Dragoste pe net
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
norocuta spune:
Subiectul parca era "dragoste pe net", dar cum am vazut multi "pe langa", imi cer scuze daca o iau si eu pe aratura.
Parerea mea este ca fata trebuie sa revina putin la realitatea romaneasca innainte de a face cunostinta cu cea din Egipt . Sunt carti, exista Internet (canale Tv romanesti nu prea i-as recomanda)...din care si-ar mai potoli putin curiozitatea si "setea", pardon "atractia" asta incat sa ia niste decizii atat radicale in anumite conditii date (ea casatorita, el o himera...pana una alta). Lasand la o parte ca nu-mi imaginez cum "respira paralel" langa sotul caruia ii ascunde adevarul (asta e problema mea
) ...as sugera chiar o vacanta in Egipt, preturile nu mai sunt asa de inaccesibile, dar as sublinia faptul ca e o mare diferenta sa vii intr-o tara ca turist si alta sa traiesti efectiv, zi de zi. Pe oricine ai putea uimi cu o vacanta in Nordul Moldovei, de exemplu, si sa suspine ce tara minunata e Ro, ca apoi sa-si planga zilele daca s-ar hotara sa traiasca for ever intr-un orasel amarat, amenintat de maidanezi, bombanind cat de scumpa e mancarea, intretinerea si benzina...
Revenind la egiptean, ei bine, eu sunt maritata cu un exemplar (n-are camila, dar are
, mai vb si vreo trei limbi straine, plus o facultate si o pozitie buna intr-o companie multinationala
), imi cer scuze tomecicai pentru fericirea pe care o traiesc de cativa ani buni, iar mama si o prietena a mea, dupa ce m-au vizitat si au luat "pulsul" vietii de aici mi-au declarat ca, oricand s-ar intoarce sa-si traiasca restul zilelor aici. Altfel spus problema "fericirii" e internationala si parca nu e bine sa ne grabim, sa spunem ca in nu stiu ce loc de pe glob ai garantia fericirii vesnice asigurata. Ca nu mi-am schimbat religia (astfel nu am de ce sa port voal
), sunt optiuni personale si nu mi se pare corect sa judec pe nimeni pentru deciziile lor, oricat de stranii mi-ar pare. Suntem indivizi diferiti, percepem viata prin prisma experientelor si educatiei noastre(cum ziceau si fetele mai sus "ce inseamna sot bun?") si, e deajuns sa tragem o privire numai aici pe forum sa vedem cazuri disputate din toate colturile lumii.
Initial nu am vrut sa raspund, costienta ca voi fi "out" (daca moderatorii imi vor scoate postarea, ii inteleg), am zambit la unele din glumele celor care au raspuns la inceput, dar in acelasi timp n-am rabdat la atata ignoranta si parca prea usor se pun "stampile" citind numai un patratel din problema. Nu vreau sa ma gandesc cati forumisti de aici s-ar simti jigniti ca si-au ales partenerul de pe Net...
Ii dau dreptate lui ymcar
[quote]"Eu tot nu ma pot opri din a ma minuna cat de perfect se foloseste dubla-masura in dicutiile astea! Daca persoana cu pasiunea pe net era un el si nu o ea.... mama-mama ce se zicea despre el!
si lui iren,
quote:
sheicii shi beduinii dau bine numa in filme cu dune shi camile.
Fraza ta mi-a amintit de un prieten american de-al sotului meu care in prima lui vizita in Cairo...prin anii 80, a fost sincer si a spus ca el putea sa jure ca egiptenii locuiesc in corturi, nu in apartamente. Omul asta ne viziteaza cam la doi ani, maxim, si...stim cu totii ce "politica si declaratii de iubire" exista intre cele 2 continente
![](hailabataie.gif)
Daca ar fi sa intru mai adanc in problema, as spune ca "stampila" ca arabii sunt teroristi e la fel de adevarata cum ca romanii sunt tigani. Parole, parole, parole...
![](help.gif)
dar as intreba, fara suparare pe iren
quote:
Mah, io mi-am dat seama ca unele kiar is facute ca sa fie sclave, orice turnura buna ar lua viatza lor, ele tot la o dominare totala din partea masculuilui jinduiesc
ori pe cait
quote:..
Ca bine mai zici..si ochiul ala vanat e dupa ce-l vede pe Ahmed
daca in Romania, tara mea de dor, nu au printre cunostinte (ca sa nu zic de stirile de la ora 5) persoane care sufera de sindromul "sclava", nu se stiu cazuri de violenta domestica nerezolvate de nimeni pana ajung la cutite?!
ori pe spic de grau
quote:
Egipteanul cate femei mai are?[/quote]
cazuri de infidelitate in care sotia stie si se macina, traieste calvarul de care poligamia din tarile arabe o compenseaza cu franchetea si incercarea de a le trata pe amandoua in mod egal???(Asta ca sa nu ma uit in subiect si sa vad ca infidelitatea -chiar si virtuala, nu a deranjat prea tare pe mineni).
Concluzia?
diana11 transmite prietenei tale sa se informeze bine pana sa faca vreun pas, si aici sunt oameni si oameni "nu-i padure fara uscaturi"...viata e scurta, de la o varsta realizezi ca framantarile/satisfactiile/nemultumirile au numai o unitate de masura, data numai de sufletul tau...nu de bunica, vecina, prietena sau colegii de servici.
Imi cer din nou scuze ca m-am intins, iar pentru cine nu are timp sa citeasca tot ...mesajul ar fi: "Iti poate fi bine la Ploiesti la fel ca in Toronto, de tine depinde, de ce ai in cap si de ce ti-e scris"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aelita spune:
Norocuta felicitari si multa fericire in continuare !Esti un bun exemplu pt ca lumea sa numai fie atat de reticenta la schimbari .
michelle7 spune:
Norocuta o mica problema doar , viitoarea " mireasa " e deja casatorita O ia oare egipteanul si asa?
Michelle
cicina spune:
Nu am nimic impotriva la dragostea pe net, dat pentru ca asa l-am cunoscut pe actualul meu coleg de camera. Gresit ar fi sa se gandeasca din plecare la o aventura care se termina printr-o indragosteala, avand barbat acasa. Egiptean, neegiptean depine de cum e crescut, unde a crescut si unde vrea sa locuiasca. Sant intrebari la care trebuie sa se gandeasca.
norocuta spune:
michelle7
quote:
Norocuta o mica problema doar , viitoarea " mireasa " e deja casatorita O ia oare egipteanul si asa?
Divortata, da...fara discutie.
Si asta este inca unul din multe alte detalii pe care ar fi bine sa le discute "bine, dar ferm" innainte de a se arunca cu capul...Diferentele culturale sunt destul de mari (valorile sunt insa mai puternice...uneori pentru europeni aparand ca "de moda veche", cu muuuult respect). Chiar si intre ei -sunt familii cu viata ultramoderna, dar in spatele unui traditionalism afisat discret si sunt si familii "rigide"...de care e bine sa stii dinainte.
Important este ca exista respect (crestinii in Egipt sunt in jur de9% si convietuiesc admirabil) , si, de cele mai multe ori, poti avea anumite "acorduri" verbale cu ei de care poti sa fii sigur ca nu-si vor schimba planul.
Contractele de casatorie pot contine clauze cat de ciudate ar fi (ex: sa nu tii pisica in casa, sa nu plece la munca peste hotare fara tine, sa nu aiba o a doua sotie, etc.), clauze care nerespectate iti vor fi favorabile cum nu iti imaginezi.
Ca o paranteza acum, sotii egipteni sunt f supusi nevestelor si unii din cei mai iubitori tati...departe de mitul de care auzisem si eu ca " arabii sunt duri". Ei spun ca datoria lor e sa aduca bani in casa, iar nevasta e "ministerul"...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Yasmine/Yasmine.jpg)
Yasmine spune:
quote:
Originally posted by lu.more
O sa spuneti ca sunt nebuna sa ma bag singura in gura lupului, de buna voie si nesilita de nimeni.
Si eu.
Vreau sa precizez ca nu ma intereseaza daca „egipteanul” locuieste in Egipt sau in Ferentari, nici daca e de acord ca fata sa poarte sau nu pantaloni.
Insa ... Cum spunea cineva, daca mergi sa-ti cauti fericirea in alta parte (pe net sau la cafeneaua din colt), inseamna ca ceva scartaie la tine in cuplu. Simplu ca buna ziua.
Subscriu.
Pantru mine, simplu ca buna ziua este ca atunci cand la mijloc sunt copii, acestia au dreptul sa creasca intr-o familie armonioasa, in care parintii se iubesc si se respecta. In felul acesta, cred eu, vor invata sa iubeasca si sa respecte la randul lor.
Povestea mea, n-o s-o detaliez aici. Aveam 32 de ani cand mi-am cunoscut sotul, si eu la fel, pe net.
Eu 31.
Nu mai eram, deci, vreo pustoaica. Eram si eu casatorita (de 7 ani!)
Si eu de 5.
iar fetita mea avea 6 ani. Acum are 12. Jumatate din viata si-a trait-o in Romania, cealalta jumatate aici.
Eu nu aveam copii.
Si am socat pe toata lumea cu decizia mea, si m-au crezut nebuna (eu insami aveam indoieli in ceea ce ma privea), si au spus si despre mine ca-mi „las” sotul, ca nu ma gandesc la copil, ca-l despart de tata, si cate s-or mai fi spus... Tot repede s-a intamplat si la mine : in mai putin de doua saptamani stiam deja ca viata mea avea sa ia o intorsatura neimaginata pana atunci.
Neimaginata... Eram cuplul acela care dureaza „vesnic”, fiindca vazuta din afara, nu ne lipsea mare lucru... si uite ce am facut (!!!)
Si noi la fel, chiar daca nu aveam copii, ne casatorisem cu aproape 6 ani in urma impotriva vointei alor mei, fara sa chemam la nunta pe nimeni nici pe ai mei nici pe ai lui.
Ce voiam eu sa spun este ca... multi stiu, putini cunosc... si ca e usor de condamnat si de dat exemple de buna purtare...
Intre timp suntem impreuna de 5 ani, eu si "romanul" de pe net, avem 2 copii de aproape 4 ani si aproape 2 ani, suntem casatoriti de aproape 2 ani, si mai sar scantei din cind in cind, dar de aia nu ma trage netu decit la DC.
O zi buna tuturor, si fara surprize neplacute.
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
>>Daruieshte lumii un zambet shi toata lumea itzi va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/
aelita spune:
Yasmine ,sa fii si tu fericita langa familia ta . Bineinteles ca jumatatea ti-o pti gasi ,pana la urma,si intr-o gara ,te ciocnesti de el ..De ce nu ar fi si pe net ?
Cred ca au fost multi care si-au spus in barba ca nu va dura ,si ca te vei intoarce ,ei uite ca nu au avut satisfactia sa te vada asa,ba chiar ti-ai facut o familie numeroasa,sa iti traiasca , sa te bucuri de ea !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxali/Roxali.jpg)
Roxali spune:
Femeia cred ca nu sta chiar asa de bine in familia ei, daca isi "cauta" fericire sau implinirea in alta (alta tari)...e matura sau Dura(de cap!!)...dragoste virtuala (??)
She spune:
quote:
Originally posted by norocuta
michelle7
[quote]
Ca o paranteza acum, sotii egipteni sunt f supusi nevestelor si unii din cei mai iubitori tati...departe de mitul de care auzisem si eu ca " arabii sunt duri". Ei spun ca datoria lor e sa aduca bani in casa, iar nevasta e "ministerul"...
Nu numai cei egipteni.
Credeam ca se stie asta deja, ca ele nu fac nimic, decit sa cheltuie. si ei muncesc de dimineata pina seara.
Eronata este privita viata de cuplu a acestor tari.Se compara salbaticul musulman cu probleme de caracter mari si de lipsa de educatie cu cel mai tare din pacracre din, sa zicem, Romania, ce merge cu diplomatul la lucru in costum.
Daca am compara pe vasilica care violeaza prin papusoi pe matusa-sa cu acelasi soi din tara araba, cred ca imaginea ar fi simpla si clara.
Elise spune:
quote:
Originally posted by She
Nu numai cei egipteni.
Credeam ca se stie asta deja, ca ele nu fac nimic, decit sa cheltuie. si ei muncesc de dimineata pina seara.
![](inlove.gif)
lasand asta la o parte, nu vad de ce discutam despre avantajele si dezavantajele casatoriei cu un arab, cind de fapt problema femeii e alta: s-a indragostit de un nick!
Mie asta mi se pare ireal.
Nu sa ma marit cu un eschimosh, de exemplu.
Egiptean, african, e om si, da, daca ala imi place pe ala il iau.
Dar macar il cunosc!
Elise