N-am curaj sa conduc (3)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

sophie, de ce nu faci tu un credit micut si iti iei masina ta micuta pe care o zgarii si o getionezi cum stii tu. Cunosc o gramada de barbati care au recunoscut ca nu le-ar place sa le conduca nevasta masina. Poate ca si al tau face parte dintre acest gen de om. Considera pur si simplu masina obiect personal. Adevarul este ca eu nu suport pur si simplu sa-l vad ca-mi conduce matizul, mi se pare ca-l tureaza ca o zgarie, etc. Sunt o pisaloaga de clasa 1 si recunosc nu-mi place sa puna nimeni mana pe masina mea.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Sophie, la mine a mers minunat cu instructorul in dreapta. Apoi m-am simtit eu super tare si cum m-am vazut cu carnetuln in portofel i-am expediat pe sot si pe tata si am luat cei drept un Tico cu 300.000km imprumut sa-mi fac mana, in timp ce masina noua statea in parcare.

Nu am vrut sa le arat cat de frica imi era si numai eu stiu cum mergeam!!!!!! ...si cate injuraturi primeam. Am trecut fortat la masina noua ca i-am omorat bateria la Tico lasand-o 4 ore cu farurile aprinse! Am zgariat-o dupa o luna dintr-o prostie. Ba am avut si noroc ca am dat de un sofer pasnic care nu m-a trimis la cratita. Sotul meu nici pana azi nu stie ca zgarietura imi apartine.

Nu mai sta sa asculti binevoitorii. Nimeni nu se descurca din prima si genetic nu ai cum sa fii catastrofa. Este normal dupa ce faci cate o boacana sa te sperii si sa conduci si mai prost insa poti sa conduci cat mai mult, sa te fortezi singura ca sa treci de primele luni, cele mai grele. Cu atat mai mult cu cat tu ai luat ore in plus. M-am plimbat printre blocuri ca sa-mi fac mana, este si asta o solutie insa pna nu iesi in trafic nu reusesti. In plus, zgarietura se repara. Eu am facut prostioare de genul asta insa atata timp cat nu uiti de prioritate, de depasiri sigure si de frana nu ai ce sa faci mai mult decat o zgarietura. Este normal pana inveti dimensiunile masinii si nici atunci nu vei fi scutita.

Asa cum zicea Cristina, daca ai putea sa iti iei masinuta ta, chiar si la mana a doua ar fi perfect. O zgarii in voie si inveti.

SUCCES!

ANCA si EMA EMANUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Sophie, acelasi sentiment am si eu, ca regresez. Dar mi-am propus sa nu renunt, merg linistita, nu fac demonstratii de maestru in ale sofatului si e ok.
Stii de la ce cred eu ca ni se trage stresul? De la faptul ca nu suntem rabdatoare cu noi. In plus, ne mai influenteaza si cei din jurul nostru care, de ce sa nu recunoastem, au uitat ca au fost si ei incepatori. Nuuuuuuuuuu, ei s-au nascut soferi!
Un alt motiv pt care nu progresam este faptul ca suntem prea mandre. Mie nu mi s-a mai intamplat pana acum sa insist in ceva si sa nu-mi iasa. Din contra, cu un minim de efort obtineam ce-mi doream.
Cred ca problema noastra se va rezolva cand nu ne vom mai supraveghea atat de atent, cand nu ne vom mai uita in jurul nostru cand facem o gafa, sa vedem daca a mai observat cineva.
Si eu sunt in tatonari, vreau sa inteleg de la ce mi se trage si, crede-ma, nu ma las pana nu aflu. Un prim pas l-am facut deja, am identificat problema.Este la mine, in modul de abordare. Cand o sa aflu abordarea corecta o sa te anunt. Simt ca sunt pe calea cea buna!
Masina am aranjat-o si eu de un tarus, par sau cum s-o numi. Spre surprinderea mea nu mi-a facut scandal sotul. Mi-a zis ca nu-i nici o problema, ca putea f bine sa mi-o buseasca cineva. Nu-mi venea sa cred cand am vazut cum ma mangaia si-mi zicea sa nu mai fiu suparata. El care numai tuna si fulgera cand este in dreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

sophie, dar nu ai casco?

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

Salutare fetelor!!! si multumesc pentru mesajele voastre.
jone- am Casco deoarece masina e luata in leasing ,ca atare masina se va repara, sper ca si creierul meu se va repara la fel de usor , dar asta nu m-a scutit de incurajarile de rigoare din partea sotului.
CristinaT- ai perfecta drepatate, sotul meu este din firea lui o persoana foarte atenta si posesiva cu lucrurile lui, de masina ce sa mai spun.... cind statea in dreapta pur si simplu nu-l mai recunosteam, se transforma total si orice as fi facut nu era decit un motiv pt el de a-mi demonstra ca nu am ce cauta la volan, e clar ca ne mai trebuie o masina ,dar abia am luat-o pe asta si momentan nu ne mai permitem una , dar e in proiect. Eu visez la o masinuta mica, chiar si in 2 portiere si daca se poate cu cutie de viteze automata, vreau sa va spun ca o masina cu cutie automata e super, mai ales pentru orasele noastre care oricit de mici ar fi tot sunt supraglomerate, iti ofera un confort si ai un motiv de stres/preocupare mai putin.
Sotul zice ca urmatoarea masina va fi una mare pentru el, si asta (renault symbol) mi-o lasa mie; desi parca mi-ar place una care sa nu aiba un "fund" atit de mare.
Marci- Doamne cita dreptate ai!!!Si eu sunt convinsa ca toate problemele decurg din modul meu de abordare a problemei, din faptul ca m-am incrincenat pe aceasta tema, ca vreau sa-mi demonstrez mie si celorlalti ca pot si eu; stiu ca atunci cind ma voi detasa de toate astea va aparea si progresul mult dorit, pentru ca stiu ca pot, inainte de a face boacanele amintite chiar conduceam binisor (acu conduc ca un elev de scoala , asa pe la mijlocul scolii).Stiu care e problema mea -stresul,mai mult sau mai putin justificat, deocamdata nu stiu cum sa trec peste el, dar trebuie sa reusesc, nu exista alta solutie.
Ieri chiar luasem hotarirea sa nu mai conduc, sa nu ma mai chinui inutil,dar dupa o zi de mers cu tranvaiul mi-a trecut,asa ca azi am luat-o de la capat, asa ca fetelor va rog tineti-mi pumnii!!
Marci- sper sa gasim amindoua abordarea corecta si sa ne amuzam mai incolo de situatia actuala, stiu ca aceasta abordare/atitudine nu e o reteta care poate veni foarte simplu din afara, ci trebuie sa gasim in noi insine solutia corecta.

va multumesc din suflet pentru sfaturile voastre, chiar imi sunt de ajutor!!!
O zi frumoasa tuturor soferitelor curajoase!

sophie

Mergi la inceput

ancamironiuc- multmesc de incurajari, si sfatul tau e f bun: trebuie sa gasesc o cale sa comut pe "mute" binevoitorii care ma incurajeaza, in special sotul meu, caruia parca tot vreau sa-i demonstrez ca nu are drepatate, ca nu sunt catastrofa care zice el ca sunt, si mai exista speranta si pentru mine.Cu vointa si mai ales rabdare, si se pare ca si cu ajutorul vostru o sa o scot si eu la capat.

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Sophie, sigur o sa ne revenim. Uite, azi am fost cu masina, era aglomeratie si m-am descurcat f bine. Am reusit, spre marea mea surprindere si sa pendulez de pe o banda pe alta (maaaaaaaaaare minune!) Eu de regula tb sa ma pozitionez de la inceput pe banda de mers, nu eram in stare sa trec de pe una pe alta la aglomeratie. Si uite-ma pe mine cum asteptam in spatele autobuzului pana pleca din statie si cum opream si eu in fiecare statie.
Intr-o zi mi-a venit sa mor de ciuda! De la Leu am mers in spatele troleului, normal opream o data cu el in fiecare statie, si am ajuns la capat in acelasi timp. Va dati seama ce afacere fac, plec si ajung in acelasi timp cu troleul.
Stii de ce m-am descurcat azi mai bine? Pentru ca mi-am zis ca nu tb sa-mi mai fie rusine cand fac o boacana, ca nu trebuie sa fiu atenta decat la pietoni si la ceilalti soferi, nu de alta, dar sa nu ma trezesc ca-mi iau fata.
Trebuie sa repetam zilnic ca nu mergem cu masina ca sa demonstram altora ca putem, ci pt confort. Nu tb sa ne comparam cu altii, noi suntem noi si gata!
Pe mine ceea ce ma uimeste si nu-mi da pace este aceasta comparatie. Eu am fost singura la parinti, ai mei nu m-au comparat niciodata cu altii, intotdeauna m-au incurajat. Chiar daca luam 4,tot fata lui mama frumoasa si desteapta eram. Nici eu pana acum nu m-am comparat cu altii, nu poti excela in toate, e normal sa ai limite si ca atare unele lucruri sa le faci bine, altele mai putin bine.

Mergi la inceput

Bravo marci .
Si eu am venit azi cu masina la munca dar tot incordata.De ce? habar nu am si tocmai de asta mi-e ciuda: pt ca nu am motiv, stiu masina si o stapinesc binisor zic eu, stiu traseul (inclusiv toate gaurile de pe asfalt si capacele de la canalizare); probabil trebuie sa fiu mai rabdatoare cu mine insumi si sa nu mai acord o importanta exagerata acestui fapt; nu e intrecere; important e sa ma deplasez in siguranta din punctul A in punctul B.

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Azi am condus prima data cu niste tocuri mari......

cam greu, am fost din nou incepatoare, era cat pe ce sa mi se opreasca motorul, l-am cam turat, si mi s-a prins si tocul la un moment dat in covoras. Dar a fost bine.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Azi am condus din nou singura. Nu mai condusesem de sambata. Traseul era acelasi. Il cunosteam bine si m-am descurcat. Chiar mi-a placut. La intoarcere eram pe banda a treia si cei din fata faceau stanga. M-am oprit in spatele lor si abia apoi am constatat ca pe banda a doua nu vine nimeni si am ocolit .

Pup toate soferitele!

Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE
Raspunsul la MA-MA este TA-TI

Mergi la inceput