Copilasi dragalasi de nov-dec 04 (126)
Raspunsuri - Pagina 17
gandacelu spune:
try, m-am uitat pe poze, e fata sigur dupa cum te-ai facut la fatza
mai ce burtica maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai
mai imi vine sa plang de bucurie, am ochii in lacrimi... MAI VREAU SI EU UNUL!!!!!!!!!![]()
gandacelu spune:
hai ca eu mai apuc sa mai citesc cate o bucatica, mai scriu, ce mai, iertati-mi dezordinea... TRY, te-ai gandit ca reactia lui alex poate fi si de la TV? am citit o carte foarte interesanta despre efectele TV asupra creierului copiilor, nu am timp acum sa fac un rezumat (fetele din ro, sa o luati neaparat, e f ieftina si extrem de bine documentata, o gasiti pe site la editura sophia) - ideea e sa evitati pe cat puteti sa lasati copilul la TV, chiar daca va e mult mai comod asa... in occident generatiile care au crescut cu TV (nu e cazul nostru, nota bene!) sunt pline de copii hiperactivi cel putin
try spune:
quote:
Originally posted by FELIS
TRY... bine ca mi-am amintit... Sa stii ca m-ai uimit... Tu cea sfatoasa sa nu ai rezolvare la o problema?????? Ups!... Pai tu aiveai rezolvare pt orice problema...Cred ca sarcina e cauza... Stai linistita ca toate trec. E copil... Stii ce... eu nu le am ca tine la sfaturi si povete... am impresia ca spun numai prostii
Pot doar sa iti doresc putere si rabdare si momentele astea sa treaca cat mai repede
Pai io v-am zis din primul mesaj ca mai mult m-am descarcat, ca intr-un fel stiu unde-i buba la alex si de unde trebuie inceputa corectura (de la noi, adica). Si, daca noi suntem cauza comportamentului lui, e normal sa nu observ cine stie ce imbunatatiri prin metodele clasice (vorba buna, pedeapsa, ignorare). Si ca pana nu incetam noi sa ne comportam ca doi copii mici, probabil ca n-o sa vad nici imbunatatiri la alex.
Cand scriu aici si-mi vars of-ul de multe ori ma ajuta sa-mi mai structrez mintea, sa mai sucesc problema pe alte parti, sa mai descopar una alta si sa vad de unde trebuie s-o apuc.
De abandonat nu abandonez eu, trebuie sa ajungem si la ne-tzipat, insa drumul asta e uneori taaare anevoios, che sa-i faci, asta-i meseria de mamica.
Si-apoi io-s sfatoasa pe problemele altora, nu te-ai prins
Pupici la Mihaita inotatorul. Eu se pare cand am fost data la gradinita, am refuzat cu incapatanare sa mananc acolo (de mica am fost asa incapatanata, vedeti?) ca metoda de protesc ca am fost dusa la gradinita. Nu stiu de ce nu mi-a placut. Si mama cand ma lua mereu afla ca n-am mancat la gradi. tot asa i nfiecare zi pana cnad educatoarea o intreaba pe maica-mea: ii dati sa manace ceva dimineata acasa? Maica-mea "da" (caci era obisnuinta de pana a ma aduce la gradi. Educatoarea: "ia nu-i mai dati nimic sa manace dimineata". Sa vezi apoi ce-am pus burta pe mancare la gradi dupa ce n-am mai primit nimic acasa. N-are nici o legatura cu mancatul lui Mihaita la gradi, doar ca tu povestind mi-am adus amitne de asta.
Si ca recunostinta pentru ce spuneai de Paxela, io zic sa-i ridicam o statuie (in sensul cel mai respectus, fetelor). Ba si tie una ca meriti din plin. Ma bucur ca ai un sprijin de nadejde langa tine si un ajutor atunci cand trebuie.
.......in 27+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
try e insarcinataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
nu mai pot de bucurie!!!!!!!!! felicitari!
scuze, nu pot scrie acum, dorm copiii aici, dar NU MA POT ABTINE!
try te iubesc! in ce luna esti? eu cu ioachim am ramas cand ile avea 1 an jumate... e nemaipomenit, pur si simplu cresc amandoi deodata, deja se joaca impreuna
mama ce ma bucur!
felicitari si lui mamica lui david!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
numai vesti minunate azi!
vezi, copilu', ce pierzi daca lipsesti de la apel?
Am incheiat 6 luni si-acum suntem intr-a 7-a, eheeee abia acum imi dau eu seama cat ai lipsit matale de la scoala. Bag seama ca de cel putin 6 luni de zile...am ramas insarcinata cand alex avea 1 an si 2 luni.
hai ca te scutesc eu de cautari si-ti fac si pomelnicu':
Florypop are un Rarasel mic (nascut de curand cu care va pelca acum la mare)
Mamaluidavid tocmai ce-a facut o Naomi cu ochii migdalati.
Cici face trupa de balet (inca o fetita, e cu o luna inaintea mea)
Si mai e si Bits cu burtica mica.
ce crezi, mai, numai tu sa ai parte bucurii de-astea cu doi?
.......in 27+ sapt.
try spune:
quote:
hai ca eu mai apuc sa mai citesc cate o bucatica, mai scriu, ce mai, iertati-mi dezordinea... TRY, te-ai gandit ca reactia lui alex poate fi si de la TV? am citit o carte foarte interesanta despre efectele TV asupra creierului copiilor, nu am timp acum sa fac un rezumat (fetele din ro, sa o luati neaparat, e f ieftina si extrem de bine documentata, o gasiti pe site la editura sophia) - ideea e sa evitati pe cat puteti sa lasati copilul la TV, chiar daca va e mult mai comod asa... in occident generatiile care au crescut cu TV (nu e cazul nostru, nota bene!) sunt pline de copii hiperactivi cel putin
Alex nu priveste la tv. E adevarat ca la noi cam sta tv-ul aprins tot timpul, dar nu e deloc interesat de el. Nici la desene nu sta. Destul de rar se uita si atunci daca ii explic eu ce fac personajele. Are daor momente cand priveste ceva si asta pentru cateva secunde si apoi isi vede de preocuparile lui. E o reclama cu o soparla verde vorbitoare si aia e singura la care imi arata cu degetul si vrea sa ne fac atenti, in rest... doar cand mai vede cate-un bebe imi zice "bebe" sau daca vede vreun animal.
Nu as zice ca tv. sa aiba o influenta atat de mare in cazul lui. Nu e una din preocuparile lui si nici nu pot spune ca este expus direct (de cele mai multe ori, tv. e un fond sonor pentru el).
Si nu pot spune nici ca-i hiperactiv, alex.
Intr-un fel in mintea mea, dupa ce am scris toate aceste mesaje despre problemuta cu alex, a capatat totul o forma si o explicatie.
.......in 27+ sapt.
try spune:
quote:
zi ca-i fata, zi!!!!!!!!!!!!!
NU E, MAAAAAI, e tot cu putza, da' mi-e drag de el de numa'-numa'. Si-l asteapta mami ca pe butelie sa vina pe lume. Nu mai zic de ce bucurie speram noi sa-i facem lui alex.
Nume nu i-am gasit inca, da' nu ramane el no name. Daca la alex eram nerabdatoare sa-i gasim odata un nume, acum... sunt taaare impasibila. Parca mai am 10 luni inaintea mea ca sa ma hotarasc, nu 3.
Burtica mea e IDENTICA cu cea de la alex (ingusta, tzuguiata, lasata jos). Doar ca-i ceva mai maricuta acum decat a fost la alex in aceeasi perioada (se pare ca-i uterul mai dezvoltat decat normal), motiv pentru care probabil juniorul face mai putine nazbatii decat a facut alex in burtica, caci are loc mai mult.
Oricum, daca te gandesti iar sa nu mai dai pe la noi cu lunile, am avut UM la 1 ianuarie, deci e usor de tinut minte cand nasc: imediat ce se vor incheia primele 9 luni din an.
.......in 27+ sapt.
bits spune:
ei na ca a mai aparut si gandacica pe la noi
.
hai sa te informez si eu despre noi:am ramas graviduta exact la 18 luni de la nasterea lui Ken.am intrat in luana a 4-a acum si asteptam sa treaca cele 9lunisoare sa vedem ce e bebe2(asta daca nu s-o vedea la eco fara sa intrebam noi).ah si tura asta o sa nasc pe pamant natal![]()
mey mai e si Hannen gravidutza cu bebe 3,mai are putin si naste.se pare ca va fi tot fetitza!
octy
13,KENZO(1nov 2004) si bebitzu
gandacelu spune:
va pup fetelor, Felis, Onitza, Bitsone, Monica, Roxana

mi s-a facut dor de burticosenie
ce fain era... e minunat, bebe 2 o sa va echilibreze, veti vedea... si am inteles ca abia cand sunt 3 se cresc cel mai bine![]()
eu de cand l-am nascut pe Ioachim mi-am revenit cu toate dilemele din meseria de mamica... este bine atat pentru bebe1, dar si pentru noi, sa nu mai crestem 1 copil care sa fie centrul universului... cu 2 e mai greu... 2 burice, deh!![]()
try, cum sa nu-l iubesti mei! o sa vezi ce-o sa te iubeasca ei pe tine
cand oti fi la-ngramadeala nu mai stii pe cine si pe unde sa-l pupi
si in Botanica, pe cand?:))

Cred ca sarcina e cauza... Stai linistita ca toate trec. E copil... Stii ce... eu nu le am ca tine la sfaturi si povete... am impresia ca spun numai prostii
Pot doar sa iti doresc putere si rabdare si momentele astea sa treaca cat mai repede