Gemuri, dulceturi cu fructoza

Gemuri, dulceturi cu fructoza | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Buna!

Ati facut vreodata gemuri sau dulceturi cu fructoza? Iar intrebarea mai importanta e daca le putem da copiilor fructoza? Pe cutie scrie ca e suta la suta natural da' parca am vazut si niste e-uri pe acolo.
Stiu ca indulceste de trei ori mai mult ca zaharul, oare pot folosi chestia asta la dulceata? Zilele astea vreau sa fac de capsuni si nu mai vreau sa pun zahar deloc.
Multumesc!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Oarecum off-topic, spune-mi , te rog, Ellinia, de unde cumperi fructoza?
Merci,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

De la magazine naturiste, chiar si la plafar se gaseste.
Ma gandesc ca poate e-urile pe care le-am vazut eu sa nu fie ceva gen "acid ascorbic" - parca asa era, care de fapt e vitamina c. Dau o fuga azi si ma uit pe o cutie ca nu mai am nici una acasa.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Merci frumos, Ellinia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Ma uit pe cutia de fructoza si vad ca scrie ca nu contine E-uri. Cica indulceste de 2 ori mai mult decit zaharul.
Continut la 100g:
energetic 1606kj(394,2kcal)
protteine....0
lipide.......0
Carbohidrati 99%
din care fructoza 99%

Restul de 1% nu stiu ce o fi

Si mai scrie:
"Produsele certificate cu aceasta emblema sunt obtinute prin procedee atent supravegheate din materii prime de origine controlata. In plus, nu contin aditivi alimentari (E-uri)"

Eu am luat ieri o cutie de 400g cu 11,2 RON.

Asta e singura fructoza romaneasca de pe piata (cel putin eu n-am gasit alta) si e produsa de firma Hipocrate 2000.

Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Karina, de unde ai luat cu pretul asta? Ca in farmacii am vazut numai cu 180-200 de mii.

Vreau sa fac niste dulceata cu fructoza pt. bebe. Nu am gasit reteta incercata de cineva, asa ca ma avant singura la incercari .

Mersi mult!

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Diana Mirela

Karina, de unde ai luat cu pretul asta? Ca in farmacii am vazut numai cu 180-200 de mii.

Vreau sa fac niste dulceata cu fructoza pt. bebe. Nu am gasit reteta incercata de cineva, asa ca ma avant singura la incercari .

Mersi mult!

Diana, de la Plafar. Si e fructoza romaneasca, nu nemteasca, dar f. buna. Poti s-o comanzi si pe net, da click mai jos:

www.naturaplant.ro/produse/714/Fructoza" target="_blank">Fructoza

Sa-mi spui cum ai facut dulceata si daca ti-a reusit

K

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Eu am luat de la plafar cu 92.000 - 400g fructoza romaneasca: e intr-un borcan de 800 si scrie pe ea: Fructoza naturala cristalizata pura (produsa de SC Extracte naturale NATEX) La ingrediente scrie ca e 99% fructoza cristalizata si scrie ca indulceste de doua ori mai mult decat zaharul. Presupun ca e acelasi lucru ca cea la cutie...

Mama are diabet si face de cativa ani dulceturi si compoturi cu fructoza, foarte bune, trebuie sa-si faca mai multe ca eu fur tot timpul

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mess0804

Eu am luat de la plafar cu 92.000 - 400g fructoza romaneasca: e intr-un borcan de 800 si scrie pe ea: Fructoza naturala cristalizata pura (produsa de SC Extracte naturale NATEX) La ingrediente scrie ca e 99% fructoza cristalizata si scrie ca indulceste de doua ori mai mult decat zaharul. Presupun ca e acelasi lucru ca cea la cutie...

Mama are diabet si face de cativa ani dulceturi si compoturi cu fructoza, foarte bune, trebuie sa-si faca mai multe ca eu fur tot timpul

mess0804, fructoza aia la borcan e tot praf, ca zaharul pudra ?
Interesant, eu aici n-am gasit decit asta la cutie.

Mergi la inceput

Da e tot ca zaharul. E exact ca cea la cutie (cutia cu o capsuna pe ea). Oricum mama o punea in borcan pt ca daca e in cutie si e abur se strica. Si mai avea bonus si o punguta mica de legume deshitratate (pe care scrie ca sunt fara sare si fara zahat) facute de aceeasi firma. Deci am facut o afacere buna?

Mergi la inceput

Tocmai am dat un search dupa numele firme: Natex si am gasit www.natex.ro si pe pagina de contact: Sediul central:
Luna de Sus, D.N. E60, km.8 Com. Floresti, jud. Cluj,
P.O.Box 374, 3400 Cluj-Napoca, ROMANIA
Tel: +40-264-266455, 266479, 266480, 266482, 266483
Fax: +40-264-266477
email: office@natex.ro

Fructoza nu e trecuta la produse...

Saptamana asta o trimit mamei si va spun ce verdict a dat.

Mergi la inceput