de mor un picior din sold, soldul, merge durerea pana in genunchi, m-am tarat toata seara prin casa, sper ca pana maine sa-mi treaca, Adina ai incercat cu algocalmin/piafen? rezisti pana luni?
Fran sper sa aveti o noapte mai buna decat precedenta
Noapte buna si linistita!
Mami de puiuti: Bianca (13.06.2006) si Andreas (17.08.1998)
Albumele noastre: unu, doi , trei
monicica spune:
Buna seara
Elisor, multumesc frumos de grija
mie mi-a trecut, sper sa nu ramana cu vreo urmare, si mai ales sper sa nu mai am niciodata. Cu Robert in schimb nu stiu ce cred, dupa cateva zile, a avut intr-o noapte febra. Din socotelile mele cu perioada de incubatie si momentul in care e amigdalita contagioasa, nu prea ar avea cum sa aiba, dar el de cand e nu a mai facut decat o singura data febra si mi se pare dubios. Apoi noaptea urmatoare nimic si azi-noapte frigea rau, i-am pus un supozitor cu paracetamol si i-a trecut, nici azi nu a avut nimic....sper sa treaca inainte sa aflam ce are...
Apropo de pofta de mancare si lui Robert i-a cam scazut apetitul si mai nou nu suporta nimic din gama: branza de vaci, cottage cheese, telemea, cascaval si pana si la iaurtul normal, fara fructe, face nazuri...nu stiu ce o fi, ca el e maaare "gurmand" ![]()
Loreen, si Robert urla din toti rarunchii la limpezit si cand incepe operatiunea, se ridica in picioare si foarte hotarat da sa iasa din cada, ridica cate un genunchi si gata..ar cam pleca..
Lucas, noi am cumparat de curand unor prieteni din Romania un Nikon cu 7 megapixeli care se pare ca e foarte bun ca tehnologie, e si destul de micut, iti pun aici link-ul de pe amazonul nemtesc, pentru ca aici costa 229 de euro iar in Ro am inteles ca se vinde cu echivalentul a 500 ... Daca pot sa te ajut cu ceva daca vrei sa iti comanzi de aici, nu ezita sa imi zici.
http://www.amazon.de/gp/product/B0007YZDP6/028-1143377-5427706?v=glance&n=11052871&s=gateway&v=glance
va pup
noapte buna
elisor spune:
Nelia masca asta pentru ce ten este? Banuiesc ca nu merge la orice tip...ma bucur ca te-ai mai linistit in privinta Tudorei, ce activitati faine aveti voi pe acolo, ai descris in mare temperamentul lui Andreas cu diferenta ca el nu are rabadare prea multa pentru nimic, mereu sa termine, mereu sa faca altceva, mereu se plictiseste...
Adina tot ce-am citi in cura aia sigur nu e pentru mine, tot ce stiam ca e interzis e permis aici, n-as indrazni s-o tin dar e atat de tentanta
Laura repede ti-a mai venit, credeam ca asta e specifica zilelor noastre, si mie ca Neliei tot la 14 ani cu vreo 2 luni inainte
loreen spune:
Buna dimineatza ...
LA MULTI ANI Beatrice...
...sa fii sanatoasa,sa te iubeasca sotu',sa te adore Alex,sa ai parte de viatza care ti-o doresti...
Petrecere frumoasa...
MA bucur ca fii-mea ai mica e consecventa pe program si nu ma lasa sa dorm mai mult...mititica are grija de mami sa nu intarzie la activitatile zilnice...
I-am dat in dimineatza asta un lapte nou,tot de la Humana,dar formula gata facuta pentru ei si cu un gust net superior balariei aleia de de praf...M-a uimit ca nu l-a refuzat dar nici nu a baut foarte mult,doar 150 fata de 250 formula...oricum va trebui sa-i fac trecerea,asa ca mai am rabdare...In schimb banuiala mea cu viermii se confirma cu fiecare zi ce trece,asta ca sa nu ma chinui sa mai trec pe laborator...asa bine mi s-au intiparit in retina de la Bianca incat si dupa atatia ani ii recunosc...o sa sun luni la cabinet si sa rog dr sa-mi recomande ceva...
Elisor mama draga iar nu ai somn noaptea?!Pentru chicior nu ai luat nimic,ceva antiinflamator ,flamexil poate sau diclo75 ?!
Cu regimul nu stiu ce sa-ti zic...la fel am zis si eu la ala dat de Flori ca doar toata lumea stie ca pastele sau cartofii prajiti sunt crima,insa uite situ cum se duc kg ...ma gandesc ca este chema chimic pentru ca altfel nu are explciatie...dar nici nu o mai caut atata timp cat incep sa incap in hainele de acum 3 ani...
Adina io-s taticu' durerilor de masele si am incercat multe metode,de la lidocaina spray la dentocalmin infipt in masea, auline,viox,antibiotice,ketorol,ketonal,spalaturi cu wiscky,gheata locala,dar numai la stomatolog nu m-am dus decat atunci cand nu a mai dat nici una rezultat...
Lucas eu mi-am luat un aparat Sony cybershot cu 5 megapixeli...la Real am auzit ca au fost la 7 milioane acuma la oferta...
Nelia oare care sa fie cauza pentru care Tudora prefera mancarea bebeluseasca?!Important este ca o vrea,asta ca sa te mai linitesti si tu si pentru ea ca -si mai aduce aport de vitamine in organismul ala micut si dragalas...
Olgutza din America spor la facut bagaje...si drum bun pentru maine...sa va simtiti bine,sa va odihniti si sa va distrati
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
elisor spune:

LA MULTI ANI BEATRICE! 
Sa fii sanatoasa si mereu acelasi spirit tanar sa-l ai
Incepusera sa-mi lipseasca urarile de zi cu zi...
Ma doare in continuare soldul, dar mai putin ca aseara, ca sa ma pot tβri mai bine prin casa, am o durere crunta de cap, mai e si ciclul...N-am luat nimic ca nu detin flamexin si alte de-astea, pana acum nu m-am sinchisit prea tare de dureri, or reumatic or de la coloana e, nici nu stiu care varianta e mai buna
Laura da' de unde ai stiut ca-i ziua lui Bea?
Unde ai gasit formula gata facuta si mai ales de la Humana, banuiesc ca nu la noi...
Ati mai avut seri de chat?
Cristina, Ioana, OlgutaM, Ruxel vai ce va invidiez...
nelia spune:
Buna, nu am somn, de stres. Culmea este ca Tudora doarme neintoarsa de la 10 fara ceva. Astazi nu a mincat din nou mai nimic. Desi dimineata a inceput bine cu micul dejun si cu fructele, a refuzat prinzul, apoi gustarea de la 4, apoi cina... In seara asta am si plins cind i-am povestit sotului. Cina i-a dat-o el, am zis ca daca schimbam mina... poate-poate. Pur si simplu nu maninca! Si nu numai asta, dar plinge de foame, imi arata scaunul, lingurita, castronul... si cind ii dau sa manince refuza cu inversunare, plingind si nervoasa. Chiar nu inteleg ce are. Ma gindesc ca daca ar avea paraziti, desi i-am facut acum o luna analizele, ar avea si Agata simptome (a avut ea dureri de burtica, dar i-au trecut). Iertati-ma ca ma pling atit, dar mi se rupe sufletul cind o vad cum se usuca sub ochii mei. Are acum 10.100, deci a slabit 100 g... dar nu kilogramele ma freaca, ci faptul ca arata rau, are mina de copil bolnavior, se clatina pe picioare si am senzatia ca, din cind in cind, ameteste. Arata a copil anemic, dar sa-i fi crescut anemia atit de tare de la ultimele analize!?! Abia astept pina luni sa aflu rezultatele analizelor, sa gasesc cauza odata si sa ma apuc de tratament... si sa va las si pe voi in pace cu nemincatul fie-mii. Scuze inca o data, dar sint foarte stresata, iar pe sot l-am batut destul la cap, plus ca este si el ingrijorat, ca o vede schimbata. Nici nu va spun cite imi trec prin cap, desi, ea asa e vesela, doar ca e slabita si plinge mai des si cam din orice. De data asta nu mai las lucrurile asa, daca rezultatele de la spital ies bune si ea e tot asa, ma duc si ii fac pe banii mei analize la un cabinet privat. Nu mai accept nimic, trebuie sa vad ce are si de ce nu maninca.
In dupa-amiaza asta nu am mai fost in parc, era atit de cald... Doamne, si acum in casa ma lipesc de toate alea. E groaznic. Si miine si duminica vor fi cica 34 de grade!!! Plus umezeala de rigoare. In schimb, in curtea din spate era racoare, ca plecase soarele pe partea cealalta a blocului si ne-am jucat frumos si mult, am pictat, am jucat volei si fotbal... am facut un www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulet si citeva www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">poze.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA