Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 ! (89)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Sâmbătă 3 iunie, BRD in colaborare cu Team Work, organizează la Grădina Botanică, evenimentul "Grădina Copilului și a Părintelui", realizat cu prilejul Zilei Internationale a Copilului. Evenimentul reprezintă continuarea colaborării dintre BRD si Team Work pe marginea promovării Grădinii Botanice din București, incepută in luna martie, cu actiunea "Ziua Curățeniei in Grădina Botanică".

Începând cu ora 11:00, vă așteptăm împreună cu cei mici să pășiți într-o Grădină care celebrează copilăria, jocul, aventura...dar și grija față de copiii mai puțin norocoși.

Ziua va începe în căutarea comorii ascunse, când copiii vor putea explora întreaga Grădină Botanică ajutându-se de hărți si indicii. Programul va continua cu un concurs de desen, o piesă de teatru de păpuși în aer liber, iar la sfârșitul zilei, copiii vor învăța să facă figurine din baloane.
Atașat veti găsi întreg programul zilei de 3 iunie.

Sâmbătă va fi însă nu numai o zi de joacă ci și o zi în care ne putem aminti și de copiii mai puțin norocoși.

Astfel, vă propunem ca fiecare dintre noi, să aducem sâmbătă la Grădina Botanică, jucării mai vechi, dar in stare buna, sau cărti pentru copii pentru a le dona copiilor din Spitalul Marius Nasta (0 - 3 ani) și celor de la Școala nr.82 din Capitală (6 - 10 ani). Acești copii provin din familii sărace, monoparentale, și au nevoie de sprijinul nostru. Să încercăm să-i facem să simtă că și pentru ei există o Zi a Copilului.

Să sărbătorim deci, CU și PENTRU copii!

* Pentru informații suplimentare contactați SEGL/COM - Irina Ștefaniu 301.6144 sau Cosmina Frîncu 301.6160, sau scrieti pe adresa com.int.@brd.ro

Echipa Comunicare / L'équipe de Communication

„Grădina copilului și a părintelui”
3 iunie 2006

Vânătoarea comorii

Activitatea principală pentru cei mici va fi așa numita vânătoare a comorii. La intrarea în Grădină vor fi întâmpinați de un animator care le va da un pliculeț ce conține o piesă din harta comorii (puzzle) precum și un indiciu către următorul loc în care vor găsi un indiciu. Pentru a primi indiciul nr 2, nr 3 etc de la animator va trebui să răspundă la niște întrebări legate de plante/protecția mediului. În total vor fi 5-6 bucățele de puzzle care vor forma harta și, implicit, drumul spre comoară!
Concursul nu are o anumită oră de start. Se va desfășura între 11.00 -17.00 și traseul va putea fi făcut de fiecare copil de îndata ce intră în Grădină dacă se înscrie împreună cu un părinte. Copii vor fi însoțiți de către acesta în căutarea lor, rolul părintelui fiind de a avea grijă ca plantele să nu fie rupte sau călcate, ci doar observate.
De menționat că animatorii din punctele cheie vor fi costumați.

Pictează o plăntuță

Într-un colț al Grădinii va fi amenajată o măsuță unde copiilor li se vor da planșe și vopsele non-toxice și vor picta cu degețelele o plantă, ceva ce i-a impresionat în Grădină etc. De îndată ce lucrarea va fi terminată, ea va putea fi expusă pe un panou și astfel se va realiza o expoziție ad-hoc.

Teatru de păpuși

În altă parte a Grădinii, pentru o oră - o oră și jumătate va avea loc un spectacol de păpuși (marionete). Ora și numele piesei vor fi anunțate ulterior.

Mențiuni

De-a lungul zilei, în Grădină vor fi animatori care vor înnoda baloane, vor oferi copiilor baloane cu heliu și îi vor picta pe față.

Mentionăm că pungile cu jucării/cărți pentru copii, vor fi depuse la sosire, în cutiile de pe aleea principală a Grădinii.

Să sărbătorim împreună Cu si Pentru copii!

VENITI?

Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firutza spune:

Buna, mamici!Buna, pitici!Din nou ,,mai bine mai tarziu...''sunt putinel libera,Edi e la bunici,la tara pana maine si am terminat si eu acum cu ,,gospodareala''si va scriu putin despre noi.De citit am mai citit dar cand e vorba de scris...mare puturoasa mai sunt...Copiii nostri sunt asa de mari,ma uitam la curajoasele cu bb 2!?!Pe mine ma inspaimanta rau ideea,nu stiu de ce ,ca acum Edi e chiar un cumintel!!dar pur si simplu ma depaseste problema!Felicit mamicile cu,, dragostea clonata" mi-ar placea ca Edi sa aiba un partener de sange pe viata dar...?!In sfarsit,grea decizie!
Acum:Edi vorbeste bine,stie ceva cantecele,ii place sa danseze,sa picteze peretii...sa dea cu crema pe canapea,sa se dea in leagan!Nu-i mai pun pampers nici noaptea,...el refuza :Mami,nu-mi pune pampersel !sunt baietel mare,vreau cu chiloteii!"A fost asa de simplu,chiar nu imi imaginam ca va fi atat de usor!L-a incantat foarte tare ideea de a fi primul dintre copii pe care el ii stie(de varsta lui]care face la olita,imi repeta:,, Edi stie,Vladut nu stie,nici Eveline!"A facut exact cand a vrut el,cand a fost pregatit si nu m-am stresat nici eu,nu l-am stresat nici pe el!Scumpul lu'mami!
Ei si cam atat,inseara asta avem ...e bine venit si un moment din asta din cand in cand,pentru relatie!Mai ales ca Edi a inceput cu ,,de ce-ul":mami,de ce il pupi pe tati?,mami ,de ce il ciupesti pe tati?mami,de ce nu vin cu tine la baie?etc.etc....cred ca stiti oricum despre ce-i vorba in propozitie.Va las acum, doresc sa ne traiasca puiutii si sa fie sanatosi,va pupam !Dau si eu o raita pe la pozici...eu n-am reusit sa pun nici acum altele noi,si doar avem o groaza, si de la mot!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

aaaaa ... iar a racit Matei
si habar n-am cum si unde
e ceva de groaza. raceste tam-nesam, habar n-am cum si unde.
iar de cind a facut si a doua pneumonie am o spaimaaaa si de cel mai mic stranut - uof :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Anca, multa sanatate lui Matei!!!!

Ieri am umblat toata ziua sa ii luam masina electrica lui Albert. Adica de-aia mare de plimbat prin parc. Nu am gasit decat cu pedale, in Carrefour nu mai avea decat 1 de 2 locuri, in Metro am gasit una faina dar si asta f. mare . In primul rand f. grea si asta e de carat totusi,si nici nu cred ca intra in portbagaj, iar eu una peste alta as vrea sa i-o iau si la mare. Si acolo mai iau si altceva in afara de masina lui, totusi. Asa ca am venit acasa pe la 10 seara , obositi morti de atata umblat, dar i-am luat un tobogan pana la urma. Dar nici la masina nu am renuntat, mai cautam. Tb. sa mai aduca. Si ce m-a enervat ca pe Alebrt nu prea l-a interesat ce ne stresam noi sa ii luam. Am gasit una faina cu pedale....oscilam intre electrica sau cu pedale, el nu stie la pedale deocamdata , dar ma gandesc ca va invata....nu stiu ce sa zic.
In alta ordine de idei, suntem bine,sanatosi eu am luat toate examenele,mai tb. sa aflu rezultatul la unul singur la care sunt cam stresata.
Aaaa, cu pampersii nici gand sa renuntam,cu vrea sa stea pe olita nici pe wc, daca il las fara face pe el si spune dupa ce a facut. Dar in coincediu sper sa ma tin de el si sa reusim.
Va pup si va doresc o saptamana frumoasa!!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Buna ziua dragelor,

