l-a lovit o masina..

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Cristina, cel putin in momentul asta eu nu as da-o pe gluma.
Incercarea prin care ati trecut voi este cu impact foarte mare. Este foarte important sa discuti cu copilul despre emotiile lui, sa ii dai voie sa si le verbalizeze si sa il ajuti in acest sens si totodata sa le verbalizezi si tu pe ale tale. Puteti sa desenati impreuna aceste emotii, sa construiti niste ritualuri prin care sa va despartiti de acesta situatie din viata voastra.
Daca nu dispar temerile astea puternice la tine si la el (cred ca de la tine sa mai transmit si la el), puteti dezvolta o tulburare de stres posttraumatic. Deci nu ar strica o vizita la psiholog. Preventiv.

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Cristina,

nu stiu daca iti pot fi de mare ajutor insa iti voi povesti ce am patit noi acum un an.

Mergeam la tara la bunici. Sotul meu tocmai isi luase masina lui, un jeep, fara fite dar zdravan. Mergea regulementar in afara localitatii si un inconstient nu s-a asigurat si a inceput sa intoarca masina in mijlocul drumului. A franat, a intrat pe contrasens insa i-am lovit si ne-au aruncat intr-un sant de 1m adancime.

Eram speriata insa numai Dumenezeu m-a ajutat sa nu se vada. Am descis portiera cu picioarele ca nu se mai deschidea si am fugit sa iau copilul in brate. Plangea rau. Cei din masina erau raniti si beti... Scena a fost traumatizanta pentru mine. Pentru el mult mai mult.

Cu greu a uitat acest episod desi a fost un impact puternic care inca imi rasuna in urechi. El nu a patit nimic, nu a fost lovit direct cum s-a intamplat cu puiul tau. Este foarte greu insa incet incet trebuie sa il ajuti sa uite. Vorbeste cu el, explicai ce s-a intamplat, atat cat poate intelege.

Emanuel a uitat de accident, i-a trcut frica de masini insa a fost nevoie de timp si explicatii. Eu sunt de parere ca tacerea nu rezolva nimic. Numai explicandui a inceput sa inteleaga si sa scape de frica...

Multa sanatate piticului si curaj...

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Va multumesc tuturor! nici nu stiu ce sa va spun ... Tremur numai cind ma gindesc .
S-a intimplat cam asa: mama si fiul meu treceau pe trecere de pietoni semaforizata . S-a intimplat pe Calea Bucuresti la Pan Group(asta pt cine cunoaste Craiova). Se circula pe trei benzi si primele doua benzi erau ocupate si masinile stateau la stop si asteptau sa treaca pietonii. La jumatatea trecerii mama isi aminteste ca inca auzea semnalul pt. orbi dar semaforul isi schimbase culoarea. Copilul meu i-a zis sa treaca mai repede si i-a dat drumul la mina . Mai avea citiva pasi, poate doi-trei pina pe trotuar , cind din spate a venit un taximetrist grabit si care conform noilor reguli de circulatie, cind a vazut verde intermitent pe banda a treia pentru a o lua la dreapta, a venit din spate si nu i-a vazut. Mama a tipat la copil, lumea pe strada a vazut pericolul si au tipat si ei... Copilul s-a oprit si soferul a pus o frina in obrazul lui. L-a azvirlit doi metri. I-au sarit adidasii din picioare si a cazut pe spate dar s-a sprijinit in cot si nu s-a lovit la cap. Singurul traumatism pe care l-a suferit a fost acea echimoza cam urita de pe obraz , buza umflata si ochiul umflat. Nu a singerat prea mult.
pe mine m-au anuntat de la spitalul de urgenta ca a avut loc un accident si copilul meu este acolo. Ca un facut mama isi uitase mobilul acasa. Taximetristul i-a dus la spital si de acolo a intervenit politia.
Ma deranjeaza si faptul ca dupa toate astea cind sotul a mers la politie deja martorii dadusera declaratii cum ca era copilul pe trecere singur pe rosu si mama mea era pe scuarul de tramvai. Lucru total neadevarat. Mama este foarte revoltata ca ei politia nu i-a luat nici o declaratie si pina la urma ea ar fi vinovata dupa cum a fost descris accidentul.
Azi mi-a adus cineva ziarul si am citit stupefiata:"un copil in virsta de patru ani a fost accidentat, ieri la prinz pe Calea Bucuresti, la Pan Group de un taximetrist. Cristian Robert Stoichitescu s-a angajat in traversarea strazii pe trecere de pietoni , insa nu a respectat culoarea rosie a semaforului si a fost lovit usor de un Matiz condus regulamentar de un sofer al firmei...in virsta de 25 de ani. Minorul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova unde a primit ingrijiri medicale."

Acum ma gindesc cu groaza ca de fapt a fost numai vina noastra fiindca vinovatul principal de la volan a circulat regulamentar si in consecinta nici nu stiu ce sa spun. Poti fi omorit si nimeni nu da socoteala.Cum sa-i explic copilului ca numai pe trecere este corect sa traversezi? Cum sa mai pot sa-mi recapat zimbetul Darael? Fiindaca ai mare dreptate , nu mai stiu sa zimbesc dar in schimb imi vine mereu sa pling. Daca as putea dormi ... Am o stare proasta nu pot sa-mi iau gindul de la intimplarea asta atit de usor....

Vad la tv tot felul de nenorociri si zic "saracii de ei" dar nu puteam pina acum sa cred ca voi trece prin asa ceva. Chair mi-e frica si chiar nu stiu cum sa trec peste asta.

Ma rog la Dumnezeu, ma rugam si inainte si eu si copilul. Nu pot sa va spun mai multe . Poate daca mai trece timpul.. Azi am sunat de 5 ori dupa ei de la servici si i-am zis mamei mele ca daca pleaca sa imi dea un bip cind ajung inapoi sa stiu ca sunt bine... Credeti ca e normal?Mai jos am pozele dupa accident.http://pg.photos.yahoo.com/ph/stoichitescu_cristina/album?.dir=/3cab&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Doamne, Cristina, am intepenit cind am citit! Asa este, in Ro poti muri cu dreptatea in mina si tot tu vei fi vinovat! Incredibil!!! Bietul copil!!! Anca, imi pare rau si pentru ce vi s-a intimplat voua! Chiar nu se pot respecta legile? Chiar e sat fara caini?!

Aici sint niste amenzi usturatoare pentru orice. Dar si oamenii sint obisnuiti sa respecte legile, nu numai din cauza amenzilor, ci din cauza mentalitatii. Din acest motiv sint mult mai putine accidente, iar cele care sint nu sint grave. Poate in urmatorul veac se va face ordine si in Romania...

Multa putere sa treceti peste acest cosmar!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by stoichitescu cristina

Va multumesc tuturor! nici nu stiu ce sa va spun ... Tremur numai cind ma gindesc .
S-a intimplat cam asa: mama si fiul meu treceau pe trecere de pietoni semaforizata . S-a intimplat pe Calea Bucuresti la Pan Group(asta pt cine cunoaste Craiova). Se circula pe trei benzi si primele doua benzi erau ocupate si masinile stateau la stop si asteptau sa treaca pietonii. La jumatatea trecerii mama isi aminteste ca inca auzea semnalul pt. orbi dar semaforul isi schimbase culoarea. Copilul meu i-a zis sa treaca mai repede si i-a dat drumul la mina . Mai avea citiva pasi, poate doi-trei pina pe trotuar , cind din spate a venit un taximetrist grabit si care conform noilor reguli de circulatie, cind a vazut verde intermitent pe banda a treia pentru a o lua la dreapta, a venit din spate si nu i-a vazut. Mama a tipat la copil, lumea pe strada a vazut pericolul si au tipat si ei... Copilul s-a oprit si soferul a pus o frina in obrazul lui. L-a azvirlit doi metri. I-au sarit adidasii din picioare si a cazut pe spate dar s-a sprijinit in cot si nu s-a lovit la cap. Singurul traumatism pe care l-a suferit a fost acea echimoza cam urita de pe obraz , buza umflata si ochiul umflat. Nu a singerat prea mult.
pe mine m-au anuntat de la spitalul de urgenta ca a avut loc un accident si copilul meu este acolo. Ca un facut mama isi uitase mobilul acasa. Taximetristul i-a dus la spital si de acolo a intervenit politia.
Ma deranjeaza si faptul ca dupa toate astea cind sotul a mers la politie deja martorii dadusera declaratii cum ca era copilul pe trecere singur pe rosu si mama mea era pe scuarul de tramvai. Lucru total neadevarat. Mama este foarte revoltata ca ei politia nu i-a luat nici o declaratie si pina la urma ea ar fi vinovata dupa cum a fost descris accidentul.
Azi mi-a adus cineva ziarul si am citit stupefiata:"un copil in virsta de patru ani a fost accidentat, ieri la prinz pe Calea Bucuresti, la Pan Group de un taximetrist. Cristian Robert Stoichitescu s-a angajat in traversarea strazii pe trecere de pietoni , insa nu a respectat culoarea rosie a semaforului si a fost lovit usor de un Matiz condus regulamentar de un sofer al firmei...in virsta de 25 de ani. Minorul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova unde a primit ingrijiri medicale."

Acum ma gindesc cu groaza ca de fapt a fost numai vina noastra fiindca vinovatul principal de la volan a circulat regulamentar si in consecinta nici nu stiu ce sa spun. Poti fi omorit si nimeni nu da socoteala.Cum sa-i explic copilului ca numai pe trecere este corect sa traversezi? Cum sa mai pot sa-mi recapat zimbetul Darael? Fiindaca ai mare dreptate , nu mai stiu sa zimbesc dar in schimb imi vine mereu sa pling. Daca as putea dormi ... Am o stare proasta nu pot sa-mi iau gindul de la intimplarea asta atit de usor....

Vad la tv tot felul de nenorociri si zic "saracii de ei" dar nu puteam pina acum sa cred ca voi trece prin asa ceva. Chair mi-e frica si chiar nu stiu cum sa trec peste asta.

Ma rog la Dumnezeu, ma rugam si inainte si eu si copilul. Nu pot sa va spun mai multe . Poate daca mai trece timpul.. Azi am sunat de 5 ori dupa ei de la servici si i-am zis mamei mele ca daca pleaca sa imi dea un bip cind ajung inapoi sa stiu ca sunt bine... Credeti ca e normal?Mai jos am pozele dupa accident.http://pg.photos.yahoo.com/ph/stoichitescu_cristina/album?.dir=/3cab&.src=ph

csth

Sincer, n-am inteles f. bine situatia, dar daca era verde intermitent pt. a o lua la dreapta pt. taximetris, asta inseamna ca soferul poate s-o ia la dreapta, dar este obligat sa cedeze trecerea pietonilor si a masinilor care circula pe acolo.
In legea 49/2006, dar care intra in vigoare abia din septembrie (!), la art. 58, aliniatul 4, are urmatorul cuprins:

"(4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul în directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu conditia acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie."

Desi aceasta reglementare intra in vigoare abia din septembrie, ea este respectata de soferi.

Nefiind inca in vigoare, soferul incalca legea , ca n-avea voie sa treaca.

Karina

PS N-am putut sa vad pozele, cred ca ai facut albumul privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Uf, Cristina. Dumnezeu v-a ajutat. Pana nu te vei linisti tu, nici baiatul nu va fi linistit. Incearca sa te autosugestionezi ca totul este ok, bine ca nu a fost mai rau. Ii transmiti si copilului starea ta :(
Am sa-ti scriu pe mail.
Te pup

Mergi la inceput

Situatia este urmatoarea: copilul cu bunica lui traversau pe verde, dar pe la mijloc s-a schimbat culoarea semaforului de la pietoni. Ce erau sa faca? Sa incremeneasca in mijlocul drumului pina se punea din nou verde?!? Si daca e verde intermitent, inseamna sa cedeze intii pietonilor si apoi desigur masinilor care vin pe sensul perpendicular. Dar nenea taximetristul (ah, cit ii uram eu!) a binevoit sa se creada mai tare si mai cu motz si sa-l doara in partea dorsala ca e un copil pe trecere! Am inteles ca pustiul a vrut sa ajunga mai repede pe trotuar, ca bunica mergea prea incet, dar asta nu-i un motiv sa te sui cu masina pe copil!!! E drept ca bunica trebuia sa-l tina poate mai strins de minutza, dar stiti cum se smulg copiii pe neasteptate...

Cristina, vina nu e a bunicii sau a copilului! Incercati sa treceti peste acest moment!

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Simina, eu nici acum nu pot sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca eram o familie ca multe altele cu o Dacie 1310 din 1980, fara scaunel de copil si cu centuri vai de ele...ca de air bag nu mai vorbesc. Se pare uneori ca viata este un privilegiu care tine cont de bani. Deh, vrei sa scapi cu zile cotizezi la masina, la medic, la salvare oriunde. Numai Dumnezeu ne-a ajutat si pe noi si pe ceilalti pentru ca nu am sarit de gatul lor. Nu iti spun cat am stat la IML sa scot un certificat...omul a vrut sa ne dea in judecata!!!!!!!!!

Cristina ce mai face puiul. Nu am putut sa vad pozele, mai bine. Din ce ai povestit vina este a soferului. Desi mama ta si puiul aveau rosu el trebuie sa se uite oricum. Altfel am putea calca zinic 10 oameni!Cu atat mai mult cu cat abia se pusese semaforul rosu si trebuia sa ii lase sa termine de traversat.

Mama ta nu are saraca nici o vina. Nici nu vreau sa ma gandesc ce este si in sufletul ei. Emanuel s-a desprins de mana mea in parcare la Carrefour, acum o luna si intr-o secunda era sa intre un taximentrist in el. Nu iti spun cu se uitau toti la mine. Abia l-am tras in fata masinii. O fractiune de secunda s-a tras si a sarit in mijloc. Asa fac ei. Al meu nu a suportat de mic sa il tin de manuta. Unori il tineam cu forta. Ba chiar ma mai certau babele ca nu las copilul liber...sa il calce masinile! Si uite ca, cu toate astea era sa o patim.

Multa sanatate puiului!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Buna, dragii mei!
Va pot anunta ca Robert, puiul meu este foarte bine .Ieri am reusit sa-i facem radiografie la cap pt ca initial vineri dupa accident la spital nu a cooperat si nu a putut fi expus. Ieri insa am fost la o clinica particulara unde medicul de-acolo l-a convins cu vorba buna sa stea la aparat,el fiind speriat de aparatul din spital care era vechi si parea o masinarie infernala iar asistentele de-acolo l-au speriat si ele la rindul lor.In concluzie nu are nici un hematom de timp 2 ( sau vreo fisura de maxilar). Ne-am linistit in privinta asta.
Acum parca m-am mai linistit si eu dar tot imi vine sa-l tin numai in brate si sa-l sufoc cu mingiiatul - ceea ce nu este bine fiindca poate sa devina foarte curind un alintat. Ziua la servici stau cu greu fara el si ii sun acasa de nenumarate ori. Ieri, chiar mi-a zis copilul " de ca ma sunasi , mami iar?"
Ieri de dupa amiaza am petrecut impreuna cu alti prieteni o dupa amiaza minunata in parc si la o terasa (inchisa intr-o curte retrasa)si a fost destul de placut numai ca si aici ne-am tot intilnit cu diversi care ne puneau tot felul de intrebari legat de echimoza copilului de pe fata. Pina la urma a fost totusi placut.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/stoichitescu_cristina/album?.dir=/3cab&.src=ph

Mergi la inceput

Dumnezeule! Dar este ditamai echimoza si pare si un pic julita pielea (cel putin in poza)! Putea sa aiba o fractura de viscerocraniu de toata oribilitatea (era sa scriu "de toata frumusetea"). Bine ca l-ati investigat si nu e nimic. Si acum, cum ramine cu nenorocitul ala de taximetrist?!

Anca, sa stii ca si eu ma gindesc cu groaza cite s-ar fi putut intimpla, desi noi am avut o masina solida in Ro, dar nu aveam scaun de copil pt. Deiu. Stateam eu cu el in spate... sa-l ocotesc! Bine ca ati scapat doar cu atit. Si cum s-a rezolvat cu betivanii aia pina la urma? Ca era dreptul vostru sa-i dati in judecata, nu al lor!

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput