Retete dietetice!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

DROB DE CIUPERCI

Ingrediente
2 cutii ciuperci taiate, 5 cepe potrivite, 3 oua, 3 linguri faina, marar, patrunjel, delikat, piper

Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se caleste un pic impreuna cu mirodeniile, se amesteca cu ciupercile, ouale si faina si se pune in tava unsa si presarata cu faina (sau in doua tavi de chec inguste) apoi se da la cuptor.
Este gata cind se rumeneste usor pe margini.
Se serveste cald sau rece


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SALATA ASORTATA

100g mezeluri de pasare
100 g morcovi
2-3 frunze de salata
2-3 ridichi
2 rosii mici
1 legatura ceapa verde
1/2 dintr-un ardei gras verde
1/2 dintrun ardei gras rosu
1/2 lingurita patrunjel tocat
1 lingura de suc de lamiie sau otet de fructe
1 lingura de ulei de masline
1 praf de sare (optional)
1 praf de boia (optional)

Preparare:
Se taie mezelurile felii subtiri sau cubulete, se taie ridichiile si rosiile felii subtiri, ardeii se taie bastonase subtiri si ceapa se toaca marunt. Se amesteca toate acestea.
Frunzele de salata se aseaza intr-un castron.
Separat se amesteca sucul de lamiie sau otetul cu uleiul, se adauga sarea si boiaua si se toarna sosul peste salata asortata, se amesteca bine si se lasa aprox. 20 minute apoi se aseaza peste frunzele de salata si se presara patrunjelul tocat.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

COSULETE DIN PORTOCALE

Ingrediente:
4 portocale, 4 mere, 2-3 linguri zahar(sau indulcitor), 1 paharel rom si zahar vanilat

Mod de preparare:
Se taie cu un cutitas coaja portocalelor pina la jumatate; se formeaza o toarta din coaja de sus, apoi se scoate miezul cu grija, se curata de pielite si simburi si se taie cubulete. Se amesteca cu merele curatate si taiate cubulete si 2-3 linguri de zahar vanilat; se lasa sa macereze cu rom, apoi se umplu portocalele

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

FRIPTURA DE MIEL

Ingrediente:
150 g cotlete de miel
2 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
3-4 linguri de apa
1/2 lingurita sare
1 lingura de smintina (12% grasime)
1 virf cutit de cimbru
1 praf de boia
1 raf de rozmarin
1 praf de nucsoara

Preparare:
Se spala carnea si se pune pe hirtie absorbanta, se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca cu ei carnea pe ambele parti.
In tigaia de teflon se pune uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti 5-8 minute.
Se da la o parte, se lasa sa se raceasca putin si se adauga smintina in care am pus sarea si celelalte mirodenii.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

MANCARE DE VITA

Ingrediente:
150 g carne slaba de vaca
100 g ciuperci de cultura
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1-2 rosii
1 lingurita de ulei masline
1/2 litru apa
1 lingurita delikat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita chimen
1 foaie dafin
1 praf piper
1 praf magheran
1 praf cimbru


Preparare:
Se taie carnea de vita in bucatele si se pune la rumenit in tigaia de teflon in care am adaugat uleiul, se presara boia, se adauga ceapa taiata rondele fine apoi se toarna cite putina apa amestecind continuu cam 5 minute sa se inabuse si sa se inmoiae ceapa.
In alta cratita se pun rosiile si ardeii taiate rondele se aduaga delikatul dizolvat in putina apa, foaia de dafin, ciupercile taiate si ele rondele fine
si se lasa pe foc cu capac 10-15 minute apoi se aduaga carnea de vita cu tot sosul din tigaie, se completeaza cu restul de apa ramas si se mai fierbe la foc mic 40-45 minute iar cind este aproape gata se condimenteaza cu chimen, piper, magheran, cimbru.
Cind este gata este bine sa scoateti foaia de dafin!


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SALATA DE MANDARINE

Ingrediente:
2-3 mandarine
70-80 g brinza de vaci slaba
1 lingurita suc de lamiie
1 lingurita miere
1 lingurita lapte (degresat)
1 lingurita frisca (degaresata)

Preparare:
Se amesteca brinza de vaci cu laptele, mierea, lamiia, se adauga mandarinele taiate bucatele, se amesteca bine din nou si se decoreaza cu frisca .


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

MERE COAPTE

Ingrediente:
2 mere
1 lingura de stafide (optional)
1 lingura nuci pisate
1 lingurita miere
1 lingura scortisoara
1/8 suc de mere natural

Preparare:
Se prajesc usor nucile in tigaia de teflon, se amesteca cu stafidele, scortisoara si mierea.
Se curata merele de coaja si se indeparteaza cotorul iar in scobitura se pune amestecul de nuci.
Se incinge cuptorul la 180 grade, se pun merele in tava si se stropesc cu sucul natural de mere.
Se coc la foc mic aprox. 30 minute stropite din cind in cind cu sucul de mere.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SALATA DE FRUCTE DE SEZON

Ingrediente:
200 g fructe de sezon
100 g iaurt slab
1-2 lingurite migdale (optiona)
1 lingurita miere

Preparare :
Se taie fructele cubulete se amesteca cu iaurt, se adauga mierea, se amesteca si se presara la sfirsit migdalele.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SALATA "CURCUBEU"


Ingrediente:
2 portocale mari, 1 mar rosu, 1 mar verde, 2 banane, boabe de struguri, fructe din compot(ananas, visine, caise, piersici), stafide

Mod de preparare:
Portocalele se curata de coaja si se desfac in felii care se taie in doua fiecare. Merele se spala si se taie cubulete(necuratate de coaja). Bananele se taie si ele cubulete, iar fructele din conserve sau din compot se taie de marimea cubuletelor de mere. Toate fructele se asaza pe o farfurie sau pe un platou putin mai adinc astfel: fiecare tip de fruct(cele taiate cubulete plus strugurii se asaza in forma unei linii curbe, astfel ca dupa ce toate sint aranjate sa apara ca un curcubeu. Trebuie avut grija ca fructele asezate pe platou sa aiba cit mai putina zeama. Pe deasupra se presara stafidele, astfel incit sa dea impresia unei ploi peste curcubeul de fructe.
Se lasa putin timp la rece sau se serveste proaspata


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ROSII UMPLUTE CU TON


Ingrediente:
6 rosii potrivite, 100 gr. ton sau salau fiert, 50 gr. margarina cat mai dietetica, zeama de la 1/2; lamiie, sare, piper

Mod de preparare:
Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa sa se scurga. Intr-un castronas se freaca bine untul cu sarea. Se adauga apoi tonul taiat bucatele, zeama de lamiie si piperul, continuind frecatul pina se obtine o pasta omogena si pufoasa. Cu aceasta pasta se umplu rosiile, care se asaza pe un platou cu frunze de salata verde si se pun la rece.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput