meniu festiv

Poate suna aiurea, duminica e ziua mea si nu stiu ma pot hotari ce sa gatesc. Sunt intr-o pana teribila de idei
.
Imi dati, va rog, ceva sugestii rezonabile (adica sa nu ma ajunga falimentul)?
Multumesc.
Raspunsuri

ninocikap spune:
pai ceva aperitive... salam, branza, rosii, castraveti, masline, etc..si eventual o salata de telina cu maioneza, niste salata de icre pe bucati de ardei gras eventual..ca sa ai si aspect nu doar gustul bun.
ceva carnita la cuptor, pui ca in general mananca toata lumea..(eu am facut o data cabanosi inveliti in piept de pui...) cu ceva langa o salata sau muraturi..si eu cand am mai multi musafiri ca sa scap mai usor fac cartofi natur, (ii fierb, si apoi le pun putin unt si verdeata..si un pic de vegeta daca folosesti) si nu mi-au ramas niciodata.
prajituri...ceva usor cu fructe... sau o inghetata..ca tot e cald bine...
ma mai gandesc..astea mi-au venit acum in minte...
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze


sheherezada spune:
-rosii umplute cu vinete si ornate cu masline (arata super bine!),rulouri de sunculita cu salata de boeuf,ardei umpluti cu pasta de branza,cascaval,carnati de bere+masline,rosii,castraveti,ardei
-pentru felul principal pulpe la cuptor+cartofi piure sau prajiti sau natur sau legume mix...
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada


mazzel spune:
dati--mi si mie o idee de tort pt sotul meu care face 31 de ani.
ma intereseaza un tort cu ciocolata si frisca care sa nu fie prea greu, adica nici sa nu se faca greu si sa nu fie greu la stomac-fara prea multe oua, grasimi.
merci mult...


mazzel spune:
mi-am facut o listutza pe care poate o mai completez pt ziua lui sotului, poate te inspiri si tu:
voi pregati: salata de cartofi+morcov ras+ceapa rosie+verdeatza+arpagic+paprika tocat marunt+vegeta
salata de cruditati+ulei+otzet
ciupercute umplute
sos de usturoi
alte sosuri--le cumpar
pateutze mici cu peste si pateutze mici cu carne(cu foaie de cumparat)
masline pe scobitoare
frganele pe gratar+sosurile de usturoi, etc
salata de vinete
si desert:inghetata si un tort, dar tort nu stiu inca ce reteta sa fac, poate stii tu un tort probat si usor.


mazzel spune:
si am uitat nelipsitele chiftelute.
astea sa le faci si tu neaparat, e simplu de facut si trec bine de tot.


danyce spune:
Alina, fa un tort cu crema de branza Mon-chou, fructe (capsuni sau cirese/visine - ciresele/visinele pot fi si din compot)si jeleu rosu pe deasupra. E un tort usor, rapid, racoritor.Acum fie faci tu un blat subtire de tort (eu asa fac), fie cumperi un blat subtire din magazin, fie faci un blat din biscuiti sfaramati+unt topit (cred ca stii procedeul...e ca la kwarktaart).Asta ar fi pasul unu.
Pasul doi: din 4 pachetele de MonChou pt koude gerechten (pt mancare rece - traducerea pt cine mai e interesat), 3-4 pachetele de zahar vanilat, zeama de la o lamaie sau portocala stoarsa proaspat, zahar pudra dupa gust (100-150g cred), 2 pachetele de frisca lichida (parca 200g are unul, deci doua ar fi cam 400g), un praf intaritor de frisca (klopfix)...faci crema. Daca vrei sa te joci cu gustul pot adauga sirop de la compotul de cirese/visine (daca din asta folosesti) sau putin gem de capsuni sau cirese in cazul in care folosesti fructe proaspete.
Pasul 3: daca ai blat din pandispan, atunci il poti insiropa cu zeama de compot sau cu sirop de capsuni (cativa capsuni ii pui de la inceput deoparte cu zahar ca sa obtii siropul asta).Blatul din biscuiti nu se insiropeaza.
Pasul 4: pui un strat de fructe (fructe din abundenta), torni amestecul de branza si frisca(acum mi-am amintit...fff important:blatul se pune intr-o forma detasabila pt ca altfel se scurge crema...daca il coci, ramane acolo caravasazica), mai pui un strat de fructe.Lasi tortul putin la frigider (cam 30min-max. 1 ora)
Pasul 5: faci un jeleu rosu cu praf de jeleu pt tarte de la Dr. Oetker (instructiunile le gasesti pe pachet) cu zeama de compot cirese/visine sau cu sirop de capsuni (din ala pt limonada, putin diluat cu apa).
Pasul6: scoti tortul de la rece pt a turna jeleul cald cu lingura.Pui cu o o lingura de jur imprejur pana se acopera uniform fructele.Dai la rece pana a doua zi. A doua zi scoti partea detasabila si poti eventual orna cu frisca deasupra.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


viermisor spune:
Multumesc mult pentru sfaturi. O sa ma inspir in mod sigur din ele.
Mazel draga, am observat ca esti o 'specialista' pe aici pe La bucatarie si tu imi ceri sfaturi mie, un 'invatacel' neinspirat?
Cu mare placere ti-as recomanda un tort de cioco factut de mine, dar sunt 'pas' la capitolul asta.
Daca vrei iti dau un tort fara faina (blat cu nuci macinate) si crema de cacao, exersat des de soacra-mea. Sau iau o reteta dintr-un supliment "Ioana" numai cu torturi.
Petrecere frumoasa!


laura72 spune:
CREMA DE CIOCOLATA PT. TORT
250g ciocolata de menaj
150g zahar
125 ml apa
esente de rom 1
1 galbenus de ou
ciocolata cu zaharul si apa se pun la fiert pana se intareste ca ptr. serbet , adica intr-un pahar cu apa rece picuri putina cioco. si ramane bobita nu se imprastie.se lasa la racit cat sufera degetul se freaca bine crema si se adauga galbenusul de ou se omogenizeaza si se umple tortul.
eu ii mai pun de la mine2-3 linguri de frisca cand este.eu fac crema de ciocolata si ornez cu frisca.blatul e unul obisnuit de pandispan.


mazzel spune:
Daniela, merci mult de tot sna excelent, cred ca e un deliciu,si usor la mancat ma refer, o sa il fac odata inainte sa fiu sigura ca-mi iese.
Daca mai am intrebari o sa te intreb pe topicul acesta.
Viermisor eu nu pot sa mananc nuci, nu stiu de ce este printre putinele care nici macar mirosul de prajitura cu nuca nu pot sa-l suport, mi se face rau.Deci tort cu nuca se exclude.
Laura, merci mult , mai veniti cu retete.
Eu m-am gandit si la cartofi umpluti, viermisor astia ii faci repede si trec si ei la sigur.
Ma gaqndesc sa servesc asa: chiftelutele, cartofii umpluti, maslinele, salata de vinete+baghete frantuzesti, ciupercutele umplute, salata de cruditati, pateutzele(bagate la cuptor atrunci sa fie calde), sosuri
Astea ca si gustare
Si ca fel principal frigaruile +salata de cartofi+salata de cruditati+sosuri, astea isi face fiecare eu pregatesc frig de dinainte, cate 2/persoana.
la sfarsit:inghetata, tort, poti cumpara si o cutie de bomboane de ciocolata si servi pe fiecare cu cate o bomboana, asta in loc de inghetata sau tort, este suficient zic eu.
Bauturile: vin alb/rosu, bere, suc.
Cantitatile nu se fac exagerate, asa, fiecare sa manance putin si din fiecare, deci eu nu pregatesc ospete de la care sa nu te poti ridica de la masa, doar asa, putin...
Mai veniti cu idei...


danyce spune:
Cu placere, Alina!Eu zic ca e bun tortul si racoritor.Daca nu ma crezi, intreab-o pe Elena. Mai poti face tort Tiramisu, si mai simplu si mereu de efect.Cumperi un pachet de piscoturi Savoiardi de la Lidl, 2 cutii de mascarpone (astea numai la supermarketuri mai scumpe gasesti), mai adaugi 3 oua (galbenusurile batute spuma cu zahar o sa le folosesti), 2 cutii de frisca, putin intaritor,o lingura de cafea in crema.In principiu respecti reteta de pe pachet, sg modificari recomandate sunt frisca in crema pt a nu obtine o crema prea gretoasa, amaretto in siropul de cafea pt piscoturi si o lg de cafea macinata aromata in crema.
A
propos de servitul unei bombonici/persoana, cred ca numai in NL se practica. Eu una n-as indrazni sa o fac in Romanica ...acolo se asteapta musafirul sa pui dulciurle pe masa, nu sa i le treci pe sub nas in cutie
.
In rest, foarte bune ideile tale. Eu ma lupt cu cantitatile cand e sa organizez ceva.Mereu fac prea multa mancare, asta pt ca nu-mi place sa am surprize.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
