meniu festiv

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

Daniela ai drepate cu bomboanele, dar lasa sa se invete si in Ro sa fie mai "zgarciti"putin
Eu zic ca alta data sa te gandesti cam cati vin si sa calculezi asa cate 2/3 din fiecare preparat pe caciula, la fel si cu "beutura" sa nu se pileasca nimeni, sa manance incet, sa le priasca dar nu ca Ro unde se lasa cu chefuri unde curge mancarea si bautura, stiu eu, , mai ales de Craciun.
Eu m-am prins ca daca este in cantitate moderata se apreciaza mai bine mancarea.

Mi-a venit si o ideea geniala, in Ro se pot servi si mici la mese festive, sa zicem cate 3(ca am vazut ca-s facuti direct chiar mari in caserole, eu mai mult de 2 nu pot manca odata) pe caciula, cu mustar .Asta ca fel cald(principal).

viermisor uite cum arata cartofi umpluti,( am facut in seara asta cativa pt sotz dintr-un rest de gratar ramas de la pranz, ceapa, usturoi, o felie de ardei gras tocat si un ou), sunt buni si reci, la fel poti face ciupercute umplute, vinete umplute(astea sunt chiar mai bune reci ca si calde), dovlecei umpluti.Iti iau ochii si merg repede , sa zicem 2 mici pe caciula, langa un vin, o maslina, , ce zici?

http://community.webshots.com/photo/235610659/2751205840063075827SVrufs#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alina, micii chiar sunt o idee geniala. Eu ii fac intotdeauna vara cand am musafiri.
A propos de cantitate moderata...cu micii am avut eu probleme cu familionul olandez de ziua sotului pt ca facusem initial dintr-un kg de carne tocata (mai aveam si gratare si frigarui) si a fost musai sa mai fac o portie imediat.Culmea e ca atunci s-a cam papat tot ce am pregatit, mai ales ca musafirii mi-au aparut majoritatea direct la bbq.
Si acum sa fiu on-topic, ia sa va dau si eu o idee si anume:rulada de cascaval à la Daniela pt ca e superadaptata de mine si se face super simplu, adica se ia o bucata de cam 300g de cascaval preferat de voi in ambalaj vidat, se pune intr-o cratita cu apa fierbinte si se lasa cam 20 min pana se inmoaie bine, se intinde o bucata de folie pe un blat de lemn/plastic, se pune bucata de cascaval pe folie, se mai pune o bucata de folie deasupra si cu ajutorul sucitorului se intinde foaia bine pana nu se raceste (trebuie actionat rapid aici ca sa aiba elasticitate cascavalul si sa nu se rupa). Reteta originala e cu crema de branza cu ceapa, sunca sau/si ciuperci+verdeata, dar eu folosesc crema de branza de-a gata, adica direct condimentata, cu usturoi si verdeturi (pt tine Alina:kruiden roomkaas, gen Boursin).Crema de branza o intind pe foaia de cascaval cat de rapid pot eu, peste crema de branza presar arpagic la greu (ce mai...tai direct cu foarfeca din ghiveci), apoi pun fasii de somon afumat si rulez cascavalul cu ajutorul foliei de dedesubt (normal ca buc de folie de deasupra sa se inlature dupa ce s-a intins cascavalul si inainte de a se pune crema de branza).Se lasa la rece cateva ore inainte de servire, cand se desface folia si se taie rulada in feliute de jumatate de cm.


Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

Ia uite ce reteta excelenta Daniela, sa mai scrii sa mai invatz si eu ca vad ca esti specialista, ar trebui sa intri in afaceri , vb serios.


Eu am vazut aici la altii(eu nu prea servesc ca nu mi se par super bune sa fiu sincera, e vb de gusturi) ca se mai servesc pe platou si smochine invelite in felitze de kaizer asa rumenit si prinse cu scobitoare, sunt care se dau in vant dupa asa ceva si ficatei inveliti in kaizer si la cuptor si cu scobitoarea(astia si mie imi plac).
Va mai scriu si eu maine daca ma pot loga ca vad ca ma cam chinui sa postez reteta de "placinta" cu ceapa si sunca(asta se poate servi rece asa feliute) acu merg la culcarica cu o carte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

"Tort cu visine / capsuni "
Ingrediente:
Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 1 lingura apa, 5 linguri faina, 1 lingurita praf de copt

Crema : 400 ml smantana pentru frisca, 1-2 pliculete zahar vanilat, 225 ml iaurt simplu, 1 pliculet gelatina, 300 g visine


Pentru decor: 1 1/2 pachet jeleu rosu

1 pliculet gelatina = 10 g
1 pachet jeleu = 10 g


Preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi…
Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic . Apoi se rastoarna si se lasa la racit.

Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet,
si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.
Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu
gelatina si visinile curatate de samburi.

Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea.Eu am pus in forma cu pereti detasabili!

Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema..cam vreo 1 ora.

Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte. Ornam cu frisca pe laturi.



multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput