Tzatziki?

Tzatziki? | Autor: brendamitran

Link direct la acest mesaj

Nu stiu nici macar daca am scris corect denumirea....
Nu am mancat niciodata,nu am facut niciodata,dar combinatia ingredientelor imi suna bine si m-am hotarit sa-l fac,dupa ce la mare am salivat zilnic la o terasa care-l avea pe meniu dar in fiecare zi imi spuneau aia ca nu l-au facut.
Bun! Zis si facut! Mi-l fac eu acasa,ca nu-i mare scofala,dar cind sa ma apuc,ieri,gasesc o reteta care cuprindea si "branza proaspata" in lista de ingrediente.
M-a bulbersat,eu nu stiam de branza.Si atunci vin si va intreb:
1.Se pune si branza?
2.Daca da,ce inseamna "branza proaspata"? Branza de vaci? Telemea proaspata? Sau ce?
3.Stie cineva reteta originala?


BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

buna dimineata benda, eu fac tzatzichi fara branza, dintr-un iaurt gros(eu cumpar iaurt bulgaresc) si mai ai nevoie de ustoroi zdrobit(dupa gust) , castravete dat pe razatoare, marar si o lingura de ulei de masline.
le amesteci toate intr-un castron si lasi la rece o ora inainte de servire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Brenda, uite aici variante de reteta!


Alina

In der Ruhe liegt die Kraft!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

spor la facut tzatziki ca tare bun e!!
eu mi-am luat din grecia 4 casolete.....care s-au dus intr-o zi!!

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

io me-am facut azi. Iaurt a la grek dila nush ce firma (si m-e lene acu sma uit in frigider :)))), plus nejte smantana, plus sare, usturoi, castravete marunt, o lingura de ulei de masline si o lingura de ce-a ramas din morcovul pe care l-am bagat la storcator sa ii dau lu Giulia. Nu zeama..partea aia solida dupe peretii masinariei de stors. Bun bun iami iami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Multzam fain!
Nu-mi ramane decit sa trec la treaba!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Mda......nu prea mi-a iesit cine stie ce,ca am facut cu iaurt Brenac,care s-a dovedit a fi apa chioara....si nici n-am avut rabdare sa-l las la rece,l-am papat imediat...
Oricum,cred ca doar consistenta a fost problema,ca gustul presupun ca e acelasi....

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Brenda, singurul ingredient de baza in tzatziki este iaurtul care trebuie sa fie gros, adica virgula cu cat mai multa grasime (de aia "a la grek" de la dorna e bun, are 10%). razi castravete, lasi sa se scurga apa, apoi il storci (ca sa scapi de cat mai mult lichid), pui sare/piper, usturoi, amesteci bine. se mananca imediat sau il tii la frigider.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

brenda, tocmai am aflat ca tzatzichi original se face intr-adevar cu branza proaspata de capra :)
dar in lipsa pune iaurt, e bun oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Multzam fain,acum am retinut amanuntele....
O sa-mi iau si branza de capra,sa incerc si asa,dar pina atunci merg pe iaurt


BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

http://www.gustos.ro/retete-traditionale/grecia/tzatziki.html

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput