Cauterizare rana col
Raspunsuri - Pagina 2
miha spune:
Bineinteles ca mi s-au prescris ovule, chiar dinaintea procesului de cauterizare. Dupa cauterizare mi s-a facut a doua zi un pansament si am urmat 2 tratamente cu ovule, nu mai tin minte cum se numeau si totodata dra. m-a urmarit in decurs de trei luni pana a fost f. multumita de evolutia colului, iar urmatorul control l-am facut la 6 luni ( luna aceasta, iulie) si ptr. ca arat ca noua, am hotarat ca la sfarsitul lunii sa-mi monteze sterilet.
Cam asta este pe scurt procedura.
adi69 spune:
Si eu am avut o rana pe care am cauterizat-o dar intai am facut vre-o trei luni tratamente cu ovule si nu mai stiu ce.Asta a fost acum cinci ani.Nu mi-a facut dr. nici o anestezie nimic!A fost suportabil.
Dia si bebe Rucsi
Gioni spune:
Eu am avut o rana pe col si am fost la cauterizare acum o luna!
Inca mai merg la pansat la Giulesti! Sper sa treaca repede deoarece "vreau si eu un pui mic"!
As avea o intrebare:
La cat timp dupa cauterizare poti avea un bebe?
G
Madi spune:
Buna,
Eu am o rana pe col si am fost la mai multi medici ginecologi, iar parerile au fost impartite. Unii au spus ca ar trebui cauterizata, altii ca s-ar putea vindeca de la sine...Asa ca eu am o mare dilema. Pe care sa il ascult?
Voi cum v-ati decis sa cauterizati rana?
Madi
Gioni spune:
Dupa ce am avut doua sarcini oprite din evolutie am decis sa schimb medicul (si bine am facut)!!
Cand am fost la Giulesti la control la alt medic mi-a spus ca am o rana pe col destul de urata, care se si infestase intre timp (rana cred ca a aparut in urma chiuretajului si primul medic nici nu mi-a spus de asa ceva - normal ca doar el o facuse). Am facut tratament cu polidin, voltaren si ovule iar dupa o luna (chiar daca rana s-a mai restrans un pic) am facut cauterizarea. Am mers pe mana doctorului.
G
aramona spune:
Madi draga,
Intre a-ti cauteriza rana si a astepta sa se inchida de la sine, de preferat este prima varianta: nu este deloc "traumatizanta", crede-ma! Plus ca stai linistita ca problema s-a rezolvat...lasata de la sine, o rana poate evolua si negativ, nu numai pozitiv,( inchidere, vindecare...)
Poate e bine sa consulti si un alt medic!
Ra
Madi spune:
Multumesc fetelor...Dilema tocmai de aici venea, din faptul ca medici diferiti au avut pareri diferite. Iar doctorita care mi-a spus ca nu e nevoie de cauterizare este unul din medicii laudati pe acest forum.
Inteleg totusi, ca majoritatea parerilor sint pentru cauterizare..asa ca probabil ca ma voi adresa unui alt medic sau voi vorbi din nou cu medicul care mi-a spus sa astept.
Madi
piatra lunii spune:
Din Formula As,numar recent :
„Cateva picaturi cu macerat din plante au inchis o rana pe col”
Stimata redactie,
Un control ginecologic de rutina mi-a adus la cunostinta ca am „o rana destul de urata pe col”, exact asa s-a exprimat doctorita. Am facut pe loc toate investigatiile necesare: examen ecografic, colposcopie, testul Papanicolau si concluzia a fost: „Rana a incercat sa se vindece singura, dar din cauza unei infectii locale nu a reusit; tratam infectia si apoi cauterizam rana.... nu e dureros. Rana e destul de veche...”. Tratamentul recomandat pentru tratarea infectiei a fost Macmiror si Metronidazol. Cu ideea cauterizarii insa nu m-am „impacat”. Am 25 de ani, mi-am zis, cum sa ma cauterizez la varsta asta? Doctorita mi-a dat de inteles ca e o procedura des aplicata si nu are complicatii. Nu detineam numeroase cunostinte in domeniul medical, dar eram ingrozita. M-am hotarat atunci sa apelez la un medic despre care aflasem din „Formula AS”: dr. Cristian Boerescu. Pe langa tratamentul prescris de doctori, d-l dr. Boerescu mi-a recomandat sa fac spalaturi cu macerat de galbenele, rostopasca si marul-lupului si seara sa aplic un tampon cu un macerat special (din 15 plante) in Aloe vera. Am urmat ambele tratamente cu perseverenta, fiindu-mi inima cat un purice, pana la urmatorul control. Dupa doua saptamani, doctorita spunea: „Dar ce bine se vindeca rana, se inchide de la sine, nu mai e nevoie de cauterizare”. Am scris toata experienta mea pentru ca am crezut si cred in continuare ca in astfel de situatii, solutiile bune pot fi si cele simple. Cateva picaturi cu macerat din plante au inchis o rana care trebuia cauterizata. Pentru a obtine un rezultat bun, in acest caz vindecarea, nu cred ca trebuie aplicata cea mai drastica solutie. Important este sa nu disperam in fata unei boli, cum a fost in cazul meu aceasta rana, ci sa ne purtam cu grija si responsabilitate fata de propriul corp. Eu am crezut ca se va rezolva problema mea si asta m-a ajutat enorm. Multumesc ca m-ati ascultat.
R.C. - tel. 0788/31.38.43 "
Poate va ajuta si asta.
Sanatate,
Piatra lunii
kikiluta spune:
Buna fetelor!
Si eu am o rana destul de mare pe col. Am facut investigatii: colposcopie, PN. Rana cred ca s-a produs in urma unui avort spontan(produs in 1996). Doctorita la care merg acum la Medicover mi-a recomandat cauterizare. Acum ca am citit cite ceva din experientele voastre, probabil ca o sa merg cu mai putina frica.Am o intrebare: cauterizarea se face cu laser? Sint mai multe metode prin care se face? Care este cea mai recomandata.
Dupa interventie trebuie sa stai linistita citeva zile acasa sau poti merge la job?
Pupic
mariana_flo spune:
Cred ca si eu trebuie sa cauterizez din pacate 2 rani. Mi s-a spus ca una este de marimea unuei monede de 100 lei si cealalta este mai mica. Am aflat de aceste rani cand am mers la cabinetul de planing si am cerut anticonceptionale acum cateva luni. Nu mi s-a spus daca trebuie neaparat cauterizate. Habar n-am ce trebuie sa fac. Voi ce analize ati facut? Cine v-a spus sa cauterizati? Ati cerut voi cauterizare? Cum se procedeaza? Fostul meu dr. nici nu s-a sinchisit sa-mi spuna ca am aceste rani. Sau poate nu-s. Poate a gresit dr. de la planing. Cu ce trebuie sa incep?