Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

M-au sunat de la gradinita... Tudora are loc de pe 7 august! Mi s-a facut rau! Desi asteptam si stiam, ca eu pe 8 septembrie voi incepe cursurile si am rugat sa-mi dea loc cu ceva timp inainte ca sa se poate obisnui (amindoua!) si va sta in prima luna cu mine la inceput, apoi o ora sau doua singura si din septembrie doar 4 ore... tot mi s-a strins rau de tot sufletul! E atit de micaaaaaa!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Prezent! sunt lesinata de cald si alexia e si mai si si la bube si la temperament.

6+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

NELIAAAA!!! Stiu ca ai pus filmele de ceva vreme,dar eu doar acum am avut timp.SUNT IMPRESIONATA.TE FELICIT!Am ramas cu gura cascata.Cred ca Tudora stie cele mai multe lucruri in grupul acesta. Doamne,cum danseaza!Si Ema danseaza,dar n-are atatea figuri in program., nelia!bravo, TUDORA!! DAR CUM MANANCA SINGURA!!!Felicitari,mamico!
Cand ai un pic de timp invata-ma si pe mine cum sa o invat sa manance singura si fara sa-si bage degetele,te rog.Noi inca suntem in faza in care nu ajunge lingura plina la gura,iar degetele cauta prin mancare.

Mamicilor din Bucuresti,voi cand scoateti puii la plimbare pe caldurile astea?Sotul meu s-a ales cu insolatie.Pai cum sa scot copilul mic afara daca ditamai adultul moare de cald?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

La multi ani, AIDAN ALEXANDER! sa cresti mare si frumos, sa ai noroc in viata si sa vorbesti si romaneste, si americaneste, si nemteste!!! ce-ti face mami frumos de ziua ta?

branza legendara... episodul 5! cum am creierii incleiati de nesomn, jumatate era pentru mine jumatate de litru ... asa ca am pus jumatate de litru de vacuta si jumatate de litru de caprita... degeaba am infiltrat jumatate de borcanel de iaurt, ca la cantitatile astea cred ca trebuia sa pun 3, nu unul!!! nelia, am sa incerc iar asa cum ma sfatuiesti tu. te tin la curent cu experimentarile.

vinete: in afara de salata, musaca, ghiveci...

la gradi: tie iti da voie sa stai cu ea?, mie mi-au zis ca nu. stam cateva minute cu ei, apoi iesim din camera.

danelutza, pai e puturoasa, mai! de ce sa-si bata capul sa-si tina echilibrul cand in 10 secunde a traversat salonul in 4 labe??? sa vezi ce fite face cand o chem la mine... mai nou pune fundul jos imediat si tot de-a busilea...n-a cazut pana acum, cum sa cada daca nu-si da drumul?!?

... si puiuta 08.05.05

Mergi la inceput

am uitat sa va spun ca in iulie dam patutul de lemn care de 3 luni seveste drept grilaj ca sa nu cada copilul din pat. avand in vedere ca in per. asta a cazut o singura data, ca stie sa coboare si sa urce-n pat, ca oricum ii pun pene peste tot,am hotarat sa eliberez inca un colt de camera.sotul este mai retinut,dar deja am viitoarea mamica ce are nevoie de el.sper sa nu ajung sa dorm cu ea pt ca o voi culege de prea multe ori de pe jos. ea coboara din pat ziua, cand se trezeste.o aud cum tipa scurt la trezire,iar apoi vine in camera cealalalta sa ma caute.noaptea e mai dificil,ce-i drept,pt ca nu vede maginea patului,se catara pe perne si de acolo plonjeaza pe pernele de pe jos.nu se loveste,dar se sperie.asa s-a intamplat cand a cazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare. Iacata si eu prezent, dar e clar ca ne-a batut pe toti caldura-n cap. E jale, frate, si noi nu avem nici aer conditionat, am tot vrut sa punem, dar avem un apartament cam ciudat: o data ca forma, ca e pe lung si nu vad cum am putea pune aparatul (ca in ficare camera n-am bani sa pun), iar in locul unde ma gandesc sa-l punem presupune sa spargem vreo 3 pereti, din care unul de vreo 20 cm de beton armat. Mai analizam vremea si poate luam o hotarare.

Babygil - bona a scoate pe Ana de 2 ori pe zi: pe la 11 (dar cred ca e timpul sa-i spun sa se opreasca de la experimente la ora aia) si dupa 5. De fapt la cat e de moarte de caldura si in casa m are diferenta nu e.

Nelia - bine ca au gait loc, e atat de mica, dar totusi atat de mare: dupa cum zicea si Babygirl, cred ca e cea mai avansata la toate cele, iar asta nu va face decat sa o ajute. Ai sa vezi ca te obisnuiesti, si eu cand ma gandeam ca o s-o las cu om strain mi se facea rau, iar acum nu sun acasa cu zilele. Important e sa ai incredere in personal si totul va merge de la sine.

Florentina - multa sanatate Mayei, of tocmai cand isi revenise cu pofta de macare.

Gabitza - imi aminesti de anul trecut cand ieseam cu Ana in parc si facea kk de-i iesea prin pampers si prin haine sau vomita in jeturi, o lasam la pielea goala fara nici o jena, intinsa pe un scutec pe banca si executam schimbarea de rigoare. Doamne, ce mica era!

Pisik - m-ati omorat cu branza voastra, mi s-a facut o pofta de branza cu rosii de numa, dar la ora asta nu mai cobor. Eu nu stiu ce e in capul meu, in week-end am gatit cu carne tocata (dovlecei umpluti si sarmale) si imi vine sa le arunc, asta e vreme de mancat carnarii?. Las' ca-mi iau revansa maine, produc eu niste branza si rosii.

De dimneata s-a trezit Mogaldea urland pe la 5, nu stiu nici acum ce avea, ca tipa ascutit si se contorsiona si in brate la tac'su; i-am infipt un biberon intre felinare si dupa ce l-a lins s-a intors cu fundul la mine si a adormit bustean. Din doua una: ori ii era foame ori o ustura la pasa (acum pe seara iar a apucat-o urlatul si cand sa-i facem baita am constatat ca era cu kk la pasa cine stie de cate ore ca era deshidratat bine, trasese pampersul toata seva din el; bineinteles ca ere si iritata de nu se poate, am uns-o vartos cu diverse alifii, sper sa se refaca pana maine).
Acum doarme in stilul caracteristic, am culcat-o de la 8.30 ca era rupta de oboseala si n-am mai putut sa o tin. Dar nu-mi pare rau ca am apucat sa ma uit si eu la TV, sa-mi arunc ochii pe o revista si... vad eu ce mai fac.

Acum, ca am scris cel mai lung mesaj al zilei, va las. Ma duc sa pregatesc o masina de spalat, poate-i dau drumul maine. Noapte buna si racoroasa!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Aidan (Adriana) - sa ai parte de multa sanatate si noroc in viata!

Fran, au fost niste prieteni de-ai nostri pe Transfagarasan de curand, si s-au ingrozit ce prost e drumul dupa barajul de la Vidraru. Eu n-am vazut cu okii mei, si nu vreau sa te sperii, insa mai bine va inarmati cu nervi de otel si rabdare... Cat de prost ar putea fi?! Cel mai oribil de prost drum pe care am mers a fost dinspre Fagaras, prin Poiana Marului, la Zarnesti. Groaznic! Am mers cu 20 km/h si tot am dat intr-un pietroi si am indoit o janta ... acum vreo 2 ani...
Adina, noi o scoatem pe Carina de la 7.30 la 11.00, apoi sta fata pitita in casa pana la 18.30 - 19.00 - cand mai da o tura in parculet. In felul asta i-am decalat somnul de la 9 dimineata inspre 11.00, dar e tocmai bine pentru cand vom merge la mare. Seara, de obicei, adoarme la 21.00.
Eli, nu mai zici nimic?

Carina are bube pe fundulet! S-a iritat, poate si de la kk - pentru ca a fost oleaca mai moale zilele astea In dupa-amiaza asta am lasat-o cu fundul gol, si mi-a facut 2 pipi pe parchet Am dat-o de dimineata cu Revichen (care de obicei isi facea efectul) - dar degeaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pisik, incearca din 200 ml si pui iaurt pina se leaga... daca nu iese nici asa, atunci nu are rost sa incerci, pentru ca e clar ca e lapte de vaca moderna. Da, la gradinita asta imi da voie, pentru ca stiu cit am suferit cind am dat-o pe Agata si li s-a facut mila si m-au lasat sa stau cu plodul. Acum cind m-a sunat directoarea mi-a spus: de pe 7 august incepe mami gradinita si dupa vreo trei saptamini si Tudora! Stateam pe linga gardurile verzi si boceam... ditamai femeia, ca eram si atunci cit maldarul de haine care nu vor sa se calce singure... relele! Asa ca, platesc integral, dar in prima saptamina vom sta la gradinita cite doua ore impreuna, apoi o voi lasa si cite o ora singura sa beau cu noduri o cafea la cafeteria de vis-à-vis... si apoi ... nu mai spun, ca mi-e rau! Dar poate ca e mai mica decit Agata si ia lucrurile mai usor... sau poate nu... ca e dependenta rau de mine... mi-a trebuit facultate, nu puteam sa mai astept un an. Of! Nici nu am scos-o bine din burta si-o trimit la gradinita! Ma rog...
Adina, pai nu prea am ce sa te invat. Tudora (ca si Agata) au inceput sa manince singure de pe la 10 luni, la dorinta lor expresa. Si am lasat copilul liber, i-am dat voie sa-si puna mincare si in cap... Apoi, treptat, le-am tot spus si le-am tot arata ce se face cu lingurita, cu furculita, cu paharul, cu cana... Dar nu le cert daca nu fac asa, chiar si Agata mai are placere sa mai bage si o mina din cind in cind... le atrag frumoss atentia ca nu e frumos sa se manince cu mina, ca de asta sint furculite si linguri... Si tot practicind si tot spunindu-le, copilul prinde pina la urma. Agata maninca singura si frumos de la 18 luni, in jur de... ca nu mai stiu exact. Tudora mai devreme pentru ca are si exemplul Agatei in fata... Si acum le pun la amindoua pe masuta tot ce trebuie, chiar si apa sau suc sau servetel, le pun cite putin si le mai dau daca cer, frumos aranjate si estetic... Agata zice ca o servesc ca la restaurant... si plec. Asta cind nu mincam impreuna, ca mai gresim citeodata si mai luam si masa toti patru. Adica vorba vine plec, imi fac de lucru pe linga si mai arunc cite un ochi si le mai atrag atentia frumos si politicos cu cite ceva... si tot asa, mereu-mereu. De fapt, asta e secretul cu copiii (il stiu, dar mai si uit): reguli putine, stricte, pe intelesul lor si repetate la infinit, pina cind le intra in cap. Si le intra, sa stii! Si inca foarte bine! Deci nu ai tu mare lucru de facut, decit sa fii consecventa, ii pui masa frumos si o lasi sa manince, eventual luati si voi masa cu ea, adica tu, daca sotul nu e. Si maninci cu ea si ii spui ca si ea trebuie sa faca la fel, ca asa e frumos, asa se maninca. Si asta de fiecare data, te strimbi cind maninca urit si zici vai, ce urit, eventual o duci si la oglinda si ii arati cum arata cu mincarea in cap si te arati pe tine si zici uite ce curata e mami pentru ca a mincat frumos... Sau ceva de genul asta! Isi va puna mincarea in cap o luna doua, va varsa apa, o va arunca pe jos, va minca servetelul, va arunca farfuria de pe masa si tu ii spui mereu ca nu e frumos si ii arati ca nu te distreaza si nu-ti place deloc ce face... va intelege pina la urma, ca nu are incotro. Dar trebuie sa ii faci observatiile pe un ton calm, fara nervi, normal, dragastos chiar, dezaprobator dar blind, chiar daca iti vine sa te dai cu capul de pereti, ca altfel te va provoca, daca vede ca te enervezi. Stii ce face Tudora? S-a prins ca sar mai repede si o bag imediat in seama daca se ineaca... Ei, cind are chef sa fie bagata in seama, se face ca se ineaca. Pe cuvint! Am zis ca nu-i adevarat, i-am aratat si lui tati! Si face multe Tudora, poate, dar e si cea mai mare sau printe cei mai mari dintre copilasi de aici. Si mai are si sora mai mare... care face cam de toate! Si are grija sa o invete si pe piticuta! Iar cu dansul... mami e mare dansatoare. Si chiar daca sint cita sint, nici nu-ti imaginezi cu cita gratie imi misc suncile... si am dansat tot timpul, si cu burta si cu ele mici in brate, si acum in fiecare seara... Am prins un pic pe un filmulet ceva dintr-un dans indian al Agatei... din pacate, cind ma apropii cu camera de ea sau de ele, ori se termina bateriile, ori se termina memoria, ori incep sa se prosteasca. Dar asa, ca sa va faceti o idee cam de ce fac fetele acasa, cind tati munceste! Nu va spun cum era imbracata mami... tot cu un cearsaf, dar mai mare si mai colorat! Si aveam si turban si bulina rosie in frunte, ca de, la cite filme indiene am vazut cind eram mica!
Cit despre patut, si noi sintem aproape de scos, acum il mai las pentru ca eu mai am o maimuta si seara mai sint momente cind trebuie sa o stiu pe Tudora in siguranta, ca sa ma ocup de Agata. Ii dau o carte, doua sau jucarii si sta cuminte un sfert de ora. Dar de dormit mai putin, doarme in patul mic din camera ei, cu perne pe jos, se trezeste, se urca se da jos singura fara sa cada. Insa noaptea o doarme jumatate in patut, jumatate in pat, dar cu mine linga ea... dar ar dormi si singura cred, de fapt am mai lasat-o si singura si nu a cazut. Mai vedem!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

nelia,
Chris,si noi tot dupa 07:30 o scoatem in parc pe Ema.Este chiar placut la ora asta.Tot pe la 11:00 adoarme,ia dupa 17:30 mai iesim o tura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna seara si de la noi! De cand cu caldura asta, seara pic lata, nu mai sunt in stare de scris!
Avem poze noi cu Ana a lui Tora, frumusete de printesa dar inca nu le-am descarcat...poate reusim maine.... Eu ma impart intre scoala de soferi, pregatit dosar(cu alergatura de rigoare), parc dimineata si seara cu pitic si...cam atat. Ne tenteaza si o iesire la munte pe vara asta, chiar vroiam, Gabitza, sa iti cer o parere, stiu ca voi ati fost cu Andrei intr-o pensiune la munte si vroiam sa stiu cum s-a acomodat si daca a fost o idee inspirata. Cat despre Avon, daca nu aveti la cine comanda, va pot ajuta eu, doar sa-mi ziceti ce si cum, ca de livrat ne vedem noi cumva sa vi le aduc...
Loreen, cum te mai simti? Ti-ai mai revenit?
Adina, dar in ce culci Ema mica? Are patul ei mare? Ca Dragoselu sigur s-ar rasuci in el pana ar cadea....

Andra si Dragoselu - 31.05.2005

NUNTA MAMI SI TATI

DRAGOS ALEXANDRU- la botez

31 MAI 2006-am un an!

MOTZUL LUI DRAGOSELU

Mergi la inceput