Cauterizare rana col

Cauterizare rana col | Autor: miha

Link direct la acest mesaj

Dupa cum stiti fetelor urma sa fac o cauterizare a ranii de pe col, o rana destul de urata. Ei bine, astazi dimineata am rezolvat acest lucru la Clinica Medicover: costa 1.000.000 si ceva, inca nu stiu ca platesc maine, cu anestezie si in conditii f. bune. La mine a durat ceva cam mult ptr. ca rana era f. mare si nu a fost tocmai placut, dar nici foarte rau (frica era mai mare ca durerea). Oricum numai de acolo (de jos...) nu ma gandeam sa iasa fum......... Voi urma cu niste ovule ptr. cicatrizare, No SEX, No baie 1 luna si mai vedem la control...
Daca mai vreti alte detalii va stau la dispozitie..... oricum eu sunt tare bucuroasa ca am rezolvat problema sau cel putin ptr. ca ce a fost mai greu a trecut....
Va pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Bravoooo!!! Ai scapat si de asta. Felicitari si sa auzim de vesti bune... peste 1 luna

&andra mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

felicitari si sanatate multa!

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

bravo miha ai scäpat de grijä
päpä

Nu conteazä ce-ai pierdut...Conteazä ce-ai câstigat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Si eu am facut o cauterizare in februerie..si bine am facut....Este f indicat sa faci cauterizarea asta decat sa ajungi sa patresti cine stie ce

KORINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

Bravooo. Bine ca ai avut curaj. Eu nu am fost inca. Tot mai sper sa fi fost doar o mica trauma a colului(dupa un chiuretaj). La ce medic ai fost la Medicover? Ti-a facut inainte testul PAP?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Da Onetzica, m-am dus ca sa-mi fac testul PAP de rutina si am descoperit aceasta rana. Testul a iesit bine drept ptr. care a urmat cauterizarea. Am fost la Dra. Popescu, care mi s-a parut buna: este f. rapida, f. clara in explicatii si face treaba buna. Cauterizarea a costat 1.150.000 dar merita... Du-te daca ai cumva o rana pe col, cu cat te duci mai devreme cu atat se rezolva mai repede... Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

Iti multumesc de sfat.
Trebuie sa ajung curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Si eu am avut o rana pe col pe care am 'rezolvat-o' acum 6 ani, iar dupa 3 ani mi-a aparut alta.Am cauterizat-o si pe a doua, si sper sa nu mai apara vreuna.Tocmai am nascut , iar doctorita mi-a spus ca dupa nastere sansele sunt mai mici ca sa reapara.Voi ce stiti, de ce apar ????
vio si bb Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stelutica spune:

Si eu am avut o rana de asta cu 1 an si jumatate in urma.
Am rezolvat-o la Spitalul Militar din Bucuresti si...nu mi-au facut nici o anestezie. Nu am tipat dar va inchipuiti ca abia am suportat.
Cum le place la unii medici sa ne chinuie...eu nu am stiut sa "cer" si uite asa a trebuit sa indur.
Ce ma deraranjeaza acum pe mine e ca desi vindecarea a decurs bine,si acum dupa 1,5 ani la fiecare consult ginecologic medicul vede aceasta "atecedenta" si ma intreb daca v-a disparea vreodata cicatricea.
Imi poate raspunde si mie cineva care a "rezolvat-o" mai demult?
Ma repet si eu, stie sa spuna cineva de ce apar aceste rani??
Mi-e mi s-a raspuns odata ca nu sunt prea flexibila, ca sunt mai rigida...sau ceva de genul asta(e adevarat ca parerea si-a dsat-o o asistenta care nu stiu cate stia si ea sau... poate ca a dat raspunsul care i-a venit, ca sa nu ramana intrebarea mea fara raspuns).
Stela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Dragele mele, si eu am "suferit" o astfel de interventie acu 6 ani, nu ma marcat prea rau, poate doar mi s-a parut ciudat acel miros de "carne fripta".... Ce nu ati spus nici una dintre voi este faptul ca dupa o cauterizare se recomanda sedinte de igienizare a locului (spalare), si "pansare" (se pun diverse "prafuri" -posibil antibiotice, antimicotice, nu stiu ce contin!). Mie doctorita personal mi-a facut acest "tratament" dupa cauterizare, si in total am facut 12 sedinte.
Rana s-a vindecat foarte bine si nu a recidivat!

Functie de marime, de "gravitate", se prescrie acest numar de sedinte. La mine a fost o rana micuta, si totusi am facut 12 sedinte dupa.
Ce sa intzeleg, ca dai peste 1 mil., te cauterizeaza, si apoi te lasa in plata Domnului? Banuiesc ca macar ceva ovule se prescriu, daca nu se fac astfel de "pansamente". Ma intrebam si eu, sau poate in ultima vreme s-a renuntat la acest tratament de dupa, fie pt. ca este ineficient, fie ca medicii sunt superficiali si se multumesc sa-ti ai un ban, ca oricum peste ceva timp vii din nou la el? Cu o alta rana, eventual, sau cu cea veche, nevindecata complet!

Ra - viitoare mamica si carchotasha pe deasupra!

Mergi la inceput