Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (99)
Raspunsuri - Pagina 29
elisor spune:
Am culcat gorgonzola ca era numa-n picioarele mele si iata-ma-s tot pe-aici, apar eu dispar alte mamici, o fi vreo legatura? ![]()
Andreea.a ce frumos va desfatati voi doi acolo, poza de revista ce mai, mersi ca ai mai pus-o o data
Laura mi s-a strans inima imaginandu-mi ca as fi fost in locul tau de dimineata, de ce ne-o fi asa greu noua mamicilor sa ne despartim de plozi nu-mi imaginez, dar ne e greu si doare...
Mie mi se par scumpi chilotii aia orice-ai zice, daca preturile sunt ca dincolo atunci ai spus totul, iar mi se face un dor de duca din tarisoara noastra draga, apropo fetele care va intoarceti peste ocean nu mai aveti un loc in bagaje
?
Cornelia pozele le trimitem Florentinei (iti dau pm cu adresa ei), mi-l amintesc si eu pe Marc de acum 3 ani daca zici ca e acelasi, nici nu-i de mirare ca se sperie Stefanu, pai sa vada ceva iesind din apa asa brusc
mititelul sperios.
Noi:A+B+C+D+E
Cornelia spune:
Nu am citit ce ai scris atunci, Laura. Mie imi era dor de zona Delfinariu, ca nu am mai ajuns de ceva timp si m-am gandit ca o sa le placa si copiilor. Le-a placut, dar la Mac Donalds
.
Despre ganglioni nu stiu ce sa iti zic. Am avut si eu de vreo doua ori o "galma" un pic dureroasa la subrat, dar nu am bagat-o prea mult in sema.
Elisor, multumesc. Astept. pm
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
elisor spune:
Laura acolo-s ganglioni axiali unde i-ai pomenit, in mod normal sunt durerosi in preajma ciclului cand nici nu e bine sa-i palpezi, eu zic sa mergi la doctor ca nu e de glumit cu ei, fa o ecografie mamara, nu mamografie ca sub 35 de ani nu e indicata...dar te rog nu sta asa 
gusta spune:
Buna fetele.
Am ajuns acasa acum vreo 3 ore dar nu ma pot misca de dureri.Mi-au luat o biopsie,sange, urina si vreo 3 echo si luni dupa amiaza merg sa vedem ce mai este de facut.Au vrut sa ma opreasca la spital dar am zis nu si asa a ramas.Asa ca am venit acasa si ma vait de dureri.
Va multumesc ca v-ati gandit la mine si pup dulce.
Am vazut ca vorbiti de colaj daca vreti eu il fac nu e nici o problema dar pozele parca se trimit la Florentina si eu am sa le iau de la ea.Voi alegeti dar sa imi dati si mie de stire.
Miss Piggy mama lui Mara Augusta
loreen spune:
Elisor Cornelia m-ati linistit de m-ati omorat...in 22 de ani de ciclu ar fi prima oara cand patesc asa ceva...vai de capul meu...ca vorba aia de multe ori de ce ti-e frica nu scapi...
Gusta capul sus te rog si nu te gandi la nimic pana luni...si mai ales pana-ti vine rezultatul la biopsie...orice ar fi trece...atata timp cat gandesti pozitiv...eu una nu-ti dau voie sa te gandesti la nimic negativ...

PLOUAAAAA

Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
nelia spune:
Loreen, da, trebuie sa-ti faci griji! Te rog eu sa-ti faci griji! Nu te joci cu asa ceva. Poate ca nu e nimic, de fapt sigur ca nu e nimic, nu trebuie sa pui raul in fata, dar nici nu e bine sa stai asa. Poti sa te duci la ginecologul tau, daca nu ai alt doctor la indemina, si el iti va spune daca e cazul de trimitere mai departe.
Sa stii ca si eu m-am gindit astazi la tine, aseara cind m-am culcat, era 8 la voi si m-am gindit ca pleci la servici si m-am pus un pic in locul tau... iarcind m-am trezit la 8 (15 la voi), m-am gindit ca esti deja acasa, cu Delia in brate.
Elisor, si aici sint cam la acelasi pret, daca am facut eu bine transformarea, si mie mi se par scumpi pentru aici. Dar eu ii refoloseam la Agata. Adica o bagam in piscina si daca nu miroseau a pipi cind o scoteam, ii clateam bine si ii puneam la uscat. Pentru ca se intimpla ca stau in piscina 10 minute, ca nu avea chef domnisoara si nu-mi permiteam sa cumpar cite un pachet pe saptamina. Pe Tudora nu am bagat-o inca, cred ca in weekend va fi marea balaceala, dar tot ce-i posibil sa procedez la fel, ca acum ne permitem si mai putin.
Daca ai terminat cu rufaria, nu vii si la mine!?! Ca asta trebuie sa fac si eu astazi si zau daca am macar un gram de chef! Urasc cind se aduna, pur si simplu ma depasesc, sint prea multe, prea mici si, multe dintre ele, inutile... as arunca jumatate, dar stiu ca la nevoie nu-mi ajung doar alea frumoase.
Monu, care a fost diagnosticul pina la urma? Ca nu cred ca poate sa fie numai de la caldura... pare o alergie.
Babygirl, am vazut-o pe Ema! Doamne, ce fotogenica e! Si cum sta la pozat! Ori voi sinteti niste artisti, ori copilul e model in devenire. Am vizionat filmuletul cu Tudora in brate si a amuzat-o foarte tare. Tudora vorbeste la fel si tot timpul, dar ei ii plac consoanele: tz-gr-tz-pg... cred ca-i place mult z si tz, ca le repeta mai tot timpul. De ieri a inceput sa le combine, sa zica ga-ga-ca-da-ga-ca-ca-ga si de cind i-au iesit le repeta si cu voce din ce in ce mai tare, sa auda dom'le poporul! In schimb, celalalt filmulet nu prea m-a amuzat, bietii copilasi... nici in visele mele urite nu vreau sa vad asemenea acrobatii la copiii mei... mai ales in cada! Ei, of, cada... un alt simbol paranoic de-al meu!
In legatura cu crizele, parerea mea si din teorie si din practica, este ca nu trebuie sa fie ignorate. Sint normale, testeaza limitele, au nevoie de asta ca sa se simta in siguranta. E ca atunci cind te culci seara si verifici toate ferestrele, usile si apoi adormi linistit ca esti ferit de rele. Crizele lor nu au cum sa fie fite, rasfat sau alte chestii de genul asta la virsta asta, sint mult prea mici. Dar pot fi strigate de ajutor, de captare a atentiei, modul lor de a ne spune: uite-ma, cresc, trebuie sa ma ajuti, sa-mi spui pe unde sa o iau! In locul ingnorarii mi se pare mai bun dialogul, comunicarea, dragostea, tandretea... E ca un ritual: copilul vrea ceva, parintele ii explica de ce nu are voie, copilul tipa, printele il calmeaza si ii explica din nou, copilul iar tipa, parintele il ia cu dar poti sa ai sau sa faci altceva in schimb (intotdeauna e bine sa folosesti alternativa in loc de negatie, in loc de nu fa aia, poti sa spui incearca sa faci cealalta, ca prima iti va face rau... le place mult sa aiba alternativa, le da incredere in ei acest lucru)... si tot asa, pina cind copilul intelege pina la urma ca asa nu se poate, ca daca mami sau tati i-au spus de atitea ori ca nu e nu, atunci asa o fi, depaseste momentul si pleaca spre alte limite. Repet, au nevoie sa le limitam spatiul, timpul, fiinta... ca sa creasca armonios si cu incredere in ei, in noi, in ceea ce ii inconjoara. Eu ii inteleg perfect si ma induioseaza pina la lacrimi. Va dati seama ce e in creierasul lor si in sufletelul ala mic: se nasc, sint mici si nu vad nimic, dar simt o imensitate. Apoi incep sa si vada ce simt, si vad intii o mina si se linistesc, mami le spune ca e a lor si le place acest lucru. Dar apoi vad inca una, si un picior, si mai vad ca toti cei din jurul lor sint la fel si sint muuuulti! Ca nu mai stiu la cine sa se uite... Apoi vad ca au un patut, ca au o camera, niste jucarii, ies in parc si mai vad ca sint copaci, iarba... Totul e frumos, le place... dar ii si sperie. Ca mai sint flori, si masini, si animale, si cer si soare si mare si... vai, dar nu se mai termina, eu unde mai sint, cit sint, cine sint? Si care e locul meu!?! Mamiiiiiii! Ajutooorrrrr!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Gusta, tinem pumnii sa fie totul bine. M-ai convins definitiv, nu mai pun sterilet. Sanatate, mamica draga!
Poza pentru colaj si slideshow... va rog sa-mi mai dati inca o data adresa unde sa o trimit, ca nu mi-am notat-o atunci si acum nu am unde sa ma duc sa o caut, ca as pierde prea mult timp. Sa nu le faceti fara noi... va rog!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
gabitzam spune:
Tocmai am trimis si eu poze pentru slideshow la Flori, la florentina_ghita la yahoo.com. Am avut mai multe si cu greu am facut selectia pina la urma.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni
monu spune:
Nelia, nu ne-a zis nimik de diagnostic. se pare ca e tot dermatita atopica agravata de caldura. ca asta a fost diagnosticul anterior.
si multumesc de felul cum ai descris "crizele" copiilor. le zici asa de frumos! cred ca ai dreptate iar noi in nervii nostri nu ne dam seama. mai ales in cazul nostru si mai ales acuma cand soacra a reusit sa bage zanzanie mare intre noi.
7+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
elisor spune:
Nelia nici platita n-as mai calca, mi-ajunge pana-n gat si peste, imagineaza-ti o zi intreaga stand in picioare si calcand, calcand, calcand, mi s-au umflat talpile, m-au durut, asa e cand lasi sa se adune, dar m-am ambitionat si pana nu le-am biruit nu le-am dat pace, asa ca de-aia ma rasfat azi, aici cu voi, vreau sa prind trecerea dintre capitole ![]()
Ai scris tare frumos despre copilasi, traim vremuri comprimate si complicate ca sa vedem ce e in sufletul lor, nu mai avem timp si de aici o gramada de probleme...e bine de stiut si de bagat la cap
Gusta of, ce te mai chinui si tu, stai linistita si nu-ti fa ganduri de nici o culoare inchisa, fii optimista (asa cum spunea si Laura), cu colajul nu e nici o graba, fa-te tu bine si introdu Marutu mic pe listuta