Putem iubi la fel?!
Am aflat de curand ca sunt insarcinata cu bb2. Primul gand a fost: oare il pot iubi la fel cum il iubesc pe Lucutza, minunea noastra? M-a speriat ce am gandit, poate e o aberatie ce am gandit, dar as vrea din experientza voastra de parinti, sa-mi dati niste sfaturi, nu vreau sa ma concentrez prea mult nici pe unul, nici pe celalalt, adica vreau ca dragostea mea pt ei sa fie egala. Este un copil dorit, noi chiar ne mai doream unul, dar cred ca psihic nu sunt pregatita, si de aici aceste ganduri, nu tocmai plakute, si care nu imi stau in caracter. Plus ca diferenta intre ei va fi de 1 an si 8 luni!
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'
Am crescut atat de mult
6+ BARZA
Parintzi de bondarici
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Raspunsuri
annita72 spune:
Nici nu stii cat de bine te inteleg. Am trecut si eu prin asta.
Cand ne-am hotarat sa-l facem pe al doilea, Ioana avea deja 4 ani.
In timpul sarcinii, o pregateam pe ea pentru bb care urma sa vina dar mie mi se parea ca n-o sa-l pot iubi pe al doilea la fel ca pe ea. Mi se parea imposibil sa mai existe cineva pe care sa-l iubesc la fel de mult.
Pot sa-ti spun ca teama asta a disparut cand am auzit primul tipat al lui Tudor, cand l-am vazut si l-am tinut in brate.
Acum, Tudor are 2,6 ani si mi se pare imposibil sa concep viata fara unul dintre ei. Nici nu-ti dai seama cata dragoste incape in inima noastra.
Asa ca, nu-ti mai face probleme, eu credeam ca sunt pregatita si fizic si psihic, dupa 4 ani, dar am patit acelasi lucru. E normal.
mami de tudor si ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
claujro spune:
La noi diferneta este de 1 an si 8 luni si 2 saptamani . Nu mi-am pus NICIODATA problema asta. Nici inainte nici dupa nastere. NU vei face nici o diferneta si-i vei iubi pe amanadoi la fel. Exista atata dragoste in sufletul unei mame si e infinita.
mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei
Mirunaa spune:
La noi diferenta este de 10 ani si jumatate intre copii.Cat am fost insarcinata cu bb2 nu mi-am pus problema ca l-as iubi mai putin, in schimb ma simteam vinovata fata de Ioana, cea mare.Sentiment care a disparut dupa ce am nascut....
Ii iubesc la fel de mult pe amandoi, numai ca in cazul meu exprimarea iubirii o fac in mod diferit.
Toate cele bune!
didita spune:
Nu e deloc o aberatie sa-ti pui intebarea asta. Asa cum nu e o aberatie sa nu ti-o pui!
Parerea mea este ca poti iubi la fel de mult oricat de multi copii ai avea, dar ii vei iubi diferit pe fiecare pt ca si ei sunt diferiti! Adica nu vei putea alege pe unul fata de celalalt, dar vei prefera sa faci anumite lucruri cu unul si altele cu al doilea.
Oricum nu poti sti dinainte cum va fii ! Nici prima data nu a fost chiar asa cum ti-ai imaginat, nu-i asa?
Ella2000 spune:
Albinutzza, vei simti,clar ... diferit... si nasterea si apoi... dar de iubit ii vei iubi pe amandoi! si intotdeauna cel mic, neajutorat fiind, va primi atentie... uneori, involuntar, mai multa! noroc ca diferenta e mica si nu poti sa astepti mai mult de la cel mare... cum fac eu, dar si cea mare la aproape 5 ani... e tot copil!
Sarcina usoara!
ella2000 si printesele
dania.nicol spune:
Nu este o aberatie. Si eu am gandit la fel ca si tine. Cand am aflat ca sunt insarcinata atunci am simtit ca il iubesc pe primul mult, mult de tot. Eram tare ingrijorata pentru el, nu stiam cum va rectiona cand isi va vedea fratiorul (caci el asa si-a dorit), nu stiam nici eu nici sotul cum sa-i spunem. Atunci m-am gandit ca ar fi mai bine sã-l iau cu mine la doctor la ecograf si sa afle acolo. Asa am si facut. A fost foarte emotionat cand a vazut micuta inimioara cum batea pe ecran.<<Cum mami acela e fratiorul meu?>> Da i-am spus si cu ochii inlacrimati, l-am imbratisat de parca mi l-ar fi luat cineva. Dar acum a trecut, dupa ce s-a nascut al doilea am simtit ca ii iubesc pe amandoi la fel de mult. A fost greu pentru cel mare pana s-a obisnuit, cu toate ca era destul de mare ca sa inteleaga tot a fost un pic gelos. Am incercat sa il implic si pe el in ingrijirea celui mic si era foarte bucuros sa ma ajute. Chiar pot sa spun ca m-a ajutat foarte mult.
Baietii mei iubiti
Sebastian <18.07.2005>
Catalin <06.03.1997>
Fotografii de baietei cucuieti si frumusei
Alte fotografii
Donia spune:
Of, citesc cu ochii in lacrimi raspunsurile voastre, ca sunt gravida si usor emotionabila si am o fetita de 5 ani si parca mi se rupe inima de mila ei... ce prostie, nu? Deh, hormonii!
Dar subiectul asta ma preocupa de mult, cred ca am debutat pe forum cu aceeasi intrebare, ca de mult ne gandim la al doilea copil.
Dar pe prima fetita o iubesc ca pe ochii din cap, e o minunata, ma uit la ea si o pierd din ochi de draga, si ma gandesc ca n-o sa-i mai pot acorda aceeasi atentie, ba poate o sa fiu mai nervoasa cu ea, fara ca ea sa fie neaparat de vina. Si apoi ma gandesc si la bebele din burta, cum sa nu-l iubesc si pe el, o mogaldeata neajutorata...
Dar sunt in acelasi timp constienta ca lucrurile se vor rezolva de la sine si cu ceva tact din partea mea, ca mama, totul va fi bine, copiii vor simti dragostea mea in mod egal, iar ei se vor iubi intre ei foarte mult.
Totusi, mai trag cate un plans pe tema asta din cand in cand, asta e!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
pisi_ella spune:
Da...toate am trecut prin asta...
Insa cel mai frumos cadou pe care il puteam face copilui nostru este sa-i daruim un frate! Si am facut-o!
Nu-ti face probleme! O sa fie mai frumos decat iti poti imagina!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
RaluD spune:
Si la noi a fost la fel.
Stai fara grija, cand se va naste bb ai sa vezi ca inima ta nu se imparte, se dubleaza.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm
Albinutzza spune:
Multumesc mult fetelor pt sfaturi . Si ma bucur ca nu sunt singura care a gandit asa, sau gandeste. Sunt convinsa ca va fi bine. Dar, cum am mai spus, cred ca fara sa vrei te gandesti. Exact cum a spus Donia, nu-i mai pot da atata atentie cum era cand era singur.
Dania, m-a impresionat chestia cu echo, am si plans, hormonii astia ce fac din noi
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'
Am crescut atat de mult
6+ BARZA
Parintzi de bondarici
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)