Fripturi/mancaruri din carne de vacutza
Raspunsuri - Pagina 3

akella spune:
Friptura de vitel umpluta cu branza
Ingrediente: 1 ceapa, 3 lg. ulei (masline), 150 g spanac, sare, piper, nucsoara, 125 g cascaval, 4 felii carne de vitel, 300 g paste late, 2 rosii, ½ leg. busuioc, 1 lg. unt
Ceapa se toaca, se caleste in ulei, se adauga spanacul si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Cascavalul se taie felii.
Carnea se bate bine. Se aseaza spanac si branza pe fiecare felie, se impatureste si se fixeaza cu scobitori. Se prajesc apoi in 2 lg. ulei cca 5 minute, pe fiecare parte, se scot, se sareaza si se pastreaza la cald.
Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Se prajesc apoi putin in unt si se adauga rosiile cubulete si busuiocul tocat. Se aranjeaza pastele si fripturile pe farfurii si se orneaza cu frunze de busuioc.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Gulas cu cartofi
Ingrediente: 200 g carne de vita, 100 g carne de vitel, 200 g carne de porc, 1 ceapa, 500 g cartofi, 1 frunza dafin, 1 lg. ulei, 1 lingurita boia de ardei, sare
Ceapa se toaca si se caleste in ulei. Se adauga boiaua si carnea taiata cuburi. Dupa cca 10 minute se adauga 1,5 l apa fierbinte si se fierbe acoperit cca 1 ora.
Se adauga cartofii taiati cubulete, dafinul, sare si se mai fierbe 30 de minute.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


nadina spune:
N-a incarcat nimeni retetelr postate de akella?
Eu ma dau in vant dupa vacuta. Promit sa incerc curand.
Nadina


akella spune:
Gulas de vita cu ardei gras
Ingrediente: 300 g ceapa, 3 catei usturoi, 3 lg. untura, 1 kg carne de vita, 3 lg. boia dulce, sare, piper, 1 lg. chimen, 3 lg. bulion, 1 l supa (instant), 2 ardei grasi rosii, cate 1 ardei gras galben si verde, 1 ardei iute, 1 leg. patrunjel verde
Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc intr-o lingura de untura. Carnea de vita se taie cuburi mari si se prajeste, separat, in restul de untura. Se adauga ceapa si usturoiul calite si se pudreaza cu boia. Se adauga sare, piper, chimen si bulion. Se toarna supa, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit cca 60 de minute la foc moale. Ardeii grasi se taie fasii, iar cel iute se toaca.
Se adauga ardeii la carne si se mai lasa sa fiarba mancarea cca 30 de minute. Se mai potriveste o data de sare si piper.
Se toarna gulasul intr-o supiera si se orneaza cu patrunjel verde tocat.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


Arhistefy spune:
Multumim mult de tot Am copiat toate retetele
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela


akella spune:
Gulas de vita cu castane
Ingrediente: 500 g castane, 750 g carne de vita, 2 cepe, 40 g untura, 1 l supa (instant), 1 lingurita rasa sare, piper alb macinat
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se cresteaza castanele cu un cutit ascutit si se coc in cuptor pana le crapa coaja. Se scot, se lasa sa se racoreasca si se decojesc.
Intr-o cratita se incinge untura si se prajeste ceapa tocata mare, apoi se scoate. Se aseaza in cratita cuburile de carne si se prajesc. Se toarna apoi supa fierbinte si se fierbe. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inabuse la foc moale cca 90 de minute.
Cu 20 de minute inainte de a fi gata, se adauga castanele si se fierb impreuna cu gulasul (nu trebuie sa se sfarame!).
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Mousaka cu praz
Ingrediente: 800 g praz, 2 cepe, 2 catei usturoi, 150 g muschi de vita fiert, 2 lg. unt topit, sare, piper, nucsoara, 300 g branza de vaci degresata, 100 g smantana, 4 oua, 150 g cascaval ras, 1 lg. coaja de lamaie rasa, 2 lg. suc de lamaie, zahar, 50 g migdale
Prazul se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. Carnea se taie felii. Se preincalzeste cuptorul (180°).
Prazul, ceapa, usturoiul si carnea se calesc cca 4 minute in unt. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se amesteca branza cu smantana, ouale, cascavalul si coaja de lamaie. Se adauga sucul de lamaie, 1 lingurita zahar, sare, piper si nucsoara. Apoi se amesteca bine cu carnea, legumele si migdalele. Se toarna compozitia in forma si se coace cca 30 de minute.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Muschi de vita cu fructe de padure
Ingrediente: 180 g muschi de vita, 70 g bacon, 60 g ficat de rata, sare, piper, 70 g broccoli, 1 ceapa, 4 fire ceapa verde, 40 g anghinare, 10 g unt, 30 g fructe de padure, 15 g ghimbir, 150 g miere, 30 ml vin rosu, 100 ml supa de vita (instant)
Broccoli se desparte in buchetele. Ceapa se taie felii.
Muschiul se inveleste in felii subtiri de bacon si se leaga cu sfoara alimentara. Se prajeste pe toate partile pana devine rumen si se da la cuptor 10 minute.
Se condimenteaza ficatul si se prajeste intr-o tigaie.
Broccoli si anghinarele se fierb, apoi se prajesc in unt impreuna cu ceapa la foc mic, timp de 5 minute si se condimenteaza.
Se caramelizeaza mierea, se adauga ghimbirul tocat marunt, apoi se stinge cu vin. Se reduce vinul si se adauga la supa de vita.
Legumele se aseaza una peste alta in farfurii. Se aseaza si muschiul taiat felii si se toarna sosul.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Muschi de vita cu legume
Ingrediente: 1,5 – 2 kg muschi de vita, 3 lg. cimbru, 2 lg. rozmarin, 5 lg. unt moale, 2,5 cani de supa (instant), 1 cana vin rosu, 1 kg cartofi noi taiati jumatati, 2 cepe mari taiate in 8, 500 g morcovi taiati cuburi mari, 500 g dovlecei tineri, 3 lg. faina
Se preincalzeste cuptorul. Se freaca bine carnea cu 2 lg. cimbru si 1 lg. rozmarin, apoi se presara sare si piper. Se rumeneste 6 minute in 2 lg. unt, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Se adauga o cana de supa si una de vin si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba zeama, apoi se da deoparte.
Se aseaza cartofii, ceapa si morcovii in jurul fripturii. Se presara 1 lingurita cimbru si una de rozmarin peste legume, apoi se toarna restul de supa. Se da la cuptor, la foc potrivit, cca 50 de minute.
Se scoate carnea din vasul in care a fost la cuptor, se aseaza pe un platou si se acopera cu folie de aluminiu. Se pun dovleceii in vasul cu legume, se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor cca 20 de minute.
Se scot legumele cu o spumiera si se aranjeaza in jurul fripturii. Se pastreaza la cald. Sosul ramas se pune intr-o craticioara, se adauga 1 cana supa, 1 lingurita rasa cimbru si ½ lingurita rozmarin. Se adauga faina si 3 lg. unt si se pune la foc mic, pana se ingroasa. Se amesteca in continuu cca 4 minute. Se pune sare si piper dupa gust. Sosul se toarna peste friptura si legume inainte de a fi servite.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.


akella spune:
Rasol de vitel cu legume
Ingrediente: 4 felii rasol de vitel, 4 lg. ulei, 4 cepe, 2 ardei grasi verzi, 2 vinete, 100 g unt, condimente de legume, 2 lingurite boia, piper
Se prajesc feliile de rasol in ulei incins, la foc mic, cca 15 minute. Se pipereaza dupa gust. Se taie marunt ceapa. Se taie vinetele cubulete. Se lasa apoi 10 minute sa se scurga bine. Ardeii se taie cubulete.
Se pun legumele taiate in oala, peste carne, si se calesc. Se adauga boia, 400 ml apa si 2 lingurite condimente de legume.
Dupa 1 ora de fiert, se scot carnea si legumele, iar in lichidul ramas se adauga untul si se lasa sa mai dea un clocot. Sosul obtinut se toarna peste carne si legume.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
