Retete dietetice!
Raspunsuri - Pagina 3

miria_cristina spune:
SPUMA DE BANANE SI PORTOCALE
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 banane, o lingura de miere sau indulcitor, un pachetel de zahar vanilat, o lamaie, o portocala, 100 g branza degresata, 2 albusuri, o capsuna.
Preparare:
Se decojesc bananele. Se mixeaza impreuna cu sucul de portocala, mierea si zaharul vanilat. Se adauga branza si se amesteca pana se obtine un preparat omogen. Se bat albusurile spuma tare. Se incorporeaza usor in preparatul anterior, amestecand prin ridicare. Se pune in cupe separate, se da 1-2 ore la rece si se serveste glasata, decorata cu felii de capsuna
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
COD CU GHIMBIR
Ingrediente pentru 4 persoane:
600 g file de cod, 200 g conopida, 2 cartofi, 2 cepe,2 lamai, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ghimbir ras, o jumatate de lingurita de boia de ardei iute, o lingura de curry, un ardei rosu, 2 pahare mari supa de legume, un iaurt, sare, piper.
Preparare:
Se taie fileul in bucati de aproximativ 5 cm. Se storc lamaile si zeama se pune peste peste si se presara curry. Se curata ceapa si se toaca mare. Se curata ardeiul si se taie fasii de aprox 1 cm latime . Se spala conopida si se desface buchetele, cartofii se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mare se caleste ceapa in ulei de masline si putina supa timp de 5 min, apoi se adauga usturoiul tocat, ghimbirul, boiaua, ardeiul, conopida, cartofii. Se incorporeaza bucatile de cod, se rumenesc pe toate partile, se adauga cele 2 pahare de supa si se lasa sa fiarba inabusit 15 min. Se adauga iaurtul, se mai lasa 2 min apoi se serveste.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
TARTA CU DOVLECEI SI MAGHIRAN
Ingrediente pentru 4 portii:
400 g dovlecei, 4 oua, 1/2 l lapte degresat, maghiran verde, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper.
Preparare:
Se spala dovleceii fara a-i curata de coaja. Se taie rondele si se pun intr-o cratita cu apa fierbinte cu sare. fara a acoperi cratita se pun la foc mare sa dea in clocot, apoi inca 5 min la foc mic. Dovleceii trebuie sa fie fierti dar nu sa se inmoaie de tot. Se clatesc cu apa rece, se scurg si se acopera. Se sparg ouale si se pun intr-un castron. Se bat cu furculita ca pentru ompleta, impreuna cu laptele, sarea si boiaua. Se mixeaza pentru un minut. Se sterg cu un prosop de hartie rondelele de dovlecei si frunzele de maghiran spalate. Se aseaza rondelele de dovlecei pe fundul unei tavi si se adauga un polonic din preparatul lapte/oua, apoi se pune un nou strat de dovlecei. Se presara frunze de maghiran. Se repeta procedeul pana la terminarea ingredientelor. Se pune in cuptor, in bain-marie, la foc potrivit, timp de 25 min. Se poate consuma si cald si rece, dupa preferinte.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
PUI CU CHIMEN
Ingrediente:
un pui de aprox 1,6 kg, 250 g porumb din conserva, 200 g fasole verde proaspata sau congelata, 250 ml supa de legume, 2 cepe mari, o lingurita chimen pudra, un varf de cutit boia de ardei iute, sare, piper.
Preparare:
Se taie puiul in 8 bucati care se prajesc in tigaie, in ulei de masline, astfel incat sa se rumeneasca putin. Se curata cepa si se toaca marunt. Se curata fasolea si se clatesc boabele de porumb. Cand puiul a capatat o culoare rumenie se adauga ceapa, fasolea verde si se varsa supa peste pui. Se adauga chimenul, boiaua, se sareaza si se pipereaza. Se lasa la foc mic 15 min. Se adauga porumbul si se mai fierbe 10 min la foc mic. Se serveste cald cu patrunjel verde.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
MUSLI DE MANGO (foarte bun si pentru copii)
Ingrediente:
1/4 mango copt, 1/2 banana, 2 linguri suc de portocale, 1 biscuite, 1 lingura branza de vaci.
Preparare:
Se curata mango, se indeparteaza samburele si se taie cubulete. la fel si banana. Se amesteca totul in mixer timp de un minut.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
SALATA DE PORUMB SI ANANAS
Ingrediente:
O conserva de porumb, o conserva de ananas, o ceapa medie, maioneza, sare, piper.
Preparare:
Conservele se scurg foarte bine de suc, ananasul se strange putin in maini ca sucul sa se scurga mai bine. Se amesteca intr-un castron porumbul, ananasul, ceapa taiata marunt. Se adauga maioneza dietetica (optional, si asta), sare, piper. Se poate pune si ardei rosu sau gogosar taiat marunt si patrunjel verde.
Mentiuni:
Se serveste rece, langa snitele, chiftele sau friptura .
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
PULTE DE PUI CU SOS DE BERE NEAGRA
Ingrediente:
4-8 pulpe de pui, sare, piper, 50 g stafide si 500 ml bere neagra.
Preparare:
Se aseaza pulpele de pui spalate intr-o tava. Se sareaza, pipereaza, se adauga stafidele si berea si se introduc la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 min.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
SALATA DE MERE CU TELINA SI IAURT
Ingrediente:
250 g mere, 50 g telina, 1 lingura miere, 100 ml iaurt
Preparare:
Se curata merele, telina se curata de coaja si ambele se dau pe razatoare. Se amesteca bine cu mierea si iaurtul si se serveste.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
LEGUME LA CUPTOR
Legumele curatate, spalate si taiate cubulete (cartofi, morcovi, conopida,brocoli,ceapa, praz) se sareaza, se adauga putina apa, putin ulei, condimente (cimbru, busuioc, ghimbir ras) se se dau la cuptor pentru 30 de min, in vas acoperit cu folie de aluminiu. Se servesc cu patrunjel verde tocat marunt ca atare sau ca garnitura la friptura.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
TARTA DE VANILIE CU FRUCTE
Compozitie:
4 galbenusuri de oua, 150 grame smāntāna degresata, 200 ml lapte degresat, 50 grame indulcitor sau miere, un baton de vanilie, 200 grame de fructe (zmeura, capsuni, kiwi), boabe de fistic decorative.
Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile de oua cu 100 ml de lapte si 40 grame de indulcitor. Fierbeti restul de lapte (100 ml) cu batonul de vanilie pisat si smāntāna lichida timp de cinci minute si lasati apoi compozitia sa se raceasca. Varsati acest amestec peste galbenusurile de oua, amestecati si repartizati crema in patru 4 mici cupe termorezistente. Preincalziti cuptorul (pāna la 100 grade Celsius), introduceti apoi cupele si lasati sa se coaca. Dupa copt, lasati sa se raceasca, scoateti tartele din cupe si puneti-le la pastrare in frigider Inainte de a servi cele patru tarte la masa, decorati-le cu fructe si miez de fistic.
Se poate coace totul intr-un singur vas mai mare.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
