Ora (H)ot...GELOZIA!
Raspunsuri - Pagina 2
danat spune:
Mai Mariuse, un pik de gelosie nu strica la casa omului...da sare shi piper oricarei relatzii. Important e sa nu fie dusa la extrem, sa nu devina obsesiva. Shi sotzul meu ma mai tachineaza cind aude de mai multe ori ca ii pofestesk cite ceva despre un koleg de servici, sau despre un fost koleg de facultate.... el (cica!) mi le spune la mishto... sper sa fie ashea shi sa nu ma banuiaska de mai-shtiu-io-ce.
Da io zic ca intre doi oameni care se inzteleg shi sunt pe aceeashi lungime de unda, nu poate exista gelozie daia nasoala rau fara sa fie generata de un "ceva"
danat
danac spune:
Santem amandoi gelosi in limite rezonabile.Cu foarte foarte mici exceptii de-a lungul timpului cand am depasit putintel rezonabilul
Andrada spune:
Pai sa raspundem metodic:
Gelozia poate fi suportabila daca poate oricind cadea in derizoriu.
Esti gelos/geloasa pentru ca nu stii destul despre celalalt
Habar n-am daca ai sau nu ai dreptul, dar de cele mai multe ori n-ai de ales.
Idem above
Gelozia e o manifestare in primul rind a necunoasterii de sine a celuilalt, a naturii umane..
Cred ca poate intra in patologic daca nu incerci sa repari, sa controlezi, sa afli ce-i dincolo.
Ultima intrebare e chiar interesanta. Si aici e o linie fina intre a atita si a alunga (sau agrava).
Ca o concluzie cred ca Gelozia intervine de cele mai multe ori atunci cind nu te si nu il cunosti pe celalalt. Habar n-ai cum va reactiona celalalt, habar n-ai daca tu esti mai bun, mai destept , mai frumos sau de neinlocuit. Daca celalt are hormonii bine saturati, daca e gluma sau e un semn ca s-a plictisit, etc...
Fireste, dupa cum zicea Dennis Miller, asta-i numai opinia mea, pot gresi.
Si cum se manifesta Gelozia la tine Marius? Haha
marius spune:
Haida de ...femeile sunt taaaare alunecoase.
Dupa mine gelozia este cea mai mare tampenie care poate sa umbreasca ratiunea unui partener. Necazul e ca uneori cu tot controlul te apuca...delirezi...visezi...iti inchipui...divaghezi...faci din tantar armasar...he he heeeee...asta poate deveni o boala stiti?
Cand eu mai aveam ganduri din astea negre...si din cauza ca am o sotie frumoasa dupa parerea mea...(sic ! acu' o laud)...tarcoleau altii...deh maculi ce sa le faci. Ma si simteam ca explodez. Apoi ma mai linisteam...dar iar venea un drac de baiat...si iara firbeam. Ce mai boala curata. De la o vreme cred ca am imbatranit...ca sa mai imi fac ganduri din astea...acuma de exmplu rad.
O contributie importanta a avut un personaj de la TV...acu nu stiu cum il cheama care era tare haios...si odata la un subiect din acesta a raspuns cevba de genul: "Da ma frate te insala...acuma si maine si ieri si poimaine...ce ce vrei frate sa -i faci?....ce poti sa fac?? poti sa mori...sau sa nu mori...tot aia e...ce vrei? impaca-te cu ideea ca daca e asa asta e tot n-ai ce-i face. Daca nu e asa..ce mai vrei!" Ptiu...avea dreptate omul. Asta e daca e ...e daca nu..nu..ce poti face? mai bine nu te gandesti...oricum e o prostie.
Marius
PS e ora 1.30 noaptea si sotia...spune de dincolo din cealalta camera "Mao (asa ma striga ea) hai termina odata si te culca). De 1 ora jumate raspund la sectiunea legislatie.
hai ca va las...dar voi continuati...eu citesc...maine
tot eu
Indra spune:
Faceti loc!!!!!!
Pirimiti-l si pe al meu sot in clubul gelosilor......dar si-a gasit nashul ...eu sint si mai si
Pupici multi
Lavi spune:
Si eu sunt geloasa pentru ca asa va trebuie. Cand aveti obiceiuri de alea proaste de nu stiti sa tineti ce trebui unde trebuie ne apuca amocul. Si sufera si cei care sunt onesti in dragoste pentru ca cine s-a fript cu supa sufla si in iaurt .
Se spune ca numai barbatii inseala, femeile doar compara.
E v-a usturat, nu!
Lavinia Ciuta
ariel_7000 spune:
cateodata sunt geloasa...depinde de semnalele de alarma pe care le primesc.nu incep cu acuze si crize de isterie, dar prostul obicei de a intreba, de afla...daca stiu ca pe el nu-l intereseaza persoana, poate x sa stea si in cap ca nu-mi pasa, din contra, ma distrez si ma bucur ca sunt si altele care se uita dupa baiatul MEU...asta inseamna ca am ales ceva de soi:). Daca am un trandafir, plantat in curtea mea, si este admirat de alte persoane, ma simt mandra ,ca este al meu:).Ufffff...nu pot sa zic ca nu sunt posesiva.
ariel
andy spune:
Tocmai am discutat si dezbatut acest subiect cu sotul meu. Nici unul dintre noi nu suntem posesivi dar acolo, un pic de gelozie exista. Oricum nu ne prea dam motive. Sotul meu zice ca la el gelozia este o dovada de iubire. De exemplu m-am dus la un salon pentru un masaj profesionist iar el a vrut sa se asigure ca maseorul nu este barbat. Cica nu ar accepta ideea. L-am intrebat atunci cum accepta sa ma vada un ginecolog barbat iar el mi-a zis ca e altceva, cum altceva, eu u inteleg. La mine, insa, atunci cand m-a atins gelozia a fost din cauza nesigurantei: nu stiam daca cealalta il atrage mai mult deact mine. de obicei sunt geloasa atunci cand nu mai am incredere in mine, cand nu mai sunt multumita de felul cum arat cum ma comport etc.
In concluzie eu cred cu tarie ca si la sotul meu gelozia este tot o dovada a nesigurantei nu a iubirii.
Maria & bb Andrei
Cretoiu A. spune:
Unde e iubire e si un pic de gelozie.Dar ce-i prea mult strica.La ultimul servicu lucram doar eu cu 10 barbati(dep. de distribuite bere)din care doar trei erau casatoriti si doi in virsta, restul 3 de aceeasi virsta(iclusiv seful)si ceilalti ceva mai tinerei.In primul an n-a fost nici o problema, dar acum doua veri, cind am ajuns sa lucrez si 12-14 ore pe zi(-si ce bine cistigam)am inceput dupa un timp sa ma trezesc cu sotiorul meu ca vine pe la 6-7 seara(el lucra pina la 4) la mine la birou("chipurile" sa ma ajute si sa ma conduca acasa-locuiam cam la un km de dep.), incit dupa vreo luna toti ma luau peste picior ca am un sotior tare grijuliu(nici mincare nu-i trebuia pina veneam acasa).Dar era trimis in "spionaj" de catre "grijulia"de soacra-mea...cum sa stea nevasta singura pina noaptea cu barbatii, ba o mai si aduce acasa cu masina sefu(locuia in ac. cartier).
In schimb de la "dusul" cu masina mi s-a tras alta poveste cu nevasta si apoi amanta celui mai virstnic coleg("verde" barbat! avea vreo 60 ani-a iesit apoi in pensie de boala - n-a mai facut fata la atitea femei saracul!), care se gelozeau fara sa stie una pe alta (amanta il stia vaduv- dar el era recasatorit)si eu am picat la mijloc, incit era sa se lase cu paruiala(ma sunau si ma faceau in tot felul la tel. de nu imi mai venea sa raspund cind suna)-noroc cu seful meu care le-a lamurit pe d-ne cu frumosul la tel.; si apoi cu prietena- actuala sotie- a sefului, care la inceput ma tot bombanea ca "sa-l fac sa vina mai repede acasa, ca ma spune ea sotului meu ca stau cu el toata ziua", pina s-a lamurit cum sta treaba si acum suntem bune prietene...
Cind am ramas prima data insarcinata, baietii au inceput in gluma sa-i faca lista de nume copilului cu numele lor, la care sotul meu a reactionat cam asa..."atunci sa-i platiti toti pensie alimentara!", dar cind am pierdut sarcina si-au cerut scuze si l-au linistit pe sotul meu si ne-au dus la tot felul de chefuri si iesiri la iarba verde sa ne consoleze, astfel ca a ajuns sa-i cunoasca si sa nu-si mai faca probleme...
La actuala sarcina colegii mei m-au ingrijit ca pe un bibelou-nici un dosar n-aveam voie sa ridic- bine ca din luna a cincea n-am mai mers la servici(sarcina cu probleme)+ca s-a desfiintat punctul de lucru din orasul meu cind aveam 7 luni de sarcina, dar am ramas in relatii f. bune.Sincer in colective cu barbati m-am simtit mai bine si am lucrat mai cu placere decit in colective mixte(am avut vreo 5 servicii).
In schimb pe mine m-a apucat gelozia acum de cind stau acasa si sotul meu lucreaza"bot in bot" cu fosta prietena(casatorita a doua oara si cu copil de 2,3 ani-deci de 3 luni s-a reintors la lucru)si care daca raspunde ea la tel cind imi caut sotul imi spune ca nu mi-l da ca e ocupat....(pe ea a lasat-o pt, mine si nu mi-o iarta)+ se pare ca ii face "viata amara " cu seful lui (careia ii tine contabilitatea firmelor). Dar cum ma apuca asa ma si lasa, cind o vad cit de amarita si neglijenta cu ea insasi a devenit(copilul il creste mama ei), si cit de nepo****ra e in colectivul in care lucreaza(e genul-"te spun la sefu'")
Sarbatori fericite si multe impliniri.
Anto
ACretoiu
Olga spune:
Ma bag si eu putin in seama si zic ca sunt total de acord cu Andy. Gelozia tine de nesiguranta, de necunoastere. Cel putin la mine.
Eu sunt (decat putin) plinuta. Sotul meu are colectie de Playboy. Nimic neobisnuit, ar zice cineva. Numai ca de fiecare data cand isi cumpara revista si vad/stiu cum se uite la toate femeile alea ma apuca...criza cea mare. Desi stiu ca ma iubeste (chiar mai presus de...sunculitele mele deloc estetice).
Ma mai apuca iar crizele cand relatia noastra trece prin vreun "hop" si ma gandesc ca e toata ziua la serviciu, fara nimic de lucru si cu internet (inclusiv chaturi) la dispozitie...Mooor de ciuda si de geloasa ce mai sunt..:((
Imi pare rau si chiar nu stiu ce-as putea sa fac...