copil dificil...ce ma fac?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

parerea mea e ca relatia dintre un copil si un adult este gestionata de adult. pentru ca este, mai mare, mai destept si cu mai multa experienta.
cred ca trebuie cautata calea de rezolvarea si evitarea sabloanelor de genul "asa e el, n-am ce sa-i fac, vai ce ma deranjeaza".
in general, copiii proveniti din case de copii, au alt sistem de valori si au o teama permanenta de a nu fi din nou abandonati. pe care si-o manifesta asa cum stiu ei, la virsta lor.
pina la o anumita virsta, adultul este responsabil de comportamentul copilului, in mare masura. daca acesta nu este corespunzator, este probabil din cauza ca nu s-a gasit calea spre inima si mintea lui.
si, ca o paranteza, sa spui unui copil infiat ca il duci inapoi la casa de copii mi se pare o cruzime grozava. daca e copilul tau propriu si personal si nu se poarta bine, ce faci? il duci inapoi la magazin???
nu cred ca cine vrea sa fie parinte vrea sa fie parintele unui copil perfect, asa cum nu cred ca cine s-a pregatit sa fie educator s-a pregatit sa educe numai copii intelegatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Poate ca parintii ar fi trebuit sa "aloce" ceva mai mult timp exclusiv copilului. Un concediu prelungit, ceva...La 4 ani e deja mare, iar trei luni imi par insuficiente pentru adaptarea la noua lui situatie. Cine stie prin ce-a trecut saracul in astia 4 ani...
Iar asta

quote:
Initial creeata de numeioana

Tatal lui a ajuns sa-i spuna ca il duce inapoi la caminul de unde l-a luat si ca ia un alt copil, mai cuminte.

mi se pare o chestie oribila.... Cum sa capete bietul pusti incredere, stind asa cu sabia lui Damocles deasupra capului? Cum sa perceapa faptul ca apartine, de acum, cu adevarat acelei familii?
Poate ca ar da rezultate accentuarea calitatilor lui (imposibil sa n-aiba), nu a defectelor. Laudat la superlativ pentru orice reuseste sa faca bine; Incercat mai multe soiuri de activitati si gasit ce-i place si ce l-ar putea preocupa...Dar asta e, cred, mai degraba treaba parintilor...

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

nu credeti ca asteptati prea multe de la un copil care s-a petrecut 4 ani din cei mai improtanti intr-un loc unde nu exista iubire?!
el are sufletul mutilat......nu are ADHD,are nevoie de timp.....
al meu e cel mai iubit copil din lume si a ridicat gradinita in picioare,cand ajung la gradi imi e rusine ca cine ce o sa-mi mai spuna ca a facut,dar in momentul in care doamna i-a dat anumite activitati(de ex. sa fie responsabil cu linistea....desi nici astea nu tin in fiecare zi!!) copilul a fost altfel......
si stiti ce-mi spune?...."mami,eu vreau sa fiu cuminte,dar nu-mi iese!"..deci,da-tii timp si multa iubire........are o sansa uriasa sa creasca fara sa-si aminteasca de unde a venit,

Elena-V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu nu stiu cum e in gradinitele din Romania, dar e asa o tragedie daca nu deseneaza, sau daca nu stie poezii? Vreau sa spun ca mi se par niste lucruri minore fata de situatia lui de copil orfan care stat 4 ani intr-un camin la gramada cu alti copii, unde probabil nimanui nu-i pasa ce facea. Eu cand am emigrat mi-a luat mai mult de 3 luni sa ma obisnuiesc cu noua viata si eram om in toata firea si eu alesesem acea viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Nu, buli, nu m-am pregatit sa educ numai copii intelegatori si am si copii neascultatori, nu sunt toti niste ingerasi. Dar copilul asta chiar este un copil-problema. M-am atasat de el, pentru ca este pupacios si lipicios, dar nu reuseste nimeni sa-l faca sa asculte. Asa cum am mai spus, nu reusesc sa imi desfasor activitatile cu ceilalti copii in timp ce alearga si tipa el prin clasa. E foarte stresant, ca nu ma pot ocupa de ceilalti in timp ce stau cu ochii pe el. Imi pare rau pentru el...poate sa invete (e capabil), dar nu vrea! Parintii sunt disperati, aproape ca se gandesc ca au facut o alegere gresita, luand un copil de aproape 4 ani si au spus ca daca nu face progrese il duc inapoi. Stiu si eu ca nu trebuia sa-i spuna si lui asta sau sa-l ameninte asa, dar chiar nu mai stiu pe ce drum s-o apuce. Cu recompense nu merge, nici cu pedepse... pur si simplu nu il afecteaza. Cred ca a fost batut la camin si nu il sperie absolut nimic. Cred ca nu va puteti inchipui cum e.

Ai spus ca "pina la o anumita virsta, adultul este responsabil de comportamentul copilului, in mare masura. Daca acesta nu este corespunzator, este probabil din cauza ca nu s-a gasit calea spre inima si mintea lui". Cum poti sa spui asa ceva? Esti sigura de ce spui? Mi-am dat toata silinta sa-l inteleg, sa-l ajut, la fel parintii lui. Toti il iubim. Ce oare sa mai facem sa ajungem la inima lui?

Iileana, am facut tot ce ai spus tu. Cand ii spun sa stea in bancuta ca facem cutare lucru spune ca nu vrea si fuge. De activitati se plictiseste f repede. Nu sta pe scaun mai mult de 2 minute, desi toti copiii sunt cuminti si ii spun sa le urmeze exemplul. Mai reusesc sa-l pacalesc, dar nu tine foarte mult.

Violeta, crezi ca vreau prea mult de la el? E prea mult sa coloreze? Si sa fie atent la ce-i spun e prea mult pentru el? Crede-ma, inteleg prin ce a trecut, dar asa cum zici si tu, Dumnezeu i-a oferit o sansa si ar fi pacat s-o piarda. Ar trebui sa inteleaga si macar sa fie cuminte, daca nu vrea sa invete.

Cricor, nu e mare tragedie daca ar sta acasa. Dar din moment ce vine zilnic la gradinita trebuie sa faca ce fac ceilalti copii si ar fi de dorit sa se integreze cat mai repede. Ii place la noi, ne iubeste, noi il iubim pe el, dar are 4 ani si nu mai poate sa se joace cat e ziua de lunga. Nu vreau sa risc sa il copieze si ceilalti si sa nu ma mai asculte nimeni. Atunci cand el alearga si tipa prin clasa toti sunt cu ochii pe el, nimeni nu e atent (nici nu ar putea fi!) si cand ii face sa planga pe colegii lui trebuie sa ii linistesc pe fiecare in parte.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Cricor, te inteleg asa de bine !
Ioana, aici in Germania nu e anormal daca la 4 ani nu stie culorile(o stiu de la educatoare si de la pediatru la controlul de 4 ani, gresise vreo doua ca nu mai avea stare si mi s-a explicat ca oricum la 5 ani trebuie sa le stie), sau nu deseneaza, de poezii ce sa mai zic.... toate nu la 4 ani.
Pe urma ce nu inteleg eu si asta general privind RO, sa refuze copilul de la gradi, fiind unul dificil! Sint copii buni si mai putini buni, unii care solicita mai multa atentie din partea educatoarelor! Crizele cu aruncatul pe jos si urlatul, iarasi aici e ceva normal; Patrick a facut citeva dupa ce a inceput gradi, zicind acasa ca acolo a vazut. Probabil ca e un copil care are nevoie de multa atentie, im imaginez ca parintii acasa sint si un pic mai mult depasiti de situatie, daca tu ca pedagog ai de furca cu el(ma refer ca stii cum sa-l iei nu-ti pierzi controlul sa te enervezi s.a.m.d), imagineaza-ti cum e acasa.
Tot ce am scris te rog sa nu iei personal, m-am referit la sistemul gradinitelor, in general ce-am vazut aici in comparatie cu RO.
Te admir ca incerci sa faci ceva si sa-l disciplinezi!
toate cele bune
narcisa
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

off topic - daca-mi permiteti
Narcisa, te rog, imi poti spune si mie cam ce-l intreaba doctorul pe copil la controlul de 4 ani? Am inteles ca poarta o discutie cu el, ca sa vada cum stapaneste limba, cum se exprima, etc. Robert face progrese pe zi ce trece la germana, si cred ca s-ar descurca, sunt insa curioasa care sunt pretentiile...

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Cristina, trebuie sa faca singur mai multe teste: oftalmologic(in loc de litere sint figuri si trebuie sa le spuna, cu un ochi si cu amandoi), auz(au un aparat cu casti, aude ceva zis, banuiesc ca mai tare, mai incet si are o foaie in fata cu desene, trebuie sa arate ce aude), o tablie cu puncte unde se vad niste figuri miscatoare, trebuie sa zica daca vede ceva si ce(cumva logic testul); diverse desene, spune ce vede, aici testeaza daca au nevoie sau nu de logoped; desenat ce vad pe o carte, trebuie sa poata sa deseneze doar cercul(patrat, triunghi la 5 ani); partea motorica, stat intr-un picior, pe virfuri, calciie(nici nu mai stiu tot), culorile; control medical; ce mi-am adus aminte, dureaza mult cca. o ora si ma plictisisem eu, darami-te el. Ii testeaza, bine, eu am ramas placut surprinsa, sincer!
Probleme eu zic sa nu-ti faci, si daca nu stie limba ce, sau il trimite la logoped, nu e asa de rau! Din cite situ de la alte prietene, logopedul lucreaza singur cu copiii(il duci si il iei peste 30 min.-45) randamentul este mult mai mare decit daca faci tu cu el sau de fata cu tine, cind se plictisesc repede si au mai mult joaca in fata ochilor.
Sper sa te fi lamurit
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Cand lucrezi cu copiii, fie ca sunt ai tai, fie ca sunt ai altora, trebuei sa fii calm, sa nu te pierzi cu firea, si, ca sa ai rezultate, sa fii consistent.
Daca nu sta locului, ii spui sa se duca la colt, fara sa te enervezi. Daca nu vrea sa se duca, il duci tu. Sta acolo pana se lnisteste + cateva minte. Apoi se intoarce la activitate. Daca este atent la ce face, il recompensezi, printr-o usoara atingere, la fiecare 20 sec la inceput, sa zicem, apoi maresti intervalul, usor-usor. El trebuie sa simta ca esti in control pe situatie, ca esti calma, ca ii vrei binele, si ca lui ii va fi bine ascultandu-te. Lucrurile astea nu le va dobandi in urma unui discurs, din care nu se stie ce va intelege, ci din comportamentul tau din timpul zilei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by numeioana

... dar are 4 ani si nu mai poate sa se joace cat e ziua de lunga.
Ioana

Ioana, aici te contrazic, fetita mea de 4 ani se joaca toata ziua. La gradi in joaca se invata totul, e drept ca au si momente cand stau pe scaunele si canta dar max 30 min pe zi si atat. Ma rog, nu vreaus a starnesc o disputa despre ce se face intr-un sistem si ce in altul, insa programul e f rigid din gradinitele din Romania, cel putin asa mi se pare mie.
Ia-o ca o provocare, esti un pedagog pus intr-o situatie extrema si trebuie sa gasesti o solutie. Gandeste-te ca tu ai putea fi puntul de cotitura din viata unui copil. Orice fiinta omeneasca are un punct slab, orice problema are o solutie. Acuma vezi daca intr-adevar esti un bun pedagog sau nu. Pana la urma este un copil, cumva pe undeva trebuie sa fie o cale de comunicare, iar faptul ca se pune problema sa fie dus inapoi mi se pare o dovada de lasitate si un act de neiertat din partea parintilor. Iar faptul ca i s-a spus si copilului e si mai grav. Sunt de acord cu Principesa pe care o admir pt profesionalismul de care da dovada in mai toate interventiile, ca copilul intinde coarda sa vada daca intr-adevar este iubit. Pupicurile si dragaleseniile nu-i sunt probabil suficiente, cine stie ce a mai trait prin camin si acuma are nevoie de mai mult de atat.
Te admir si pe tine ca macar incerci sa faci ceva, faptulc a ai intrebat aici spune multe. Ai spus si de o mica victorie, ti se datoreaza si poate nu e decat un semn ca situatia merge spre bine.
Cat are de cand e la tine in grupa?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput