
Fetele eu am facut o adevarata obsesie pentru humusul asta !
L-am descoperit acum cateva luni si de atunci nu ma pot satura de el... Il mai imbunatatesc eu cu ulei de masline, castraveciori murati si masline de la borcan, (am descoperit pe piata si o varianta picanta) si il pap cu pita sau paine nedospita dar cam atat.
Voi cum il mai serviti ? Alaturi de ce ?
Humusul este un preparat din naut, bine stiu? Cam ce valoare calorica are ? Ca tare nu vreau sa i-au proporti din cauza lui si sa nu stiu de ce..
Multumesc pentru raspunsuri dragele mele !
Raspunsuri

irina.c. spune:
Eu am facut si nu prea mi-a placut,prefer pasta de linte.Cum il pepari?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose


Charlie spune:
Draga Irina eu nu il prepar - il cumpar gata facut la conserva sau la cutie - il mai adaug dupa caz -ulei de masline-din abundenta, sare si piper...
Adevarul e ca si eu cand l-am gustat prima data am zis ca are gust de nimic, cred ca asocierea cu maslinele si castraveciorii in pita calda m-am prins de nu ma mai pot opri!
Da pasta de linte ce e?


irina.c. spune:
Eu sunt adepta produselor preparate in casa ,de asta am presupus ca ai facut singura hummus.Pasta de linte(pateu) se face din linte fiarta,frecata cu ulei.Adaug si gogosari murati in ea,sau masline.Uneori adaug ceapa si morcov fierte sau prajite(o fac la mixer).Depinde de gustul si fantezia fiecaruia.Irina si
bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose


crista-s spune:
Fetele ... ce stiu eu :
humusul se prepara din pasta de naut cu ulei e masline,sare, zeama de lamiie si putin usturoi pisat la care se adauga "tahina" adica pasta de susan. Dar merge si in varianta simplificata (fara tahina.. cred ca in cazul asta nu se mai numeste humus ci pasta de naut .. doar...)
Eu pun putin ulei cind il mixez si apoi cind il asez in farfurie ( plata .. cea de felul 2 sau desert) fac niste cercuri concentrice cu lingura ca niste santuri in care mai torn putin ulei. Masline de decor pe margine .. si e prezentabil chiar si pt musafiri.
In pasta de linte ( adica lintea fiarta ,scursa si mixata ) pun sare, ulei si putin chimen . Chimenul ( sau chimion .. ) se aseociaza bine cu lintea si apoi e bun pt digestie.. lintea e mai grea. Deeeh e sora cu fasolea boabe. Uneori mai pun si tarhon.. dar asta e dupa gust. Garnitura insa la piureul de linte fac niste morcovi taiati pe lung sau intregi daca nu sunt prea mari, fierti putin si apoi in tava pe hirtie de copt cu zahar tos deasupra si la cuptor pina se rumenesc . Se servesc cu citeva picaturi de otet deasupra.
Sunt toate destul de consistente, au in primul rind proteine. Fasolea boabe, mazarea, lintea, nautul, soia .. in alimentatia noastra pot tine foarte bine loc de carne.. in plus se mai adauga si uleiul (care deja el el de sine statator nu ar trebui sa depasesca in tot ce mincam o zi intreaga mai mult de 3 linguri ... pt cine nu vrea sa "depaseasca limita").
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


Veve spune:
Eu fac hummusul (3 conserve naut + 2-3 catei usturoi + o lingura tahini + ulei de masline okiometric,cat sa se moaie putin pasta)cu un fel de pasta de ardei capia,putin condimentata ;iese
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina , www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060522" target="_blank">vevika & www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060521" target="_blank">"scaly monstel"
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6


elena_oona spune:
Humus in stil libanez :
Pentru 1 cutie de humus ~ :se zdrobesc 2 catei de usturoi cu 1/8 lingurita sare.Se adauga 3-4 lg de apa si 4lg tahine .Se amesteca bine(devine ca o pasta)si se adauga zeama de la ~1-1/2 lamaie (dupa gust).Se adauga conserva de humus(pasta)si se amesteca bine.se aseaza pe farfurie ,se face ca o adancitura in mijloc si se toarna ulei de masline.se orneaza cu masline sau cu ce vreti.
Sunt si conserve gata preparate,adaugi doar usturoiul,si lamaie dupa gust.
Mie imi place cu cartofi prajiti.bag cartoful prajit in humus si-l pap
Pofta buna!!!
Elena & bebe Manuella 1 an si 8 luni (16.10.2004)
"Good parents give their children Roots &Wings. Roots 2 know where home is, wings 2 fly away & exercise what's been taught them. "


Charlie spune:
Asta era : Usturoiul ! Va multumesc fetelor ! Eu cumpar pasta gata preparat cu tot cu tahine si nu stiam eu ce sa-i mai dreg sa pot manca si mai mult..
Si o idee noua tocmai din Liban - cartofii prajiti !?? Hmm abia astept !
E oare normal sa faci asa o fixactie pe un aliment ?Si nu mi sa intamplat niciodata o treaba de asta ! Si nici nu astept .. nuuuuuuuuuuuuuuuu -- sunt la zi !
Da vreau sa va spun ca nu ma pot satura de el...
------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)


Elenalove27 spune:
elena_oona, nu cred ca exista humus mai bun ca in LIBAN !
in jounieh am mancat cel mai bun hamus EVER
Elena17+
POZE


daniella4 spune:
De unde il luati? Si cam ce gust are?
...eu n-am auzit de el pana acum
Daniella, mama lu' Alexis


ana_maria222 spune:
eu am luat o data un borcan gata preparat din carrefour si nu mi-a placut de nici o culoare...chiar mi-a displacut rau de tot!!
multe poze
HAI DINAMO!!!!
Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!