ne-am intors din concdiu, aproape ca nu-mi vine sa cred cat de repede au trecut doua saptamani. Am fos o saptamana la Moeciu, au fost niste zile minunate si din punct de vedere meteorologic si din punct de vedere sufletesc. Alexandru a profitat din plin de aerul curat si mai ales de apa Moeciului in care a aruncat tone de pietre. De fapt asta a fost activitatea lui de baza, de cum se lumina de ziua (adica de pe la 10 ca asa se trezea)si pana la inserat, cu exceptia timpului in care eram plecati in plimbare. Am vizitat Cheile Dambovicioarei. poiana Brasov, Cetatea rasnov, Brasovul, Branul...
A doua saptamana de concediu am petrecut-o la socrii, pe langa Valenii de Munte, deci tot la aer curat.Am facut si o plimbare la slanic, am fost la Salina si la Baia Baciului. Alexandru s-a cam speriat initial in salina, dar dupa cateva minute a capatat curaj, mai ales ca pe lacul din interior era un Mos Craciun cxare dormea in sanie si a vorbit cu el, i-a spus ce sa-i aduca si ca va fi baiat cuminte.

aceste doua saptamani de concediu au fost in acelasi timp si o peroada de alint, astfel ca, acum ne confruntam cu niste tipete si tranteli pe jos, de toata frumusetea.Pentru anihilarea lor, doar nebagarea in seama are efect.

Acum va las ca am ceva treaba.

pupici,

Andra, mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Salutare!
Rusinica, am cazut pe pagina 3!!!

Hai sa scap eu turma.

Rares este pe drumul cel bun cu vindecatul dupa lunga boala de toate felurile. Mananca si e din ce in ce mai bine cu nasul si tusea. Sper sa uitam cat mai repede de pompa si de picaturi, de medicamente si de teama de a-l scoate afara.
Din pacate vremea este tare capricioasa si cel mai mult ne deranjeaza vantul cumplit care aduce praf si puf de plopi.

In week-end-ul trecut am fost la Braila, la tatal lui Cosmin (tataie Goghe) si ne-am simtit tare bine. Noi avem acolo un nepotel de care Rares este indragostit, asa ca s-au jucat grozav impreuna. Am mers si in Oraselul Copiilor unde s-au dat in toate masinutele si trenuletele posibile, s-au catarat pe bare din acelea de metal, au facut castele la groapa cu nisip... Nebunie.
Totul a culminat cu mersul la tara unde Rares a fugarit gainile si Ratele, a luat in manuta puii de gasca, a stat sa-l mangaie cu limba vitelusa. Efectiv nu are teama de nici un animal, de nici o ganganie. Cel mai mult i-au placut insa purcelusii. Mai avea putin si statea cu ei in cotet. L-am luat de acolo plin de noroi pana la gat. In masina a trebuit sa-l schimbam pana la piele ca ne distrugea pernele.
Tare mult ma bucur cand avem ocazia sa stam la aer curat si sa ne bucuram de linistea vietii la tara!!!
Pe drumul de intoarcere am auzit la radio ca Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana: de 12 ori nivelul maxim admis de noxe; 5 ore petrecute in centrul capitalei echivaleaza ca inhalare de noxe cu 13 tigari fumate; 1 din 8 copii din Bucuresti sufera de astm bronsic... Este cumplit!
Daca as putea si maine m-as muta din Bucuresti, pe bune.
In sfarsit...

Sanatate multa bolnaviorilor!!!
Promit sa pun poze cu Rares la tara.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Buna! Intru si eu sa va spun ca suntem ok. O perioada va voi duce dorul deoarece ma mut la alt departament si nu am timp de net. Am si de invatat o groaza de lucruri noi. Sper sa reusesc sa intru de-acasa si sa vad ce mai spuneti.
la toti copilasii .
Va doresc numai bine!

poze 1
poze 2

Ramona si Robert (15 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Heeeeeeeeeeey, salutare!!!!!!!!!!!

Unde sunteti???

