Bebei de Martie - Aprilie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 29
ciuf spune:
Daaa, ai mare dreptate, Mariana. Si pe aici se recomanda a nu se folosi sarea pana la doi ani cand se considera ca rinichii au ajuns la maturizare.
Ce sa mai zic ca soacra-mea vroia sa-i indulceasca laptele lui Luca cand avea el un an si un pic. M-am crizat cand am vazut-o. Nici macar nu m-a intrebat. Ca stie ea ce face. Ca in Ro asa se dadea laptele la copii, pe timpuri. Si punea si o cantitate mare de zahar.
Noi facem tot posibilul sa-l tinem pe Luca departe de dulciuri. Prefer sa-i dau multe fructe, iar cate o inghetata sa fie asa ca o mica tratatie.
pup
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
Qamar spune:
fetelor, multumim mult pentru urari!!!
Monica, dar imi face mare placere sa imi amintesc si de Matei de fiecare data cand o sarbatoresc pe Bia, si ii mai spun si ei de un baietel nascut in aceeasi zi cu ea
..poate pana la urma, se vor si cunoaste![]()
Mariana, si eu stiam la fel cu sarea, oricum esti prezenta pe blogul meu cu sfatul (daca vor mai fi si altele le voi pune si pe acelea, bineinteles daca nu ai nimic impotriva, dar eu cred ca experienta ta cu 2 bebelusi ne va ajuta foarte mult pe noi, mamiciurile debutante)...Oricum, eu mai astept retete!
Catrinel, multumim de retete, unele din ele sunt si ele la mine pe blog acu', la Diversificarea de la Catrinel
Andreea, foarte frumoase pozele de la botez, si voi doua mai frumoase ca oricand...Eu una sunt f stresata cu botezul asta, parca abia astept sa treaca cu bine...Felicitari pentru Thea crestina!
cine mai vrea sa vada din retete, meniuri, etc, la semnatura, la Cooking for my baby - astept si alte sugestii, oricum 
Noe si Anne Bianca(14.03.2006)
Cooking for my baby
Catrinel_17 spune:
NOE, foarte misto pagina. si design-ul tare fain, discret si elegant.
m-am uitat acuma in contul comun de email (mamici_de_martie_aprilie2006@yahoo.co.uk) si acolo, la categoria "sfaturi, utile" este un mail de la mine cu attachment in word despre diversificare alimentatie. (cre ca din pacate e acelasi document...)
(Oricum, trebuie sa filtrati informatia...)
Take a look. Adevaru-i ca tot de la mamicile de ian-feb sunt.
faine fete!
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
Cosmina spune:
Ajutooooor! Am cumparat pana la urma BEBA Pre si am incercat sa ii dau. Incercat pt. ca nu vrea sa suga din sticluta! Doar piept, si la piept urla. Aveti idee cum as putea sa il invat sa suga din sticluta? Nu stiu ce sa mai fac!
Cosmina
si Harris
-03.04.2006
http://community.webshots.com/user/cosmina12
ciuf spune:
Cosmina, rabdare multa. Asa am patit si eu cu Eva. O tineam la piept, ii scoteam repede sanul si ii bagam biberonul in gurita, dar avand grija ca sanul sa-l simta pe obrajorul ei. Sa-mi simta pielea lipita de ea. A functionat.
Noi la inceput i-am dat cu pipeta, dar la naiba acum cand mananca mult Harris nu functioneaza metoda asta. Ai afce scurta la maini si ai ceda nervos.
Poate va merge cum ti-am spus eu. Daca nu, incearca de multe ori ca se va obisnui pana la urma cu biberonul. Sau mai poti incerca cand e semiadormit sau cand ii e foame rau.
Succes mult.
Pup
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
kim spune:
Uite ca mai apuc si eu sa va citesc intre un alaptat si un gangurit-dragalit, o plimbare, chestii de-astea serioase. Insa mi-ai dat ceva tema de casa cu ritmul vostru de scris. Tot in reprize citesc si nu apuc sa scriu.
Felicitari Matei (MP) si Bianca (Noe) pt implinirea a 3 luni de viata!
Ciuf si Catrinel,
ca ati intrebat de noi, printesa creste tare frumos, are aproape 6 kg, 62 cm, vrea tot mai multa atentie, vrea sa stea in fundic sa studieze, se uita la pestii din acvariu, se converseaza cu Winnie pe limba lor, zambeste, rade mai tot timpul.
Ciuf, ce m-as duce si eu in camping dar n-am curajul sa merg cu picea inca, tie ce-ti pasa, si asa nu-i place in patutul ei, o ti cu tine, o legeni un pic si e fericita fata.
Catrinel, nu te plictisesti deloc acolo cu mondialul de fotbal. Sa nu mai vorbesc de minunata cu talpite de aur care chiar ca seamna cu tine!
Fetelor, apropo de talpite, voi le-ati facut imprimeu cu manutele si tapile la bebeii vostrii? ma gandesc si eu, pt albumul de bebe, cum sa-i iau amprentele, ca e mai simpatic decat sa trasez conturul, ce ziceti?
Alinalex, l-am vazut si eu pe bb Marc, e un scump. Cred si eu ca-i place noul patut, Alicia e super incantata cand ii schimb asternutul si jucariile, se plictisesc repde bebeii.
Mariana, swing-ul e bun, zic eu, al meu si-a meritat banii, nu sta degeaba, e exploatat la maxim in timpul zilei, ca nu vreau s-o obisnuiesc tot in brate pe fata. Ii place pt ca are o perspectiva mai buna decat din pat, se poate uita prin camera sau la jucariile suspendate, se leagana, are muzica, mai trage cate un pui se somn, etc.
Tcelen, pup frumusica cu ochi albastri.
Mari, trusoulde botez al micutei crestine e superb. As vrea si eu asa ceva pt Alicia mea.
AndreeaG, la voi iar, ne-ati lasat cu gura cascata ce botez frumoas ati avut, rochita de printesa, pana si pozele sunt profi, ce mai. Ia spune, cine v-a creat rochita?
pup, fug ca plange fata
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
nshiro spune:
Noe, sa stii ca eu chiar m-am gandit la tine cum de ne-ai dat pas vreo doua zile, da am zis sa te mai las un pic si apoi sa dau o strigare. Cum merge cu dieta daneza? Eu nu am curajul sa ma apuc. E greu? Super idea cu papa pt bebe. Abia astept! La multi ani Biencutei!
MP La multi ani in primul rand si FELICITARI pentru dintisori! Super! Matei e deschizator de drumuri. Si Maria isi roade pumnisorul dar nu cred ca are vreo legatura cu aparitia dintisorilor deocamdata.
Andreea G bine ai reaparut! Superba rochita Theei! O adevarata printesa. Si nici mami nu e mai prejos. Tare mult mi-a placut poza cu tine si cu tati in care radeti atat de fericiti. Multumim pentru poze. a meritat asteptarea.
Mihaser succes lui tati maine (azi) la licenta. Wow ai mers in picioare la 7 luni???? Maratonista trebuia sa te faci!
Catrinel si deci asa... zici ca te gandisi la Noe sub dus, ha? multumim pentru retete. Sa ne tii la curent cu atmosfera de acolo, da? Corespondentul nostru special, "Catrinel mama lu` Oana"...
Pispi si mie mi-e o frica de tunete de mor. Brrr. Vad c-ai trimis ploaia si pe aici, ca e un frig... si urat... vorba lui Catrinel sa-ti tai venele si alta nu.
Mariana saru` mana pt reteta. Ieri am fost la controlul de 3 luni si doct a zis sa mai asteptam un picut, pana face macar 4. Oricum nu mai e mult, tre sa fiu pregatita si informata.
Kim bravo Aliciei care creste mare si frumoasa si nu o supara pe mami. Pe aici sunt de cumparat seturi speciale pt luat amprentele lui bebe (rama, coala alba pt imprimat, si o hartie imbibata cu un fel de cerneala incolora, mai uleioasa, cu care dai pe talpite si pe manute fara sa se murdareasca bebe). Sigur gasesti si pe acolo...
Ile tu nu mai dai nici un semn? Vrem poze de la botez. Sau ai pus si nu am fost eu pe faza? Cu kg cum mai stai?
Cum va ziceam am fost ieri la controlul de 3 luni si mare branza nu am facut. Am plecat un pachet de nervi de acolo. Japonezii astia pana nu te freaca de o suta de ori nu se lasa. Doar au cantarit-o (6120 g la 3 luni si 10 zile), m-au intrebat daca am avut vreo problema cu ea, cat lapte bea, daca zambeste, gangureste si urmareste cu privirea obiecte sau persoane, s-a uitat la picioruse, in gatut si gata. Asta ar fi ok daca nu m-ar mai fi trimis iar peste 3 saptamani la controlul de 4 luni cica, control pe care trebuie sa-l fac in alta parte, la alt spital, unde probabil o vor masura in lungime, circumferintele capului, a pieptului, greutatea si gata. Parca nu puteau astia de ieri sa faca ei treaba asta
In fine, bine macar ca nu sunt probleme.
rocsana si bebe maria
Catrinel_17 spune:
NSHIRO, da, sub dus, Noe ma inspira
. Ce aiurea medicii aia, zau asa. Te pun pe o gramada de drumuri! Ce misto s-a dezvoltat Maria! Cind va aud cu greutati din astea ideale… cre ca Oana la 3 luni nu va avea decit vreo 5,500… probabil. Asta e. Noi mergem la control abia in 3 iulie.
COSMINA, chiar nu stiu ce sa zic aici. Oana a baut din prima din sticlutza. Cred ca trebuie rabdare, cum zice Ciuf. Dar va trebui obisnuit sa bea din bibe odata si odata.
KIM, am vazut undeva amprente in ceva lut de talpiitze si manutze. Ideea mi s-a parut OK atita timp cit talpitzele erau presate in lut, dar mai era o tehnica prin care presai talpitzele in lut, turnai ceva deasupra si aveai pe urma talpitzele in relief. Si aia nu mi-a placut asa mult.
I-am dat lui Oana sa suga si acuma ma mai culc vreo ora… Pupici
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
mihaser spune:
Ceau fetele!
Mariana1976 nu am avut nici un premergator, insa toata "tineretea" mi-am petrecut-o mai mult singura in patut ptr ca toti lucrau...ma mai lasau si pe la vecini, mai aveam noroc sa fie bunicu schimbu 3 si tot asa...Asa ca singura activitate era ridicat in picioare si mers pe langa marginea patutului...si in septembrie am ajuns sa merg foarte bine in picioare fara sa merg de-a busilea deloc
Rocsana multumim...la 4 luni eu trebuie sa ii fac si analize de sange...poate si acolo e la fel
S-a trezit bebe...revin
Mihaela&Cristian 25.03.2006
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos
Delia21 spune:
Salutam si noi mpoporul de mamici si bebici.Noi la fel,facem navete spital-casa,dar saptamana viitoare,luni sau marti vine tati acasa si...scapam de drumuri americane.Eu va citesc aproape zilnic,doar cu scrisul....nu prea merge.
AndreeaG,sunteti niste frumosi cu toti,iar Thea este angelica cin rochita ei.Ptiu,sa nu deochi papusa!Tecelen,mai mai ce ochisori superbi are Maria,cred ca sunteti topiti dupa ea.Si ce pozici superbe cu cei doi suriori am vazut eu
;Ai o dulceata de baiat,sa te bucuri de el!Tinuta,ce mai face David,ce mai faceti voi?