cadouri intre miri si nasi...
Fetelor, vreau si eu niste pareri.
Am auzit ca se obisnuieste a se face cadouri nasilor de catre miri si invers. Ce ma preocupa este:
- cat de raspandit e acest obicei? (adik vreau sa stiu daca pot face rabat de la el... ca nu prea avem din ce... sa-l onoram...nici nu stiu cum ne vom descurca cu toate cheltuielile pentru nunta... dar sa mai duc si grija acesta...)
- daca e musai... ("cu placere" ) ... vreau sa stiu:
- cand? inainte de nunta? dupa nunta? in ce moment? ce ritualuri stiti voi? eu am auzit de obiceiul de a duce nasilor un cadou cu o zi inainte de nunta impreuna cu niste colaci.
- cam ce valoare trebuie sa aiba cadoul?
- ce ar mai trebui sa stiu despre acest obicei?
Nunta noastra: 29 iulie 2006
cumparaturi pentru nunta
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
Raspunsuri
roxygeo spune:
Buna elara depinde foarte mult de relatia voastra cu nasii, si de influenta familiei.
Noi de exemplu am discutat la inceput cu nasii si am decis ca e o nunta fara pretentii din partea ambilor, dar pe parcus lucrurile s-au schimbat nasa tot imi spunea ca trebuie sa-mi ia ceva de cristal la cununia civila(chestie care oricum nu s-a mai intimplat)....asa ca i-am zis si o lu` sotu sa mai intrebe o data ce ar vrea si ei cadou....asa ca ei isi doreau un covor nou in sufragerie...ei si l-au cumparat...noi ne-am dus in vizita si l-am admirat...dupe care l-am decontat - vreo 5 milioane anu` trecut.....si lista cu surprize din parte nasilor ar putea continua da` mai bine ma opresc aici( ca si relatia noastra s-a cam oprit demult)...
apropo noi vom fi nasi la anu` si am decis cu finii (care sunt prietenii nostri cei mai buni) ca trecem peste fazele astea de protocol...bine ne vom indeplini obligatiile (luminari, biserica, voal,etc) dar fara alte pretentii..poate doar cu niste glume (de genul sa ma trezesc cu ei la usa cu o gaina /curca vie)
Sper ca nu te-am zapacit si multi pupici
Mara76 spune:
Elara, noi am sarit obiceiul asta cand ne-am casatorit. In toamna cununam si iarasi il sarim (desi finuta carcoteste , dar o lamuresc eu) pentru ca suntem prieteni si chiar nu vad rostul. Ca si Roxi, ne achitam de cele traditionale, dar cam atat. Asa ca depinde mult de tipul de relatie pe care il aveti cu nasii vostrii si de ce fel de oameni sunt. Bafta!
Si eu am zis ca ma duc cu o curca vie, legata frumos cu funda rosie, in vizita la nasu' (care nu mananca decat pui de cumparat, exclus pasari de curte) numai ca sa-i vad fata, dar inca n-am avut curaj.
elara spune:
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Cred ca vom cauta o modalitate sa discutam si noi cu nasii.
cumparaturi pentru nunta
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
elara spune:
Roxy, ce miresica frumusica ai fost!
Se apropie aniversarea primului vostru an de la casatorie.
Casa de piatra si multa fericire!
cumparaturi pentru nunta
Seneca
ina78 spune:
Nasii nostrii care la inceput au spus fara pretentii dupa au tinut la urmatoarele "traditii" :
- inainte de nunta cu o zi, cind am mers sa stabilim ultimele detalii au spus ca ne asteapta sa ne dea cadoul si simbolic era sa luam si noi "o sticla de vin, ceva..."
- la voal m-a anuntat nasa ca trebuie sa mergem sa ne luam materiale "sa facem schimb de cadouri" si am mers de minuta si functie de ce si-a ales ea am luat si eu (cam de aceiasi valoare )
Abia astept sa devin nasa (inca nu... din pacate) sa nu le fac ce mi-au facut ei mie ... cind zic fara obligatii, asa sa fie.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
roxygeo spune:
Multumesc Elara...asa este mai este un pic si implinim un an de cind ne-am casatorit..nunta]...nici nu stiu cind a trecut timpul...ca parca ieri alergam ca si capiatii sa impartim invitatiile la nunta.......
si tu o sa fii o miresica tare frumusica
ina78- si mie mi-a ramas un gust amar de la nunta in ceea cei priveste pe nasi (nasu mai ales era cel mai bun prieten al lu` barbati miu de foarte multi ani, ceea ce a fost un mare soc mai ales pentru el)...mi-am dat seama atunci ca nu ma pot baza pe ei cu absolut nimic...dar asta e viata merge mai departe si io voi avea grija sa ma port altfel cu finii pe care-i vom avea...
Pipici la fete...succes la discutii elara si te asteptam cu vesti
ina78 spune:
roxygeo.
Asa invatam cum sa fim "nasici grozave". Nunta e un prilej de bucurie, ca apar mici diversiuni sau schimbari de plan ... nu-i bai, noi sa fim sanatosi si fericiti!!!
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
elara spune:
Roxy, multumesc frumos pentru vorbele frumoase.
Mara76 si Ina78, multumesc mult si voua.
cumparaturi pentru nunta
Seneca
Catalin spune:
Cadouri pentru nasii de nunta
Cat dau nasii la nunta?
Relatia cu nasii de nunta
Pretentiile nasilor
Daca oricare din aceste subiecte vi se pare similar, va rog sa continuati acolo discutia de la acest topic.
Multumesc pentru intelegere!
Catalin
Think pink!
elara spune:
Multumesc frumos, Catalin.
Si imi cer scuze.
cumparaturi pentru nunta
Seneca