Eu stau acasa o saptamana in medical...pentru contractiile mele dureroase, si in paralel sunt cu gatul si nasul varza...medicamente nu iau, merg doar pe siropele de plante dar nu vad nici o ameliorare...

Nici Maysa n-a scapat de mucisori si tuse...cred ca o analiza a exudatelor ar fi cea mai potrivita...

In rest...sunt fericita...Allen Cristian face bungee-jumping la mami in burtica toata ziulica...abia astept ziua de 21 iunie cand ma "intalnesc" din nou cu el la echograf!

Cum sunt in restanta cu somnul, dorm toata ziua...ma uit la filme si cam atat! Ma rasfat si eu putin, imi pica tare bine sa ma odihnesc...ca de luni merg din nou la munca...si va trebui sa trag tare...plus ca va trebui sa gasesec un inlocuitor...Of...iar...Si daca-mi permite sarcina, as merge la serviciu pana aproape de nastere, acasa ma plictisesc, cu toate ca am cate ceva de facut...insa la orizontala cum trebuie sa stau...nu prea am multe de facut...decat sa vad toate emisiunile medicale (ca astea imi plac), documentare diverse, politica...brrrr

Maysa merge in continuare la cresa si e tare fericita cand ne intalnim seara acasa! A devenit mai obraznica, cred ca-si permite cam multe acolo cu ingrijitoarele...insa nu prea am de ales!

Va pup si va astept cu vesti!

Ramona (sapt. 22, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Multa sanatate bolnaviorilor si pupici tuturor!

Ramona, stai sa vezi ca acusi vine Maysa cu obiceiuri noi.
Mircea a inceput sa scuipe de cate ori il admonestez, sau imi trace cate o palma (doua, trei), sau imi zice "lasa-ma in pace ca-s ocupat". Evident ca il taxez pt. chestiile astea, dar recunosc ca ma si amuza teribil cand il vad asa mic si suparat. Si cum nu stie sa scuipe, va imaginati ce iese din tentativa lui. Dar asa poate o sa invete sa scuipe pasta de dinti :)

In rest Mircea e cuminte si ma inteleg din ce in ce mai bine cu el, vorbeste intruna, stie cantecele si poezii, pina acum recitam si cantam impreuna, acum zic eu primul cuvant si el continua.

Si are o energie ceva de speriat. Daca s-ar putea juca 24 de ore din 24 ar fi perfect.

Pupicei.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Am revenit, si nu odihnita si relaxata din weekendul la Valencia, ci ingrijorata si suparata rau. Weekendul a cam picat, am ajuns joi la pranz si toata vineri noapte am calatorit inapoi pentru ca Alex a facut complicatii mari - varsaturi, tuse, ferba 40 care nu scadea sub antibiotic si antitermic la 4 ore (plus supozitor). A culminat cu venirea salvarii si constatarea unui edem laringian - Alex se sufoca. I-au facut dexametazona, eu am refuzat telefonic sa o interneze si am plecat inapoi spre Romania.

Sambata eram acasa, si de atunci mi se rupe inima de sufletelul meu care e racita. Sa zicem ca acum e mai bine. Dar ce spaima am tras...

Vineri a fost mama la pediatru, inainte de criza maxima, si culmea i-a zis ca e ok ca abia e usor rosie in gat. Si uite unde s-a ajuns. Ieri am fost la cealalta pediatra care insista la greu sa o operez urgent de polipi pentru ca va fi si mai rau si vom pleca in concediu cu antibioticul la purtator. Sunt tare speriata si suparata, insa parca nu as opera-o.

Pentru ca anestezia generala la copil asa mic nu e tocmai recomandabil, celalalt orl-ist insista sa amanam. Pediatra pro operatie insista la anestezia locala care in opinia mea e barbarism curat si eu una nu imi traumatizez copilul in asa hal.

Nu stiu ce sa mai fac, imi vine mereu sa plang si nu ma pot decide intr-un sens sau altul. Luni voi merge din nou la orl-istul mai pasnic, insa cel pro anestezie generala, si voi rediscuta necesitatea operatiei si riscurile anesteziei.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput