Schizofrenia
Raspunsuri - Pagina 7
lorelei_19 spune:
Mazzel bineinteles ca diagnosticul i-a fost pus de un psihiatru. La inceput a cooperat foarte bine, a luat pastilele si parea ca s-a ameliorat. Apoi pastilele le-a luat la ea, a spus ca vrea neaparat sa se faca bine si ca are ea grija sa le ia. Sora ei le-a gasit ascunse acum o perioada pe undeva, neatinse. N-a mai fost de foarte mult timp la un medic si e momentul. Plus ca ar trebui probabil sa-i fie prescrise alte medicamente. dar nu coopereaza. Nu e violenta (decat in limbaj), insa fiecare zi care trece fara tratament e in defavoarea ei. Si a prins asha, un fel de groaza de psihiatrie, probabil ca si ea constientizeaza ca nu e in regula si-i e teama si ei.
Eu nu stiu dac-am inteles bine ce-ai spus tu: daca telefoneaza familia ei la spital, vin si-o iau cu salvarea? asta doar pentru reinnoirea tratamentului si o noua consultatie? sau trebuie ea convisa sa mearga la spital?
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
mazzel spune:
lorelei eu nu stiu exact ca multumesc lui Dumnezeu nu am pe nimeni in familie care sa fii trecut prin asta, dar din cate imi aduc aminte de prietenul meu din liceu, dupa el a venit cu ambulanta si prima data si apoi dupa vreo 2 ani cand el deja era student , si atunci parintii lui au sunat la spital.
deci nu s-a dus el de buna voie, eu l-am vazut pe el doar a doua zi si apoi, era pierdut, dar in nici un caz nu avea capacitatea sa mearga singur, sa decida ca e "cazul" sa se interneze, consulte, etc.
apoi am incercat toti si parintii lui sa-l convingem sa "lase prostiile" ca sa-l lase acasa, ca el e baiat f inteligent, etc, si desi era bolnav a trecut peste criza si a inteles, acum cred ca e diferit de la pacient la pacient.
pot sa-ti spun ca baiatul acesta in rest e cat se poate de normal, extraordinar de inteligent, dar cateodata mai pica asa, poate sa fie si "clima" de vina, din cate am inteles nu e bine sa schimbe clima brusc, deci vacantele in tzari lau locuri calde/reci nu sunt f indicate.
nu stiu ce sa-ti spun mai mult, eu stiu doar ca e dureros sa stii si sa vezi ca un prieten/cunostintza draga, om valoros si cuminte, ajunge sa aiba parte de-un asemenea necaz, ca asta da, e mare nenorocire boala asta...:(
Crinutz spune:
lorelei_19 exista o lege a sanatatii mintale al carui nr nu mi-l amintesc acum, in care exista un art. despre internarea fortata. Stiu ca suna hidos dar asta ar rezolva multe dintre problemele ei. Acolo va primi sigur tratament pe care nu o sa il poata refuza, apoi se va simti bine si deci va lua singura tratamentul pt ca va constientiza boala (sper). Cred ca e singura solutie ca sa primeasca tratament.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
giulia71 spune:
Nespus de rau imi pare pentru biata fata!
Viata-i nedreapta uneori, nu-i asa!
Sa auzim de bine ;)
magga spune:
sa mearga sora singura la medic sa-i ceara un sfat, o parere. salvarea acasa sau internarea contra vointei ei nu mi se pare o solutie. asta inseamna sa fie declarata in incapacitate de discernamint, sa se simta cit mai instrainata de ai ei, singura, cu toata lumea impotriva ei. bolile sufletului se vindeca cu rabdare si cu dragostea celor din jur.
sa manince sanatos, sa asculte muzica, sa danseze, sa se plimbe, sa fie iubita si o sa fie...mai bine.
si sa aveti putere si rabdare cei care tineti la ea. aveti nevoie.
miha_ela spune:
quote:
Originally posted by lorelei_19
Marius, iti multzumesc pentru sfaturi dar... nu renuntz! e prietena mea, chiar daca a luat-o razna si voi lupta pentru ea. trebuie sa fie o cale sa se reabiliteze, dupa cum spuneau fetele cu un tratament adecvat, va putea duce o viatza cat de cat normala. si VREAU sa duca o viatza normala! offf
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
miha_ela spune:
lorelei_19
Sa nu renunti draga.
Si eu am un frate de 20 de ani care acum 2 ani a fost diagnosticat cu schizofrenie. Acum doi ani am aflat noi dar el sustine ca are idei sinucigase inca din copilarie. Este sub tratament si nu mai aude vocile care ii impuneau sa se sinucida dar dorinta de a o face ia ramas si a incercat in nenumarate randuri. Nu stim ce sa mai facem. L-am intrebat de ce vrea sa se sinucida si mi-a spus sa-i dau eu un motiv destul de bun ca sa nu o faca. Uneori e cat se poate de normal si alte ori parca e de alta planeta. Nu ca ar spune aberatii dar e foarte posomorat si nu il amuza nimic.
Si eu si parintii mei suntem distrusi. In momentul acesta tatal meu e cu el la soital pentru o internare pentru ca ieri a incercat din nou.
Nu stiu daca asta e o solutie pentru ca a mai fost internat o data si parca a iesit mai ametit decat a intrat si l-au tinut mai mult sedat.
Ai grija de tine si de prietena ta. Ea nu are nici o vina pentru ceea ce este.