Copiluti de mai-iunie 2005 (1)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao! momentan suntem bine dar inca n-am scapat de tot, a avut de dimineata 39 dar dupa ciorapii uzi si sirop a revenit la normal. azi noapte a fost ok, ne-am culcat si noi la 1.30 dupa ce ii scazuse febra si am dormit pana dimineata la 8 (cu pauzele de "verificari" aferente, am pus ceasul sa sune des ca s-o controlez).
Andutzy - multa sanatate tie si lui Dragos!
Beatrice - fii atenta ca 1 ora in vienna e f. putin, trebuie sa va miscati repede...daca schimbi si compania s-ar putea sa-ti ajunga bagajele mai tarziu ca e timpul scurt si n-apuca sa faca transferul. intreaba la imbarcare...cel mai bine ar fi sa-ti iei lucrurile mai importante si strictul necesar la bagaju' de mana (ai voie 1 geanta de fiecare plus 1 ptr. copil, mai poti lua si o plasutza, poseta etc fara probleme) sau sa ceri "delivery at aircraft"- asta e mai nasol ca le cari dupa tine si le dai/iei la scara avionului dar macar e sigur. dar poate stii chestiile astea...Drum bun si vacanta placuta!!!
Loreen - multa sanatate! citisem din urma de bubele tale "last minute", am patit si eu cu ganglionii sub bratul drept chiar luna trecuta, ma intepa ceva rau acolo si la san si radia-n jos pe creanga de credeam ca am cine stie ce bolesnita nasoala care pana acum imi lipsea din palmares, pana la urma a trecut de la sine. cu serviciul cred ca ti-a fost tare tare greu...te-am sustinut moral de la distanta!
Elisor - e scumpa foc papusica ta, tare mi-ar fi placut sa fie si Alyssa mai dolofana! iti multumesc de sfaturi, pe aici nu este agocalmin, mai am io ceva stocuri da-s de pe vremea televizorului cu pedale si mi-e frica sa-i dau fetei.
Nelia - cand a avut Tudora febra mare mai multe zile sa stii ca m-am gandit mult la voi si te-am admirat pentru cum te-ai descurcat cu ea, chiar ziceam Doamne fereste sa nu patim vreodata asa ca eu nu stiu ce-as face...si uite! nu mai tin bine minte daca facuserati si voi un vaccin sau i-a venit asa din senin...si parca ti-au zis si ceva de meningita?! bine ca a trecut! si cu dintele ciobit te inteleg prea bine...de cate ori ma uit la gura ei si-i vad dintisorii strambi sau vad vreo poza in care zambeste ma apuca plansul.
mai voiam sa va raspund la o gramada dar timpul si memoria ma cam lasa, astept zile mai linistite ca sa revad ultimele pagini...
va multumesc la toate pentru sfaturi si suportu' de moral!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Hai ca scriu inainte sa termin de citit ca asta ma chinui sa fac de cateva zile....

Ma intrebati de febra Mayei... a tot avut febra in ultimele zile, ieri am mers cu ea la dr si ne-a spus ca e din cauza dintilor ca se intrevede o mare eruptie dintzoasa! Plus ca e un pic mucioasa si tuseste, nu des, dar oricum...

Asta n-ar fi nimic.... eu sunt intr-o stare deplorabila... parca as avea o depresie.. Maya a slabit mult.. mult prea mult si nu stiu din ce cauza. Ieri ne-a dat trimitere sa-i fac inca un set de analize dar eu deja am ajuns la capatul puterilor. M-am saturat de atatea presupuneri si nimic concret. Or fi si virmisorii si giardia o cauza dar chiar atat de mult cat a slabit ea n-am mai vazut la nimeni. La manute ii atarna pielicica si la fundulet la fel.. nu mai are pic de carnita.

De manacat mananca destul cat sa-si mentina greutatea chiar ar putea sa si puna ceva... azi de exemplu a mancat 150ml Milumil la 7.00. apoi un mar cu biscuite pe la 10.00, a mancat putina rosie cu ficat si painica iar la 2.00 un castronel de ciorbica, plus ca a tot rontait cereale uscate intre mese.

E slabita, nu mai are putere sa se tina pe picioruse, e palida, supta la fata. In ultimul timp nici poze nu i-am mai facut pentru ca nu suport sa o vad asa. Plus ca cu oricine ma intalnesc nu se poate sa nu remarce ca e slaba, ma intreaba daca mananca doar vinerea, si tot asa!

Sa nu va suparati pe mine ca nu va raspund dar nici nu ma mai pot concentra la ce citesc. Sunt in luna a patra de sarcina si eu nu mi-am facut nici o analiza pana acum. Tot astept sa treaca perioada asta dificila a Mayei. De cateva luni incoace am tot dat vina pe aparitia dintilor, pe caldura, pe intarcat ... au existat mereu motive de a justifica faptul ca nu arata excelent insa acum am ajuns la limita. Nu numai ca nu ia in greutate dar ea a inceput sa scada!

Va pup mult si va multumesc ca faceti griji pentru noi!

Tina 16+ si Maya
Pozele noastre
Maya la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Salutare fetelor,
azi a fost o zi de cosmar in sensul ca nu a vrut sa manance. a mancat de dimineata ceva lapte si in rest pana la ora asta a ros vreo 3 biscuiti si o juma de banana. si apa cat cuprinde. nu stiu ce are. febra nu are, cam stranuta, plange cu tipete si i-au spart gingia vreo 2 dinti de jos. nu stiu daca sa cred ca ar fi de la dinti. in ultimul timp apetitul este in cadere libera. citeam undeva ca surplusul de Vit D (alexia o ia din vigantol so din similac) ar scadea apetitul. nu stiu ce sa ma fac

8+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Buna fetelor

Sanatate multa la copilashii bolnaviori: Alyssa, Dragos, Maya, Tudora, Alexia, pofta maaaareeeee pentru papica si numai zimbete, zile fara febra, noptzi cu somn linistit.
Sper ca n-am sarit vreun bolnavior.

Doamne cind vad prin cite trecetzi, mi se pare ca sint foarte norocoasa, in afara de reactzia cu diaree la FE, alergie la prostii cumparate de mine de prin magazine, fata mea n-a avut o secunda febra. Citeodata i-a mai lipsit pofta de mincare, acum mi-ar minca si urechile mele daca se poate. Si cind e foarte cald si ma vede doar cu sutienul pe mine, ma trinteste jos si da-i supt, suge mai ceva decit atunci cind era mica. A invatzat sa-si ia singurica sticlutza cu apa. Ma ajuta prin casa, adica arunca tot de prin sertare, iar acum o invatz sa le puna la loc. A vazut azi ca tatsu s-a descaltzat in camera de zi si a lasat acolo pantofii, i-a luat cite unul si mi i-a dat sa-i pun la usha de la intrare.

Laura trimite-o la mine ca am citit bine sfaturile Neliei, am inceput sa am o rabdare de fier si merge educatzia.
Elisor sa stii ca functzioneaza chestia cu olitza, acum face ce face si se aseaza pe ea. Dar azi, tot din vina mea l-am pierdut pe domnul kk in pampers, asta pentru ca eram prin gradina iar ea in casa. Dar mi-a aratat din nou capacul la wc si l-a si ridicat, deci acolo se face kk.
Florentina eu zic sa-tzi faci o programare sa vezi ce-i cu sarcina. Isabellei eu ii pun tot timpul leustean in mincarica ei, carnitza, verdetzuri, toate facute piure si un picutz de vegeta pentru borshuletz, cred ca avind gustul un picutz acrutz are pofta de mincare. Mere nu mai vrea sa manince, cereale n-a mincat niciodata. In general, maninca tot ce mincam noi, in afara peshtelui, pe care nici nu vrea sa-l vada.

Inca o data sanatate la copilashi, la mamicile bolnave.

Daniela si capsunica lu'mami
Ingerasul nostru, de la 6 la 10 luni, Isabella la un anishor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea micutzei printese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Avem AMIGDALITA! ARE CRUSTE PE AMIGDALE!!!!
revenim cu amanunte dupa ce adoarme piticu

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

tot eu...sa va zic foarte pe scurt ce-am inteles despre FEBRA: e un semnal al organismului ca ceva e in neregula, e un efect nu o cauza, deci nu e o boala si nu trebuie combatuta cu orice pret. trebuie tinuta sub control ca sa nu creasca sau sa nu scada prea repede pentru ca poate sa dea convulsii. convulsiile febrile nu apar decat la cei predispusi la asa ceva dar nu se poate sti dinainte daca esti predispus sau nu...(pentru siguranta am cumparat fiole de Micronoan (diazepam) speciale pentru astfel de situatii). repet ca e foarte important: nu depasiti doza si timpul indicate pentru antitermice si nu incercati sa scadeti rapid febra!
cauzele febrei sunt foarte variate, de la o infectie virala (cel mai frecvent) sau bacteriana, la raspunsul imunitar la vaccinuri si pana la chestii banale ca durearea sau caldura.
in majoritatea situatiilor febra este benefica, activeaza sistemul imunitar ca sa lupte impotriva "invadatorilor" si stimuleaza producerea unor substante (nu mai stiu cum le zice) care au rol in vindecare. in infectii virale de exemplu, boala se vindeca mai repede daca nu se combate febra.
organismul are ritmurile si mecanismele lui. dupa un antitermic nu trebuie sa ne asteptam ca in cateva minute sa treaca febra, e nevoie cam de o ora ca sa scada cat de cat si e foarte probabil sa nu revina la normal decat in cateva zile.
ce se face in caz de febra:
in primul rand se da corpului posibilitatea de a elimina caldura in exces (se evita locurile calde, umede si neaerisite si se sta cat mai neimbracat! pe aici chiar si iarna tin copiii doar in pampers si neacoperiti cand au febra, in casa evident).
in al doilea rand se verifica daca febra persista sau temperatura e in crestere. (eventual se pun treptat comprese reci pe frunte si la incheieturile mainilor si picioarelor si se verifica daca in acest mod scade temperatura si nu creste din nou odata indepartate compresele).
in al treilea rand, daca febra persista sau continua sa creasca se ia antitermic. doar in cazuri exceptionale si sub controlul medicului se depasesc dozele sau se combina antitermicele pentru ca mareste riscul de convulsii. se pot pune si comprese reci dar nu se exagereaza cu impachetarile pana nu se intelege daca antitermicul isi face efectul sau nu.
febra nu trebuie combatuta cu orice pret, nu se intampla absolut nimic daca copilul sta cu febra 2-3 zile in valori acceptabile (pana in 39.5) daca e bine hidratat si e in conditii generale bune.
despre meningita a zis ca nu da neaparat febra, a vazut cazuri de copii cu meningita care n-au facut deloc febra si in general valorile peste 40 nu sunt specifice acestei boli, in plus starea generala este deosebit de alterata si se poate intelege rapid daca e vorba de asa ceva.
vaccinurile antimeningita dau frecvent febra mare, trece in 2-3 zile. la vaccinul ROR se intampla foarte frecvent sa apara o forma usoara a bolii in ziua a 7a si/sau a 14a, febra si pete/ bube rosii pe fata si in partea superioara a corpului, nu trebuie facut nimic deosebit doar tinut copilul linistit in casa si cu temperatura sub control, trece fara urmari in cateva zile (2-3)
cam asta imi amintesc, acu' cat de adevarat o fi nu stiu...pana acum am avut destule probleme si am vazut apoi ca a avut dreptate de fiecare data, o fi avand si experienta ca a lucrat ani de zile la urgente si terapie intensiva unde ajungeau copii in situatii disperate, poate din acest motiv o febra, niste bube sau lipsa poftei de mancare i se par atat de banale.
e usor de zis si mai greu de facut, in momentul in care te afli in situatii critice vrei rapid "sa iei ceva" si sa se rezolve toate problemele, totusi organismul are nevoie de timp pentru a se vindeca, are o lege a lui care trebuie respectata.
hai ca m-am intins ca raia pe oaie...daca aveti intrebari dati cu rosii, astept si parerile voastre si poate ca din mai multe capete reusim sa ne inchegam o idee mai clara si sa stim ce-i de facut cand avem probleme cu puiutzii nostri dragi.

Album Alyssa

Mergi la inceput

A fost doctorul si l-a consultat. Cum v-am zis,amigdalita,adica ma mosteneste si cu asta,nu de alta dar amigdalita a fost problema nr 1 a copilariei mele....
Ne-a avertizat ca vor urma zile maraite si ne-a dat augmentin si spray Hexoral cu care ma voi da si eu in gat, nu de alta dar ma doare de mor! mama e de alergie, asta numai alergie nu e cu asa dureri de gat!!!!
cat despre muscatura de goanga, mi-a dat Zyntec,niste picaturi antialergice care sa-i stinga buba de pe mana...
Of, chiar sunt tare suparata!

Mergi la inceput

saru mana, Tdy, esti o dulce! Am citit cu sufletul la gura msj-ul tau, stiu ca ai dreptate, dar de fiecare data cand puiul e bolnav te sperii si parca febra e cauza si trebuie indepartata cu orice pret...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Ce naiba mey m-am dus sa ma culc cu Iepu' si cand m-am intors numai vesti nasoale...
Monu-daca i-au spart dintzosii gingia poate de aia nu are chef de haleala...
Andutzy-v-a mai facut ROR daca i-a dat antibiotic? Cu zyrtecul sa nu-ti faci probleme, Iepu' a luat per total aproape o sticlutza, (5pic/12ore)dar dupa prima doza a fost foarte somnolenta. Dupa aia nu a mai avut nimic, asa ca nici nu sunt chiar sigura ca de la zyrtec a fost...
Tdi-cam tot ce ai zis tu eu am gasit de curand intr-o carticica de la Humanitas "cand se imbolnaveste copilul". Mie mi se pare super corect, da' vorba ta n-ai cum sa nu te agiti pe langa un kupil bolnav...
Florentina-cat a scazut Maya in greutate? Sa stii ca si mie mi-a zis un vecin ca "mananca mai rarutz, nu?", da' culmea ca Iepu' mananca binisor acum. Stiu de copii care mananca sigur mai putin ca ea si au mai multe kg...totusi analizele sunt ok...
Poate si din cauza caldurii e Maya obosita...plus intarcatul...
si va tinem pumnii sa aveti analizele ok. Amandoua.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

NU,Fran, nu ne-a mai facut priorix-ul, a ramas pe saptamana viitoare in functie de cum evolueaza boala. Cat despre Zyrtec, saru mana de parere, treaba e ca are aceeasi substanta activa ca pastilele mele de alergie, pastile care mie imi dau un soooooomn, desi pe ele scrie ca nu ar da somnolenta....

Mergi la inceput